Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Allergiás tünetek

0 Komment

Hajunk állapota nagyon sok dolgot képes kimutatni sokkal korábban, mint ahogy az adott gond közvetlen helyén észleljük a problémát. Akár belső gyulladásról, akár külső hatásokról beszélünk, hajzatunk nagyon érzékeny, és észrevehető változásokon megy át, ha baj van. Az ételallergiáról már beszéltünk, hogy hajhullást is eredményezhet, de most azt nézzük meg közelebbről, milyen külső tényezők okozhatnak allergiás tüneteket.

Ha olyan anyaggal kerül közvetlen kapcsolatba fejbőrünk, melyre érzékenyen reagál, akkor azonnal le kell állnunk annak használatával. A leggyakoribb allergiás eset, mely a fejbőrt külősleg irritálja, az a sampon. Nagyon sok esetben a sampon illatáért felelős parfümről lehet szó, iletve irritálhatja bőrünket például a zsírosodást gátló összetevő is.

Persze egyéb hajápolási termékre is gyanakodhatunk, éppen ezért ilyenkor célszerű lecserélni minden kozmetikumot, amit hajunkra éppen használunk, olyan természetes összetevőkből álló samponokra, melyek nem tartalmaznak parfümöt sem. Emellett alkalmazhatunk gyógynövényes pakolásokat, melyeket akár mi is elkészíthetünk otthon. Nyugtató hatással bír péládul az aloe vera, de pozitív változást hozhat a kamilla vagy a levendula is.

A másik nagy, allergiás tüneteket előidéző fenyegetés nem más, mint a hajfesték. Az összetevők között olyan kémiai anyagok is szerepelnek, melyek néhányunknál viszketést, égést eredményezhetnek. Éppen ezért minden termék papírján javasolják is, hogy először egy kisebb területen próbáljuk ki az anyagot, és csak akkor használjuk az egész fejünkön, ha nem okozott semmilyen problémát.

A fejbőr allergiás tünetei mindig viszketéssel kezdődnek, majd ezáltal megindulhat a korpásodás is, és előbb-utóbb sebes lesz a fejbőrünk. Ez semmi esetben sem vezet jóra, hiszen, ha bőrünk nem képes megnyugodni, és további irritációnak tesszük ki, akkor hajunk hamarosan hullani kezd. Természetesen ez a hajhullás csak átmeneti, hiszen amint segítünk fejbőrünkön, a kopaszodási folyamat is meg fog állni.

Hajzatunk regenerálódása azonban nagyon hosszú ideig is eltarthat. Ilyen esetekben segítségünkre lehet például a mezoterápia, vagy a prp-terápia. Más jellegű hajhullásnál is kérjünk szakértő véleményt, hiszen egyes esetekben – mint például az öröklött hajhullás – csak a hajátültetés oldhatja meg problémánkat.  

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Céklával az egészséges hajért

0 Komment

A cékla, illetve a cékla leve rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezért egy kifejezett vitaminbombaként hat szervezetünkre. Nem csak fogyasztásával előzünk meg mindenféle egészségügyi problémát, de külső használatával is sokat tudunk segíteni.

Amennyiben rendszeresen fogyasztunk céklát, vagy szívesen isszuk meg a levét, olyan komolyabb bajokat is megelőzhetünk, mint például a magas vérnyomás, a vérszegénység, az érelmeszesedés vagy az anyagcserezavarok. Mint tudjuk, a felsorolt problémák bizony nem kis százalékban járulnak hozzá az átmeneti hajhullás kialakulásához, éppen ezért akár ellenszernek is mondhatjuk ezen esetekben a cékla fogyasztását.

Másrészt külsőleg is alkalmazhatjuk a cékla levét hajzatunk ápolásában, nem is csak egyféleképpen! Ha magában használjuk, már az elegendő lehet a fejbőr vérkeringésének javítására, ami hozzájárul az egészséges hajnövekedéshez. Ecettel keverve alkalmazhatjuk akár még pikkelysömör esetén is, illetve megtisztítja fejbőrünket a korpától. Hidratáló hatása miatt a fejbőr egészséges lesz, megszűnik a szárazság, és az ezzel járó viszketés is. Egészségesebb, fényesebb és puhább frizurát kaphatunk, ha a céklalevet gyömbérrel keverjük össze, majd ezzel masszírozzuk át fejbőrünket, hiszen ez táplálja a hajtöveket és serkenti a vérkeringést.

Arról már sokszor esett szó, hogy a hajfestés mennyire károsan tud hatni hajzatunkra. Amennyiben mégis szeretnénk egy kis változatosságot, megtehetjük ezt úgy is, hogy természetes hajszínezőket alkalmazunk. A cékla arra is tökéletes megoldás, ha valaki vöröses árnyalatra vágyna. A vízbe kevert cékla lével való öblítés is képes ilyen hatásra, de ha intenzívebb színre vágyunk, összeverhetjük hennával is, így egy természetes alapú hajfestéket kapunk.   

A cékla segítségével tehát számos olyan veszélyt küszöbölhetünk ki, melyek nagymértékben elősegítenék a hajhullás kialakulását, legyen szó belső, egészségügyi gondokról vagy éppen fejbőrproblémákról. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy minden egyes hajzattal kapcsolatos bajra gyógyír lehet a cékla, de rengeteget megelőzhetünk vele.

Sajnos azonban léteznek olyan komolyabb, kopaszodást elősegítő problémák, melyekre csak szakértő segítség nyújthat megoldást. Az öröklött kopaszodással például mi magunk nem tudunk kezdeni semmit, hiszen ez a genetikánkban van kódolva, önhibánkon kívül. Ilyen esetekre csak egyetlen segítség jelent biztos megoldást, méghozzá a hajátültetés.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Rossz sampon

0 Komment

Már sokszor beszéltünk arról, hogy mennyire fontos odafigyelnünk, milyen gyakran mossuk a hajunkat, és ezt milyen samponnal tesszük. Egy korábbi cikkünkben azt is említettük, hogy nem elegendő a jó sampon alkalmazása, bizony sokszor váltogatni is kell őket. De mit is okoz tulajdonképpen, ha számunkra rossz sampont használunk?

Főleg ilyenkor, amikor a nagy melegben többször mossuk meg hajzatunkat – akár a klóros vízben való fürdést követően, akár csak azért, mert nagyon megizzadt a fejbőrünk -, elengedhetetlen, hogy frizuránkra szabva válasszuk ki a samponunkat. Mivel a drogériák polcai roskadásig vannak tömve minden féle összetevőt tartalmazó hajmosókkal, így mindenki meg tudja találni a számára megfelelőt, mind illatban, mind pedig más szempontból. Vannak korpásodás elleni készítmények, zsírosodást gátló samponok, illetve száraz hajzatra valók, így elsőként erre figyeljünk oda, melyik is kell nekünk.

Ha nem sikerült jól megválasztani a samponunkat, annak nagyon hamar észrevesszük jeleit. Hajmosás után ugyanis igen gyorsan elkezd viszketni a fejbőr, és kellemetlenné, szinte megszüntethetetlenné válik ez az érzés. A viszketés után pedig égni is kezdhet fejbőrünk. Ilyenkor mindenképpen váltsunk sampont, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor sajnos elkezdhet hámlani fejbőrünk, kisebesedhet, és ez bizony hajhullást is eredményezhet.

A samponváltás mellett ilyenkor még inkább figyeljünk oda hajzatunkra, kényeztessük esetleg házilag elkészíthető, nyugtató pakolásokkal, melyek segítenek a viszketés megszüntetésében. Amennyiben későn reagálunk a fent leírt tünetekre, hajzatunk gyérülése csak akkor fog megállni, ha már orvosoltuk a problémát. A kihullott haj helyére természetesen vissza fognak nőni a hajszálak, hiszen ilyenkor a hajhullás csak átmeneti, de itt is, mint bármely más átmeneti kopaszodás esetében, segítségére lehetnek hajzatunk regenerálódásában a mezoterápiás vagy prp-kezelések.

Persze nem minden esetben beszélünk sajnos olyan hajhullásról, mely általunk és az említett kezelések segítségével megoldható lenne, hiszen az öröklött kopaszodásra például csak a hajátültetés jelenthet megoldást.   

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Izzadó fejbőr

0 Komment

Nagyon sokakat érint az a probléma, hogy rendszeres hajápolás mellett, akár közvetlen hajmosás után is elkezd izzadni a fejbőrük. Ez főként azért kellemetlen, mert ilyenkor a fejbőr bepállik, viszket, a hajzat pedig könnyebben elkezd zsírosodni, és ez mind bizony fejbőrhámlást is okozhat. De mit tehetünk ellene?

Elsősorban semmiképp sem szabad elviselni, és szemet hunyni felette, hiszen ha nem szüntetjük meg idejében ezt a gondot, az bizony nem csak a fenti kellemetlen tüneteket eredményezheti, hanem egy idő után igen erős hajhullást is okozhat. Így ha nagyon vészes a helyzet, egyből orvoshoz kell fordulni vele, aki fel tud írni olyan megfelelő szereket rá, melyek használatával meg tudjuk gátolni a további romlást. Ha csekély mértékű az izzadás, akkor segíthet például, ha hajmosás után paraffinolajjal dörzsöljük be fejbőrünket. Ezzel nem csak nyugtatjuk fejbőrünket, hanem meggátoljuk a haj és fejbőr kiszáradását, így a hajszálak nem fognak törni és kihullani.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary zsíros haj száraz haj töredezett haj izzadás izzadó fejbőr fejbőrhámlás viszkető fejbőr

Hajunk ápolása nagyon fontos, és kifejezetten lényeges odafigyelni már az apróbb kellemetlenségekre is. Ugyanis ha fejbőrünk izzad, hámlik, viszket, ha hajszálaink túl zsírosak vagy éppen túl szárazak és töredezettek, mindegyik okozhat akár olyan nagy és hirtelen problémát, mint a nagyfokú hajveszteség. Az esetek egy részében ez visszafordítható, ha idejében felismerjük, hogy gond van, és ha kell, szakértő segítséghez fordulunk. Ha viszont nem vesszük komolyan, és azt várjuk, hogy majd magától elmúlik ez a probléma, sajnos sok esetben szembe kell majd néznünk azzal, hogy már túl késő. Természetesen arra is van már megoldás, ha a kopaszodás nem egy visszafordítható állapot. A hajátültetés olyan emberek számára nyújt segítséget, akiknél a hajhullás egy visszafordíthatatlan jelenség, legyen annak bármilyen ok is a hátterében. Viszont ha olyan kopaszodással küzdünk, melynek kideríthető okai is orvosolhatóak, akkor sok esetben elég lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy különböző külső és belső szerek alkalmazása ahhoz, hogy frizuránk újra a régi lehessen.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg a különböző megoldásokat hajhullásra:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Samponváltások

0 Komment

Nem is hinnénk, hogy mennyire hozzá tud szokni a bőrünk, a hajunk egy-egy kozmetikai szerhez, vagy samponhoz. Sokan azt mondják, hogy egy idő után annyira megszokjuk ezeket a különböző szereket, hogy már nem is hatnak úgy, ahogy szeretnénk.

Sokfelől lehet hallani azt a javaslatot, hogy pár havonta váltsunk a samponok és egyéb kozmetikumok között egy másik márkára, vagy illatra, esetleg más hatóanyagú szerekre, mert az által felfrissülünk.

Viszont van ennek egy másik oldala is. Egy ilyen samponváltásnál lehetséges, hogy olyan készítményt kezdünk el használni, ami akár jobban irritálhatja a fejbőrünket, esetleg szárazabbá teszi hajunkat, és sok esetben olyan nem várt eredményekhez is vezethet az új sampon, hogy viszketni kezd, majd ki is sebesedhet fejbőrünk.

Nagyon fontos minden samponválasztásnál, hogy nézzük meg az összetevőket, tudjunk róla, ha esetleg valamire allergiásak vagyunk. Ezen kívül mindenképpen a hajunkhoz illőt válasszunk, olyan típust, amire szüksége lehet frizuránknak, mint például sampon zsíros hajra, vagy sampon korpás hajra stb.

Ha egy sampon bevált már, és szép, egészséges a hajzatunk tőle, akkor nem biztos, hogy érdemes más márkára cserélni azt. Persze a különböző illatok és egyéb változatok között nyugodtan válogathatunk, de feleslegesen ne tegyük ki hajunkat az új, ismeretlen felfedezésnek, ha már találtunk egy jó megoldást karbantartására. Ugyanis egy rossz sampon használata inkább árt, mint használ. A viszkető fejbőr korpás hajat eredményezhet, a száraz hajnál könnyebben kialakul a töredezettség, az egészségtelen hajzatnál pedig nem kerülhetjük el előbb-utóbb a hajhullást sem.

Ha hajunk elkezd hullani, először jól át kell gondolni tehát, hogy milyen szerekkel kezeljük, milyen sampont használunk, és ezek ártalmasak lehetnek-e bármilyen szempontból hajzatunkra. Azonban komolyabb kopaszodás esetén mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen nem tudhatjuk, olyan ok áll-e a háttérben, aminek következménye olyan fokú kopaszság is lehet, melyen már csak a biztos sikert jelentő hajátültetés tud segíteni.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – a magyar hajklinika
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed