Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sötét napok

0 Komment

Bár szerencsére már nem rövidülnek tovább, hanem hosszabbodnak a világos nappali órák, még mindig nagyon korán sötétedik. Viszont a karácsonyi ünnepek végével sajnos megszűnik az a meghittség, melyet a kint és bent is alkalmazott fényfüzérek okoztak, magukba rejtve a remény és szeretet sugarait. Ilyenkor sokakra nem csak kívülről, hanem belülről is sötétség telepszik.

Felmérések bizonyítják, hogy ezekben a hónapokban igencsak megemelkedik azok száma, akik valamilyen belső szorongással, depresszióval küzdenek. Vannak olyanok, akik az egész telet képesek ilyen mélabús hangulatban tölteni. A napos órák száma tehát tényegesen befolyásolja mindennapjainkat.

hajhullás hajgyérülés kopaszodás öröklött kopaszodás genetika stressz szorongás depresszió téli depresszió hajátültetés hairhungary mezoterápia sötét

A szorongás, a depresszió és az ezzel járó, szintén szomorkás hangulatok magukkal hozzák sajnos azt is, hogy sokkal könnyebben válunk ingerültté és stresszessé. A hétköznapok így akár egy soha véget nem érő rémálommá olvadhatnak össze, komoly károkat okozva ezzel akár szervezetünkben is.

Amennyiben nem genetikai eredetű kopaszodásról beszélünk, sajnos még mindig az egyik legnagyobb átlagot az a hajhullás adja, amelynek okozója a stressz. Emellett pedig maga a depresszió, illetve sok esetben pont az erre a problémára szedett gyógyszerek mellékhatásaként jelenik meg a haj gyérülése.

Nagyon fontos, hogy minél hamarabb vegyük észre, ha valami nincs rendben velünk. A fokozott ingerlékenység, a folyamatos szomorúság érzet, a pesszimizmus és a melankólia mind előjelei, illetve velejárói a fent leírt gondoknak. A stressz tekintetében pedig előjöhetnek folyamatos önértékelési zavarok is, melyek csak még tovább szítják a gondokat.

Természetesen, ha korán felfigyelünk arra, hogy baj van, akkor még saját magunk is küzdhetünk azért, hogy jobban legyünk. Próbáljunk meg minél inkább olyan dolgokkal foglalkozni, melyek örömet okoznak nekünk, a stressz feloldására például tökéletes lehet a jóga is. Viszont, ha nagyobb a baj, akkor inkább forduljunk szakértő segítséghez.

Ugyanezt kell tennünk a hajhullás problémáját tekintve is. Ha nagy károkat eredményezett hajunk gyérülése, akkor segítséget kell kérnünk ahhoz, hogy helyreálljon a rend. Egyes kezelések, mint például a mezoterápia, felgyorsíthatják hajunk regenerálódását. Nagyobb károk esetén szóba jöhet a hajátültetés is, ami egyébként az öröklött jellegű kopaszodásnak szintén biztos ellenszere.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

C-vitamin, a tél ellenszere

0 Komment

A mínuszok egyszerűen átvették az uralmat, már rekordok is dőltek a hideget tekintve. Mindenki próbál ilyenkor minél kevesebbet kint tartózkodni, és jó melegen felöltözni, de nagyon fontos, hogy ne csak külsőleg védjük magunkat ebben az időjárásban, hanem belülről is segítsük szervezetünket.

Ugyanis nem véletlen, hogy ilyenkor van a legnagyobb számú megbetegedés. Tulajdonképpen az tévhit, hogy a hideg levegő miatt fázunk meg, sokkal inkább az immunrendszerünk védelmi állapotával van probléma. Ahhoz, hogy erős pajzsként tudjon működni, nagy energiát kell fektetnünk a támogatásába.

Hajunk állapotát ilyenkor szintén nagymértékben befolyásolja az, hogy a szervezetünk milyen állapotban van. Mivel sokkal kevesebb vitaminhoz jut ebben az időszakban, figyelnünk kell arra, hogy pótoljuk ezt a hiányt. Ha nem megfelelő mennyiségű vitamint viszünk be, sokkal könnyebben megbetegszünk, illetve a hajzatunk is kárát láthatja ennek.

Nagyon sok esetben nem csak a hideg szél szárító hatása, illetve a sapka alatt beizzadó fejbőr megfázása okozza a hajhullást, hanem az, hogy egyszerűen a belső támogatást nem kapja meg frizuránk. Vitaminhiány esetén pedig hirtelen indulhat meg ijesztően magas fokú hajhullás.

hajhullás koapszodás hajátültetés prp-terápia kezelés vitamin vitaminhiány C-vitamin citrusok citrom narancs zöldségek megfázás betegség hideg tél

A C-vitamin ilyenkor az egyik legfontosabb, és ezzel együtt a leghasznosabb vitamin egészségünkre nézve. Nem csak az immunrendszert támogatja, de sok egyéb jótékony hatása is van. Mivel antioxidánsként védi a sejteket, így növeli hajunk ellenálló képességét. Ezen felül pedig segíti a vas felszívódását, ami szintén nagyon fontos a hajzat szempontjából. Segítségével megúszhatjuk a téli hajhullást, és egészséges frizurával várhatjuk a tavaszt.

Hozzájuthatunk tabletta formájában is, de elsődlegesen az lenne a legjobb, ha étkezésünk során vinnénk szervezetünkbe nagy mennyiségben. A legtöbb C-vitamin a citrusfélékben található, mint például a narancs, a citrom vagy a grépfrút, de rengeteg zöldség is dúskál benne, mint például a paprika, a káposzta vagy a cukkini.

Ha nem figyelünk oda, és megindul a vitaminhiány okozta hajhullás, akkor se ijedjünk meg, hiszen ez az állapot  - akár olyan kezelések segítségével, mint a PRP-terápia - még helyrehozható. Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor komolyabb problémáról beszélünk hajunk tekintetében. Ilyen például a genetika okozta hajhullás, melyre egyetlen biztos megoldásként a hajátültetés említhető.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kényeztetés otthon

1 Komment

Ahogy rövidülnek a nappalok, és odakinn egyre fogvacogtatóbb az idő, mindenkinek jólesik egy kis meghitt pihenés. Ebben az időszakban pedig még inkább vágyunk a feltöltődésre, és nem csak a szabadnapokon, hanem a stresszes munkanapokon is érdemes időt szakítani egy kis kényeztetésre.

Bár sokan inkább az ágyba zuhannának, a jó meleg paplan alá, amint tehetik, néha tényleg érdemes kikapcsolódni egy-egy otthoni módszerrel. Ráadásul jót tehet a kapcsolatunknak is, ha belecsempészünk az estéinkbe egy kellemes, illatos fürdőt, vagy egy kis masszázst, de akár saját magunkat is kikapcsolhatjuk kicsit, apró trükkök segítségével.

Ha összekötjük a kellemest a hasznossal, akkor pedig nem csak belsőnk képes regenerálódni, hanem külsőnkkel is csodát tehetünk. A hideg évszakokban eleve érdemes kicsit jobban odafigyelni például bőrünk ápolására, hogy megvédjük a kiszáradástól, illetve hajzatunk állapotára, ami ilyenkor szintén rengeteg káros hatásnak van kitéve.

Beépíthetünk például egy-egy hajpakolást az estéinkbe, és akár finom fejmasszázzsal is kényeztethetjük egymást, vagy saját magunkat. Érdemes ilyenkor olyan pakolásokat használni, melyek kifejezetten a fejbőrt óvják, illetve hangulatos lehet, ha illatos alapanyagokból dolgozunk.

Ha nem figyelünk oda, akkor bizony olyan kellemetlenségekkel is szembe találhatjuk magunkat, mint például a hajhullás. A téli hideg ugyanis kikezdi mind a fejbőr, mind a hajhagymák és persze a hajszálak szerkezetének állapotát is. Természetesen az ilyen hajhullás általában csak átmeneti, de nagyon meg tudja keseríteni életünket ez a probléma, míg rá nem jövünk, min kell változtatnunk, vagy mit kell megtennünk annak érdekében, hogy javulást érjünk el.

Persze a haj gyérülésének rengeteg más oka is lehet, ezért, ha magunktól nem jövünk rá rövid időn belül, hogy mi állhat a háttérben, minél előbb forduljunk szakértő segítséghez. Egyes bajokra tökéletes megoldást jelenthet különböző külső és belső szerek alkalmazása is, de sajnos sokszor ez nem elegendő.

Attól függően, hogy milyen típusú hajhullással állunk szemben, segítséget nyújthatnak az olyan serkentő és regenerálódást elősegítő kezelések, mint a mezoterápia vagy a PRP-terápia, de az is elképzelhető, hogy a kopaszodás genetikai jellegű. Ilyenkor viszont csak a hajátültetés jelenthet biztos megoldást.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Készüljünk a télre!

0 Komment

Az ősz elindulása meghozza a szervezetben is végbemenő változásokat. Ezért érzékelhet mindenki némi természetes hajhullást ilyenkor, amitől nem kell megijedni. Azonban ahhoz, hogy a rend helyre álljon, és felkészítsük hajzatunkat arra, hogy lassan a még hidegebb időjárásnak lesz kitéve, nagyon fontos, hogy megfelelő ápolást nyújtsunk frizuránknak.

Mivel a fejbőr erei is összehúzódnak a hidegebb levegőnek köszönhetően, így a hajhagymák oxigénnel és tápanyagokkal történő ellátása is csökken. Ez eredményezi azt, hogy a hajszálak elvékonyodnak, és bizony nagy mennyiségben hullani is kezdenek, de ez csak egy átmeneti időszak. Viszont, ha pár hét elteltével nem szűnik meg, vagy nem csökken le a hajhullás, akkor gyanakodhatunk, hogy valamit nagyon rosszul csinálunk, vagy éppen nem tesszük meg azt, amit kellene.

Arról már írtunk, hogy a sapka viselése elengedhetetlen a hideg évszakok alatt, azonban ennek persze hátulütői is lehetnek. Éppen ezért jobban tesszük, ha természetes anyagból készült, és némileg jobban szellőző, levegőáteresztő sapkákat választunk magunknak, ami tényleg csak a hideg szél ellen nyújt védelmet anélkül, hogy beizzadjon a fejbőrünk teljesen.

A sokat emlegetett hajszárítás is okozhat gondokat, ha nem figyelünk oda, hogy ezt a műveletet helyesen, megfelelő távolságból és persze ne a legmelegebb fokozattal végezzük még akkor sem, ha jól esne a forró levegő. Nem elhanyagolható a vitaminbevitel és a megfelelő folyadékmennyiség sem.

Amennyiben odafigyelünk minderre, ennek ellenére még mindig drasztikus a hajhullás mértéke, akkor viszont minél hamarabb fel kell keresnünk egy szakembert, aki választ tud adni arra, miért nem gyengült a hajhullás mértéke. Bizony rengeteg oka lehet annak, ha a haj gyérülése nem szűnik meg, és ez már valószínűleg nem orvosolható azzal, hogy odafigyelünk hajzatunkra.

A sok megbetegedést eredményező időszakban például az is előfordulhat, hogy egy gyógyszer okozta mellékhatásként lép fel a hajhullás, de akár a lelki gondok, a sokakat depressziós állapotba lökő szürkeség is állhat a háttérben. Minden bajra van azonban megoldás, és persze hajunk regenerálódásához is akadnak segítségek. Átmeneti hajhullás esetén például gyógyírt nyújthat a mezoterápia, vagy a PRP kezelés, melyeknek köszönhetően hamarabb búcsút inthetünk a hajproblémás korszaknak.

 

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Allergiás tünetek

0 Komment

Hajunk állapota nagyon sok dolgot képes kimutatni sokkal korábban, mint ahogy az adott gond közvetlen helyén észleljük a problémát. Akár belső gyulladásról, akár külső hatásokról beszélünk, hajzatunk nagyon érzékeny, és észrevehető változásokon megy át, ha baj van. Az ételallergiáról már beszéltünk, hogy hajhullást is eredményezhet, de most azt nézzük meg közelebbről, milyen külső tényezők okozhatnak allergiás tüneteket.

Ha olyan anyaggal kerül közvetlen kapcsolatba fejbőrünk, melyre érzékenyen reagál, akkor azonnal le kell állnunk annak használatával. A leggyakoribb allergiás eset, mely a fejbőrt külősleg irritálja, az a sampon. Nagyon sok esetben a sampon illatáért felelős parfümről lehet szó, iletve irritálhatja bőrünket például a zsírosodást gátló összetevő is.

Persze egyéb hajápolási termékre is gyanakodhatunk, éppen ezért ilyenkor célszerű lecserélni minden kozmetikumot, amit hajunkra éppen használunk, olyan természetes összetevőkből álló samponokra, melyek nem tartalmaznak parfümöt sem. Emellett alkalmazhatunk gyógynövényes pakolásokat, melyeket akár mi is elkészíthetünk otthon. Nyugtató hatással bír péládul az aloe vera, de pozitív változást hozhat a kamilla vagy a levendula is.

A másik nagy, allergiás tüneteket előidéző fenyegetés nem más, mint a hajfesték. Az összetevők között olyan kémiai anyagok is szerepelnek, melyek néhányunknál viszketést, égést eredményezhetnek. Éppen ezért minden termék papírján javasolják is, hogy először egy kisebb területen próbáljuk ki az anyagot, és csak akkor használjuk az egész fejünkön, ha nem okozott semmilyen problémát.

A fejbőr allergiás tünetei mindig viszketéssel kezdődnek, majd ezáltal megindulhat a korpásodás is, és előbb-utóbb sebes lesz a fejbőrünk. Ez semmi esetben sem vezet jóra, hiszen, ha bőrünk nem képes megnyugodni, és további irritációnak tesszük ki, akkor hajunk hamarosan hullani kezd. Természetesen ez a hajhullás csak átmeneti, hiszen amint segítünk fejbőrünkön, a kopaszodási folyamat is meg fog állni.

Hajzatunk regenerálódása azonban nagyon hosszú ideig is eltarthat. Ilyen esetekben segítségünkre lehet például a mezoterápia, vagy a prp-terápia. Más jellegű hajhullásnál is kérjünk szakértő véleményt, hiszen egyes esetekben – mint például az öröklött hajhullás – csak a hajátültetés oldhatja meg problémánkat.  

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed