Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A kopaszodás és a genetika

0 Komment

Előző cikkünkben megismerkedtünk kicsit közelebbről a legjelentősebb férfi nemi hormonnal, a tesztoszteronnal, illetve annak hatásaival a szervezetünkre nézve. Ahogy ígértük, ma megtudhatjuk azt is, hogy az aktívabb formájú Dihydro-tesztoszteron (DHT) és a genetika milyen kapcsolatban állnak egymással.

Ahogy az kiderült, a DHT-ra érzékeny személyeknél már akár 20 éves korban is megindulhat a kopaszodás. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a DHT hiánya önmagában képes lenne megszüntetni a haj gyérülését, hiszen egy sokkal összetettebb problémáról van szó.

A DHT érzékenység ugyan a legáltalánosabb magyarázat a kopaszodásra, azonban ez csak akkor nyeri el ténylegesen fejtetőnk fölött a hatalmát, ha a genetika is közrejátszik. Megfigyelhető ugyanis, hogy akinek a családjában sem apai, sem anyai ágon nem fordult elő androgén alopecia, annál nagyon kicsi a valószínűsége a hajhullásnak. Ennek alátámasztására kísérleteket is vetettek be, melynek során tesztoszteron injekciókat adtak be különböző korú férfiaknak, és bizony voltak köztük olyanok, akiknél semmilyen változást nem okozott ez. Náluk egyszerűen nem játszott közre a genetikai hajlam, így a kopaszodás őket mindenképp elkerülte.

Az öröklött jellegű kopaszodásnál tehát egyrészt megvan a DHT hormonra való érzékenység, másrészt pedig ez az érzékenység attól függ, hogy genetikailag hajlamosak vagyunk-e rá vagy sem. Az ilyen típusú hajhullás kezdeti szakaszban lelassítható különböző készítmények, illetve hajkezelések – például PRP-terápia – alkalmazásával, azonban egy idő után csak a hajátültetés jelenthet végleges megoldást.

Természetesen a hajzat állapotában végbemenő változások, és a hajhullás mögött rengeteg más tényező is állhat, ezért érdemes minél hamarabb szakember segítségét kérni, hogy kiderítsük, mivel is állunk szemben. A fent említett, genetikai jellegű kopaszodás esetében elég egyértelműek a jelek, hiszen jellegzetesen a homlokvonal emelkedik, illetve a fejtetőn lesz egyre nagyobb a kopasz terület. Amennyiben a családban is előfordult már ilyen jellegű hajvesztés, akkor az még inkább aláhúzhatja a „diagnózist”, de ilyenkor is érdemes egyből szakértő véleményt kérni arról, hogyan vegyük fel a harcot a kopaszodás ellen.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Férfi hajtrendek 2017-ben

0 Komment

Előző cikkünkben azzal foglalkoztunk, hogy milyen frizurák fognak hódítani ebben az évben a hölgyek körében. Most azt nézzük meg közelebbről, hogy milyen stílust kell választaniuk a férfiaknak ahhoz, hogy 2017-ben divatosak lehessenek.

Általában a divat nem igazán szöges ellentétek behozatalával váltja le az előző év trendjét, természetesen mindig akad némi átfedés, legyen szó bármilyen ágazatáról. Így a frizurák terén is megfigyelhető a 2016-os év hatása, azonban persze valamelyik irányban mindig elmozdul a változás.

Idén is nagy szerepet kap például a különböző, „hajtetoválásként” is emlegetett formanyírás a hajzatba, de a természetesség még nagyobb hangsúllyal lép be a frizurák életébe. Ahogy a női divatban, a férfiaknál is egyre kevésbé lesz trendi a hajformázó készítmények alkalmazása, ami azt jelenti, hogy a zselézett, beállított hajzat már a múlté. Viszont a felnyírt, a fejtetőn hosszabbra hagyott hajzat idén is közkedvelt marad.

hajhullás koapszodás öröklött kopaszodás férfi frizura 2017 hajtrend hajdivat divat stílus hosszú haj hajzselé fodrász hairhungary hajátültetés

A legnagyobb tetszést ebben az évben a hosszabb, szexi loboncok válthatják ki, melyek elterjedésében nem kis szerepet játszottak az egyes, manapság nagyon közismert és persze közkedvelt sorozatok  - mint például a Trónok harca - sztárjai. A sármosság erősítéseként pedig a kisebb borosta, vagy a nagyobb szakáll teszi fel a pontot arra a bizonyos „i”-re.

Idén az ősz haj már olyannyira nem kínos, hogy nem csak a természetes folyamatoknak lehetünk majd szemtanúi. Bizony, a fiatalság megőrzésére folytatott harc a hajfestékek bevetésével kicsit módosul, és a szürkés, őszes színeket próbálják majd sokan ki a hajfestés segítségével.

Láthatjuk tehát, hogy elég széleskörű, mégis nagyjából behatárolható hajdivat fog uralkodni 2017-ben a férfiakat tekintve. Egy biztos azonban, a kopaszság még mindig nem trendi, persze azok kivételével, akiknek igencsak jól áll a haj nélküli frizura. Sajnos azonban nem sokan mondhatják el magukról, hogy ilyen szerencsések, és a kopaszodás általában rosszul érinti az embert, főként, ha már korán megindul a folyamat.

A férfiak többségét érintő, öröklött jellegű kopaszodásra is van azonban megoldás. A hajátültetés tökéletesen és véglegesen oldhatja meg a problémát, és ha hosszú loboncunk nem is, de azért fodrászt igénylő, trendi frizuránk még mindig lehet utána.  

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

C-vitamin, a tél ellenszere

0 Komment

A mínuszok egyszerűen átvették az uralmat, már rekordok is dőltek a hideget tekintve. Mindenki próbál ilyenkor minél kevesebbet kint tartózkodni, és jó melegen felöltözni, de nagyon fontos, hogy ne csak külsőleg védjük magunkat ebben az időjárásban, hanem belülről is segítsük szervezetünket.

Ugyanis nem véletlen, hogy ilyenkor van a legnagyobb számú megbetegedés. Tulajdonképpen az tévhit, hogy a hideg levegő miatt fázunk meg, sokkal inkább az immunrendszerünk védelmi állapotával van probléma. Ahhoz, hogy erős pajzsként tudjon működni, nagy energiát kell fektetnünk a támogatásába.

Hajunk állapotát ilyenkor szintén nagymértékben befolyásolja az, hogy a szervezetünk milyen állapotban van. Mivel sokkal kevesebb vitaminhoz jut ebben az időszakban, figyelnünk kell arra, hogy pótoljuk ezt a hiányt. Ha nem megfelelő mennyiségű vitamint viszünk be, sokkal könnyebben megbetegszünk, illetve a hajzatunk is kárát láthatja ennek.

Nagyon sok esetben nem csak a hideg szél szárító hatása, illetve a sapka alatt beizzadó fejbőr megfázása okozza a hajhullást, hanem az, hogy egyszerűen a belső támogatást nem kapja meg frizuránk. Vitaminhiány esetén pedig hirtelen indulhat meg ijesztően magas fokú hajhullás.

hajhullás koapszodás hajátültetés prp-terápia kezelés vitamin vitaminhiány C-vitamin citrusok citrom narancs zöldségek megfázás betegség hideg tél

A C-vitamin ilyenkor az egyik legfontosabb, és ezzel együtt a leghasznosabb vitamin egészségünkre nézve. Nem csak az immunrendszert támogatja, de sok egyéb jótékony hatása is van. Mivel antioxidánsként védi a sejteket, így növeli hajunk ellenálló képességét. Ezen felül pedig segíti a vas felszívódását, ami szintén nagyon fontos a hajzat szempontjából. Segítségével megúszhatjuk a téli hajhullást, és egészséges frizurával várhatjuk a tavaszt.

Hozzájuthatunk tabletta formájában is, de elsődlegesen az lenne a legjobb, ha étkezésünk során vinnénk szervezetünkbe nagy mennyiségben. A legtöbb C-vitamin a citrusfélékben található, mint például a narancs, a citrom vagy a grépfrút, de rengeteg zöldség is dúskál benne, mint például a paprika, a káposzta vagy a cukkini.

Ha nem figyelünk oda, és megindul a vitaminhiány okozta hajhullás, akkor se ijedjünk meg, hiszen ez az állapot  - akár olyan kezelések segítségével, mint a PRP-terápia - még helyrehozható. Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor komolyabb problémáról beszélünk hajunk tekintetében. Ilyen például a genetika okozta hajhullás, melyre egyetlen biztos megoldásként a hajátültetés említhető.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kényeztetés otthon

1 Komment

Ahogy rövidülnek a nappalok, és odakinn egyre fogvacogtatóbb az idő, mindenkinek jólesik egy kis meghitt pihenés. Ebben az időszakban pedig még inkább vágyunk a feltöltődésre, és nem csak a szabadnapokon, hanem a stresszes munkanapokon is érdemes időt szakítani egy kis kényeztetésre.

Bár sokan inkább az ágyba zuhannának, a jó meleg paplan alá, amint tehetik, néha tényleg érdemes kikapcsolódni egy-egy otthoni módszerrel. Ráadásul jót tehet a kapcsolatunknak is, ha belecsempészünk az estéinkbe egy kellemes, illatos fürdőt, vagy egy kis masszázst, de akár saját magunkat is kikapcsolhatjuk kicsit, apró trükkök segítségével.

Ha összekötjük a kellemest a hasznossal, akkor pedig nem csak belsőnk képes regenerálódni, hanem külsőnkkel is csodát tehetünk. A hideg évszakokban eleve érdemes kicsit jobban odafigyelni például bőrünk ápolására, hogy megvédjük a kiszáradástól, illetve hajzatunk állapotára, ami ilyenkor szintén rengeteg káros hatásnak van kitéve.

Beépíthetünk például egy-egy hajpakolást az estéinkbe, és akár finom fejmasszázzsal is kényeztethetjük egymást, vagy saját magunkat. Érdemes ilyenkor olyan pakolásokat használni, melyek kifejezetten a fejbőrt óvják, illetve hangulatos lehet, ha illatos alapanyagokból dolgozunk.

Ha nem figyelünk oda, akkor bizony olyan kellemetlenségekkel is szembe találhatjuk magunkat, mint például a hajhullás. A téli hideg ugyanis kikezdi mind a fejbőr, mind a hajhagymák és persze a hajszálak szerkezetének állapotát is. Természetesen az ilyen hajhullás általában csak átmeneti, de nagyon meg tudja keseríteni életünket ez a probléma, míg rá nem jövünk, min kell változtatnunk, vagy mit kell megtennünk annak érdekében, hogy javulást érjünk el.

Persze a haj gyérülésének rengeteg más oka is lehet, ezért, ha magunktól nem jövünk rá rövid időn belül, hogy mi állhat a háttérben, minél előbb forduljunk szakértő segítséghez. Egyes bajokra tökéletes megoldást jelenthet különböző külső és belső szerek alkalmazása is, de sajnos sokszor ez nem elegendő.

Attól függően, hogy milyen típusú hajhullással állunk szemben, segítséget nyújthatnak az olyan serkentő és regenerálódást elősegítő kezelések, mint a mezoterápia vagy a PRP-terápia, de az is elképzelhető, hogy a kopaszodás genetikai jellegű. Ilyenkor viszont csak a hajátültetés jelenthet biztos megoldást.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Férfias hosszú haj?

0 Komment

Bár sokan még mindig azt mondják, hogy a hosszú haj a nőknek való, azért a mai világban már nem érdemes erről beszélni, hiszen mindenféle frizurát láthatunk mindkét nem képviselőin. Az viszont, hogy kinek mi áll jobban, már más kérdés. Mostani cikkünkben összeszedtünk pár igazán férfias karaktert, akik hosszabb hajjal még vonzóbbak voltak.

Kezdjük mindjárt a „Desperado” című film főszereplőjével, Antonio Banderas-szal, aki akkoriban még vállig érő, loboncos hajjal tűnt fel a filmvásznon. Igazán erőteljes karakteréhez tökéletesen illett ez a frizura, és mai arcát elnézve kicsit bánjuk is, hogy azóta már levágatta haját.

Viggo Mortensen, akit talán mindenki „Aragon”-ként ismer jobban, teljesen más arcot kapott a hosszú hajjal. Egyszerűen olyan, mintha egy másik ember lenne, és őszintén szólva előnyére válna, ha mindig vállig érő hajzattal jelenne meg, persze ezt egy színésztől nem lehet elvárni.

Végül, de nem utolsó sorban Johnny Depp-et muszáj még megemlítenünk, na persze nem mindenképpen a „Karib tenger kalózai”-ban viselt frizuráját tekintve, sokkal inkább a kócos, félhosszú, szabadon hagyott tincsekre gondolva. Igazán férfias és karakteres arca ugyanis még inkább dögös így, ellentétben azzal a hatással, amit a rövidebb, fésült frizura okoz neki.

Persze az, hogy kinek mi áll jól, és főként az, hogy kinek mi tetszik jobban, igazán egyéni és eltérő lehet. Az viszont biztos, hogy frizurák terén a legfontosabb részlet az, hogy jól érezzük magunkat abban, amit magunknak választunk.

Azonban ez sem működik mindig. Azt eldönthetjük, hogy rövid legyen-e vagy inkább hosszú, a színét is megváltoztathatjuk és még néha a saját adottságaink ellentétét is fejünkre varázsolhatjuk, ha éppen göndörből egyenest, vagy egyenesből göndört szeretnénk. Ám mindezt csak akkor tehetjük meg, ha rendelkezésünkre áll elegendő hajzat hozzá.

Rengeteg ember életét keseríti meg ugyanis a kopaszodás, ami minden fent említett frizuragyártást meggátolhat. Akinél komolyan megindul a folyamat, az sajnos vagy beletörődik, és ehhez igazítja a hajviseletét, vagy dönthet úgy is, hogy küzd ellene. Egy ideig le lehet lassítani a kopaszodást különböző készítmények, mint például a Follione termékek alkalmazásával, a hajátültetés pedig biztos megoldást jelenthet azok számára is, akiknél már komolyabb nyomot hagyott a hajritkulás.  

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed