Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lubickolás télen

0 Komment

Már lassan mindenkinek tele van a hócipője a téllel, ugyan tudjuk, hogy nemsokára melegszik majd az idő, de kivárni ezt nagyon nehéz. Még mindig sokat fázunk, a szél hónapok óta csontig hatóan hideg, és már elegünk van a vacogásból, ilyenkor mindenkinek jólesik egy kis meleg fürdőzés.

Mint ahogyan nyáron a hideg vizű medencék és tavak, télen a magasabb hőmérsékletű termálfürdők töltik fel az embert. Nem is csoda, hogy ebben az időszakban a leglátogatottabbak az erre a célra kialakított wellness központok és élményfürdők.

Néhány részletre azonban nem árt, ha odafigyelünk, hiszen jó tulajdonságai mellett sajnos hordoz magában némi veszélyt is az effajta feltöltődés. Ha órákat pancsolunk a medencékben, akkor bőrünk kiszáradhat, tehát minden ilyen alkalom után vegyünk egy langyos zuhanyt, és kenjük be magunkat megfelelő testápolóval.

Hajzatunkat nézve is körültekintőnek kell lennünk. Akkor is, ha összekötjük hosszú hajunkat, óhatatlanul vizes lesz. A víz ugyancsak kiszáríthatja frizuránkat is, de persze ha egyből a fürdőzés után megmossuk és tápláljuk hajunkat, akkor nem lehet gond. Viszont nem szabad kijönnünk a fürdőhelyről még csak kicsit nedves hajzattal sem, mert az kész öngyilkosságnak számít hajhagymáinknak. Alaposan szárítsuk meg hajzatunkat, különös tekintettel a fejbőrünkre. A legtöbb termálfürdőben számos hajszárítót szerelnek az öltöző részlegbe, ahol ezt kényelmesen elintézhetjük. Ezek a gépek nem túl forró levegőt fújnak, sőt, a szárítás végén általában kissé hidegebb levegőt nyomatnak, felkészítve ezzel fejbőrünket a kinti hidegre.

Amennyiben vizes hajjal lépünk az utcára, vagy nagyon forró levegővel szárítottuk meg, nagy esély van rá, hogy fejbőrünk megfázik. Ilyenkor könnyen kialakulhat a korpásodás, és a hajszálak sem maradnak egészségesen a hajhagymák helytelen működése miatt. Ha nem fordítjuk vissza hamar a helyzetet, akár hajhullás is felléphet.

Persze kopaszodni rengeteg más okból kifolyólag is elkezdhetünk, ezért nagyon fontos a háttér kiderítése. Ehhez kérjünk szakértő segítséget, hogy megtudjuk, mi jelenthet számunkra gyógyírt a kopasz foltokra. Vannak olyan esetek, amikor nem segít más, csak a biztos és végleges eredményt adó hajátültetés.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Az elektroszmog veszélyei

0 Komment

Már számtalanszor hallhattuk azt, hogy a mobiltelefon használata, vagy épp a mikrohullámú sütő napi alkalmazása nem biztos, hogy olyan jó szervezetünkre nézve, mégis ezek a dolgok már annyira szervesen kapcsolódnak mindennapjainkhoz, hogy legtöbben ilyenkor csak legyintenek egyet. Pedig nem árt, ha tisztában vagyunk az elektroszmog jelentésével és veszélyeivel.

Az elektromágneses sugárzásnak két fajtája van, az egyik természetes úton jön létre, a másik mesterségesen generált. Minden élő szervezet elektromágneses irányítás alatt áll, és már az sem kevés, melyet a külső, természetes sugárzások okoznak – ilyen például egy front miatti fejfájás -, azonban ha mértéktelen mennyiségben engedjük a mesterséges dolgokat is közelünkbe, akkor azzal nagyon veszélyeztetjük szervezetünk működését.

Az elektroszmog az a szervezetet érő terhelés, melyet az elektromos berendezések által kibocsátott elektromágneses sugárzások okoznak.  Sajnos, ha tartósan és nagymértékben éri szervezetünket elektromos sugárzás, az bizony komoly következményekkel is járhat. Gyakori megbetegedést, ingerlékenységet, alvászavarokat és egyéb olyan testi károkat eredményezhet, melyekre valószínűleg mindig más megoldást fogunk keresni, hiszen a legtöbb embernek eszébe sem jutna, hogy ettől lépett fel bármilyen probléma nála.

Egészségünk megőrzésére azonban igenis sokat tehetünk ebből a szempontból. Amennyiben lecsökkentjük az elektromos készülékek számát életterünkben, ahol a legtöbbet töltjük – főleg ott, ahol alszunk -, vagy áramtalanítunk mindent, amikor épp nem használjuk, már rengeteget tettünk magunkért.

Hajzatunk állapotát szinte minden befolyásolja, legyen szó egy kisebb megebetegedésről, lelki bajokról, rossz étrendről vagy nem megfelelő ápolásról. Természetesen, ahogyan a napsugárzás, a szmog vagy a nagyon hideg levegő, az elektroszmog is káros hatásokkal bír frizuránkra. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minél jobban odafigyeljünk minden apróságra, és amit lehet, tegyünk meg a megelőzés érdekében.

Hajunk rosszabb állapota figyelmeztető jelzés lehet olyan egészségügyi problémákra, melyekre nem is gondolnánk. Éppen ezért, ha annak ellenére, hogy megfelelően ápoljuk, mégis hullani kezd nagyobb mértékben, azonnal szakemberhez kell fordulnunk. Problémánkra megoldás lehet a kiváltó okok megszűntetése, de persze olyan kopaszodással is nézhetünk szembe, melyre kifejezetten csak a hajátültetés nyújt segítséget.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Diós finomságok

0 Komment

Már nagyon sokszor beszéltünk arról, hogy az étrend és az étkezési szokások milyen nagymértékben befolyásolják szervezetünk működését. Most egy olyan piciny finomsággal ismerkedünk meg, amely különösen ilyenkor, a téli hónapokban élvez kitüntetett figyelmet konyhánkban.

Ez nem más, mint a dió, mely rengeteg felhasználási lehetőséget rejt magában. Számos süteménynek adja ugyanis az alapját, ám a lehető legjobb fogyasztási módja az, ha magában, feldolgozatlanul esszük meg.

Számtalan előnye van a dió fogyasztásának, méghozzá azért, mert omega-3 zsírsavat tartalmaz és dúskál az E-vitaminban is. Emiatt, ha naponta elrágcsálunk egy maréknyi diót, akkor bőrünket az kisimíthatja, szemünkre is jó hatással van, csontjainkat erősíti és végül, de nem utolsó sorban egészségesebb, puhább lesz hajzatunk is. Ha simán magába nem szeretnénk enni ezt a jótékony finomságot, akkor hozzáadhatjuk egy laza salátához, de a tésztaételek közül is van néhány, melyhez illik az íze.

A helyes táplálkozás nagyon fontos egészségünk szempontjából tehát, és nem is hinnénk, hogy egy kis nassolással is mennyit segíthetünk, főként, ha a cukros édességeket lecseréljük egy maréknyi dióra például. Rengeteg problémát előzhetünk meg ezzel, és támogatjuk szervezetünk helyes működését.

A hajzatunk fokozott figyelmet érdemel, hiszen elég egy kis apróság akár fizikailag, akár lelkileg, az máris gondokat okozhat frizuránk tekintetében. Nem árt tehát, ha ilyen egyszerű praktikák betartásával adunk némi támaszt, ezzel kikerülve olyan problémákat, melyek abból adódnának, hogy helytelen életmódot folytatunk, vagy vitaminszegény táplálékokkal tömjük magunkat nap, mint nap.

Természetesen a hajjal kapcsolatban akadnak olyan gondok is, melyekre az effajta odafigyelés nem jelent gyógyírt. Hajhullás és kopaszodás ugyanis rengeteg különböző ok miatt kialakulhat, és sajnos ezeknek csak a töredékét tudjuk mi magunk befolyásolni. Amennyiben komolyabb hajgyérüléssel állunk szemben, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk azért, hogy megtudjuk, mi lehet a megoldás problémánkra.  

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Édességek tengerében

0 Komment

Az egész lakást ellepő, finom, édes illatok egyszerűen hozzátartoznak ehhez az időszakhoz. Minden otthonban készülnek a nyalánkságok karácsonyra, hiszen a bejgli és egyéb sütemények elmaradhatatlan kellékei az ünnepnek.

Az édességek tengerében ilyenkor mindenki képes elveszni, hiszen ha csak egyet-egyet fogadunk el bárhol, vagy kóstolunk meg otthon, már akkor is túl sokat ettünk a cukros finomságokból. Persze ez nem azt jelenti, hogy mondjunk nemet mindenre, azonban jobban tesszük, ha odafigyelünk ilyenkor is arra, hogy mértéktartóak legyünk, és ne habzsoljunk folyton!

A túl sok cukor bevitele, a számtalan zsírosabb étel, melyeket ünnepek alatt magunkba tömünk, sajnos nagyon rossz hatással lehetnek szervezetünkre. A legnagyobb hiba pedig az – és ezt ennek ellenére rengetegen követik -, hogy sokan kijelentik, most mindent szabad, újévkor majd úgyis fogyókúráznak. Sőt, olyanok is vannak, akik már előtte fogyasztják magukat, hogy majd az ünnepek alatt dőzsölhessenek.

Nem szabad így tenni, hiszen ez egyszerűen egy bombaként viselkedik szervezetünkben. A betegségek 70-75%-át ugyanis a helytelen táplálkozás okozza, illetve emellett a tápanyaghiány, a rendszertelenség és a hirtelen hízás utáni hirtelen fogyás. Az emiatt kialakuló hiánybetegségek pedig nehezen kezelhetőek, és olyan következményei lehetnek, mint például a hajhullás.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az év végi folyamatos jóllakottság miatt mindenkinek ki fog hullani a haja, azonban ha nem okosan osztjuk be étrendünket, könnyen beleeshetünk a rossz táplálkozás csapdájába, és bizony szembesülhetünk azzal, hogy ez károkat okoz testünkben. Kopaszodást egyébként rengeteg más probléma okozhat, melyekre különböző megoldások nyújthatnak segítséget – mezoterápia, hajátültetés, stb. -, de azzal, hogy odafigyelünk magunkra, sokszor megakadályozhatunk ilyen egészségügyi kellemetlenségeket.

Mindenképpen tartsunk meg tehát néhány korlátot ahhoz, hogy ne sokkoljuk szervezetünket, és minden a normális kerékvágásban mehessen nem csak az ünnepek alatt, hanem utána is. És ha mégis duzzadtra ettük hasunkat, akkor se jusson eszünkbe, hogy két nap alatt mindezt újra leadjuk.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Nem csak megfázásra

0 Komment

Itt a hideg tél, és egyre nő a betegek száma, nagyon sokan küszködnek a náthával, megfázással. Ilyenkor mindig előjönnek a jobbnál jobb, és furcsábbnál furcsább, otthoni praktikák, mindenkinek más ellenszere van, mindenki mást vet be annak érdekében, hogy újra egészséges lehessen.

Köztudott, hogy a hagymák minden fajtájának fogyasztása nagyon jó hatással lehet a szervezetre, sőt, vannak, akik nem csak fogyasztják. Torokgyulladásra például tökéletes gyógyír, ha apróra vágott vöröshagymadarabokat zsebkendőbe tekerve a nyakunk köré helyezünk, ezzel előidézzük a gyulladás csökkenését.

De nem csak erre jó a vöröshagyma! Mivel ebben az időszakban hajzatunk is megviselt, hiszen nem csak szárító hatásokkal találkozik, mint a hideg szél például, hanem bizony a betegségek is szintén negatívan érintik a hajhagymák működését is, hiszen az egész szervezet harcban áll ilyenkor és legyengül, sok esetben pedig nem várt, a szokottnál sokkal erősebb hajhullás indul meg.

hagyma vöröshagyma hajpakolás hajhullás kopaszodás hajritkulás hairhungary hajátültetés öröklött kopaszodás hideg tél hajhagyma megfázás nátha betegség

Ebben az esetben igen jót tudunk tenni frizuránkkal, ha két nagy fej vöröshagymának kipréseljük a levét, keverünk hozzá egy kis mézet, és ezt a pakolást felvisszük hajzatunkra. Célszerű egy törölközővel, vagy zuhanysapkával elfedni fejünket, és a lehető legjobb hatást akkor érjük el, ha ezzel a pakolással együtt alszunk, majd csak reggel mossuk le hajunkról, langyos vízzel.

Hajzatunk puha, fényes és egészségtől kicsattanó lesz, akár csak mi, ha ténylegesen segítjük szervezetünket a jótékony hagyma mindennemű felhasználásával. Természetesen a hajhullásnak más okozói is lehetnek, így nem minden esetben segít, ha ehhez hasonló kencéket használunk, viszont sok gondot megelőzhetünk velük.

A kopaszodás problémája mögött rengeteg tényező állhat, ezek egy részét meg lehet szüntetni vagy oldani, de sajnos az olyan hajritkulás okát, mint az öröklött kopaszodás, természetesen nem lehet kiiktatni. Ilyen esetben sem kell elkeserednünk, hiszen erre is létezik már nem csak tökéletes, hanem végleges megoldás, méghozzá a hajátültetés.

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed