Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Árulkodó fejbőr

0 Komment

Amennyiben nem öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, szinte kijelenthető, hogy a legtöbb esetben a fejbőrben kialakuló problémák, és annak rossz állapota állnak a háttérben, mint leggyakoribb kiváltó okok. Éppen ezért nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogy miről árulkodik fejbőrünk hogyléte.

Az egészséges fejbőr halvány rózsaszín, rugalmas és lerakódásoktól mentes. Amennyiben ettől eltér a fejbőrünk állapota, érdemes kicsit nagyobb figyelmet szentelnünk rá. Ha színe sötétebb, szinte pirosas, akkor valószínűleg gyulladt állapotban van, ezért bőrnyugtató készítményeket érdemes alkalmazni.

fejbőr hajhullás kopaszodás hajveszteség hajgyérülés hajátültetés hairhungary korpa egészséges fejbőr fejbőrhámlás viszketés prp-terápia

Amennyiben a fejbőr színe fehér, és az állaga rugalmatlan, akkor biztos, hogy gond van a vérkeringésével. Ha pluszban lerakódások figyelhetők meg rajta, viszket és hámlik, akkor valószínűleg vízhiányos és főként tápanyaghiányos állapotról beszélhetünk. Ilyenkor nagyon fontos, hogy ne csak kívülről, hanem belülről is biztosítsuk a megfelelő tápanyag-, víz- és vitaminbevitelt. Amennyiben nincs kellőképpen hidratálva fejbőrünk, akkor pedig nagyon könnyen kiszárad, és korpásodás indul meg.

Bármelyik problémáról is beszélünk, mindegyik elindítója lehet egy nagyobb volumenű hajvesztésnek. Mivel, ha a fejbőr állapota nem megfelelő, a hajhagymák működése is rendellenes lesz, így bizony a hajzat egészséges növekedése is gátakba ütközik. A hajszálak elvékonyodhatnak, és a rendes, szokványos hajhullás mértékénél sokkal több hajszálnak inthetünk búcsút.

Nagyon fontos, hogy ilyen esetekben megfigyeljük tehát, hogy milyen problémáról árulkodik fejbőrünk, hiszen, ha felismerjük a gondot, akkor a megfelelő orvoslás nem engedi, hogy frizuránk állapota még tovább romoljon. Persze a rend csak idővel áll helyre, de fel tudjuk gyorsítani olyan kezelések segítségével, mint például a PRP-terápia.

Ahogy a cikk elején is említettük, ezek a problémák könnyebben kezelhetők, azonban, ha genetikai eredetű hajgyérüléssel állunk szemben, az bizony már más. De ne csüggedjünk, hiszen még ebben az esetben is sokat tehetünk frizuránkért, ugyanis megfelelő készítményekkel le tudjuk lassítani a kellemetlen folyamatot, illetve a már kopasz területekre biztos megoldást jelent a hajátültetés.

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a kopaszodásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Allergiás tünetek

0 Komment

Hajunk állapota nagyon sok dolgot képes kimutatni sokkal korábban, mint ahogy az adott gond közvetlen helyén észleljük a problémát. Akár belső gyulladásról, akár külső hatásokról beszélünk, hajzatunk nagyon érzékeny, és észrevehető változásokon megy át, ha baj van. Az ételallergiáról már beszéltünk, hogy hajhullást is eredményezhet, de most azt nézzük meg közelebbről, milyen külső tényezők okozhatnak allergiás tüneteket.

Ha olyan anyaggal kerül közvetlen kapcsolatba fejbőrünk, melyre érzékenyen reagál, akkor azonnal le kell állnunk annak használatával. A leggyakoribb allergiás eset, mely a fejbőrt külősleg irritálja, az a sampon. Nagyon sok esetben a sampon illatáért felelős parfümről lehet szó, iletve irritálhatja bőrünket például a zsírosodást gátló összetevő is.

Persze egyéb hajápolási termékre is gyanakodhatunk, éppen ezért ilyenkor célszerű lecserélni minden kozmetikumot, amit hajunkra éppen használunk, olyan természetes összetevőkből álló samponokra, melyek nem tartalmaznak parfümöt sem. Emellett alkalmazhatunk gyógynövényes pakolásokat, melyeket akár mi is elkészíthetünk otthon. Nyugtató hatással bír péládul az aloe vera, de pozitív változást hozhat a kamilla vagy a levendula is.

A másik nagy, allergiás tüneteket előidéző fenyegetés nem más, mint a hajfesték. Az összetevők között olyan kémiai anyagok is szerepelnek, melyek néhányunknál viszketést, égést eredményezhetnek. Éppen ezért minden termék papírján javasolják is, hogy először egy kisebb területen próbáljuk ki az anyagot, és csak akkor használjuk az egész fejünkön, ha nem okozott semmilyen problémát.

A fejbőr allergiás tünetei mindig viszketéssel kezdődnek, majd ezáltal megindulhat a korpásodás is, és előbb-utóbb sebes lesz a fejbőrünk. Ez semmi esetben sem vezet jóra, hiszen, ha bőrünk nem képes megnyugodni, és további irritációnak tesszük ki, akkor hajunk hamarosan hullani kezd. Természetesen ez a hajhullás csak átmeneti, hiszen amint segítünk fejbőrünkön, a kopaszodási folyamat is meg fog állni.

Hajzatunk regenerálódása azonban nagyon hosszú ideig is eltarthat. Ilyen esetekben segítségünkre lehet például a mezoterápia, vagy a prp-terápia. Más jellegű hajhullásnál is kérjünk szakértő véleményt, hiszen egyes esetekben – mint például az öröklött hajhullás – csak a hajátültetés oldhatja meg problémánkat.  

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Fejtetű okozta kellemetlenségek

0 Komment

Ahogy beindul az óvodás szezon, sajnos előfordulhat, hogy szembe kell néznünk a fejtetvességgel is, ugyanis ez a vérszívó élősködő leggyakrabban a gyermekek zárt közösségében fordul elő. Sajnos nagyon könnyen elterjed ez a probléma, és ilyenkor akár a felnőtteket is érintheti a fejtetű okozta összes kellemetlenség.

A fejtetvesség erős viszketéssel jár, hiszen az élősködők nyálmirigyének váladéka olyan véralvadást gátló és viszketést kiváltó anyagokat tartalmaz, melynek köszönhetően piros, duzzadt lesz az érintett rész és rendkívül viszkető érzés veszi át a hatalmat fejbőrünkön. Sajnos emiatt sokszor nem vagyunk képesek teljesen leállni a vakarózással, ami további problémákat szül.

Amint felsebezzük vakarással fejbőrünket, ott másodlagos fertőzésnek van kitéve a sérült terület, és begennyesedhet, begyulladhat. A felsértett fejbőr pedig kisebesedik, és a gyulladt részeken sajnos hajhullás is előfordulhat. A fejtetű tulajdonképpen nem okoz fertőző megbetegedést, csak a vele járó kellemetlenségek felelősek nagyon sok fertőzésért. Éppen ezért nem szabad szégyellni, ha előfordul a családban ilyen probléma, hanem azonnal kezelni kell, és meg kell állítani a fejtetű továbbterjedését.

Ezt tetűirtó hajszesz segítségével tehetjük meg, illetve a kezelés ideje alatt minden egyes hajzattal kapcsolatos eszközt – fésűt, hajcsatot stb. – ki kell cserélnünk, vagy fertőtlenítenünk kell. Oda kell figyelnünk azonban arra is, hogy maga a tetűirtás ne okozzon további gondokat. Ugyanis néhány szer annyira erős, hogy könnyen allergiás reakciót válthat ki, ami erős hajveszteséghez és egyéb panaszokhoz vezethet.

Amennyiben sikerült kikerülni a fejtetű okozta kálváriából, nagyon fontos, hogy segítsük fejbőrünket és hajzatunkat a regenerálódásban. Amennyiben az irtás során hajhullás indult meg, a szervezetnek több hónap szükséges ahhoz, hogy visszaállítsa régi frizuránkat. Mint minden átmeneti hajhullás esetén, itt is segítségünkre lehet vészesebb esetekben a mezoterápiás kezelés.

Persze hajhullás rengeteg más okból is kialakulhat, tehát nagyon fontos, hogy komolyan álljunk a problémához, és ne legyintsünk rá, hogy ez biztos csak az évszakváltás vagy valami más. Ugyanis a valami más akár olyan gond is lehet, mely idővel maradandó kopaszságot okoz, amire sajnos már nem elég egyes kezelések alkalmazása, hanem csak a hajátültetés jelenthet megoldást.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed