Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kényeztetés otthon

1 Komment

Ahogy rövidülnek a nappalok, és odakinn egyre fogvacogtatóbb az idő, mindenkinek jólesik egy kis meghitt pihenés. Ebben az időszakban pedig még inkább vágyunk a feltöltődésre, és nem csak a szabadnapokon, hanem a stresszes munkanapokon is érdemes időt szakítani egy kis kényeztetésre.

Bár sokan inkább az ágyba zuhannának, a jó meleg paplan alá, amint tehetik, néha tényleg érdemes kikapcsolódni egy-egy otthoni módszerrel. Ráadásul jót tehet a kapcsolatunknak is, ha belecsempészünk az estéinkbe egy kellemes, illatos fürdőt, vagy egy kis masszázst, de akár saját magunkat is kikapcsolhatjuk kicsit, apró trükkök segítségével.

Ha összekötjük a kellemest a hasznossal, akkor pedig nem csak belsőnk képes regenerálódni, hanem külsőnkkel is csodát tehetünk. A hideg évszakokban eleve érdemes kicsit jobban odafigyelni például bőrünk ápolására, hogy megvédjük a kiszáradástól, illetve hajzatunk állapotára, ami ilyenkor szintén rengeteg káros hatásnak van kitéve.

Beépíthetünk például egy-egy hajpakolást az estéinkbe, és akár finom fejmasszázzsal is kényeztethetjük egymást, vagy saját magunkat. Érdemes ilyenkor olyan pakolásokat használni, melyek kifejezetten a fejbőrt óvják, illetve hangulatos lehet, ha illatos alapanyagokból dolgozunk.

Ha nem figyelünk oda, akkor bizony olyan kellemetlenségekkel is szembe találhatjuk magunkat, mint például a hajhullás. A téli hideg ugyanis kikezdi mind a fejbőr, mind a hajhagymák és persze a hajszálak szerkezetének állapotát is. Természetesen az ilyen hajhullás általában csak átmeneti, de nagyon meg tudja keseríteni életünket ez a probléma, míg rá nem jövünk, min kell változtatnunk, vagy mit kell megtennünk annak érdekében, hogy javulást érjünk el.

Persze a haj gyérülésének rengeteg más oka is lehet, ezért, ha magunktól nem jövünk rá rövid időn belül, hogy mi állhat a háttérben, minél előbb forduljunk szakértő segítséghez. Egyes bajokra tökéletes megoldást jelenthet különböző külső és belső szerek alkalmazása is, de sajnos sokszor ez nem elegendő.

Attól függően, hogy milyen típusú hajhullással állunk szemben, segítséget nyújthatnak az olyan serkentő és regenerálódást elősegítő kezelések, mint a mezoterápia vagy a PRP-terápia, de az is elképzelhető, hogy a kopaszodás genetikai jellegű. Ilyenkor viszont csak a hajátültetés jelenthet biztos megoldást.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Hajpakolás helyett

0 Komment

Rengeteg hajápolási lehetőséggel ismerkedhettünk már meg, köztük beszéltünk számtalan olyan hajpakolásról, melyeket akár otthon, saját kezűleg is elkészíthetünk. Viszont mi van akkor, ha valaki utálja ezeket a különböző kencéket, és csak minimális mennyiségben használ kozmetikumokat is, épp csak amennyire szükséges?

Ilyen esetekben sem kell lemondanunk arról, hogy szép és egészséges hajzatunk lehessen, hiszen ha odafigyelünk pár alapvető, mindennapi részletre, és beleviszünk egy-két trükköt a napi rutinba, akkor is sokat tehetünk hajunk egészségéért.

Mindig fontos megemlíteni, hogy a frizurát nem csak külsőleg, hanem bizony belülről is táplálni kell, gondolunk itt a megfelelő vitaminmennyiségre, illetve az egészséges étkezésre. Ha kerüljük a zsíros, nagyon sós vagy éppen cukros ételeket, sokkal előrébb vagyunk, mint gondolnánk. Emellett pedig minél kevesebb alkoholt fogyasszunk, és ha lehet, mondjunk le a dohányzásról.

Persze ez mind egyszerűen hangzik, mégis sokak számára nehéz betartani, de a felsorolt dolgok egytől egyig nagy segítséget jelentenek hajzatunkra – és persze egész szervezetünkre - nézve is. Pakolások helyett pedig pozitív hatással bír, ha minden nap megmasszírozzuk kicsit a fejbőrünket, ezzel serkentve a vérkeringést, és biztosítva a hajhagymák egészséges működését. Ugyanilyen hatást érhetünk el azzal is, ha hajmosás közben néha váltogatjuk a hideg és a meleg víz használatát, persze ez soha nem jelenthet jéghideg vagy éppen nagyon forró hőmérsékletet.

Néha elegendő tehát pár praktika ahhoz, hogy hajzatunk szép, erős és egészséges maradhasson, azonban sajnos vannak olyan esetek is, amikor ezek a módszerek kevésnek bizonyulnak. Hajunk állapotára nagyon fontos odafigyelnünk, ugyanis szinte bárhol akad valami probléma szervezetünkben, legtöbbször kihat a hajzatunkra is. Amennyiben pedig a hajhagymák működésével van baj, vagy egyszerűen öröklött jellegű problémáról beszélünk, mindenképpen szakértő segítségre lesz szükségünk.

A HairHungary Klinika személyre szabva oldja meg mindenkinél a kopaszodás problémáját. Beszélhetünk akár különböző terápiákról, melyek segítségével mindazoknak megoldást tud nyújtani, akik valamilyen átmeneti hajhullásban szenvednek, illetve a hajátültetésről ami most ráadásul kihagyhatatlan kedvezménnyel érhető el a Klinikán -, mely a genetikai kopaszodás egyetlen, ugyanakkor biztos és végleges megoldása lehet.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

06 (30) 883-6103 vagy 06 (70) 512-2296

Romantika a zuhany alatt

0 Komment

Egyszerűen nem is ismerek olyan embert, aki fodrászhoz jár, és nem a hajmosást találná a hajvágatás legjobb részének. Ugyanis mi, saját magunknak általában csak gyorsan és rutinszerűen mossuk meg hajunkat, azonban ha ezt más csinálja, az sokkal élvezetesebb lehet. Nem kell ehhez mindenképpen fodrász. Csaljunk egy kis romantikát a hétköznapokba, és mossuk meg párunkkal egymás frizuráját!

A fürdőszoba eleve romantikus helyszínné válik, ha nem egyedül állunk a zuhany alá. Egy kis kényeztetés pedig mindenkinek jár! A hajmosás intimitása varázslatos hangulatot tud teremteni, és mind a ketten jól is járunk egy kis mosás közbeni masszázzsal, hiszen ilyenkor biztos, hogy nem kutyafuttában kerül fel és le a sampon frizuránkat tekintve.

Az érzéki pillanatok stressz oldó hatásúak, de nem csak ezzel nyújtanak nagy segítséget hajzatunknak. A hajmosás közbeni fejmasszázs ugyanis nagymértékben javítja a fejbőr vérkeringését, így hozzájárul a hajhagymák egészséges működéséhez, ezzel pedig hajzatunk állapotának javulásához is. Aki többször részesül fejmasszázsban, annak csak akkor lesz problémája frizurájával, ha valami olyan egészségügyi vagy egyéb gond áll a háttérben, melyre nem képes hatni, nem tudja befolyásolni.

Beszélhetünk hormonális problémákról, gyógyszeres kezelések mellékhatásáról, vagy akár a legtöbb kopaszodásért felelős, öröklött jellegű hajhullásról, sajnos, ha hajzatunkkal gond van, akkor elég széles a skála, mi okozhatja azt. Mi magunk csak akkor tudunk tenni ellene, ha valamilyen életmódbeli változással, a külső káros hatásokra való odafigyeléssel és megfelelő ápolással orvosolható a gond, azonban, ha tőlünk független a probléma forrása, akkor csak szakértő segítség felkeresése jelenthet megoldást.

Attól függően, hogy mi áll a háttérben, más és más módszer lehet segítségünkre. Elsősorban a kiváltó okok megszüntetése a cél, de persze, ha öröklésről beszélünk, akkor ez nem kerülhet szóba. Nem szabad kétségbe esnünk azonban, hiszen már erre is van megoldás, méghozzá a hajátültetés, mely úgy képes visszavarázsolni régi frizuránkat, hogy az újabb hajhullástól már nem kell tartanunk.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Minden nap egy fejmasszázs

0 Komment

A hajmosás, a fésülködés, valakinél a hajzselé, valakinél a hajcsatok, pántok és hajgumik használata mindennapi dolognak számítanak. Azonban van egy olyan kényeztetés, melyet csak nagyon kevesen alkalmaznak, és akik szokták, azok is talán csak hajmosáskor, pedig jelen kellene lennie a mindennapokban.

A fej masszírozása ugyanis nagyon sok jó folyamatot indít el, amely segíti a fejbőr, a hajhagymák és a hajszálak helyes és egészséges működését. Ugyanis egy jó kis masszázstól a fejbőrünkben jobban elindul a vérkeringés, a hajhagymák alatt felpezsdül az élet, ami a hajszálak életére is mindenképpen pozitív hatással van, ezáltal kevesebb hajunk fog kihullani, több lesz az egészséges hajszál.

Akár hajmosás közben, akár száraz hajjal is lehet végezni ezt a masszázst, persze vizes hajnál különböző pakolásokkal is lehet kombinálni ezt a kényeztetést. Ezen kívül lehet kapni olyan kis eszközöket, melyekkel még élvezetesebb fejbőrünk pezsdítése, és melyekkel akár saját magunknak is fáradalmak nélkül kellemes perceket okozhatunk. Természetesen vannak olyan masszázsszalonok, melyek különböző technikájú fejmasszázst kínálnak a szolgáltatások között, hiszen ezen eljárások aktív pihenést nyújtanak. Emellett a fejmasszázs stresszoldó és pihentet, lazít, oldja a fájdalmakat és fokozza a szellemi képességet is. A fej masszírozása után érezni fogjuk, ahogyan a masszírozott részek pezsegnek, hiszen a vérellátás serken és jóleső frissesség árad szét egész fejünkön. Hajunk pedig ragyogó, fényes és természetesen szép lesz a mindennapi alkalmazástól.

Előfordulnak azonban olyan esetek, amikor ez az eljárás nem jelenthet megoldást a haj hullására, egészségtelen kinézetére. Ha kopaszodásunk hátterében olyan okok állnak, melyek visszafordíthatatlan hajhullást eredményeztek, és az odafigyelés már nem segít, akkor jöhet szóba az egyetlen biztos és végleges megoldást nyújtó módszer, a hajátültetés.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed