OLVASTAD MÁR?
 
Az alvás és a haj
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja egészségünket, szervezetünk működését és persze kinézetünket is. Ahhoz, hogy minden rendben legyen, nem csak megfelelő táplálkozásra, hanem többek között bizony...
 
3D hajdiagnosztika
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat kell megtennünk még. A teljes körű kivizsgálás elengedhetetlen, hiszen csak ez alapján lehet felmérni, hogy egyáltalán a hajátültetés-e a megfelelő segítség számunkra,...
 
Minden karakter mást kíván
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert filmsorozatok szereplőit láthatjuk olyan képpárokban, melyek azt a kérdést boncolgatják, mi lett volna, ha az adott szerepet más kapja meg. Köztük van a „Totál szívás”...

Sötét napok

0 Komment

Bár szerencsére már nem rövidülnek tovább, hanem hosszabbodnak a világos nappali órák, még mindig nagyon korán sötétedik. Viszont a karácsonyi ünnepek végével sajnos megszűnik az a meghittség, melyet a kint és bent is alkalmazott fényfüzérek okoztak, magukba rejtve a remény és szeretet sugarait. Ilyenkor sokakra nem csak kívülről, hanem belülről is sötétség telepszik.

Felmérések bizonyítják, hogy ezekben a hónapokban igencsak megemelkedik azok száma, akik valamilyen belső szorongással, depresszióval küzdenek. Vannak olyanok, akik az egész telet képesek ilyen mélabús hangulatban tölteni. A napos órák száma tehát tényegesen befolyásolja mindennapjainkat.

hajhullás hajgyérülés kopaszodás öröklött kopaszodás genetika stressz szorongás depresszió téli depresszió hajátültetés hairhungary mezoterápia sötét

A szorongás, a depresszió és az ezzel járó, szintén szomorkás hangulatok magukkal hozzák sajnos azt is, hogy sokkal könnyebben válunk ingerültté és stresszessé. A hétköznapok így akár egy soha véget nem érő rémálommá olvadhatnak össze, komoly károkat okozva ezzel akár szervezetünkben is.

Amennyiben nem genetikai eredetű kopaszodásról beszélünk, sajnos még mindig az egyik legnagyobb átlagot az a hajhullás adja, amelynek okozója a stressz. Emellett pedig maga a depresszió, illetve sok esetben pont az erre a problémára szedett gyógyszerek mellékhatásaként jelenik meg a haj gyérülése.

Nagyon fontos, hogy minél hamarabb vegyük észre, ha valami nincs rendben velünk. A fokozott ingerlékenység, a folyamatos szomorúság érzet, a pesszimizmus és a melankólia mind előjelei, illetve velejárói a fent leírt gondoknak. A stressz tekintetében pedig előjöhetnek folyamatos önértékelési zavarok is, melyek csak még tovább szítják a gondokat.

Természetesen, ha korán felfigyelünk arra, hogy baj van, akkor még saját magunk is küzdhetünk azért, hogy jobban legyünk. Próbáljunk meg minél inkább olyan dolgokkal foglalkozni, melyek örömet okoznak nekünk, a stressz feloldására például tökéletes lehet a jóga is. Viszont, ha nagyobb a baj, akkor inkább forduljunk szakértő segítséghez.

Ugyanezt kell tennünk a hajhullás problémáját tekintve is. Ha nagy károkat eredményezett hajunk gyérülése, akkor segítséget kell kérnünk ahhoz, hogy helyreálljon a rend. Egyes kezelések, mint például a mezoterápia, felgyorsíthatják hajunk regenerálódását. Nagyobb károk esetén szóba jöhet a hajátültetés is, ami egyébként az öröklött jellegű kopaszodásnak szintén biztos ellenszere.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport