Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Allergiás tünetek

0 Komment

Hajunk állapota nagyon sok dolgot képes kimutatni sokkal korábban, mint ahogy az adott gond közvetlen helyén észleljük a problémát. Akár belső gyulladásról, akár külső hatásokról beszélünk, hajzatunk nagyon érzékeny, és észrevehető változásokon megy át, ha baj van. Az ételallergiáról már beszéltünk, hogy hajhullást is eredményezhet, de most azt nézzük meg közelebbről, milyen külső tényezők okozhatnak allergiás tüneteket.

Ha olyan anyaggal kerül közvetlen kapcsolatba fejbőrünk, melyre érzékenyen reagál, akkor azonnal le kell állnunk annak használatával. A leggyakoribb allergiás eset, mely a fejbőrt külősleg irritálja, az a sampon. Nagyon sok esetben a sampon illatáért felelős parfümről lehet szó, iletve irritálhatja bőrünket például a zsírosodást gátló összetevő is.

Persze egyéb hajápolási termékre is gyanakodhatunk, éppen ezért ilyenkor célszerű lecserélni minden kozmetikumot, amit hajunkra éppen használunk, olyan természetes összetevőkből álló samponokra, melyek nem tartalmaznak parfümöt sem. Emellett alkalmazhatunk gyógynövényes pakolásokat, melyeket akár mi is elkészíthetünk otthon. Nyugtató hatással bír péládul az aloe vera, de pozitív változást hozhat a kamilla vagy a levendula is.

A másik nagy, allergiás tüneteket előidéző fenyegetés nem más, mint a hajfesték. Az összetevők között olyan kémiai anyagok is szerepelnek, melyek néhányunknál viszketést, égést eredményezhetnek. Éppen ezért minden termék papírján javasolják is, hogy először egy kisebb területen próbáljuk ki az anyagot, és csak akkor használjuk az egész fejünkön, ha nem okozott semmilyen problémát.

A fejbőr allergiás tünetei mindig viszketéssel kezdődnek, majd ezáltal megindulhat a korpásodás is, és előbb-utóbb sebes lesz a fejbőrünk. Ez semmi esetben sem vezet jóra, hiszen, ha bőrünk nem képes megnyugodni, és további irritációnak tesszük ki, akkor hajunk hamarosan hullani kezd. Természetesen ez a hajhullás csak átmeneti, hiszen amint segítünk fejbőrünkön, a kopaszodási folyamat is meg fog állni.

Hajzatunk regenerálódása azonban nagyon hosszú ideig is eltarthat. Ilyen esetekben segítségünkre lehet például a mezoterápia, vagy a prp-terápia. Más jellegű hajhullásnál is kérjünk szakértő véleményt, hiszen egyes esetekben – mint például az öröklött hajhullás – csak a hajátültetés oldhatja meg problémánkat.  

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Illatosító pakolások

0 Komment

A legtöbb, otthon elkészíthető hajpakolásnak olyan alapanyagai vannak, melyek nem arra hivatottak, hogy frizuránk illatos legyen tőlük. A különböző összetevők ugyanis minden erejükkel azon lesznek, hogy hajzatunk erős, ápolt és egészséges legyen, nem pedig azon, hogy kellemes illatokat árasszon.

Természetes, hogy ha például tojásból készítünk házi kencét, akkor azt szeretnénk, hogy a jótékony hatás után ne maradjanak más, orrunkat nem kímélő szaghatások. Sok esetben viszont hiába kenjük fejünkre a gondosan elkészített kencénket, ha utána teljesen kiszárítjuk hajunkat és fejbőrünket a többszöri hajmosással.

Ha valakit irritál a saját keze által összerakott hajpakolás illata, akkor ártó hajmosások helyett inkább készítsen magának egy illatosító pakolást, mely teljesen megszünteti a zavaró szagokat. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy liter langyos vízhez hozzácsepegtetni 30 cseppnyi illóolajat, és átöblíteni vele hajzatunkat. Ez az illóolaj lehet akár levendula-, citrom- vagy kókuszolaj, hiszen ezek az illatok éppen annyira erősek, hogy megszüntessék a kellemetlen szagokat, és segítségükkel akár még három nap múlva is illatos lesz frizuránk.

Amikor valamilyen hajpakolást alkalmazunk – saját hajzatunknak és az azzal kapcsolatos, felmerülő problémáknak megfelelően –, akkor nem csak külsőleg teszünk jót frizuránknak. Főleg, ha egy illatos hajöblítéssel is kiegészítjük a kényeztetést, higgyük el, az erre fordított idő kikapcsol és feltölt minket.

Frizuránk pedig meg fogja hálálni a gondoskodást, és a külső, káros hatásokkal szemben is ellenállóbb lesz. Hajzatunk állapota nagymértékben függ a természeti tényezőktől és saját lelkiállapotunktól is. Ha valami nincs rendben, vagy rossz kozmetikumokat használunk, rengeteg apró, de annál inkább zavaró probléma jelentkezhet, mint például a korpásodás, vagy a haj töredezettsége. Amennyiben nem figyelünk eléggé, sajnos ezek a gondok pedig hajhulláshoz is vezethetnek.

Persze a haj gyérülésének hátterében megszámlálhatatlan ok állhat, és sok esetben sajnos nem olyan hajhullásról beszélünk, melyet mi magunk meg tudnánk oldani. Az öröklött kopaszodás esetében például kenhetnénk bármit fejbőrünkre, megállítani nem tudjuk a folyamatot, és a kihullott hajszálakat sem tudjuk visszahozni már. Erre egyetlen megoldás létezik, méghozzá a hajátültetés, viszont ez az eljárás biztos, végleges megoldással szolgál.

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Karácsonyi hangulatban

0 Komment

A különböző illatú olajok alkalmazása főként az ünnepek közeledtével terjed el, hiszen mindenkinek jól esik egy kis fahéjas, narancsos vagy éppen fenyőillatú meghittség az otthonában. De sokan nem gondolnak rá, hogy ezeket a fantasztikus illatanyagokat nem csak párologtatni érdemes, hanem bizony más módokon is fel lehet használni, méghozzá rengeteg pozitív hatással a nyomukban.

Az illóolajok alkalmazásának tárháza ugyanis eléggé kimeríthetetlen. Már az ősi Egyiptomban is használták őket, hol felpezsdítő, hol pedig nyugtató hatásuk miatt. A legelterjedtebb használat persze a belélegzés, legtöbbször párologtató segítségével. De emellett alkalmazhatjuk őket masszázs olajba keverve, vagy akár vehetünk illatos gőzfürdőt is, melyhez csupán elég pár cseppet kevernünk a fürdővizünkbe. Ezen kívül használhatjuk gőzöléskor is, vagy borogatáshoz, és bizony nem utolsó sorban a hajápolás terén.

A legfontosabb minden esetben, hogy helyes arányban hígítsuk ezeket az olajokat, hiszen, ha ezt nem tesszük, akkor sajnos irritálhatja is bőrünket. Hajunk ápolásához nem kell mást tennünk, mint annak megfelelően, milyen a hajzatunk, pár cseppet hozzákeverni saját samponunkhoz vagy balzsamunkhoz a következő esszenciákból.

Zsíros haj esetén tökéletes keveréket ad, ha teafa- vagy citromfűolajat használunk, száraz és töredezett hajunkra pedig a levendulaolaj adhat gyógyírt. A szőkéknek érdemes néha citromos olajat keverni a samponjukba, míg a barna hajúak esetében a rozmaring vagy a rózsafa olaj ad egészséges fényt a hajzatnak. A vöröses szín esetében a tökéletes választás pedig a narancsolaj lehet.

Mindenki megtalálhatja tehát nem csak a neki tetsző illatot, hanem az egészséges kényeztetéshez rászabott, segítő esszenciát is. Természetesen ezek a megoldások nem képesek minden problémára orvoslást nyújtani, hiszen, mint tudjuk, a hajzat gondjai mögött rengeteg különböző ok állhat.

A legnagyobb és persze legmegrázóbb probléma, ha valakit utolér a hajhullás. Persze, ha törődünk frizuránk állapotával, és nélkülözzük a káros hatású dolgokat, néhány esetben ki tudjuk küszöbölni a haj gyérülésének előfordulását, de sajnos vannak olyan esetek, melyek nem rajtunk állnak. Ilyen lehet például az öröklött kopaszodás, melyre egyetlen biztos megoldást csak a hajátültetés jelenthet.   

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Levendulás kényeztetés

0 Komment

A levendulát nagyon sokrétűen lehet alkalmazni, akár a lakásunkról, vagy saját magunkról van szó. Finom illata miatt meghittséget és jó közérzetet biztosít, így előszeretettel használunk levendulás illatosítókat, füstölőket. És persze nagyon szép is, tehát dekorációnak sem utolsó. Elveszi a rossz szagokat, ha például beakasztjuk a szekrénybe, és tökéletes álmokat hozhat, ha az éjjeli szekrényre teszünk egy kis tasakkal. Ráadásul még ételekhez is tökéletes alapanyag lehet.

A levendula tehát tényleg nagyon sokoldalú, és ha már az, akkor miért ne használnánk ki mindenféle módon előnyeit. A hajápolásban is rengeteget segíthet ugyanis, legyen szó éppen túl száraz, vagy zsíros hajról, de beszélhetünk a korpás problémákról vagy a fejbőr nem teljesen egészséges állapotáról is.

Mint tudjuk, hajzatunk sajnos annyi káros hatásnak van kitéve nap, mint nap, hogy egyáltalán ne érezzük luxusnak, ha szánunk némi időt az ápolására. Sőt! Ha ezt nem tesszük meg elégszer, akkor a fent említett problémák előbb vagy utóbb olyan komolyabb gondokhoz is vezethetnek, mint a hajhullás.

Akkor viszont már lehet, hogy késő lesz, és csak segítséggel tudjuk visszanyerni régi frizuránkat. A levendulaolajos hajöblítők között mindenki megtalálhatja azt, amelyik a legjobbat jelentheti saját hajzatának. Mindegyiknek az alapja egy liter víz, melybe különböző hozzátevőket kell majd kevernünk a levendulaolaj mellé, melyből elég körülbelül 10 cseppnyi. Amennyiben zsíros a hajunk, akkor citromlét adjunk még hozzá, ellenkező esetben pedig hársfatea főzetet. Egyszerűen öblítsük le ezekkel a vitaminnal teli és ráadásul finom illatú hajöblítőkkel frizuránkat, és a végeredmény selymes, puha és egészségesebb hajzat lesz.

Viszont, ha már késő, és a feljebb leírt problémák olyan fokú hajveszteséget eredményeznek, melyek már láthatóak, akkor bizony szakértő segítségre lesz szükség. Ha csak arról van szó, hogy a sok káros hatás ellenére nem ápoltuk megfelelően hajzatunkat, akkor valószínűleg csak átmeneti hajhullásról beszélhetünk. Ilyenkor a haj regenerálódása nagyon hosszú folyamat, ezért érdemes igénybe vennünk olyan lehetőséget, mint a mezoterápia. Amennyiben más problémák is állnak a hajhullás hátterében, és maradandó kopasz foltok keserítik meg életünket, akkor az öröklött kopaszodásra is egyetlen megoldásként felmerülő hajátültetés oldhatja meg gondunkat.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed