Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Készüljünk a télre!

0 Komment

Az ősz elindulása meghozza a szervezetben is végbemenő változásokat. Ezért érzékelhet mindenki némi természetes hajhullást ilyenkor, amitől nem kell megijedni. Azonban ahhoz, hogy a rend helyre álljon, és felkészítsük hajzatunkat arra, hogy lassan a még hidegebb időjárásnak lesz kitéve, nagyon fontos, hogy megfelelő ápolást nyújtsunk frizuránknak.

Mivel a fejbőr erei is összehúzódnak a hidegebb levegőnek köszönhetően, így a hajhagymák oxigénnel és tápanyagokkal történő ellátása is csökken. Ez eredményezi azt, hogy a hajszálak elvékonyodnak, és bizony nagy mennyiségben hullani is kezdenek, de ez csak egy átmeneti időszak. Viszont, ha pár hét elteltével nem szűnik meg, vagy nem csökken le a hajhullás, akkor gyanakodhatunk, hogy valamit nagyon rosszul csinálunk, vagy éppen nem tesszük meg azt, amit kellene.

Arról már írtunk, hogy a sapka viselése elengedhetetlen a hideg évszakok alatt, azonban ennek persze hátulütői is lehetnek. Éppen ezért jobban tesszük, ha természetes anyagból készült, és némileg jobban szellőző, levegőáteresztő sapkákat választunk magunknak, ami tényleg csak a hideg szél ellen nyújt védelmet anélkül, hogy beizzadjon a fejbőrünk teljesen.

A sokat emlegetett hajszárítás is okozhat gondokat, ha nem figyelünk oda, hogy ezt a műveletet helyesen, megfelelő távolságból és persze ne a legmelegebb fokozattal végezzük még akkor sem, ha jól esne a forró levegő. Nem elhanyagolható a vitaminbevitel és a megfelelő folyadékmennyiség sem.

Amennyiben odafigyelünk minderre, ennek ellenére még mindig drasztikus a hajhullás mértéke, akkor viszont minél hamarabb fel kell keresnünk egy szakembert, aki választ tud adni arra, miért nem gyengült a hajhullás mértéke. Bizony rengeteg oka lehet annak, ha a haj gyérülése nem szűnik meg, és ez már valószínűleg nem orvosolható azzal, hogy odafigyelünk hajzatunkra.

A sok megbetegedést eredményező időszakban például az is előfordulhat, hogy egy gyógyszer okozta mellékhatásként lép fel a hajhullás, de akár a lelki gondok, a sokakat depressziós állapotba lökő szürkeség is állhat a háttérben. Minden bajra van azonban megoldás, és persze hajunk regenerálódásához is akadnak segítségek. Átmeneti hajhullás esetén például gyógyírt nyújthat a mezoterápia, vagy a PRP kezelés, melyeknek köszönhetően hamarabb búcsút inthetünk a hajproblémás korszaknak.

 

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Mi lehet a baj?

0 Komment

Természetes és semmi gondot nem jelent az, hogy marad pár hajszál a mindennapi fésülködés alkalmával hajkefénkben. A hosszú hajúak ismerik azt a dühítő tényt is, hogy mindenhol találkozni a hajszálakkal, legyen szó a mosdókagylóról, a párnánkról, vagy a ruhánk hátuljáról. De mi van akkor, ha egyszer csak megnő ezeknek a kóbor hajszálaknak a száma?

Az a fajta hajhullás, mely kivizsgálásra szorul, nagyon könnyen feltűnik mindenkinek, hiszen, ahogy előbb is írtuk, sokkal nagyobb számú hajszálat veszítünk ilyenkor, mint azt eddig megszokhattuk. A férfiak tekintetében pedig még egyszerűbb észrevenni az egyre inkább teret nyerő homlokvonalat, vagy éppen a gyérülő hajzat alatti egyre feltűnőbb fejbőrös részeket. De mit is tegyünk ilyenkor?

Nagyon fontos kivizsgálni, hogy mi okozza hajzatunk hullását és a kopaszodást. Mivel rengeteg ok állhat a háttérben, nem mindegy, hogyan fogunk neki a helyreállításnak. Sőt! Igazából a nélkül ezt nem is tudjuk elkezdeni, hogy ki ne derítenénk, mi áll a háttérben.

Ahhoz, hogy ezt megtudjuk, elsősorban fontos kivizsgálni a haj állapotát, illetve a fejbőrünket is. Már ez sok esetben megmutathatja, hogy mi okozza a hajgyérülést, hiszen lehetséges, hogy valamilyen gyulladás áll a háttérben. Igen fontos tényező az is, hogy beszéljünk életvitelünkről, az aktuális lelki és fizikai állapotunkról, valamint azt se hagyjuk ki, ha szedünk valamilyen gyógyszert, fogamzásgátlót vagy éppen fogyókúrázunk. Ez mind olyan részlet, melynek köze lehet ugyanis a hajhulláshoz. Amennyiben még így sem találtuk meg a ludast, szükségesek további vizsgálatok is. Fényt deríthet bármilyen belső gondra egy vérvizsgálat, illetve sokszor lehet segítségünkre a hajszálak mikroszkóppal történő elemzése is.

Attól függően, hogy mi okozza a hajhullást, más és más módszerek lehetnek segítségünkre. Amennyiben átmeneti kopaszodással nézünk szembe, melynek hátterében valamilyen gyulladás, esetleg gyógyszer mellékhatása áll, akkor a kiváltó okok megszüntetésével maga a hajhullás is meg fog állni. Segítséget nyújthat ilyen esetekben a haj regenerálódásához, illetve újra növekedéséhez például a mezoterápiás kezelés.

Ha viszont olyan kopaszodás indult meg nálunk, melyért a genetika a felelős, egyetlen módszer jelenthet segítséget. Ilyenkor csak a hajátültetés adhat olyan eredményt, mely képes idővel elfeledtetni velünk, hogy valaha kopaszsággal küzdöttünk.

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Betegségek sortüzében

0 Komment

A téli időszak rejti magában a legtöbb olyan veszélyhelyzetet, ami betegséget idéz elő. A kinti hideg levegő, a meleg holmik okozta leizzadás, illetve az amúgy is sok beteggel történő érintkezések egyvelege bizony nehezen kivédhető. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ilyenkor még inkább vigyázzunk magunkra!

Egy egyszerű megfázás is le tudja dönteni a lábáról az embert, de mi van akkor, ha valami komolyabb vírust kapunk el? Bizony a szervezetünk ilyenkor nagymértékben legyengül, és sajnos olyan velejárókkal is számolnunk kell, aminek eleinte azt hisszük, semmi köze nem lehet betegségünkhöz.

Ilyenkor a legtöbb nyavalya magas lázzal jár. Nagyon sokan vannak úgy vele, hogy először próbálják tűrni ezt az állapotot, hiszen, mint tudjuk, ilyenkor a szervezet küzd a kórokozók ellen. Nincs is ezzel baj, de óvatosan kell kezelnünk, hiszen, ha huzamosabb ideig fennáll a magas láz, az sajnos károkat okozhat az egyébként problémamentes részeinél is szervezetünknek.

Illetve, amennyiben hiába próbálkozunk csillapítani lázunkat, mégis az egekbe szökik lázmérőnk mutatója, akkor minél hamarabb szólnunk kell orvosnak, hiszen ilyen esetekben injekció is kellhet. A magas láz sajnos olyan mellékhatást is eredményezhet, mint például a hajhullás. Mivel nagyon le van gyengítve szervezetünk, emellett pedig ádáz küzdelmet vív a betegséggel, ezért mindenhonnan elveszi az energiát ehhez. A hajzat állapotának romlása és gyérülése esetén pedig még inkább ront a helyzeten a sok beszedett gyógyszer.

Próbáljunk tehát odafigyelni, kerülni a beteg embereket, sok vitamint juttatni szervezetünkbe, és minél ésszerűbben öltözködni a nagy hidegekben. Így talán megelőzhetjük a bajt, és nem kell félnünk, hogy a karácsonyt majd ágyban kell töltenünk.

A láz okozta hajhullás persze csak átmeneti, és megszűnik, amint meggyógyul szervezetünk. Ugyan az eltart egy ideig, hogy regenerálódjon frizuránk, ezért nem árt, ha erre mi is rásegítünk egy kis hajápolással. Persze hajhullás más okokból is jelentkezhet, így figyelemmel kell kísérnünk a hajzat javulását. Ha ez nem következik be, akkor más lehet a baj, és fontos kivizsgáltatni. Ma már minden hajzattal kapcsolatos problémára akad megoldás, még az öröklött kopaszodásra is, hiszen a hajátültetés azok gondját is megoldja, akiknél már nem segítenek a különböző készítmények és gyógyszerek.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Gondok a fájdalomcsillapítóval

0 Komment

Sajnos a mai világban már szinte elképzelhetetlen, hogy ne szedjünk soha, semmilyen gyógyszert. Általánosságban kijelenthetjük, hogy a fájdalomcsillapítók szinte minden háztartásban fellelhetőek. Mindenkinek megvan a saját orvossága, melyben bízik, általában arra hagyatkozva, melyik tünteti el leghamarább a fájdalmakat.

Nem mindegy azonban egészségünk szempontjából, hogy milyen fájdalomcsillapítót szedünk be bajainkra. Mivel ezen pirulák nagy része már vény nélkül kapható a gyógyszertárakban, oda kell figyelnünk, hogy szedésükkor nem jelentkeznek-e olyan mellékhatások, melyeket semmi esetre sem szabad figyelmen kívül hagynunk.

Ilyen mellékhatás lehet például a hajhullás is, mely nem jellemző gyakran a fájdalomcsillapítók szedésekor, de sajnos néha előfordulhat, hogy ezt a nem várt hatást tapasztaljuk magunkon egyes orvosságok beszedésekor. Ez azt jelenti, hogy szervezetünk nem reagál jól egyes összetevőkre, éppen ezért kell azonnal elmennünk orvosunkhoz, hogy másik gyógyszer alkalmazására térhessünk át az ő javaslatával.

Amint kicseréljük a számunkra – és hajzatunkra – káros tablettákat, a hajhullás fokozatosan megszűnik majd, és általában vissza is áll eredeti formájába frizuránk. Persze az ilyen, átmeneti kopaszodás is nagyon kellemetlen lehet, ezért ajánlott egyes kezelések – mint például mezoterápiás hajkezelés – alkalmazása, ami gyorsítja a regenerálódás folyamatát.

A fent leírt mellékhatás nem csak ritka, de a felismerést követően kiiktatható. A lényeg az, hogy minél hamarabb kérjünk segítséget a kiváltó ok felfedezéséhez. Mivel hajunk állapotát rengeteg tényező fenyegeti, sosem lehetünk mi magunk biztosak abban, hogy mi áll a hajhullás hátterében. Sajnos a kopaszodás nagyon sok esetben öröklött jellegű, ilyenkor pedig igazi segítséget csak a biztos és végleges megoldást nyújtó hajátültetés jelenthet.

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Az antidepresszánsok világa

0 Komment

Sajnos a mostani világunkban nem is gondolnánk, mennyire sok embert érint a túlzott fizikai és lelki stressz, és így mennyien esnek bele abba az állapotba, melyet úgy hívunk, depresszió. Sokan azt hiszik, hogy ez csak egy „divatszó” a gondok összefoglalására, és túl nagy létszámban esnek abba a hibába, hogy nem veszik elég komolyan ezt az állapotot.

A depresszió kialakulásához számtalan előzmény vezethet, ám a legfontosabb tény az, hogy a bajba jutott embereken mindenképpen segíteni kell. Azok, akik nem tudnak kikeveredni ebből az állapotból, sokszor gyógyszeres megoldásokat kapnak. Ez természetesen szükségszerű lehet, de az sem véletlen, hogy többen félnek az ilyen szerek alkalmazásától.

Amennyiben egy orvos úgy látja, hogy antidepresszánsokat kell felírnia betegének, akkor természetesen ezt nem szokták megkérdőjelezni a páciensek. Ezek a gyógyszerek azonban olyan vegyületeket is tartalmazhatnak, melyekre előfordul, hogy a beteg teste és szervezete nem reagál jól.

Nagyon sok esetben eredményez például az antidepresszánsok szedése hajhullást, hajgyérülést is. Ha ilyen esetekben zavaróan nagy mennyiségű hajunk hullik ki, mindenképpen konzultálnunk kell saját orvosunkkal arról, hogy ha lehet, írjon fel más gyógyszert nekünk. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor az adagok csökkentésével is visszaszoríthatjuk ezt a mellékhatást.

Sajnos a hajzatunk nagyon érzékeny, hiszen mindenféle káros tényező befolyásolhatja a hajhagymák működését. Már maga a depresszió is okozhat kopaszodást, nem beszélve a számtalan más gyógyszerről, melyek egytől egyig különböző mellékhatással fenyegetik szervezetünket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ha bármilyen rendellenességet veszünk észre magunkon – mint például a nagyfokú hajhullást -, azonnal kérjünk segítséget, és derítsük ki, hogy mi okozhatja azt.

Természetesen a kopaszodásnak van olyan fajtája is, melyre mi magunk nem tudunk megoldást találni. Ilyen például az androgén kopaszodás, mely esetben csak a hajátültetés állíthatja vissza frizuránkat eredeti formájába. Amennyiben viszont a kiváltó okok megszüntethetők, akkor elég lehet kivárni az idejét a regenerálódásnak, vagy gyorsíthatjuk is ezt olyan kezelésekkel, mint például a mezoterápia.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu  

«
123

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed