Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

C-vitamin, a tél ellenszere

0 Komment

A mínuszok egyszerűen átvették az uralmat, már rekordok is dőltek a hideget tekintve. Mindenki próbál ilyenkor minél kevesebbet kint tartózkodni, és jó melegen felöltözni, de nagyon fontos, hogy ne csak külsőleg védjük magunkat ebben az időjárásban, hanem belülről is segítsük szervezetünket.

Ugyanis nem véletlen, hogy ilyenkor van a legnagyobb számú megbetegedés. Tulajdonképpen az tévhit, hogy a hideg levegő miatt fázunk meg, sokkal inkább az immunrendszerünk védelmi állapotával van probléma. Ahhoz, hogy erős pajzsként tudjon működni, nagy energiát kell fektetnünk a támogatásába.

Hajunk állapotát ilyenkor szintén nagymértékben befolyásolja az, hogy a szervezetünk milyen állapotban van. Mivel sokkal kevesebb vitaminhoz jut ebben az időszakban, figyelnünk kell arra, hogy pótoljuk ezt a hiányt. Ha nem megfelelő mennyiségű vitamint viszünk be, sokkal könnyebben megbetegszünk, illetve a hajzatunk is kárát láthatja ennek.

Nagyon sok esetben nem csak a hideg szél szárító hatása, illetve a sapka alatt beizzadó fejbőr megfázása okozza a hajhullást, hanem az, hogy egyszerűen a belső támogatást nem kapja meg frizuránk. Vitaminhiány esetén pedig hirtelen indulhat meg ijesztően magas fokú hajhullás.

hajhullás koapszodás hajátültetés prp-terápia kezelés vitamin vitaminhiány C-vitamin citrusok citrom narancs zöldségek megfázás betegség hideg tél

A C-vitamin ilyenkor az egyik legfontosabb, és ezzel együtt a leghasznosabb vitamin egészségünkre nézve. Nem csak az immunrendszert támogatja, de sok egyéb jótékony hatása is van. Mivel antioxidánsként védi a sejteket, így növeli hajunk ellenálló képességét. Ezen felül pedig segíti a vas felszívódását, ami szintén nagyon fontos a hajzat szempontjából. Segítségével megúszhatjuk a téli hajhullást, és egészséges frizurával várhatjuk a tavaszt.

Hozzájuthatunk tabletta formájában is, de elsődlegesen az lenne a legjobb, ha étkezésünk során vinnénk szervezetünkbe nagy mennyiségben. A legtöbb C-vitamin a citrusfélékben található, mint például a narancs, a citrom vagy a grépfrút, de rengeteg zöldség is dúskál benne, mint például a paprika, a káposzta vagy a cukkini.

Ha nem figyelünk oda, és megindul a vitaminhiány okozta hajhullás, akkor se ijedjünk meg, hiszen ez az állapot  - akár olyan kezelések segítségével, mint a PRP-terápia - még helyrehozható. Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor komolyabb problémáról beszélünk hajunk tekintetében. Ilyen például a genetika okozta hajhullás, melyre egyetlen biztos megoldásként a hajátültetés említhető.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Illatosító pakolások

0 Komment

A legtöbb, otthon elkészíthető hajpakolásnak olyan alapanyagai vannak, melyek nem arra hivatottak, hogy frizuránk illatos legyen tőlük. A különböző összetevők ugyanis minden erejükkel azon lesznek, hogy hajzatunk erős, ápolt és egészséges legyen, nem pedig azon, hogy kellemes illatokat árasszon.

Természetes, hogy ha például tojásból készítünk házi kencét, akkor azt szeretnénk, hogy a jótékony hatás után ne maradjanak más, orrunkat nem kímélő szaghatások. Sok esetben viszont hiába kenjük fejünkre a gondosan elkészített kencénket, ha utána teljesen kiszárítjuk hajunkat és fejbőrünket a többszöri hajmosással.

Ha valakit irritál a saját keze által összerakott hajpakolás illata, akkor ártó hajmosások helyett inkább készítsen magának egy illatosító pakolást, mely teljesen megszünteti a zavaró szagokat. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy liter langyos vízhez hozzácsepegtetni 30 cseppnyi illóolajat, és átöblíteni vele hajzatunkat. Ez az illóolaj lehet akár levendula-, citrom- vagy kókuszolaj, hiszen ezek az illatok éppen annyira erősek, hogy megszüntessék a kellemetlen szagokat, és segítségükkel akár még három nap múlva is illatos lesz frizuránk.

Amikor valamilyen hajpakolást alkalmazunk – saját hajzatunknak és az azzal kapcsolatos, felmerülő problémáknak megfelelően –, akkor nem csak külsőleg teszünk jót frizuránknak. Főleg, ha egy illatos hajöblítéssel is kiegészítjük a kényeztetést, higgyük el, az erre fordított idő kikapcsol és feltölt minket.

Frizuránk pedig meg fogja hálálni a gondoskodást, és a külső, káros hatásokkal szemben is ellenállóbb lesz. Hajzatunk állapota nagymértékben függ a természeti tényezőktől és saját lelkiállapotunktól is. Ha valami nincs rendben, vagy rossz kozmetikumokat használunk, rengeteg apró, de annál inkább zavaró probléma jelentkezhet, mint például a korpásodás, vagy a haj töredezettsége. Amennyiben nem figyelünk eléggé, sajnos ezek a gondok pedig hajhulláshoz is vezethetnek.

Persze a haj gyérülésének hátterében megszámlálhatatlan ok állhat, és sok esetben sajnos nem olyan hajhullásról beszélünk, melyet mi magunk meg tudnánk oldani. Az öröklött kopaszodás esetében például kenhetnénk bármit fejbőrünkre, megállítani nem tudjuk a folyamatot, és a kihullott hajszálakat sem tudjuk visszahozni már. Erre egyetlen megoldás létezik, méghozzá a hajátültetés, viszont ez az eljárás biztos, végleges megoldással szolgál.

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Citrom és mandula

1 Komment

Bár ezt a két összetevőt akár egy finom sütemény készítésekor is együtt emlegethetnénk, most egy olyan receptet ismerhetünk meg, mely főként a hajhagymáinknak fog édes pillanatokat okozni. Hiszen ebből a két összetevőből egy olyan hajpakolást állíthatunk össze, melyért igencsak hálás lesz hajzatunk.

Ehhez nincs is más dolgunk, mint egy kevés tejszínbe facsarni ugyanannyi citromlét, majd hozzáadni körülbelül 6-8 csepp mandulaolajat. Ha elkészült a kencénk, akkor mossuk meg hajunkat a szokásos módon, majd a nedves hajba masszírozzuk bele pakolásunkat. Ne hagyjunk ki egy részt sem, mind a fejbőrre, mind a hajszálakra jusson! Várjunk legalább egy fél órát, hogy a mandulaolaj beszívódhasson, majd langyos vízzel öblítsük le fejünket.

Hajzatunk már az első használat után fényesebb és selymesebb lesz, de ha többször is kényeztetjük ezzel az otthon elkészíthető pakolással, akkor olyan problémákat is orvosolhatunk vele, mint a korpás fejbőr, vagy a hajszálak elgyengülése és elvékonyodása. Így bizony akár megelőzhetünk nagyobb gondokat is, mint például a hajhullást, hiszen ezek az összetevők segítik a hajhagymák egészséges működését.

Persze hajunk gyérülése nem minden esetben olyan okokból kezdődik meg, melyekért felelősek lehetünk, és sajnos olyankor is megindulhat hajhullás, amikor nem számítunk rá, mert hajzatunkat megfelelően ápoljuk. Ez lehet akár egy gyógyszeres kezelés mellékhatása, de okozhatja a kopaszodást az öröklési hajlam is. Utóbbi esetben pedig sajnos nem tudunk tenni semmit, hogy ezt a folyamatot megállítsuk, visszafordítsuk.

Genetikai hajhullás és az egyre inkább teret nyerő kopaszság esetén csak egyetlen megoldás képes visszaadni régi frizuránkat, méghozzá a hajátültetés. Ezen eljárás segítségével azonban visszanyerhetjük eredeti kinézetünket, és a beültetett hajszálak tekintetében már nem kell félnünk újabb kopaszodástól.

Viszont, ha nem az öröklés okozza a hajveszteséget, akkor természetesen egyes kezelések is – például a mezoterápia – képesek arra, hogy visszafordítsák a kellemetlen folyamatokat, de rengetegszer meg tudnánk előzni a bajt, ha tudatosan figyelnénk arra, hogy ápoljuk szervezetünket kívülről, és persze belülről is.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Küzdelem a korpa ellen

0 Komment

Kicsiket, nagyokat, idősebbeket és fiatalabbakat is érinthet nemtől függetlenül az egyik legidegesítőbb hajprobléma, a korpásodás. Ez az időszak pedig a legjobb melegágya a korpa kialakulásának, mindjárt részletezzük is, hogy miért.

Sajnos a hideg évszakoknak mindig megvan az a hátrányuk, hogy rengeteg hőingadozással járó problémát idéznek elő. A kinti, mínuszokkal lehűtött levegő után a benti meleg már okozhat gondokat, de ezt csak tetőzi a sapka hordása miatti fejbőrizzadás, vagy a fűtés miatti nem csak meleg, hanem főként száraz levegő is. Fejbőrünk ezáltal kiszárad teljesen, és rövid időn belül elindul a korpásodás. Még fokozhatja kialakulásának gyorsaságát az is, ha nem szárítjuk meg rendesen hajzatunkat, és a kinti hidegben megfázik fejbőrünk.

Így nagyon sokan küzdenek ilyenkor a korpa rémével, mely nem csak egy kellemetlen jelenség, hanem bizony látványos is lehet, ami még inkább zavaró. De mit tehetünk ellene? Elsősorban fontos odafigyelni a megelőzésére, rendesen hajat szárítani, és persze olyan sampont vagy hajpakolást használni, mely táplálja a száraz fejbőrt. Viszont, ha már kialakult, akkor minél előbb vegyük fel vele a küzdelmet, ugyanis sajnos még nagyobb gondokat okozhat, ha nem orvosoljuk.

Lehet kapni külön olyan készítményeket, melyek kifejezetten korpás hajra valóak, de akár az otthonunkban, saját magunk is készíthetünk hajápolásra alkalmas kencéket. Készítsünk finom pasztát egy kis beáztatott görögszénából, és dörzsöljük be vele fejbőrünket. Ugyanilyen hatással lehet, ha kókuszolajjal masszírozzuk fejünket hajmosás előtt, illetve szintén korpa ellenes a hagymatea, ha öblítéshez alkalmazzuk. A lime és a citrom is segíthet legyőzni a korpát, elegendő vízbe keverni őket, és azzal végezni az öblítést. Persze mindenkinek más használ gyorsabban, attól függően, milyen típusú és mértékű korpásodással állunk szemben.

Ugyan elhangzott, hogy ez az egyik legidegesítőbb hajprobléma, azért tudnunk kell, hogy van ennél súlyosabb gond is, méghozzá a hajhullás. Ha pedig nem figyelünk oda hajzatunk ápolására, és apróbb gondjaira, akkor bizony ez a folyamat könnyebben beindulhat. Persze rengeteg ok állhat a kopaszodás hátterében, éppen ezért nagyon fontos szakértő véleményét és segítségét kérni. Ugyanis, ha például genetikai jellegű kopaszodással állunk szemben, az nem a mi hibánk, viszont megoldást is csak egy dolog tud adni, méghozzá a hajátültetés.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Karácsonyi hangulatban

0 Komment

A különböző illatú olajok alkalmazása főként az ünnepek közeledtével terjed el, hiszen mindenkinek jól esik egy kis fahéjas, narancsos vagy éppen fenyőillatú meghittség az otthonában. De sokan nem gondolnak rá, hogy ezeket a fantasztikus illatanyagokat nem csak párologtatni érdemes, hanem bizony más módokon is fel lehet használni, méghozzá rengeteg pozitív hatással a nyomukban.

Az illóolajok alkalmazásának tárháza ugyanis eléggé kimeríthetetlen. Már az ősi Egyiptomban is használták őket, hol felpezsdítő, hol pedig nyugtató hatásuk miatt. A legelterjedtebb használat persze a belélegzés, legtöbbször párologtató segítségével. De emellett alkalmazhatjuk őket masszázs olajba keverve, vagy akár vehetünk illatos gőzfürdőt is, melyhez csupán elég pár cseppet kevernünk a fürdővizünkbe. Ezen kívül használhatjuk gőzöléskor is, vagy borogatáshoz, és bizony nem utolsó sorban a hajápolás terén.

A legfontosabb minden esetben, hogy helyes arányban hígítsuk ezeket az olajokat, hiszen, ha ezt nem tesszük, akkor sajnos irritálhatja is bőrünket. Hajunk ápolásához nem kell mást tennünk, mint annak megfelelően, milyen a hajzatunk, pár cseppet hozzákeverni saját samponunkhoz vagy balzsamunkhoz a következő esszenciákból.

Zsíros haj esetén tökéletes keveréket ad, ha teafa- vagy citromfűolajat használunk, száraz és töredezett hajunkra pedig a levendulaolaj adhat gyógyírt. A szőkéknek érdemes néha citromos olajat keverni a samponjukba, míg a barna hajúak esetében a rozmaring vagy a rózsafa olaj ad egészséges fényt a hajzatnak. A vöröses szín esetében a tökéletes választás pedig a narancsolaj lehet.

Mindenki megtalálhatja tehát nem csak a neki tetsző illatot, hanem az egészséges kényeztetéshez rászabott, segítő esszenciát is. Természetesen ezek a megoldások nem képesek minden problémára orvoslást nyújtani, hiszen, mint tudjuk, a hajzat gondjai mögött rengeteg különböző ok állhat.

A legnagyobb és persze legmegrázóbb probléma, ha valakit utolér a hajhullás. Persze, ha törődünk frizuránk állapotával, és nélkülözzük a káros hatású dolgokat, néhány esetben ki tudjuk küszöbölni a haj gyérülésének előfordulását, de sajnos vannak olyan esetek, melyek nem rajtunk állnak. Ilyen lehet például az öröklött kopaszodás, melyre egyetlen biztos megoldást csak a hajátültetés jelenthet.   

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed