Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Készüljünk a télre!

0 Komment

Az ősz elindulása meghozza a szervezetben is végbemenő változásokat. Ezért érzékelhet mindenki némi természetes hajhullást ilyenkor, amitől nem kell megijedni. Azonban ahhoz, hogy a rend helyre álljon, és felkészítsük hajzatunkat arra, hogy lassan a még hidegebb időjárásnak lesz kitéve, nagyon fontos, hogy megfelelő ápolást nyújtsunk frizuránknak.

Mivel a fejbőr erei is összehúzódnak a hidegebb levegőnek köszönhetően, így a hajhagymák oxigénnel és tápanyagokkal történő ellátása is csökken. Ez eredményezi azt, hogy a hajszálak elvékonyodnak, és bizony nagy mennyiségben hullani is kezdenek, de ez csak egy átmeneti időszak. Viszont, ha pár hét elteltével nem szűnik meg, vagy nem csökken le a hajhullás, akkor gyanakodhatunk, hogy valamit nagyon rosszul csinálunk, vagy éppen nem tesszük meg azt, amit kellene.

Arról már írtunk, hogy a sapka viselése elengedhetetlen a hideg évszakok alatt, azonban ennek persze hátulütői is lehetnek. Éppen ezért jobban tesszük, ha természetes anyagból készült, és némileg jobban szellőző, levegőáteresztő sapkákat választunk magunknak, ami tényleg csak a hideg szél ellen nyújt védelmet anélkül, hogy beizzadjon a fejbőrünk teljesen.

A sokat emlegetett hajszárítás is okozhat gondokat, ha nem figyelünk oda, hogy ezt a műveletet helyesen, megfelelő távolságból és persze ne a legmelegebb fokozattal végezzük még akkor sem, ha jól esne a forró levegő. Nem elhanyagolható a vitaminbevitel és a megfelelő folyadékmennyiség sem.

Amennyiben odafigyelünk minderre, ennek ellenére még mindig drasztikus a hajhullás mértéke, akkor viszont minél hamarabb fel kell keresnünk egy szakembert, aki választ tud adni arra, miért nem gyengült a hajhullás mértéke. Bizony rengeteg oka lehet annak, ha a haj gyérülése nem szűnik meg, és ez már valószínűleg nem orvosolható azzal, hogy odafigyelünk hajzatunkra.

A sok megbetegedést eredményező időszakban például az is előfordulhat, hogy egy gyógyszer okozta mellékhatásként lép fel a hajhullás, de akár a lelki gondok, a sokakat depressziós állapotba lökő szürkeség is állhat a háttérben. Minden bajra van azonban megoldás, és persze hajunk regenerálódásához is akadnak segítségek. Átmeneti hajhullás esetén például gyógyírt nyújthat a mezoterápia, vagy a PRP kezelés, melyeknek köszönhetően hamarabb búcsút inthetünk a hajproblémás korszaknak.

 

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodó foglalkozások

0 Komment

Többször is ecseteltük már, hogy a hajhullásnak rengeteg kiváltó oka lehet, kezdve a stresszes életmódtól, a hormonális problémákon át a genetikáig. Most azt vesszük górcső alá, melyek azok a foglalkozások, ahol gyakrabban előfordulhat, vagy könnyebben megkezdődhet a hajhullás folyamata, és pontosan miért.

Az egyik legfőbb oka a haj gyérülésének az lehet, ha valaki folyamatosan sapkát kell, hogy hordjon. Beszélhetünk itt tehát többek között orvosokról, sportolókról – legyen szó úszósapkáról vagy például biciklizéshez és egyéb veszélyesebb mozgást végzők esetében a védő, illetve bukósisakról -, de megemlíthetjük a pékeket, cukrászokat, szakácsokat is, akiknél ráadásul a fejfedő viselése mellett bejön a képbe a folyamatos gőz is.

Ha valaki rendszeresen, akár több órán keresztül is sapkát visel, az nagyon ártalmas lehet a fejbőrnek. Ugyanis ilyenkor a fejbőr megizzad, nem tud lélegezni, ami azt eredményezheti elég rövidtávon, hogy a hajhagymák megfelelő működése nem lesz biztosítva. Ez pedig hamarosan a haj elgyengüléséhez és hullásához vezethet.

Persze, ha megpróbálunk odafigyelni kicsit arra, hogy néha lekapjuk magunkról a sapkánkat, esetleg kicsit át is fésüljük, majd hagyjuk levegőzni fejünket, akkor megelőzhetjük a drasztikus változásokat, de sajnos még emellett sincs kizárva, hogy egy idő után hajzatunk feladja, és gyérülni kezd.

A frizura ápolása elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges is maradjon, az ilyen foglalkozást űzők viszont még inkább fontos, hogy rendszeresen odafigyeljenek hajzatuk állapotára. A megfelelő gondoskodás elejét tudja ugyanis venni a gondoknak, viszont, ha már elindul a nem várt folyamat, akkor mindenképpen kérjünk segítséget.

Megoldást jelenthet ilyen esetekben egyes külső, illetve belső szerek alkalmazása, rosszabb helyzet felmerülésekor pedig nagy segítség lehet például a mezoterápiás kezelés, vagy éppen a prp-terápia. És végül, de nem utolsó sorban azt sem lehet kizárni, hogy más okozza a kopaszodást, hiszen még mindig a legnagyobb számban az öröklés számlájára írható ez a kellemetlenség. Ilyenkor pedig semmi más nem képes arra, hogy visszaadja nekünk régi frizuránkat, csak a hajátültetés.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Hordjunk sapkát vagy ne?

0 Komment

Ahogy egyre hidegebbé válnak a napok, jogos a kérdés, hogy mit tegyünk fejtetőnk megvédése érdekében. Sapkát nem mindenki szeret hordani, de a jeges reggeleken még azok fejére is felkerül, akik egyébként nem szívesen viselik.

A hajzat szempontjából kijelenthető, hogy a sapka viselése és mellőzése is sajnos ártalmas lehet, így ahhoz, hogy ne okozzon gondot, be kell tartanunk néhány szabályt. Ha sosem hordunk fejmelegítőt, akkor a téli hidegben ki vagyunk téve a csontig hatoló szélnek, és fejbőrünk könnyen megfázhat, kiszáradhat. Ez alapjában véve eljuttathatja frizuránkat olyan állapotba, melynek aztán hamarosan a hajhullás is következménye lehet.

Érdemes tehát hordani a meleg fejfedőket, de figyelnünk kell arra is, hogy a sapkaviselés is okozhat problémákat. Ugyanis, ha valaki folyamatosan hordja, akkor az sem tesz jót a fejbőrnek, hiszen nem jut elegendő levegőhöz, illetve a hajzat lelapul és gyakrabban kell majd megmosnunk, ami szintén káros hatással bír. Ezen felül, ha nem is viseljük folyamatosan sapkánkat, akkor is akadhat még mindig problémánk. Ugyanis, ha nagyon beizzad a fejbőrünk a sapka alatt, az szintén veszélyeket rejt. Már egy kis huzat vagy hideg szél elegendő ilyenkor ahhoz, hogy fejbőrünk megfázzon, ami szintén korpásodáshoz és hajhulláshoz vezethet.

Körültekintőnek kell tehát lennünk ebben a nem is annyira fontosnak tűnő apróságban, hiszen komolyabb problémákat is indíthatunk el vele, ha ezt nem tesszük. És, hogy akkor mit is csináljunk pontosan, hogy jó legyen? Nagyon egyszerű. A zimankós időjárásban viseljünk kint sapkát vagy csuklyát legalább, viszont meleg helyre érve azonnal vegyük le. Ne menjünk ki nedves vagy izzadt hajjal a hidegbe, és mindemellett ápoljuk hajzatunkat az évszaknak megfelelően. Ha ezeket az apró szabályokat betartjuk, nem lehet problémánk.

A hajzatunk ilyenkor, télen nagyon sok olyan környezeti hatásnak van kitéve, melyek miatt fontos, hogy törődjünk vele. Ha ezt nem tesszük meg, akkor sokkal több erőfeszítést kell majd abba fektetni, hogy visszaállítsuk az eredeti, egészséges állapotot. Persze rengeteg más ok is állhat a hajzat rossz állapota mögött. Sok esetben a hajhullást például olyan egészségügyi gond okozza, melyet csak orvosi segítséggel tudunk kiküszöbölni. A frizurának is kell ilyenkor regenerálódnia, melyben nagy segítséget adhat a mezoterápia például. Olyan esetekben viszont, amikor a kopaszodás öröklött jellegű, csak a hajátültetés segíthet.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Idei sapkadivat

0 Komment

Mint minden öltözéknél, a sapkák terén is változik a divat szinte évről évre. Most nem csak azt fogjuk megvizsgálni, hogy milyen stílusú fejfedők hódítanak az idei télben, hanem azt is, hogy mi a legjobb hajzatunknak, illetve hogyan viseljük hajunkat a sapka alatt úgy, hogy ne kelljen búcsút intenünk a gondosan elkészített frizurának.

Még mindig nem vesztették aktualitásukat az usánka sapkák, melyeknek köszönhetően nem csak fejünket, hanem füleinket és nyakunkat is eldughatjuk a zord hideg elől. Ez minél prémesebb belül, annál melegebb és persze annál szebb is.

A kötött sapik is újra hódítanak, főleg, ha pár csillogó kiegészítő díszíti őket. Nagy elismerésnek örvend az is, ha a fejfedő és a sál ugyanolyan színű és ugyanabból az anyagból készült. A kötött sapkák választéka kimeríthetetlen, azonban a leginkább kedvelt változatai a nagy, bő, hátrahajló darabok.  

Ha laza frizurát hordunk, akkor megelőzhető, hogy tönkretegye elkészített hajzatunkat ez a ruhadarab, ha viszont összekötött copfot szeretnénk épp viselni, azt is megtehetjük. Egyetlen szabályt kell ilyenkor betartani, méghozzá azt, hogy a copf ne a sapka alá kerüljön – ami esztétikailag is zavaró -, hanem ott fogjuk össze hajunkat, ahol a fejfedő már véget ér. Ez nem csak praktikus, de divatos megoldás is.

Akármilyen stílust választunk sapkák terén, egy nagyon fontos dolgot nem szabad elfelejtenünk. Amellett, hogy ezek a téli kiegészítők védik hajunkat a hideg időtől, a kíméletlen széltől, arra is oda kell figyelnünk, hogy amint meleg helyiségbe érünk, vegyük le őket. Ugyanis ha magunkon hagyjuk, akkor fejbőrünk be fog izzadni, ami ha egyre gyakrabban fordul elő, akkor bizony nem várt károkat is okozhat.

Ebben az időszakban tehát fokozottan kell figyelnünk hajunk ápolására, a haj megfelelő védelmére. Amennyiben mégis észlelünk kiszáradást, korpásodást, vagy a szokásosnál eltérő mértékű hajhullást, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ott már más problémáról is lehet szó. Gondunkat megoldhatja a kiváltó okok megszüntetése is, de persze ez nem mindig elég, ilyenkor kerülhet szóba az egyes készítmények és kezelések alkalmazása, vagy ha más nem segít, akkor a biztos és végleges hajátültetés.

Bővebben a hajhullás okairól és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Divatos és hasznos

0 Komment

A nyári kalapok és sapkák több okból is tökéletes kiegészítők a nagy melegben. Egyrészt igen divatosak, és a megfelelőt kiválasztva nagyon jó kiegészítők lehetnek a szebbnél szebb nyári ruhák és ingek mellett, egyben pedig viselőjüket óvják az erős napsugaraktól.

Bizony nem véletlenül teszünk a kisgyerekek fejére is kis sapkákat nyáron, ezt azonban sok felnőtt igencsak mellőzi, pedig ez a viselet minden korosztálynak ajánlott ilyenkor. A mai divatban annyi fajta fejtető létezik, hogy szinte kizárt, hogy valaki ne találjon olyat, ami megfelelő és tetszik. Higgyük el, nagyon sok káros hatástól is megmentjük ezzel szervezetünket, és ezen felül még jól is nézhetünk ki.

Ha sokat tartózkodunk kint a forró napsugarak alatt, akkor bizony könnyen napszúrást kaphatunk. Ez szédüléssel, fejfájással és rosszulléttel járhat, ami bizony nem múlik el egykönnyen. Fejünk takarása mellett rengeteg folyadékot is kell fogyasztanunk ahhoz, hogy ezt elkerüljük.

Az erős napfénytől nem csak arcbőrünket, hanem természetesen fejbőrünket is védjük, ha fejünkre húzunk egy szalmakalapot vagy bármi más fejfedőt. Persze a hajas fejbőr annyira nincs kitéve veszélynek, de akinek kicsit is ritkább a hajzata, annak máris könnyen leéghet a fejbőre is. Ez pedig kellemetlenségekkel jár, hiszen a leégett fejbőr nem csak viszket, fáj és hámlik egy idő után, hanem bizony akár hajhulláshoz is vezethet.

Frizuránk ápolása a nyári hónapokban is nagyon fontos, hiszen annyi káros hatásnak van kitéve, hogy ha nem törődünk vele, akkor nagyon hamar szárazzá, töredezetté és élettelenné válhat. Aki pedig már kopaszodik, még inkább óvnia kell fejbőrét attól, hogy még nagyobb károk ne érjék.

Kopaszodást nagyon sok probléma okozhat, de ha idejében felismerjük, hogy mi áll a háttérben, akkor lehet ellene küzdeni. Ha viszont olyan gonddal állunk szemben, melyet nem lehet kiküszöbölni, akkor se keseredjünk el, hiszen a kopasz foltokra gyógyírt tud nyújtani a biztos és végleges hajátültetés. Az eljárás után már nem kell félnünk attól, hogy fejbőrünk le fog égni nyáron, és csak azért kell fejfedőt hordanunk, hogy nehogy napszúrást kapjunk.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed