Mikor ajánlott a mezoterápia?

0 Komment

Sokszor emlegetjük, hogy többféle hajproblémára nyújthat megoldást egyes szerek vagy kezelések igénybe vétele. Most nézzük meg közelebbről, hogy milyen esetekben ajánlott a mezoterápia alkalmazása, ha a hajunk állapotának javításáért szeretnénk tenni valamit.

A mezoterápia egy igen szerteágazó lehetőség, mely rengeteg féle problémára alkalmazható. A ránctalanítástól kezdve, a cellulitkezeléseken keresztül egészen a hajkezelésekig beszélhetünk pozitív hatásairól, természetesen mi most az utóbbit vesszük górcső alá.

Amikor hajhullásról beszélünk, legtöbbször kijelenthető, hogy a férfias típusú, öröklött kopaszodással állunk szemben – melyre az egyedüli biztos megoldás a hajbeültetés. De ezen kívül bizony még rengeteg más tényező is okozhat károkat hajunk állapotában, melyek aztán ritkuláshoz is vezethetnek. A legtöbb esetben tehát hölgyek tekintetében beszélhetünk ilyen gondokról, de természetesen nagyon sok probléma a férfiakat is érinti.

A sok stressz az egyik leggyakoribb kiváltó oka a fent említett állapotoknak, de beszélhetünk akár olyan gyógyszeres kezelésekről, melyek mellékhatásai durván érintik a hajzatunkat, illetve hormonális változások is állhatnak a háttérben – akár a fogamzásgátló tabletta, akár a szülés vagy éppen a menopausa hatására. Okozhat még átmeneti hajhullást ezeken felül valamilyen betegség, és szintén roncsolja hajunk állapotát, ha nem megfelelő a vitaminellátásunk. Az étkezési zavarok és a lelki gondok is eredményezhetik hajunk rossz állapotát, és természetesen nem maradhatnak ki a sorból a hajformáló eszközök és kozmetikumok sem, a hajfestékekkel egyetemben.

Bármi is áll a háttérben, fontos, hogy hamar reagáljunk a problémára, hiszen hajzatunk saját regenerálódása – még akkor is, ha a kiváltó okokat már megszüntettük vagy orvosoltuk – nagyon hosszú folyamat. A mezoterápia pedig pontosan arra hivatott, hogy ezt az időt lerövidítse, és hajunk állapotának javításán dolgozva hamarabb megszüntesse gondunkat. Előfordul az is, hogy nélküle egyáltalán nem, vagy csak nagyon lassan indulna meg a regenerálódás.

A mezoterápia lényege, hogy a hatóanyagokat közvetlenül a hajtüszőkhöz juttatják be, de az eljárás pontos menetéről, illetve a terápia időbeosztásáról következő cikkünkben foglalkozunk majd.

Addig is tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről, köztük a mezoterápiáról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Mivel a kopaszodás egy olyan, igencsak sokakat érintő probléma, mely rengeteg különböző kiváltó okra vezethető vissza, ezért tulajdonképpen két fő csoportra oszthatjuk: a végleges és a visszafordítható típusokra. Nem mindegy, hogy gondunkat mi alapján kezdjük el kezelni, a legelső kérdés az, hogy melyik csoportba tartozunk?

Visszafordítható kopaszodásról akkor beszélünk, ha a hajhullást valamilyen, a szervezetünket ért stressz vagy trauma okozza. Ez lehet pszichés, lelki, vagy éppen fizikai. Ebbe a csoportba soroljuk az akár egy nagyobb gyulladás, egy baleset vagy egy műtét során jelentkező, nagyobb fokú hajveszteséget. Emellett meg kell említeni a bizonyos gyógyszerek alkalmazásakor megjelenő hajgyérülést is, amikor tulajdonképpen mellékhatásként indul meg a hajhullás.  Valamint pszichés trauma is lehet kiváltó ok, ami akár egy hirtelen rossz hír, de akár egy hosszabban tartó depresszió tüneteként meginduló hajhullást eredményez.

Szintén a visszafordítható hajhullás csoportját erősítik a helytelen életmód, a vitaminhiányos étrend, a túlzott alkoholfogyasztás, illetve dohányzás által kialakuló hajproblémák. És itt kell megemlítenünk a különböző hajformázókat és kémiai anyagokat tartalmazó hajkészítményeket is, melyek szintén visszafordítható hajhulláshoz vezethetnek.

Amennyiben ilyen típusú kopaszodásról beszélünk, a nevéből is adódóan tudunk tenni azért, hogy az egészséges állapot visszaálljon. Ehhez elsősorban ki kell derítenünk, hogy mi okozhatja magát a hajhullást. Szigorúnak kell lennünk magunkhoz, és őszintén be kell vallanunk saját magunknak, hogy mit is csinálhatunk rosszul. Nem könnyű a változtatás, de ha már a szervezetünk jelzi, hogy baj van, akkor muszáj lépnünk.

A legtöbb kiváltó okot a fent soroltak közül mi is képesek vagyunk kiiktatni életünkből, illetve változtatások árán el tudjuk érni, hogy a helyes útra léphessen szervezetünk is. Amennyiben viszont olyan ok áll a háttérben, mint például egy gyógyszeres kezelés, muszáj kérnünk segítséget.

Amikor a kiváltó okok megszűnnek, a hajzatunk állapota is javulni kezd, de ez egy nagyon hosszú folyamat. Hajunk regenerálódása akár több, mint fél évet is igénybe vehet, ezért nem árt, ha rásegítünk kicsit. Erre tökéletes megoldást jelenthet például a FolliOne termékcsalád egyes tagjainak alkalmazása.

Komolyabb esetekben, illetve kiegészítő segítségként olyan kezeléseket is igénybe vehetünk, mint például a mezoterápia, vagy a PRP kezelés. Mindegyik arra hivatott, hogy segítse a hajhagymák működését, garantálva ezzel, hogy újra erős és egészséges hajszálaink nőhessenek.

Következő cikkünkben megismerhetik a végleges hajhullás okait, és lehetséges megoldásait, addig is tudjanak meg többet a HairHungary Klinikáról:


HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Sötét napok

0 Komment

Bár szerencsére már nem rövidülnek tovább, hanem hosszabbodnak a világos nappali órák, még mindig nagyon korán sötétedik. Viszont a karácsonyi ünnepek végével sajnos megszűnik az a meghittség, melyet a kint és bent is alkalmazott fényfüzérek okoztak, magukba rejtve a remény és szeretet sugarait. Ilyenkor sokakra nem csak kívülről, hanem belülről is sötétség telepszik.

Felmérések bizonyítják, hogy ezekben a hónapokban igencsak megemelkedik azok száma, akik valamilyen belső szorongással, depresszióval küzdenek. Vannak olyanok, akik az egész telet képesek ilyen mélabús hangulatban tölteni. A napos órák száma tehát tényegesen befolyásolja mindennapjainkat.

hajhullás hajgyérülés kopaszodás öröklött kopaszodás genetika stressz szorongás depresszió téli depresszió hajátültetés hairhungary mezoterápia sötét

A szorongás, a depresszió és az ezzel járó, szintén szomorkás hangulatok magukkal hozzák sajnos azt is, hogy sokkal könnyebben válunk ingerültté és stresszessé. A hétköznapok így akár egy soha véget nem érő rémálommá olvadhatnak össze, komoly károkat okozva ezzel akár szervezetünkben is.

Amennyiben nem genetikai eredetű kopaszodásról beszélünk, sajnos még mindig az egyik legnagyobb átlagot az a hajhullás adja, amelynek okozója a stressz. Emellett pedig maga a depresszió, illetve sok esetben pont az erre a problémára szedett gyógyszerek mellékhatásaként jelenik meg a haj gyérülése.

Nagyon fontos, hogy minél hamarabb vegyük észre, ha valami nincs rendben velünk. A fokozott ingerlékenység, a folyamatos szomorúság érzet, a pesszimizmus és a melankólia mind előjelei, illetve velejárói a fent leírt gondoknak. A stressz tekintetében pedig előjöhetnek folyamatos önértékelési zavarok is, melyek csak még tovább szítják a gondokat.

Természetesen, ha korán felfigyelünk arra, hogy baj van, akkor még saját magunk is küzdhetünk azért, hogy jobban legyünk. Próbáljunk meg minél inkább olyan dolgokkal foglalkozni, melyek örömet okoznak nekünk, a stressz feloldására például tökéletes lehet a jóga is. Viszont, ha nagyobb a baj, akkor inkább forduljunk szakértő segítséghez.

Ugyanezt kell tennünk a hajhullás problémáját tekintve is. Ha nagy károkat eredményezett hajunk gyérülése, akkor segítséget kell kérnünk ahhoz, hogy helyreálljon a rend. Egyes kezelések, mint például a mezoterápia, felgyorsíthatják hajunk regenerálódását. Nagyobb károk esetén szóba jöhet a hajátültetés is, ami egyébként az öröklött jellegű kopaszodásnak szintén biztos ellenszere.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kényeztetés otthon

1 Komment

Ahogy rövidülnek a nappalok, és odakinn egyre fogvacogtatóbb az idő, mindenkinek jólesik egy kis meghitt pihenés. Ebben az időszakban pedig még inkább vágyunk a feltöltődésre, és nem csak a szabadnapokon, hanem a stresszes munkanapokon is érdemes időt szakítani egy kis kényeztetésre.

Bár sokan inkább az ágyba zuhannának, a jó meleg paplan alá, amint tehetik, néha tényleg érdemes kikapcsolódni egy-egy otthoni módszerrel. Ráadásul jót tehet a kapcsolatunknak is, ha belecsempészünk az estéinkbe egy kellemes, illatos fürdőt, vagy egy kis masszázst, de akár saját magunkat is kikapcsolhatjuk kicsit, apró trükkök segítségével.

Ha összekötjük a kellemest a hasznossal, akkor pedig nem csak belsőnk képes regenerálódni, hanem külsőnkkel is csodát tehetünk. A hideg évszakokban eleve érdemes kicsit jobban odafigyelni például bőrünk ápolására, hogy megvédjük a kiszáradástól, illetve hajzatunk állapotára, ami ilyenkor szintén rengeteg káros hatásnak van kitéve.

Beépíthetünk például egy-egy hajpakolást az estéinkbe, és akár finom fejmasszázzsal is kényeztethetjük egymást, vagy saját magunkat. Érdemes ilyenkor olyan pakolásokat használni, melyek kifejezetten a fejbőrt óvják, illetve hangulatos lehet, ha illatos alapanyagokból dolgozunk.

Ha nem figyelünk oda, akkor bizony olyan kellemetlenségekkel is szembe találhatjuk magunkat, mint például a hajhullás. A téli hideg ugyanis kikezdi mind a fejbőr, mind a hajhagymák és persze a hajszálak szerkezetének állapotát is. Természetesen az ilyen hajhullás általában csak átmeneti, de nagyon meg tudja keseríteni életünket ez a probléma, míg rá nem jövünk, min kell változtatnunk, vagy mit kell megtennünk annak érdekében, hogy javulást érjünk el.

Persze a haj gyérülésének rengeteg más oka is lehet, ezért, ha magunktól nem jövünk rá rövid időn belül, hogy mi állhat a háttérben, minél előbb forduljunk szakértő segítséghez. Egyes bajokra tökéletes megoldást jelenthet különböző külső és belső szerek alkalmazása is, de sajnos sokszor ez nem elegendő.

Attól függően, hogy milyen típusú hajhullással állunk szemben, segítséget nyújthatnak az olyan serkentő és regenerálódást elősegítő kezelések, mint a mezoterápia vagy a PRP-terápia, de az is elképzelhető, hogy a kopaszodás genetikai jellegű. Ilyenkor viszont csak a hajátültetés jelenthet biztos megoldást.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Töltődjünk fel!

0 Komment

Még van egy hónapunk hátra a nyárból, ezért nagyon fontos, hogy aki még nem tette, az kapcsolódjon ki egy kicsit. A rohanó hétköznapokból egyszerűen muszáj néha kiszakadni, és mikor máskor, ha nem most, amikor süt a nap, és megszámlálhatatlan lehetőségünk van arra, hogy egy kicsit leeresszünk?

Nem kell mindenképpen drága nyaralásokra és extrém utazásokra gondolni, az is elég, ha csak kisétálunk picit a természetbe, ejtőzünk egyet valamelyik vízparton, vagy akár a hűs szobába zárkózva pihenünk picit. A nagy melegben ugyanis elengedhetetlen, hogy tartsunk némi szünetet, másképp szervezetünk látja kárát az állandó taposómalomnak.

A hajhullás egyik leggyakoribb oka is maga a stressz, ami főképp azért veszélyes, mert millió más indokot próbálunk keresni arra, miért is gyérül frizuránk, és legtöbb esetben nem is gondolnánk, hogy egyszerűen csak lassítani kellene egy kicsit. A stressz feloldása pedig nem mindenkinek megy egyszerűen, sokszor kell hozzá segítség.

Nagyon jól orvosolja ezt a gondot, ha végzünk valamilyen testmozgást, ami számunkra kikapcsolódást jelent. Igazán oldja a stresszt például a jóga, de ne feledkezzünk meg a zene jótékony hatásáról sem. Ezen felül mindennél többet ér egy jó séta a friss levegőn, vagy egy ejtőzős nap. Szintén lélekápoló hatásúak a háziállatok, és az, ha az ember olyanokkal veszi körbe magát, akiket szeret.

Amennyiben sikerül kikerülnünk az őrlő körforgásból, maga a hajhullás is meg fog szűnni. Természetesen ez nem megy egyik percről a másikra, és súlyosabb esetekben még szakember segítségét is igénybe kell vennünk, illetve maga a hajzat regenerálódása sem egy rövid folyamat. Ilyenkor nyáron ráadásul még több káros hatásnak van kitéve frizuránk, ezért fokozottan kell gondoskodnunk róla, ami akár szintén összeköthető egy kis relaxációval, ha valamilyen pihentető pakolást alkalmazunk.

Erősen roncsolódott hajzat esetén nagy segítséget jelenthet egyes kezelések bevonása is, mint például a mezoterápiáé. Ez az eljárás nagymértékben hozzájárul a fejbőrünk és a hajzatunk regenerálódásához, és sokkal hamarabb felejthetjük el, milyen is volt, amikor egyre ritkásabb és élettelenebb volt frizuránk. Nagyobb károk, vagy öröklött jellegű kopaszodás esetén pedig a hajátültetés jelenti a tökéletes megoldást.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport