Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kényeztetés otthon

1 Komment

Ahogy rövidülnek a nappalok, és odakinn egyre fogvacogtatóbb az idő, mindenkinek jólesik egy kis meghitt pihenés. Ebben az időszakban pedig még inkább vágyunk a feltöltődésre, és nem csak a szabadnapokon, hanem a stresszes munkanapokon is érdemes időt szakítani egy kis kényeztetésre.

Bár sokan inkább az ágyba zuhannának, a jó meleg paplan alá, amint tehetik, néha tényleg érdemes kikapcsolódni egy-egy otthoni módszerrel. Ráadásul jót tehet a kapcsolatunknak is, ha belecsempészünk az estéinkbe egy kellemes, illatos fürdőt, vagy egy kis masszázst, de akár saját magunkat is kikapcsolhatjuk kicsit, apró trükkök segítségével.

Ha összekötjük a kellemest a hasznossal, akkor pedig nem csak belsőnk képes regenerálódni, hanem külsőnkkel is csodát tehetünk. A hideg évszakokban eleve érdemes kicsit jobban odafigyelni például bőrünk ápolására, hogy megvédjük a kiszáradástól, illetve hajzatunk állapotára, ami ilyenkor szintén rengeteg káros hatásnak van kitéve.

Beépíthetünk például egy-egy hajpakolást az estéinkbe, és akár finom fejmasszázzsal is kényeztethetjük egymást, vagy saját magunkat. Érdemes ilyenkor olyan pakolásokat használni, melyek kifejezetten a fejbőrt óvják, illetve hangulatos lehet, ha illatos alapanyagokból dolgozunk.

Ha nem figyelünk oda, akkor bizony olyan kellemetlenségekkel is szembe találhatjuk magunkat, mint például a hajhullás. A téli hideg ugyanis kikezdi mind a fejbőr, mind a hajhagymák és persze a hajszálak szerkezetének állapotát is. Természetesen az ilyen hajhullás általában csak átmeneti, de nagyon meg tudja keseríteni életünket ez a probléma, míg rá nem jövünk, min kell változtatnunk, vagy mit kell megtennünk annak érdekében, hogy javulást érjünk el.

Persze a haj gyérülésének rengeteg más oka is lehet, ezért, ha magunktól nem jövünk rá rövid időn belül, hogy mi állhat a háttérben, minél előbb forduljunk szakértő segítséghez. Egyes bajokra tökéletes megoldást jelenthet különböző külső és belső szerek alkalmazása is, de sajnos sokszor ez nem elegendő.

Attól függően, hogy milyen típusú hajhullással állunk szemben, segítséget nyújthatnak az olyan serkentő és regenerálódást elősegítő kezelések, mint a mezoterápia vagy a PRP-terápia, de az is elképzelhető, hogy a kopaszodás genetikai jellegű. Ilyenkor viszont csak a hajátültetés jelenthet biztos megoldást.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Töltődjünk fel!

0 Komment

Még van egy hónapunk hátra a nyárból, ezért nagyon fontos, hogy aki még nem tette, az kapcsolódjon ki egy kicsit. A rohanó hétköznapokból egyszerűen muszáj néha kiszakadni, és mikor máskor, ha nem most, amikor süt a nap, és megszámlálhatatlan lehetőségünk van arra, hogy egy kicsit leeresszünk?

Nem kell mindenképpen drága nyaralásokra és extrém utazásokra gondolni, az is elég, ha csak kisétálunk picit a természetbe, ejtőzünk egyet valamelyik vízparton, vagy akár a hűs szobába zárkózva pihenünk picit. A nagy melegben ugyanis elengedhetetlen, hogy tartsunk némi szünetet, másképp szervezetünk látja kárát az állandó taposómalomnak.

A hajhullás egyik leggyakoribb oka is maga a stressz, ami főképp azért veszélyes, mert millió más indokot próbálunk keresni arra, miért is gyérül frizuránk, és legtöbb esetben nem is gondolnánk, hogy egyszerűen csak lassítani kellene egy kicsit. A stressz feloldása pedig nem mindenkinek megy egyszerűen, sokszor kell hozzá segítség.

Nagyon jól orvosolja ezt a gondot, ha végzünk valamilyen testmozgást, ami számunkra kikapcsolódást jelent. Igazán oldja a stresszt például a jóga, de ne feledkezzünk meg a zene jótékony hatásáról sem. Ezen felül mindennél többet ér egy jó séta a friss levegőn, vagy egy ejtőzős nap. Szintén lélekápoló hatásúak a háziállatok, és az, ha az ember olyanokkal veszi körbe magát, akiket szeret.

Amennyiben sikerül kikerülnünk az őrlő körforgásból, maga a hajhullás is meg fog szűnni. Természetesen ez nem megy egyik percről a másikra, és súlyosabb esetekben még szakember segítségét is igénybe kell vennünk, illetve maga a hajzat regenerálódása sem egy rövid folyamat. Ilyenkor nyáron ráadásul még több káros hatásnak van kitéve frizuránk, ezért fokozottan kell gondoskodnunk róla, ami akár szintén összeköthető egy kis relaxációval, ha valamilyen pihentető pakolást alkalmazunk.

Erősen roncsolódott hajzat esetén nagy segítséget jelenthet egyes kezelések bevonása is, mint például a mezoterápiáé. Ez az eljárás nagymértékben hozzájárul a fejbőrünk és a hajzatunk regenerálódásához, és sokkal hamarabb felejthetjük el, milyen is volt, amikor egyre ritkásabb és élettelenebb volt frizuránk. Nagyobb károk, vagy öröklött jellegű kopaszodás esetén pedig a hajátültetés jelenti a tökéletes megoldást.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed