Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

C-vitamin, a tél ellenszere

0 Komment

A mínuszok egyszerűen átvették az uralmat, már rekordok is dőltek a hideget tekintve. Mindenki próbál ilyenkor minél kevesebbet kint tartózkodni, és jó melegen felöltözni, de nagyon fontos, hogy ne csak külsőleg védjük magunkat ebben az időjárásban, hanem belülről is segítsük szervezetünket.

Ugyanis nem véletlen, hogy ilyenkor van a legnagyobb számú megbetegedés. Tulajdonképpen az tévhit, hogy a hideg levegő miatt fázunk meg, sokkal inkább az immunrendszerünk védelmi állapotával van probléma. Ahhoz, hogy erős pajzsként tudjon működni, nagy energiát kell fektetnünk a támogatásába.

Hajunk állapotát ilyenkor szintén nagymértékben befolyásolja az, hogy a szervezetünk milyen állapotban van. Mivel sokkal kevesebb vitaminhoz jut ebben az időszakban, figyelnünk kell arra, hogy pótoljuk ezt a hiányt. Ha nem megfelelő mennyiségű vitamint viszünk be, sokkal könnyebben megbetegszünk, illetve a hajzatunk is kárát láthatja ennek.

Nagyon sok esetben nem csak a hideg szél szárító hatása, illetve a sapka alatt beizzadó fejbőr megfázása okozza a hajhullást, hanem az, hogy egyszerűen a belső támogatást nem kapja meg frizuránk. Vitaminhiány esetén pedig hirtelen indulhat meg ijesztően magas fokú hajhullás.

hajhullás koapszodás hajátültetés prp-terápia kezelés vitamin vitaminhiány C-vitamin citrusok citrom narancs zöldségek megfázás betegség hideg tél

A C-vitamin ilyenkor az egyik legfontosabb, és ezzel együtt a leghasznosabb vitamin egészségünkre nézve. Nem csak az immunrendszert támogatja, de sok egyéb jótékony hatása is van. Mivel antioxidánsként védi a sejteket, így növeli hajunk ellenálló képességét. Ezen felül pedig segíti a vas felszívódását, ami szintén nagyon fontos a hajzat szempontjából. Segítségével megúszhatjuk a téli hajhullást, és egészséges frizurával várhatjuk a tavaszt.

Hozzájuthatunk tabletta formájában is, de elsődlegesen az lenne a legjobb, ha étkezésünk során vinnénk szervezetünkbe nagy mennyiségben. A legtöbb C-vitamin a citrusfélékben található, mint például a narancs, a citrom vagy a grépfrút, de rengeteg zöldség is dúskál benne, mint például a paprika, a káposzta vagy a cukkini.

Ha nem figyelünk oda, és megindul a vitaminhiány okozta hajhullás, akkor se ijedjünk meg, hiszen ez az állapot  - akár olyan kezelések segítségével, mint a PRP-terápia - még helyrehozható. Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor komolyabb problémáról beszélünk hajunk tekintetében. Ilyen például a genetika okozta hajhullás, melyre egyetlen biztos megoldásként a hajátültetés említhető.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Narancsot a hajnak is!

0 Komment

Beköszöntött a tél, jön a Mikulás, és ezzel együtt itt van a narancs szezonja is. Nincs is jobb annál, mikor a finom gyümölcs hámozásakor narancsillat terjeng az egész lakásban, nem beszélve arról, hogy nem kis mennyiségű vitamint juttatunk vele szervezetünkbe, ami ilyenkor nagyon is szükséges. Arról viszont nem mindenki tud, hogy ez a vitaminbomba nem csak belső egyensúlyunkra, hanem külsőnkre is jó hatással lehet!

Köztudott tehát, hogy a citrusfélék rendkívül gazdagok C-vitaminban, ami igencsak fogyasztásuk mellett szól, azonban ugyanezt a tulajdonságukat kamatoztathatjuk másképpen is, méghozzá hajpakolás formájában.

Télen a hajunk eleve több törődést igényel, és sajnos még akkor is sokszor kiszárad és töredezetté válik, ha odafigyelünk ápolására. Ezért egy ilyen pakolás receptje mindig jól jöhet, elkészítését és használatát frizuránk meg fogja hálálni.

Két deciliter frissen facsart narancs levéhez keverjünk hozzá egy evőkanálnyi lereszelt narancshéjat, majd ehhez adjunk hozzá két evőkanál mézet is. Használatakor először mossuk meg a hajunkat, majd a pakolást vigyük fel a töredezett hajvégekre. Hagyjuk hatni tíz percet, majd langyos vízzel öblítsük ki hajunkból. Frizuránknak ezzel sokkal egészségesebb külsőt ajándékozunk, a regenerálódás szemmel látható lesz.

Az ápolatlan hajzat, a töredezett hajvégek előbb utóbb már nem csak látványban fognak gondot okozni, hanem lassan de biztosan hajhulláshoz vezetnek. Nagyon fontos a kellő odafigyelés ahhoz, hogy frizuránk egészséges maradjon. Ha akkor is hajhullást észlelünk magunkon, mikor mindent elkövetünk a szép hajzuhatag érdekében, más probléma bújhat meg a háttérben, amit nagyon fontos minél előbb kideríteni. Hajveszteséget ugyanis okozhat stressz, helytelen táplálkozás, egy-egy gyógyszer szedése, de akár a genetika is eredményezheti. Fontos, hogy kérjünk szakértő segítséget ahhoz, hogy megtudjuk, mi oldatja meg gondunkat. A kopaszodás okától függően segíthet különböző, klinikailag tesztelt készítmények alkalmazása, de az is előfordulhat, hogy régi frizuránkat már csak a biztos sikert felmutató hajbeültetés hozhatja vissza.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Színes védelem

0 Komment

Mivel az embert úgy találták ki, hogy soha ne legyen teljesen elégedett önmagával, nagyon ügyes találmánynak mondhatjuk a hajfestéket, hiszen ezzel mindig olyanra varázsolhatjuk frizuránkat, amilyet éppen szeretnénk, és nem kell megelégedni azzal, amilyet a sors adott nekünk.

A hajfestésnek önkifejező szerepe van, ma már a nők többsége festi, vagy már festette a haját, illetve egyre több férfi is alkalmazza. Ezen kívül eltakarja a nem várt ősz hajszálakat is, és mindig ott van a lehetőség, hogy hangulatunknak megfelelően válasszuk ki hajzatunk színét.

Mivel a hajfesték sajnos károsan is hathat frizuránk állapotára, nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy hajunkat megfelelően ápoljuk. Ezen kívül természetesen azt szeretnénk, ha a festett haj minél tovább élénk színt mutatna. Fejlesztettek ki erre már külön samponokat is, hogy a szín tartósan fedje be hajszálainkat, azonban léteznek erre különböző otthoni praktikák is.

Színnel a színért, akár így is hívhatnánk ezeket a csodamódszereket. A feketére vagy sötét barnára festett hajat például leszűrt fekete tea főzettel lehet még élénkebbé tenni. A vörös hajzat ápolásához tegyünk narancsolajat a balzsamunkba, kitűnő fényt fog adni frizuránknak. A szőkére pedig egy fél citrommal gazdagított kamillás öblítést alkalmazzunk, ragyogni fognak tőle a szőke tincsek.

Ha folyamatosan festjük hajunkat, és nem ápoljuk megfelelően, sajnos idővel töredezetté és szárazzá válik, és elindulhat akár egy nagyobb fokú hajhullási folyamat is. Abban az esetben, ha a hajfesték károkat okoz hajunk szerkezetében, illetve hajhullást idéz elő, azonnal abba kell hagyni használatát. Amennyiben hajunk nem regenerálódik, és a kopasz részek megmaradnak, a már ismert és biztos megoldáshoz tudunk fordulni, a hajátültetéshez. Ez az eljárás visszaadja régi frizuránkat, melynek ápolásáról a továbbiakban is gondoskodnunk kell.

 

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed