Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Allergiás tünetek

0 Komment

Hajunk állapota nagyon sok dolgot képes kimutatni sokkal korábban, mint ahogy az adott gond közvetlen helyén észleljük a problémát. Akár belső gyulladásról, akár külső hatásokról beszélünk, hajzatunk nagyon érzékeny, és észrevehető változásokon megy át, ha baj van. Az ételallergiáról már beszéltünk, hogy hajhullást is eredményezhet, de most azt nézzük meg közelebbről, milyen külső tényezők okozhatnak allergiás tüneteket.

Ha olyan anyaggal kerül közvetlen kapcsolatba fejbőrünk, melyre érzékenyen reagál, akkor azonnal le kell állnunk annak használatával. A leggyakoribb allergiás eset, mely a fejbőrt külősleg irritálja, az a sampon. Nagyon sok esetben a sampon illatáért felelős parfümről lehet szó, iletve irritálhatja bőrünket például a zsírosodást gátló összetevő is.

Persze egyéb hajápolási termékre is gyanakodhatunk, éppen ezért ilyenkor célszerű lecserélni minden kozmetikumot, amit hajunkra éppen használunk, olyan természetes összetevőkből álló samponokra, melyek nem tartalmaznak parfümöt sem. Emellett alkalmazhatunk gyógynövényes pakolásokat, melyeket akár mi is elkészíthetünk otthon. Nyugtató hatással bír péládul az aloe vera, de pozitív változást hozhat a kamilla vagy a levendula is.

A másik nagy, allergiás tüneteket előidéző fenyegetés nem más, mint a hajfesték. Az összetevők között olyan kémiai anyagok is szerepelnek, melyek néhányunknál viszketést, égést eredményezhetnek. Éppen ezért minden termék papírján javasolják is, hogy először egy kisebb területen próbáljuk ki az anyagot, és csak akkor használjuk az egész fejünkön, ha nem okozott semmilyen problémát.

A fejbőr allergiás tünetei mindig viszketéssel kezdődnek, majd ezáltal megindulhat a korpásodás is, és előbb-utóbb sebes lesz a fejbőrünk. Ez semmi esetben sem vezet jóra, hiszen, ha bőrünk nem képes megnyugodni, és további irritációnak tesszük ki, akkor hajunk hamarosan hullani kezd. Természetesen ez a hajhullás csak átmeneti, hiszen amint segítünk fejbőrünkön, a kopaszodási folyamat is meg fog állni.

Hajzatunk regenerálódása azonban nagyon hosszú ideig is eltarthat. Ilyen esetekben segítségünkre lehet például a mezoterápia, vagy a prp-terápia. Más jellegű hajhullásnál is kérjünk szakértő véleményt, hiszen egyes esetekben – mint például az öröklött hajhullás – csak a hajátültetés oldhatja meg problémánkat.  

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Ételintolerancia

0 Komment

Rengeteg panaszt lehet hallani arról, hogy manapság már egyre többen allergiásak valamire. Legyen szó a porról, állatokról, növényekről, még akkor is, ha addig egész életünkben nem volt problémánk, egyszer csak feltűnhetnek az allergiás reakciók. Van azonban olyan intolerancia is, melyet nem szabad összetéveszteni az allergiával, hiszen nem okoz azonnali tüneteket, mégis, ugyanúgy oda kell figyelni rá.

Az ételintoleranciáért nem az immunrendszer felelős, mint az allergia esetében, hanem az emésztőrendszer. Főleg enyhébb tüneteket produkál, éppen ezért több időbe telik, míg észrevesszük, hogy mi a probléma. Sok esetben azt hihetjük, csak egy gyomorrontásról van szó, de ha nem múlnak el a panaszok, akkor lépnünk kell, hiszen nem várt károkat is eredményezhet.

A hasmenést, görcsöket, puffadást vagy székrekedést könnyű kezelni, ám ha ezek váltogatják egymást, vagy más tünet is járul hozzájuk, mint például bőrprobléma, fejfájás vagy a hajzat gyérülése és minőségének romlása, akkor már nagy esély van arra, hogy ételintoleranciával állunk szemben. Ezt okozhatja akár a tej – ilyenkor emésztőrendszerünk nem tudja lebontani rendesen a tejfehérjét -, de hibásak lehetnek egyes tartósító szerek, gabonafélék vagy húsok is. Nehéz kiszűrni, hogy pontosan melyik csoport okozza bajunkat, viszont amint megvan a ludas, azonnal tudjuk enyhíteni problémánkat. Diétával és egy-két étel elhagyásával vagy átgondolásával teljes mértékben megszűntethetjük a panaszokat.

Az ilyen formában kialakuló hajhullás természetesen szintén megáll, amint rálépünk a számunkra kijelölt, helyes útra étkezésünkben. Ugyan a hajzatnak kell idő ahhoz, hogy regenerálódhasson, de lassan helyére kerül minden. Természetesen nem ilyen egyszerű a dolog minden kopaszodási folyamat esetében, sőt! Sajnos már egyre több külső és belső hatás van, melynek eredményeként vagy éppen mellékhatásaként hajhullás indul meg, éppen ezért fontos kivizsgálni, hogy mi okozhatja a nagyfokú hajveszteséget.

Előfordulhat, hogy az öröklés nyomja ránk bélyegét, és ilyenkor választanunk kell. Vagy beletörődünk a kopaszság egyre inkább teret nyerő mértékébe, vagy harcolunk ellene. A kesztyűt csak a hajátültetés segítségével vehetjük fel, hiszen ez az egyetlen biztos és végleges megoldás.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Káros szőkítés

0 Komment

Mindenki nagyon jól tudja, hogy a hajfestés mindenképpen igénybe veszi a hajszálakat, bármilyen formájáról is legyen szó. A legfinomabb megoldások persze a természetes alapanyagú hajszínezők, de még ezek is károsak lehetnek hajzatunkra. A legveszélyesebb eljárás azonban mindenképpen a szőkítés.

A nyár közeledtével ismét nagyon sokan szeretnének egy kis változtatást frizurájuk tekintetében, és kézenfekvő, hogy ilyenkor a legkedveltebb átalakulás maga a szőkülés. Ráadásul egyre kevesebben vannak, akiket természetes szőkeséggel áldott meg a sors, így nagyon közkedvelt és persze látványos változás a haj világosítása.

szőkítés hajfestés hajfesték allergia hajhullás kopaszodás hajgyérülés hairhungary hajátültetés mezoterápia prp

Sajnos azonban ez az eljárás nagyon megviseli hajzatunkat, hiszen a hidrogén-peroxidot tartalmazó szőkítő keverékek drasztikusan roncsolják a haj szerkezetét. A kémiai reakció során ez az anyag ugyanis áthatol a keratinrétegen, és megbontva a hajszál belső szerkezetét világosítja ki azt.

Tehát már maga az eljárás roncsolja nagymértékben a hajzatot, viszont súlyosbítja a helyzetet még inkább az, hogy ezután frizuránk sokszorosan ki lesz téve a minket körülvevő világ káros hatásainak. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy még nagyobb figyelemmel ápoljuk hajunkat, és amint észrevesszük, hogy hajszálaink drasztikusan töredezetté és szárazzá váltak, azonnal hagyjunk fel a szőkítéssel, és engedjük regenerálódni frizuránkat.

Ha ezt nem tesszük meg, akkor sajnos súlyosabb következményekkel is számolnunk kell. Idővel ugyanis olyan mértékben fognak letörni hajszálaink, hogy kénytelenek leszünk akaratunk ellenére is rövidebb frizurára váltani, illetve megindulhat egy nagymértékű hajhullás is. Természetesen ez egy átmeneti, visszafordítható hajgyérülés, viszont annak érdekében, hogy hajzatunk ismét a régi legyen, ténylegesen abba kell hagynunk a hajszálak „kínzását”. A hajnövekedés segítségére ilyen esetekben segítségünkre lehet olyan eljárások alkalmazása, mint például a mezoterápiás vagy a prp kezelések.

Más okból kifolyólag megindult kopaszodás esetén, vagy ha maradandó kopasz foltok keletkeztek például olyan allergiás bőrreakció következtében, melyet hajfesték váltott ki, akkor sokszor csak egyetlen megoldás jöhet szóba: a hajátültetés.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajhullás allergia miatt

1 Komment

Ha kimondjuk az allergia szót, sokan a tavasszal elkezdődő szenvedésre gondolnak, amely „csak” tüsszögéssel és könnyes szemekkel jár. Pedig az allergiának számos változata van, köztük az egyik legkellemetlenebb az ételallergia.

Az ételallergia minden esetben a bélflóra nem megfelelő működése miatt alakul ki, melynek következtében immunrendszerünk működésében is zavarok lépnek fel. Az ételallergiához gyakran párosul egyéb allergia is, mint például az asztma vagy a szénanátha. Az allergiás állapot kialakulása előtt jelzi már pár tünet a problémára való hajlamot, ilyen az ekcéma és a bizonytalan eredetű, viszkető bőrgyulladás is.

Az ételallergiánál az étel valamely összetevője indít el egy olyan reakciót a szervezetben, melynek hatására hólyagok, kiütések jelenhetnek meg a testünkön, és akár még légzési nehézségek is jelentkezhetnek. Az ételallergián belül lehet megemlíteni külön a gluténra való érzékenységet is, melynek rejtett intoleranciája nem jár tipikus tünetekkel, azonban másodlagos tünetei között szerepel ugyancsak az ekcéma-szerű bőrtünet, mely nem enyhül, az egész test viszketése, fáradékonyság, csontritkulás és sajnos a hajhullás is. Ilyen esetekben ki kell zárni a glutén tartalmú ételeket étrendünkből.

A különböző allergiafajták mindegyikére lehet megoldás, ha olyan étkezést folytatunk, mely a bélflórára jó hatással van. Így első körben egy célzott diétát kell alkalmaznunk, méregtelenítéssel, természetesen mindezt megfelelő szakember segítségével. Ezen kívül különböző gyógyszerek alkalmazása is segíthet, de a legfontosabb a helyes táplálkozás.

Ha ételallergia vagy glutén intolerancia okozza hajhullásunkat, akkor az allergia orvoslásával, illetve az allergiás reakciót kiváltó összetevők elhagyásával ezt is megállíthatjuk. Azonban ha más ok áll a kopaszodás hátterében, mindenképpen fel kell keresnünk szakértő segítséget, hiszen lehetséges, hogy a hajhullás következményein már csak a biztos és végleges megoldást jelentő hajátültetés tud majd segíteni.

Bővebben a hajhullásról és kezelési lehetőségekről:
HairHungary – a magyar hajklinika
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed