Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vágjon bele most!

0 Komment

Májusban lehet még jelentkezni a HairHungary Klinika kedvezményprogramjára, mely mindenki számára nagy segítség lehet, aki változtatni akar megjelenésén a frizurát tekintve. Bár nagyon sokan állnak a változás küszöbén, mégis nagyon sok akadályt látnak maguk előtt, többek között anyagi téren is. Vágjon bele most, és használja ki a kihagyhatatlan lehetőségeket!

A hajhullás nem válogat, és nagyon sokszor már olyan korán megindul, hogy nem is térünk először magunkhoz, mikor meglátjuk a tükörben az első jeleit. A kopaszodás hátterében számos különböző ok állhat, de a leggyakrabban a genetika tehető meg felelősként. Az öröklött jellegű kopaszodás pedig akár már a 20-as éveinkben is megindulhat, nem kímélve eddigi kinézetünket.

Míg az átmeneti hajhullások esetén segítségünkre lehetnek egyes készítmények, hajpakolások és a kiváltó okok megszűntetése ahhoz, hogy helyreálljon a rend, addig az öröklött jellegű kopaszodás esetében előbb vagy utóbb sajnos a kopasz területek nyerik majd a harcot. Korai szakaszban természetesen szintén kitolható ennek az ideje a kifejezetten erre a problémára előállított szerek – például a FolliOne egyes termékeinek – alkalmazásával, illetve sokat segíthet szintén a megelőzésben és a kopaszodás feltartásában az olyan hajkezelés, mint a PRP-terápia.

Amennyiben nem vesszük észre időben, vagy egyszerűen csak nem teszünk ellene már az első jeleknél, bizony a kopaszodás egyre inkább feltűnő és már visszafordíthatatlan hajvesztést eredményez. Az egyetlen olyan megoldás, mely mindenképp biztos és végleges segítséget nyújt ilyen esetekben, az a hajátültetés, melynek során saját, tarkótáji donorterületünkből kinyert hajszálak kerülnek átültetésre azokra a helyekre, ahol szükség van a hajzat sűrítésére.

A szép eredmény eléréséhez  – egyéntől és a kopaszodás mértékétől függően – akár több ezer hajszál átültetésére is szükség lehet. De természetesen azok számára is tökéletes ez a megoldás, akik még csak a kopaszodás elején járnak, és még csak az első jeleket akarják eltűntetni a hajbeültetés segítségével. A HairHungary Klinika kedvezménye most számukra is nagy segítséget jelenthet, hiszen hajszálszámtól függetlenül lehet 0,6 € / hajszál árban igényelni a beavatkozást. A további lehetőségek pedig ezt megfűszerezve teszik még elérhetőbbé mindenki számára a változást. Nem kell mást tennünk ehhez, mint május végéig jelentkezni ingyenes konzultációra.

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

A kopaszodás és a genetika

0 Komment

Előző cikkünkben megismerkedtünk kicsit közelebbről a legjelentősebb férfi nemi hormonnal, a tesztoszteronnal, illetve annak hatásaival a szervezetünkre nézve. Ahogy ígértük, ma megtudhatjuk azt is, hogy az aktívabb formájú Dihydro-tesztoszteron (DHT) és a genetika milyen kapcsolatban állnak egymással.

Ahogy az kiderült, a DHT-ra érzékeny személyeknél már akár 20 éves korban is megindulhat a kopaszodás. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a DHT hiánya önmagában képes lenne megszüntetni a haj gyérülését, hiszen egy sokkal összetettebb problémáról van szó.

A DHT érzékenység ugyan a legáltalánosabb magyarázat a kopaszodásra, azonban ez csak akkor nyeri el ténylegesen fejtetőnk fölött a hatalmát, ha a genetika is közrejátszik. Megfigyelhető ugyanis, hogy akinek a családjában sem apai, sem anyai ágon nem fordult elő androgén alopecia, annál nagyon kicsi a valószínűsége a hajhullásnak. Ennek alátámasztására kísérleteket is vetettek be, melynek során tesztoszteron injekciókat adtak be különböző korú férfiaknak, és bizony voltak köztük olyanok, akiknél semmilyen változást nem okozott ez. Náluk egyszerűen nem játszott közre a genetikai hajlam, így a kopaszodás őket mindenképp elkerülte.

Az öröklött jellegű kopaszodásnál tehát egyrészt megvan a DHT hormonra való érzékenység, másrészt pedig ez az érzékenység attól függ, hogy genetikailag hajlamosak vagyunk-e rá vagy sem. Az ilyen típusú hajhullás kezdeti szakaszban lelassítható különböző készítmények, illetve hajkezelések – például PRP-terápia – alkalmazásával, azonban egy idő után csak a hajátültetés jelenthet végleges megoldást.

Természetesen a hajzat állapotában végbemenő változások, és a hajhullás mögött rengeteg más tényező is állhat, ezért érdemes minél hamarabb szakember segítségét kérni, hogy kiderítsük, mivel is állunk szemben. A fent említett, genetikai jellegű kopaszodás esetében elég egyértelműek a jelek, hiszen jellegzetesen a homlokvonal emelkedik, illetve a fejtetőn lesz egyre nagyobb a kopasz terület. Amennyiben a családban is előfordult már ilyen jellegű hajvesztés, akkor az még inkább aláhúzhatja a „diagnózist”, de ilyenkor is érdemes egyből szakértő véleményt kérni arról, hogyan vegyük fel a harcot a kopaszodás ellen.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Jön a tavasz!

0 Komment

Egyre gyakrabban süt a nap, lassacskán már a melegét is érezzük. És nem csak a naptár szerint lépünk át a következő évszakba, hanem a madarak napról napra hangosabb éneke is arra ad okot, hogy elhiggyük: jön a tavasz! De mit jelent ez szervezetünkre nézve?

A tavaszi fáradságot szinte mindenki ismeri, de a legtöbben nem tudják, hogy mi lehet az oka. Ugyanez igaz a tavaszi hajhullásra is, pedig a kettő nem is áll annyira messze egymástól. Jóllehet, nem teljesen ugyanazon okok állnak a háttérben, mégis, a megoldás mindkettőre nagyon hasonló.

hajhullás tavasz tavaszi hajhullás tavaszi fáradtság vitamin vitaminhiány A-vitamin cink vas diéta hairhungary prp prp-terápia mezoterápia hajkezelés átmeneti hajhullás

A tavaszi fáradtságot főként az eredményezi, hogy az ekkor uralkodó fényviszonyok sokkal gyorsabb ütemet várnának el szervezetünktől, mely még mindig a „téli időszámításra” van beállítva. Az átállás pedig borzasztóan fárasztó folyamat. Emellett nem mindegy a téli tápanyagbevitelünk sem, mely ilyenkor szintén lecsökkenti az energiaszintünket.  

A tavaszi hajhullást is főként a lecsökkent vitaminszint okozza, többnyire A-vitamin-, vas- vagy cinkhiány állhat a háttérben, melyeket a téli hónapokban kevésbé tudunk pótolni csak a táplálkozással. Mindkettő probléma megoldására fontos, hogy pótoljuk ezeket a vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint a sok esetben tavaszra időzített, gyors lefolyású diétákat is kerüljük el messziről.

De honnan lehet tudni, hogy a hajhullásunk „csak” a tavasz eljövetelének köszönhető, vagy más, nagyobb gond eredményezi az egyre gyarapodó hajszálszámot fésűnkben? A tavaszi hajhulláshoz hasonló problémákat okozhat ugyanis a sok stressz, de akár hormonális zavar is állhat a háttérben. Az olyan gócos gyulladások, mint például a fog- vagy mandulagyulladás is eredményezhetnek ilyen típusú hajgyérülést.

Nagyon fontos éppen ezért, hogy ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, forduljunk szakértő segítséghez. A tavaszi hajhullás csak átmenetileg okoz gondokat, sok esetben magától helyreáll a szervezet rendje, de persze nagy segítséget nyújtunk neki, ha pótoljuk a vitaminokat. Viszont a többi esetben csak akkor lesz átmeneti a hajhullás, ha a kiváltó okokat megszüntetjük, orvosoljuk.

Hajzatunk regenerálódásához, a megmaradt hajszálak erősítéséhez nagy segítséget jelenthet a PRP-terápia, illetve a hajas fejbőr tápanyag-ellátottságát és vérkeringését javítja a mezoterápia, mely kezelések kifejezetten javasoltak a fent említett, átmeneti hajhullások esetén.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

2017 női frizuradivatja

0 Komment

Minden évnek megvan a maga divatja, a frizurákat tekintve is. Persze ez nem azt jelenti, hogy nagy változásokra, 180 fokos fordulatokra kell számítani, hanem egyszerűen csak van néhány apróság, ami még inkább előtérbe kerül az adott évben. Idén a félhosszú haj fog hódítani a hölgyek körében.

Bár nem most kerül még csak a trendi frizurák körébe a félhosszú hajzat, mégis sokkal nagyobb hangsúlyt fog kapni, mint tavaly. Ugyanis idén már egyáltalán nem lesz divat a fenékig érő, hosszú haj, éppen ezért a hajhosszabbítás is kevésbé lesz keresett azok körében, akik valamennyire is szeretik követni a trendeket.

hajhullás hairhungary mezoterápia prp kezelés prp-terápia divat stílus hajtrend 2017 női frizurák idei divat frizuradivat

Emellett a hajformázók használatát is nyugodtan lecsökkenthetjük, ugyanis minél inkább természetes a hajzat, annál divatosabb lesz idén. Persze néha varázsolhatunk magunknak pár hullámos loknit, ami feldobja majd megjelenésünket, de nem kell mindig bíbelődni komolyabb frizurán.

A másik stílus, ami újra helyet kap 2017-ben a divatos hajformák között, az a rövid pixie frizura, ami azon kívül, hogy dús hajzatot igényel, semmi mást nem követel viselőjétől. A formázók tehát itt is kiszorulnak a képből.

Egy biztos, ha valamennyire is követjük az idei trendeket, annak hajzatunk rettentően hálás lesz. Ugyanis rengeteget segít állapotán az, ha nem használunk erős hajformázó készítményeket, mint például hajlakkot vagy zselét, illetve az eszközöket is félretehetjük, melyek szintén nagymértékben roncsolják a hajszálakat. Arról nem is beszélve, hogy a hajhosszabbítás egyes válfajai mennyire megviselték a hajzatot.

2017 tehát nem csak a természetes frizurák, hanem talán a fellélegezhető hajzatok éve is lesz. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden gond megoldódik, hiszen a fent említett, káros eszközökön kívül nagyon sok más is eredményezheti hajunk állapotának romlását. Ilyenek lehetnek például a lelki eredetű gondok, de akár gyógyszeres kezelések is okozhatnak hajhullást.

Az effajta problémára olyan kezelések adhatnak megoldást, mint például a mezoterépia, vagy a prp kezelés, illetve természetesen akadnak olyan hajápoló termékek is, melyek segíthetnek hajunk állapotának javításában. Az biztos, hogy ha megfelelő támogatást kapnak fürtjeink, akkor már tényleg csak azzal kell törődnünk, hogy milyenre is vágassuk frizuránkat.    

A hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

C-vitamin, a tél ellenszere

0 Komment

A mínuszok egyszerűen átvették az uralmat, már rekordok is dőltek a hideget tekintve. Mindenki próbál ilyenkor minél kevesebbet kint tartózkodni, és jó melegen felöltözni, de nagyon fontos, hogy ne csak külsőleg védjük magunkat ebben az időjárásban, hanem belülről is segítsük szervezetünket.

Ugyanis nem véletlen, hogy ilyenkor van a legnagyobb számú megbetegedés. Tulajdonképpen az tévhit, hogy a hideg levegő miatt fázunk meg, sokkal inkább az immunrendszerünk védelmi állapotával van probléma. Ahhoz, hogy erős pajzsként tudjon működni, nagy energiát kell fektetnünk a támogatásába.

Hajunk állapotát ilyenkor szintén nagymértékben befolyásolja az, hogy a szervezetünk milyen állapotban van. Mivel sokkal kevesebb vitaminhoz jut ebben az időszakban, figyelnünk kell arra, hogy pótoljuk ezt a hiányt. Ha nem megfelelő mennyiségű vitamint viszünk be, sokkal könnyebben megbetegszünk, illetve a hajzatunk is kárát láthatja ennek.

Nagyon sok esetben nem csak a hideg szél szárító hatása, illetve a sapka alatt beizzadó fejbőr megfázása okozza a hajhullást, hanem az, hogy egyszerűen a belső támogatást nem kapja meg frizuránk. Vitaminhiány esetén pedig hirtelen indulhat meg ijesztően magas fokú hajhullás.

hajhullás koapszodás hajátültetés prp-terápia kezelés vitamin vitaminhiány C-vitamin citrusok citrom narancs zöldségek megfázás betegség hideg tél

A C-vitamin ilyenkor az egyik legfontosabb, és ezzel együtt a leghasznosabb vitamin egészségünkre nézve. Nem csak az immunrendszert támogatja, de sok egyéb jótékony hatása is van. Mivel antioxidánsként védi a sejteket, így növeli hajunk ellenálló képességét. Ezen felül pedig segíti a vas felszívódását, ami szintén nagyon fontos a hajzat szempontjából. Segítségével megúszhatjuk a téli hajhullást, és egészséges frizurával várhatjuk a tavaszt.

Hozzájuthatunk tabletta formájában is, de elsődlegesen az lenne a legjobb, ha étkezésünk során vinnénk szervezetünkbe nagy mennyiségben. A legtöbb C-vitamin a citrusfélékben található, mint például a narancs, a citrom vagy a grépfrút, de rengeteg zöldség is dúskál benne, mint például a paprika, a káposzta vagy a cukkini.

Ha nem figyelünk oda, és megindul a vitaminhiány okozta hajhullás, akkor se ijedjünk meg, hiszen ez az állapot  - akár olyan kezelések segítségével, mint a PRP-terápia - még helyrehozható. Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor komolyabb problémáról beszélünk hajunk tekintetében. Ilyen például a genetika okozta hajhullás, melyre egyetlen biztos megoldásként a hajátültetés említhető.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

«
123

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed