Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mikor ajánlott a mezoterápia?

0 Komment

Sokszor emlegetjük, hogy többféle hajproblémára nyújthat megoldást egyes szerek vagy kezelések igénybe vétele. Most nézzük meg közelebbről, hogy milyen esetekben ajánlott a mezoterápia alkalmazása, ha a hajunk állapotának javításáért szeretnénk tenni valamit.

A mezoterápia egy igen szerteágazó lehetőség, mely rengeteg féle problémára alkalmazható. A ránctalanítástól kezdve, a cellulitkezeléseken keresztül egészen a hajkezelésekig beszélhetünk pozitív hatásairól, természetesen mi most az utóbbit vesszük górcső alá.

Amikor hajhullásról beszélünk, legtöbbször kijelenthető, hogy a férfias típusú, öröklött kopaszodással állunk szemben – melyre az egyedüli biztos megoldás a hajbeültetés. De ezen kívül bizony még rengeteg más tényező is okozhat károkat hajunk állapotában, melyek aztán ritkuláshoz is vezethetnek. A legtöbb esetben tehát hölgyek tekintetében beszélhetünk ilyen gondokról, de természetesen nagyon sok probléma a férfiakat is érinti.

A sok stressz az egyik leggyakoribb kiváltó oka a fent említett állapotoknak, de beszélhetünk akár olyan gyógyszeres kezelésekről, melyek mellékhatásai durván érintik a hajzatunkat, illetve hormonális változások is állhatnak a háttérben – akár a fogamzásgátló tabletta, akár a szülés vagy éppen a menopausa hatására. Okozhat még átmeneti hajhullást ezeken felül valamilyen betegség, és szintén roncsolja hajunk állapotát, ha nem megfelelő a vitaminellátásunk. Az étkezési zavarok és a lelki gondok is eredményezhetik hajunk rossz állapotát, és természetesen nem maradhatnak ki a sorból a hajformáló eszközök és kozmetikumok sem, a hajfestékekkel egyetemben.

Bármi is áll a háttérben, fontos, hogy hamar reagáljunk a problémára, hiszen hajzatunk saját regenerálódása – még akkor is, ha a kiváltó okokat már megszüntettük vagy orvosoltuk – nagyon hosszú folyamat. A mezoterápia pedig pontosan arra hivatott, hogy ezt az időt lerövidítse, és hajunk állapotának javításán dolgozva hamarabb megszüntesse gondunkat. Előfordul az is, hogy nélküle egyáltalán nem, vagy csak nagyon lassan indulna meg a regenerálódás.

A mezoterápia lényege, hogy a hatóanyagokat közvetlenül a hajtüszőkhöz juttatják be, de az eljárás pontos menetéről, illetve a terápia időbeosztásáról következő cikkünkben foglalkozunk majd.

Addig is tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről, köztük a mezoterápiáról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Hajunk megmutatja!

0 Komment

Hajzatunk állapotának megváltozása, romlása sok esetben már akkor intő jel lehet, amikor mondjuk egy vérvétel még nem mutat ki semmit. Frizuránk hogyléte ugyanis rengeteg – sok esetben akár apróságnak tűnő – tényezőtől függ, legyen szó a táplálkozásunkról, a külső hatásokról, de legfőképpen szervezetünk működéséről.

Ha valami gond van ugyanis testünkben, még akkor is, ha egyáltalán nem érzékelünk más jeleket magunkon, a hajunk képes azt megmutatni. Tehát, ha negatív változásokat tapasztalunk frizuránkat tekintve, legyünk résen, és figyeljünk oda a többi jelre is, és persze forduljunk orvoshoz minél hamarabb!

hajhullás kopaszodás hajgyérülés száraz haj töredezett haj hairhungary hajátültetés mezoterápia prp kezelés egészség szervezet gyulladás betegség pajzsmirigy

Mellékvesét érintő betegséget, vagy akár mellékpajzsmirigy-alulműködést is jelenthet, ha valakinek nagyon száraz a haja, és könnyen töredezik. Természetesen ez kialakulhat egy nem megfelelő sampon használatától is, vagy ha túl sokat formázzuk hajunkat. Amennyiben viszont a bőr szárazsága és hámlása is társul a fent említett hajproblémához, akkor már gyanakodhatunk, hogy valami tényleg nincs rendben.

Ha a száraz, nagyon gyenge, vékony haj mellett testsúlygyarapodást, esetleg fáradékonyságot észlelünk magunkon, könnyen lehet, hogy pajzsmirigyproblémával állunk szemben. Hormonális gondokra, lelki eredetű bajokra és akár cukorbetegségre is utalhat, ha hullani kezd a hajunk, de az effajta átmeneti hajhullás kialakulhat akár csak a nem megfelelő vitaminbevitel miatt is. Ha rájövünk a probléma okozójára, hajunk állapota is visszaállhat.

Ugyanígy jelezhet a hajhullás akár gócos megbetegedéseket is, amikor a szervezetünkben komoly gyulladás veti fel a fejét. Eredményezhet ilyen hajgyérülést, ha fogászati problémával állunk szemben, de szintén okozója lehet a hajhullásnak egy bélgyulladás is.

A felsorolt problémák persze nagyon ijesztően hangzanak, de próbáljuk a pozitív oldalról nézni a dolgokat. Amennyiben odafigyelünk hajzatunk állapotára, akkor jó eséllyel sokkal korábban tudunk tenni egészségünkért, hiszen hamarabb felismerjük, ha baj van.

Ahhoz pedig, hogy ne csak a kiváltó tényezőket orvosoljuk, hanem hajzatunk is könnyebben regenerálódhasson, igénybe vehetünk olyan hajkezeléseket, mint például a mezoterápia, vagy a PRP kezelés. Maradandó károk eltűntetésére pedig a hajátültetés lehet a tökéletes megoldás, mely a genetikai eredetű kopaszodás mellett rengeteg más helyzetben is segítséget tud nyújtani hajzatunk sűrítésére.

A hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Zónás hajhullás

0 Komment

A legtöbbször, ha hajhullásról beszélünk, általában vagy a genetika a hibás, és ilyenkor maradandó kopaszság kezd kialakulni, vagy átmeneti hajhullással állunk szemben, amikor segítségünkre lehetnek egyes szerek, kezelések, legjobb esetben pedig akár tápláló hajpakolások is megoldhatják problémánkat. A zónás hajhullás azonban egyik csoportba sem sorolható.

A zónás hajveszés hátterében szintén több kiváltó ok  állhat, azonban egy azonosság minden esetben megfigyelhető, méghozzá a hajhullás formája. Ilyen esetekben ugyanis mindig foltokban jelentkezik a kopaszodás, és sajnos, az érintett területeken a legtöbb esetben nem is nő vissza a hajzat.

Ilyen típusú hajhullás kialakulhat pszichológiai problémák következtében, illetve ide köthető a trichotillománia is, amikor kényszeres hajtépkedésről beszélünk. Szintén zónás hajhullást eredményezhet valamilyen helyi fertőzés a fejbőrön, és ugyancsak ezt a következményt válthatja ki az olyan gócos gyulladások többsége, mint például a fog- vagy mandulagyulladás.

hajhullás kopaszodás öröklés genetika zónás hajhullás átmeneti hajhullás hajkezelés hajátültetés hairhungary kedvezmény betegségek

Sajnos ezen felül meg kell említenünk még a hormonális problémákat is, melyek általában inkább átmeneti hajhullást okoznak, de néha bizony komolyabb gondokat is eredményezhetnek. Szintén zónás hajhullás indul meg, ha valaki valamilyen autoimmun betegségben szenved, és sajnos sok esetben okoz ilyen fajta hajveszteséget a kemoterápia is.

A fent leírt okokban leginkább az a közös, hogy ezek többsége egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen orvosolható probléma, és a hajhullással szintén nem tudunk tenni semmit sok esetben. A maradandó kopasz foltok azonban nem csak a külsőt tehetik tönkre, hanem ilyenkor bizony komoly lelki traumákat is eredményezhetnek.

A hajátültetés köztudottan alkalmazható eljárás olyankor, amikor a hajzat hullása után nem tapasztalható újabb haj növekedése. Az öröklött jellegű kopaszodás több szakaszában is tökéletes és végleges megoldást tud nyújtani, és nagyon sokszor a zónás hajhullásnál is alkalmazható ez a beavatkozás. Azonban ez sajnos nem minden esetben lehetséges, hiszen nem mindegy, hogy a hajzat honnan és milyen mértékben hiányzik, ezért érdemes szakember segítségét és véleményét kérni, hogy milyen lehetőségeink vannak. Ezt ne csak zónás, hanem egyéb hajhullás esetében is tegyük meg minél hamarabb, hiszen elképzelhető, hogy egyes hajkezelések, vagy a hajátültetés gyógyírt jelenthetnek problémánkra.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

C-vitamin, a tél ellenszere

0 Komment

A mínuszok egyszerűen átvették az uralmat, már rekordok is dőltek a hideget tekintve. Mindenki próbál ilyenkor minél kevesebbet kint tartózkodni, és jó melegen felöltözni, de nagyon fontos, hogy ne csak külsőleg védjük magunkat ebben az időjárásban, hanem belülről is segítsük szervezetünket.

Ugyanis nem véletlen, hogy ilyenkor van a legnagyobb számú megbetegedés. Tulajdonképpen az tévhit, hogy a hideg levegő miatt fázunk meg, sokkal inkább az immunrendszerünk védelmi állapotával van probléma. Ahhoz, hogy erős pajzsként tudjon működni, nagy energiát kell fektetnünk a támogatásába.

Hajunk állapotát ilyenkor szintén nagymértékben befolyásolja az, hogy a szervezetünk milyen állapotban van. Mivel sokkal kevesebb vitaminhoz jut ebben az időszakban, figyelnünk kell arra, hogy pótoljuk ezt a hiányt. Ha nem megfelelő mennyiségű vitamint viszünk be, sokkal könnyebben megbetegszünk, illetve a hajzatunk is kárát láthatja ennek.

Nagyon sok esetben nem csak a hideg szél szárító hatása, illetve a sapka alatt beizzadó fejbőr megfázása okozza a hajhullást, hanem az, hogy egyszerűen a belső támogatást nem kapja meg frizuránk. Vitaminhiány esetén pedig hirtelen indulhat meg ijesztően magas fokú hajhullás.

hajhullás koapszodás hajátültetés prp-terápia kezelés vitamin vitaminhiány C-vitamin citrusok citrom narancs zöldségek megfázás betegség hideg tél

A C-vitamin ilyenkor az egyik legfontosabb, és ezzel együtt a leghasznosabb vitamin egészségünkre nézve. Nem csak az immunrendszert támogatja, de sok egyéb jótékony hatása is van. Mivel antioxidánsként védi a sejteket, így növeli hajunk ellenálló képességét. Ezen felül pedig segíti a vas felszívódását, ami szintén nagyon fontos a hajzat szempontjából. Segítségével megúszhatjuk a téli hajhullást, és egészséges frizurával várhatjuk a tavaszt.

Hozzájuthatunk tabletta formájában is, de elsődlegesen az lenne a legjobb, ha étkezésünk során vinnénk szervezetünkbe nagy mennyiségben. A legtöbb C-vitamin a citrusfélékben található, mint például a narancs, a citrom vagy a grépfrút, de rengeteg zöldség is dúskál benne, mint például a paprika, a káposzta vagy a cukkini.

Ha nem figyelünk oda, és megindul a vitaminhiány okozta hajhullás, akkor se ijedjünk meg, hiszen ez az állapot  - akár olyan kezelések segítségével, mint a PRP-terápia - még helyrehozható. Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor komolyabb problémáról beszélünk hajunk tekintetében. Ilyen például a genetika okozta hajhullás, melyre egyetlen biztos megoldásként a hajátültetés említhető.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Készüljünk a télre!

0 Komment

Az ősz elindulása meghozza a szervezetben is végbemenő változásokat. Ezért érzékelhet mindenki némi természetes hajhullást ilyenkor, amitől nem kell megijedni. Azonban ahhoz, hogy a rend helyre álljon, és felkészítsük hajzatunkat arra, hogy lassan a még hidegebb időjárásnak lesz kitéve, nagyon fontos, hogy megfelelő ápolást nyújtsunk frizuránknak.

Mivel a fejbőr erei is összehúzódnak a hidegebb levegőnek köszönhetően, így a hajhagymák oxigénnel és tápanyagokkal történő ellátása is csökken. Ez eredményezi azt, hogy a hajszálak elvékonyodnak, és bizony nagy mennyiségben hullani is kezdenek, de ez csak egy átmeneti időszak. Viszont, ha pár hét elteltével nem szűnik meg, vagy nem csökken le a hajhullás, akkor gyanakodhatunk, hogy valamit nagyon rosszul csinálunk, vagy éppen nem tesszük meg azt, amit kellene.

Arról már írtunk, hogy a sapka viselése elengedhetetlen a hideg évszakok alatt, azonban ennek persze hátulütői is lehetnek. Éppen ezért jobban tesszük, ha természetes anyagból készült, és némileg jobban szellőző, levegőáteresztő sapkákat választunk magunknak, ami tényleg csak a hideg szél ellen nyújt védelmet anélkül, hogy beizzadjon a fejbőrünk teljesen.

A sokat emlegetett hajszárítás is okozhat gondokat, ha nem figyelünk oda, hogy ezt a műveletet helyesen, megfelelő távolságból és persze ne a legmelegebb fokozattal végezzük még akkor sem, ha jól esne a forró levegő. Nem elhanyagolható a vitaminbevitel és a megfelelő folyadékmennyiség sem.

Amennyiben odafigyelünk minderre, ennek ellenére még mindig drasztikus a hajhullás mértéke, akkor viszont minél hamarabb fel kell keresnünk egy szakembert, aki választ tud adni arra, miért nem gyengült a hajhullás mértéke. Bizony rengeteg oka lehet annak, ha a haj gyérülése nem szűnik meg, és ez már valószínűleg nem orvosolható azzal, hogy odafigyelünk hajzatunkra.

A sok megbetegedést eredményező időszakban például az is előfordulhat, hogy egy gyógyszer okozta mellékhatásként lép fel a hajhullás, de akár a lelki gondok, a sokakat depressziós állapotba lökő szürkeség is állhat a háttérben. Minden bajra van azonban megoldás, és persze hajunk regenerálódásához is akadnak segítségek. Átmeneti hajhullás esetén például gyógyírt nyújthat a mezoterápia, vagy a PRP kezelés, melyeknek köszönhetően hamarabb búcsút inthetünk a hajproblémás korszaknak.

 

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed