Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

C-vitamin, a tél ellenszere

0 Komment

A mínuszok egyszerűen átvették az uralmat, már rekordok is dőltek a hideget tekintve. Mindenki próbál ilyenkor minél kevesebbet kint tartózkodni, és jó melegen felöltözni, de nagyon fontos, hogy ne csak külsőleg védjük magunkat ebben az időjárásban, hanem belülről is segítsük szervezetünket.

Ugyanis nem véletlen, hogy ilyenkor van a legnagyobb számú megbetegedés. Tulajdonképpen az tévhit, hogy a hideg levegő miatt fázunk meg, sokkal inkább az immunrendszerünk védelmi állapotával van probléma. Ahhoz, hogy erős pajzsként tudjon működni, nagy energiát kell fektetnünk a támogatásába.

Hajunk állapotát ilyenkor szintén nagymértékben befolyásolja az, hogy a szervezetünk milyen állapotban van. Mivel sokkal kevesebb vitaminhoz jut ebben az időszakban, figyelnünk kell arra, hogy pótoljuk ezt a hiányt. Ha nem megfelelő mennyiségű vitamint viszünk be, sokkal könnyebben megbetegszünk, illetve a hajzatunk is kárát láthatja ennek.

Nagyon sok esetben nem csak a hideg szél szárító hatása, illetve a sapka alatt beizzadó fejbőr megfázása okozza a hajhullást, hanem az, hogy egyszerűen a belső támogatást nem kapja meg frizuránk. Vitaminhiány esetén pedig hirtelen indulhat meg ijesztően magas fokú hajhullás.

hajhullás koapszodás hajátültetés prp-terápia kezelés vitamin vitaminhiány C-vitamin citrusok citrom narancs zöldségek megfázás betegség hideg tél

A C-vitamin ilyenkor az egyik legfontosabb, és ezzel együtt a leghasznosabb vitamin egészségünkre nézve. Nem csak az immunrendszert támogatja, de sok egyéb jótékony hatása is van. Mivel antioxidánsként védi a sejteket, így növeli hajunk ellenálló képességét. Ezen felül pedig segíti a vas felszívódását, ami szintén nagyon fontos a hajzat szempontjából. Segítségével megúszhatjuk a téli hajhullást, és egészséges frizurával várhatjuk a tavaszt.

Hozzájuthatunk tabletta formájában is, de elsődlegesen az lenne a legjobb, ha étkezésünk során vinnénk szervezetünkbe nagy mennyiségben. A legtöbb C-vitamin a citrusfélékben található, mint például a narancs, a citrom vagy a grépfrút, de rengeteg zöldség is dúskál benne, mint például a paprika, a káposzta vagy a cukkini.

Ha nem figyelünk oda, és megindul a vitaminhiány okozta hajhullás, akkor se ijedjünk meg, hiszen ez az állapot  - akár olyan kezelések segítségével, mint a PRP-terápia - még helyrehozható. Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor komolyabb problémáról beszélünk hajunk tekintetében. Ilyen például a genetika okozta hajhullás, melyre egyetlen biztos megoldásként a hajátültetés említhető.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Készüljünk a télre!

0 Komment

Az ősz elindulása meghozza a szervezetben is végbemenő változásokat. Ezért érzékelhet mindenki némi természetes hajhullást ilyenkor, amitől nem kell megijedni. Azonban ahhoz, hogy a rend helyre álljon, és felkészítsük hajzatunkat arra, hogy lassan a még hidegebb időjárásnak lesz kitéve, nagyon fontos, hogy megfelelő ápolást nyújtsunk frizuránknak.

Mivel a fejbőr erei is összehúzódnak a hidegebb levegőnek köszönhetően, így a hajhagymák oxigénnel és tápanyagokkal történő ellátása is csökken. Ez eredményezi azt, hogy a hajszálak elvékonyodnak, és bizony nagy mennyiségben hullani is kezdenek, de ez csak egy átmeneti időszak. Viszont, ha pár hét elteltével nem szűnik meg, vagy nem csökken le a hajhullás, akkor gyanakodhatunk, hogy valamit nagyon rosszul csinálunk, vagy éppen nem tesszük meg azt, amit kellene.

Arról már írtunk, hogy a sapka viselése elengedhetetlen a hideg évszakok alatt, azonban ennek persze hátulütői is lehetnek. Éppen ezért jobban tesszük, ha természetes anyagból készült, és némileg jobban szellőző, levegőáteresztő sapkákat választunk magunknak, ami tényleg csak a hideg szél ellen nyújt védelmet anélkül, hogy beizzadjon a fejbőrünk teljesen.

A sokat emlegetett hajszárítás is okozhat gondokat, ha nem figyelünk oda, hogy ezt a műveletet helyesen, megfelelő távolságból és persze ne a legmelegebb fokozattal végezzük még akkor sem, ha jól esne a forró levegő. Nem elhanyagolható a vitaminbevitel és a megfelelő folyadékmennyiség sem.

Amennyiben odafigyelünk minderre, ennek ellenére még mindig drasztikus a hajhullás mértéke, akkor viszont minél hamarabb fel kell keresnünk egy szakembert, aki választ tud adni arra, miért nem gyengült a hajhullás mértéke. Bizony rengeteg oka lehet annak, ha a haj gyérülése nem szűnik meg, és ez már valószínűleg nem orvosolható azzal, hogy odafigyelünk hajzatunkra.

A sok megbetegedést eredményező időszakban például az is előfordulhat, hogy egy gyógyszer okozta mellékhatásként lép fel a hajhullás, de akár a lelki gondok, a sokakat depressziós állapotba lökő szürkeség is állhat a háttérben. Minden bajra van azonban megoldás, és persze hajunk regenerálódásához is akadnak segítségek. Átmeneti hajhullás esetén például gyógyírt nyújthat a mezoterápia, vagy a PRP kezelés, melyeknek köszönhetően hamarabb búcsút inthetünk a hajproblémás korszaknak.

 

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Hajápolás férfiaknak

0 Komment

Amikor kozmetikáról, hajápolásról és hajpakolásokról beszélünk, akkor szinte mindenki csak a női nemre gondol, pedig ez nagy hiba. Ugyanis a frizurával kapcsolatos problémák a férfiakat is érintik, sőt, nagyon sok esetben gyakrabban fordulnak elő náluk.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy akár mi, nők segítsük ebben párjainkat, és ne engedjük, hogy elhanyagolják ezt a kérdést. A hajzat állapotának figyelése, illetve folyamatos ápolása bizony elengedhetetlen, hiszen a korpás fejbőr, a zsíros haj vagy éppen a hajritkulás a férfiak számára is nagy gondot jelent.

Rengeteg hajpakolással ismerkedtünk már meg korábban, amelyek mindkét nem tekintetében ugyanolyan alkalmasak arra, hogy megoldjanak egyes problémákat, illetve, hogy széppé és egészségesebbé varázsolják a frizurát. Természetesen akadnak olyan gondok is, melyeket sajnos a hajápolás nem old meg, de nagyon sok baj megelőzhető segítségükkel.

Ne érezzük tehát cikinek a hajpakolások alkalmazását, hiszen saját magunkkal szúrunk ki, ha emiatt nem törődünk frizuránkkal. Ráadásul az otthon elkészíthető csodaszereket úgy kenhetjük fel hajunkra, hogy azt senkinek nem kell tudnia vagy látnia, tehát tényleg nincsen ebben semmi különös.

Természetesen a hajpakolások csak olyan gondokat képesek megoldani, melyek nem előrehaladottak, és olyan kiváltó okok állnak a háttérben például, mint a túl sok hajzselé használata, a megfázás vagy egyéb kisebb problémák.

Kopaszodás tekintetében figyelembe kell vennünk azonban, hogy a férfiak többségénél a genetika indítja útjának ezt a folyamatot. Az öröklött hajhullás megoldására pedig természetesen sosem lesznek elegendőek a házi praktikák, de még a gyógyszertári vagy máshonnan kapható készítmények sem.

Az androgén jellegű kopaszodás maximum csak késleltethető, de meg nem állítható, és főleg nem orvosolható különböző kozmetikai vagy egyéb szerek segítségével. Az egyetlen megoldást a hajátültetés jelenti, mely biztos és végleges eredményt kínál mindazoknak, akik szembenéznek a kopaszodással, és beletörődés helyett inkább vissza akarják kapni régi frizurájukat. Ezek után pedig csak annyi lesz a dolguk ismét, hogy a lehető legjobb és legegészségesebb kinézet érdekében ápolják is azt.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Szezámmag-olaj a haj egészségéért

0 Komment

Beköszöntött a hideg és főleg nyirkos időjárás, melynek nagyon sok velejárója van, amire nem árt odafigyelnünk! Ahogyan egész szervezetünk hajlamos ilyenkor a megfázásra, sajnos fejbőrünk is ki van téve ennek, hiszen elázunk, hideg és melegebb levegőn tartózkodunk felváltva és persze elég, ha egyszer nem szárítjuk meg rendesen hajzatunkat.

A megfázott fejbőr pedig sajnos igen hamar elvezet a korpáig, ami nem csak kellemetlen, de esztétikailag is zavaró lehet. Ráadásul, ha nem foglalkozunk vele, akkor sokszor nem is képes magától regenerálódni a fejbőr, ami még nagyobb sebesedést okozva aztán hajhulláshoz is vezethet. Éppen ezért a korpásodó fejbőrt egyből kezelnünk kell, megelőzve a nagyobb bajokat.

A szezámmag-olaj kitűnő gyógymódja lehet ennek a problémának, hiszen segít elpusztítani a korpásodásért felelős baktériumokat, ezen felül erős páncélrétegként is elképzelhetjük, ami védi a fejbőrt a további káros hatásoktól. Gyógyhatása abban rejlik, hogy magas a mangán és réz tartalma, illetve fontos forrása olyan ásványi anyagoknak, mint a magnézium, kalcium, foszfor, vas, B1 vitamin és cink.

Másik nagy erőssége a hajtetvek legyőzésében van. Mivel a legtöbb hajtetvesedés ilyenkor ősszel fordul elő, főként az óvodás gyermekek körében, kiváló gyógymód, ha szezámmag-olajjal dörzsöljük be a gyermekek fejét.

Bármilyen probléma is jelentkezik hajzatunkkal, legyen az túlzott zsírosodás vagy éppen szárazság, a fent említett korpa vagy egyéb fejbőrbetegségek, igen körültekintően kell viselkednünk, és a legfontosabb, hogy nem szabad legyintenünk rá, hogy majd megoldódik magától. Ugyanis ezek a problémák mindig jeleznek valamit, és a legtöbb esetben, ha nem teszünk ellenük semmit, akkor nagyobb baj is lehet belőlük.

A hajhullás mögött persze rengeteg olyan ok is állhat, amely hatáskörünkön kívül áll, így a legjobban tesszük, ha szakemberhez fordulunk problémánkkal. Öröklött hajhullás esetén a hajátültetés jöhet csak szóba, de más esetekben elegendő lehet külső és belső szerek alkalmazása, illetve olyan kezelések segíthetnek, mint például a mezoterápia, vagy a prp-kezelés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a HairHungary Klinika által kínált, lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Nem csak megfázásra

0 Komment

Itt a hideg tél, és egyre nő a betegek száma, nagyon sokan küszködnek a náthával, megfázással. Ilyenkor mindig előjönnek a jobbnál jobb, és furcsábbnál furcsább, otthoni praktikák, mindenkinek más ellenszere van, mindenki mást vet be annak érdekében, hogy újra egészséges lehessen.

Köztudott, hogy a hagymák minden fajtájának fogyasztása nagyon jó hatással lehet a szervezetre, sőt, vannak, akik nem csak fogyasztják. Torokgyulladásra például tökéletes gyógyír, ha apróra vágott vöröshagymadarabokat zsebkendőbe tekerve a nyakunk köré helyezünk, ezzel előidézzük a gyulladás csökkenését.

De nem csak erre jó a vöröshagyma! Mivel ebben az időszakban hajzatunk is megviselt, hiszen nem csak szárító hatásokkal találkozik, mint a hideg szél például, hanem bizony a betegségek is szintén negatívan érintik a hajhagymák működését is, hiszen az egész szervezet harcban áll ilyenkor és legyengül, sok esetben pedig nem várt, a szokottnál sokkal erősebb hajhullás indul meg.

hagyma vöröshagyma hajpakolás hajhullás kopaszodás hajritkulás hairhungary hajátültetés öröklött kopaszodás hideg tél hajhagyma megfázás nátha betegség

Ebben az esetben igen jót tudunk tenni frizuránkkal, ha két nagy fej vöröshagymának kipréseljük a levét, keverünk hozzá egy kis mézet, és ezt a pakolást felvisszük hajzatunkra. Célszerű egy törölközővel, vagy zuhanysapkával elfedni fejünket, és a lehető legjobb hatást akkor érjük el, ha ezzel a pakolással együtt alszunk, majd csak reggel mossuk le hajunkról, langyos vízzel.

Hajzatunk puha, fényes és egészségtől kicsattanó lesz, akár csak mi, ha ténylegesen segítjük szervezetünket a jótékony hagyma mindennemű felhasználásával. Természetesen a hajhullásnak más okozói is lehetnek, így nem minden esetben segít, ha ehhez hasonló kencéket használunk, viszont sok gondot megelőzhetünk velük.

A kopaszodás problémája mögött rengeteg tényező állhat, ezek egy részét meg lehet szüntetni vagy oldani, de sajnos az olyan hajritkulás okát, mint az öröklött kopaszodás, természetesen nem lehet kiiktatni. Ilyen esetben sem kell elkeserednünk, hiszen erre is létezik már nem csak tökéletes, hanem végleges megoldás, méghozzá a hajátültetés.

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed