Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Idősödő frizurák

0 Komment

Akármennyire is szeretnénk az ellenkezőjét, az idő bizony egyre csak halad, olyan nyomokat hagyva rajtunk, melyek aztán lassan, de biztosan el kezdenek zavarni majd bennünket. Legyen szó a ráncosodásról, az egyre több fájó ízületről, vagy az őszülésről, amennyire csak tudjuk, próbáljuk elejét venni a változásoknak, de sajnos van, amikor nem megy.

A hajzatunk tekintetében ráadásul nem csak a hajszín elvesztése okoz változásokat külsőnkben. Ugyanis az öregedéssel egész szervezetünk másképp kezd működni, megváltoznak a hormonszintek, és bizony megindul egy olyan természetes hajhullás, ami sokaknál eredményezi azt, hogy inkább rövidebb frizurára váltanak.

öregedés idősödés őszülés hajhullás kopaszodás hajgyérülés mezoterápia hairhungary hajátültetés frizura fiatalos frizura hajvágás

Az elvékonyodott és megfogyatkozott hajszálak ugyanis már nem adnak olyan frizurára lehetőséget, amit eddig minden gond nélkül viselni tudtunk. Persze a legegyszerűbb megoldás ilyenkor tényleg az, ha az ollóért nyúl fodrászunk keze, azonban ezzel sokszor csak még inkább idősebbnek tűnünk majd.

Pedig nem csak az őszülés ellen létezik megoldás, hanem bizony arra is, hogy ne kelljen megválnunk a hosszú hajtól. Elsősorban megelőzhető, illetve kitolható az ideje ennek azzal, ha már egész életünk során megpróbálunk odafigyelni a megfelelő táplálkozásra és vitaminbevitelre. Ez azonban nagyon sokszor nem elég.

Viszont, ha már a legelső változásokra felfigyelünk, van még megoldás arra, hogy kissé elhalasszuk az idősödés komolyabb jeleinek mutatkozását frizuránkon. Akár egyes külső készítmények alkalmazásával is jó eredményeket érhetünk el, de olyan kezeléseket is igénybe vehetünk ilyenkor, mint például a mezoterápia.

Nők esetében sokszor már a negyvenes éveikben szükség lehet arra, hogy a hajhagymák nagyobb intenzitású támogatást kapjanak. Cserébe viszont még hosszú évekig nem lesz szükség arra, hogy rövid frizurára váltsanak. A férfiak esetében azonban sajnos akár már sokkal korábban elkezdődhet a haj gyérülése, főként akkor, ha genetikai eredetű kopaszodásról beszélünk. Ilyen esetekben, ha nem szeretnénk tar fejtetővel tovább élni, akkor a hajátültetés jelent biztos és végleges megoldást.

A fiatalosabb külsőért, illetve az egészséges, hiánytalan frizuráért tehát tehetünk, és nem kell mindenképpen beletörődnünk abba, hogy az idő múlása milyen változásokat akar rajtunk véghez vinni.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Készüljünk a télre!

0 Komment

Az ősz elindulása meghozza a szervezetben is végbemenő változásokat. Ezért érzékelhet mindenki némi természetes hajhullást ilyenkor, amitől nem kell megijedni. Azonban ahhoz, hogy a rend helyre álljon, és felkészítsük hajzatunkat arra, hogy lassan a még hidegebb időjárásnak lesz kitéve, nagyon fontos, hogy megfelelő ápolást nyújtsunk frizuránknak.

Mivel a fejbőr erei is összehúzódnak a hidegebb levegőnek köszönhetően, így a hajhagymák oxigénnel és tápanyagokkal történő ellátása is csökken. Ez eredményezi azt, hogy a hajszálak elvékonyodnak, és bizony nagy mennyiségben hullani is kezdenek, de ez csak egy átmeneti időszak. Viszont, ha pár hét elteltével nem szűnik meg, vagy nem csökken le a hajhullás, akkor gyanakodhatunk, hogy valamit nagyon rosszul csinálunk, vagy éppen nem tesszük meg azt, amit kellene.

Arról már írtunk, hogy a sapka viselése elengedhetetlen a hideg évszakok alatt, azonban ennek persze hátulütői is lehetnek. Éppen ezért jobban tesszük, ha természetes anyagból készült, és némileg jobban szellőző, levegőáteresztő sapkákat választunk magunknak, ami tényleg csak a hideg szél ellen nyújt védelmet anélkül, hogy beizzadjon a fejbőrünk teljesen.

A sokat emlegetett hajszárítás is okozhat gondokat, ha nem figyelünk oda, hogy ezt a műveletet helyesen, megfelelő távolságból és persze ne a legmelegebb fokozattal végezzük még akkor sem, ha jól esne a forró levegő. Nem elhanyagolható a vitaminbevitel és a megfelelő folyadékmennyiség sem.

Amennyiben odafigyelünk minderre, ennek ellenére még mindig drasztikus a hajhullás mértéke, akkor viszont minél hamarabb fel kell keresnünk egy szakembert, aki választ tud adni arra, miért nem gyengült a hajhullás mértéke. Bizony rengeteg oka lehet annak, ha a haj gyérülése nem szűnik meg, és ez már valószínűleg nem orvosolható azzal, hogy odafigyelünk hajzatunkra.

A sok megbetegedést eredményező időszakban például az is előfordulhat, hogy egy gyógyszer okozta mellékhatásként lép fel a hajhullás, de akár a lelki gondok, a sokakat depressziós állapotba lökő szürkeség is állhat a háttérben. Minden bajra van azonban megoldás, és persze hajunk regenerálódásához is akadnak segítségek. Átmeneti hajhullás esetén például gyógyírt nyújthat a mezoterápia, vagy a PRP kezelés, melyeknek köszönhetően hamarabb búcsút inthetünk a hajproblémás korszaknak.

 

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Őszi átállás

0 Komment

Mint tudjuk, minden időjárásnak megvannak a maga káros hatásai hajzatunkra nézve. Míg nyáron az erős napsugárzás, a folyamatos fejbőrizzadás és az ezzel járó gyakori hajmosás okozhat gondokat, addig ősszel teljesen másra kell odafigyelnünk, ha meg szeretnénk óvni frizuránkat.

Ugyanúgy, ahogy szervezetünk többi része, a hajzat is egyfajta átálláson megy ilyenkor keresztül. Ha betartunk néhány apróságot, akkor megelőzhetjük, hogy bármilyen probléma lépjen fel. Elsősorban nagyon fontos, hogy belülről megkapja szervezetünk a megfelelő vitaminmennyiséget. Ez természetesen nem csak hajunk szempontjából elengedhetetlen.

Továbbá óvnunk kell frizuránkat az egyre hidegebb levegőtől, és az őszre annyira jellemző széltől is. Néha nyugodtan felvehetünk vékonyabb sapkákat, esetleg húzzuk fejünkre a csuklyát, ha úgy érezzük, hogy fázik a fejünk. Ami viszont teljes mértékben nélkülözhetetlen, az a hajszárító alkalmazása.

Míg nyáron megszokhattuk, hogy sokszor hagyjuk magától megszáradni hajunkat, addig ilyenkor, ősszel ezt már nem tehetjük meg. Ha mégis megreszkírozzuk, hogy a szél majd megszárítja, vagy csak hanyagul szárítjuk meg, akkor azzal bizony komoly károknak tehetjük ki frizuránkat. Főként a fejbőr van ilyenkor veszélyben, hiszen könnyen megfázik, ami olyan problémákhoz vezethet, mint a korpásodás vagy a száraz, viszkető fejbőr. Azt pedig már tudjuk, hogy ezek a gondok szinte egyenesen vezethetnek a hajhulláshoz, ami már sokkal nehezebben kezelhető.

Természetesen a kopaszodás problémája akkor is felütheti a fejét, ha mi mindent megteszünk hajunk állapotáért. Ugyanis rengeteg különböző okból kifolyólag indulhat meg ez a kellemetlen folyamat, legyen szó akár egy gyógyszer mellékhatásáról, vagy a sok stresszről.

A hölgyek esetében inkább az átmeneti hajhullás a gyakoribb, ami legtöbbször a kiváltó ok megszűntetésével kezelhető, illetve kiegészítésként javasolt súlyosabb esetekben egyes készítmények alkalmazása, vagy például a mezoterápia segítsége. A férfiak többségénél viszont általában a genetika a hibás, és öröklött kopaszodással kell szembenézniük. Ilyenkor sem szabad kétségbe esni, hiszen létezik olyan megoldás, mely biztos és végleges eredményt ad, méghozzá a hajátültetés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Az őszülés férfias?

0 Komment

Ugyanúgy, ahogyan a kopaszság, az őszülés is lehet valakinél igazán férfias és szexi. Azonban nem tudunk ebben sem általánosítani, ugyanis bőven akadnak olyanok is, akik utálják már az első észrevehető ősz szálakat, és bármit megtesznek érte, hogy eltüntessék azokat.

Pontosan emiatt terjedt el például a hajfestékek és hajszínezők használata már férfiak körében is, ugyanis nem mindenki akar beletörődni a színét vesztő hajszálak megjelenésébe. Nem feltétlenül amiatt, mert ezzel megindul a félelem a fiatalság elvesztésétől, hanem sok esetben azért, mert egyszerűen nem tudnak azonosulni az új, kibontakozó hajszínükkel.

Rengeteg férfinál indul meg már nagyon korán az őszülés, szintén hasonlóan, mint a kopaszodás, ami sok esetben a serdülőkorban is elkezdődhet, de általában a 30-as éveikben éri el a legtöbbjüket. Természetesen a kettő nem jár együtt, sőt! Ismerünk olyan ősz hajúakat, akiket még idősebb korban sem fenyegeti hajgyérülés, és sajnos bőven akadnak olyan kopaszodók, akiknek még csak esélye sem volt arra, hogy hajszálaik őszülni kezdjenek.

Míg az őszülés problémáját egyszerűen tudjuk orvosolni, akár csak a haj színezésével, addig a hajhullásra nem éppen ilyen egyszerű a megoldás. Attól függően, hogy mi okozza a nagyobb számú hajveszteséget, próbálkozhatunk egyes kezelésekkel, vagy külső-, illetve belső szerek alkalmazásával is. Azonban, ha a fent említett, öröklött jellegű kopaszodásról van szó, akkor előbb-utóbb eljutunk a döntés elé, hogy a kopaszságot választjuk, vagy nem.

Ha nem akarunk beletörődni frizuránk elvesztésébe, akkor a hajátültetés az egyetlen végleges megoldás, ami azt az eredményt tudja biztosítani, amit újra látni szeretnénk a tükörben. A kiforrott technológiának köszönhetően ráadásul még olyan apróságokra is hangsúly kerül, mint például az átültetett hajszálak színe. Tehát - amennyiben persze a páciens nem teljesen ősz hajzattal rendelkezik -, ki lehet válogatni, hogy az átültetett szálak között ne legyen ősz hajszál. Mint ahogy eleve erős és egészséges hajszálak kerülnek kiválasztásra.

Azt tehát, hogy kinek mi áll jól, hogyan érzi magát vonzónak, saját magának kell eldöntenie. Ha valamilyen folyamat megindul hajzatunkat tekintve, van választási lehetőségünk mindig, és ha nem tudunk megbékélni tükörképünkkel, akkor tegyünk érte, hogy újra jól érezzük magunkat bőrünkben!

 

Ismerje meg jobban a hajbeültetési eljárást és a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Krumplihéj, mint festék?

0 Komment

Fiatal korban is általában az kell, ami nincs, így van ez a hajszínekkel is. Ha valaki szőke, az barna szeretne lenni, vagy fordítva, de legalább egyszer biztosan ki akarunk próbálni valami újat. Azt viszont mindenki tudja, hogy hosszú távon nem tesznek jót a különböző hajfestékek, és egyéb kémiai változásokat okozó anyagok a hajnak, ezért sokszor érdemesebb kipróbálni természetes színezőket.

Legkésőbb az ősz hajszálak megjelenésekor elgondolkozik mindenki azon, hogyan tovább. Nyugodjunk bele, hogy az idő vas foga egyre láthatóbb nyomokat hagy rajtunk, vagy inkább vegyük fel a harcot, és amit lehet, tegyünk meg annak érdekében, hogy megőrizzük eddigi külsőnket. Az őszülés beköszöntével létezik olyan módszer, ami kicsit segíthet eltűntetni a fehér hajszálakat.

Barna hajúak esetében ajánlott a következő megoldás: mossunk meg jó alaposan, majd hámozzunk meg annyi burgonyát, amennyiből kijön egy csészényi héj. A krumplihéjat tegyük egy lábosba, majd öntsük fel szintén egy csészényi vízzel. 4-5 percnyi forralás után hagyjuk kihűlni, majd szűrjük át a kapott levet. Ezt a barnás folyadékot ecset segítségével kenjük fel hajunkra, és hagyjuk, hogy megszáradjon rajta. A hajzat természetes fényű és barna színű lesz. Persze ezzel nem állíthatjuk meg az őszülés folyamatát, de kicsit játszhatunk hajzatunk színével.

Az őszülés mellett a másik probléma, amelytől mindkét nem képviselői rettegnek, a hajhullás. Szintén jelentkezhet ez a kellemetlenség a kor előrehaladtával, azonban sajnos kijelenthetjük, hogy a rengeteg káros hatásnak köszönhetően, illetve a férfiaknál leginkább előforduló, örökletes folyamatok miatt már idejekorán is megkezdődhet a kopaszodás.

Persze lehetséges, hogy egy kis odafigyeléssel megállíthatjuk a hajhullást, azonban pont a megszámlálhatatlanul sok okozó miatt akkor tesszük a legjobbat, ha azonnal kivizsgáltatjuk problémánkat, mi is áll a háttérben, a mi esetünkben. Ugyanis, ha a genetika miatt kezdődött meg a kopaszodás, arra sajnos igazi gyógymód nincsen, csak egyetlen megoldás adhatja vissza frizuránkat, a hajátültetés. Más esetekben viszont elegendő lehet a kiváltó okok orvoslása, illetve egyes kezelésekkel - például mezoterápia - segíthetjük a hajhagymák regenerálódását.

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

«
1234

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed