Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

C-vitamin, a tél ellenszere

0 Komment

A mínuszok egyszerűen átvették az uralmat, már rekordok is dőltek a hideget tekintve. Mindenki próbál ilyenkor minél kevesebbet kint tartózkodni, és jó melegen felöltözni, de nagyon fontos, hogy ne csak külsőleg védjük magunkat ebben az időjárásban, hanem belülről is segítsük szervezetünket.

Ugyanis nem véletlen, hogy ilyenkor van a legnagyobb számú megbetegedés. Tulajdonképpen az tévhit, hogy a hideg levegő miatt fázunk meg, sokkal inkább az immunrendszerünk védelmi állapotával van probléma. Ahhoz, hogy erős pajzsként tudjon működni, nagy energiát kell fektetnünk a támogatásába.

Hajunk állapotát ilyenkor szintén nagymértékben befolyásolja az, hogy a szervezetünk milyen állapotban van. Mivel sokkal kevesebb vitaminhoz jut ebben az időszakban, figyelnünk kell arra, hogy pótoljuk ezt a hiányt. Ha nem megfelelő mennyiségű vitamint viszünk be, sokkal könnyebben megbetegszünk, illetve a hajzatunk is kárát láthatja ennek.

Nagyon sok esetben nem csak a hideg szél szárító hatása, illetve a sapka alatt beizzadó fejbőr megfázása okozza a hajhullást, hanem az, hogy egyszerűen a belső támogatást nem kapja meg frizuránk. Vitaminhiány esetén pedig hirtelen indulhat meg ijesztően magas fokú hajhullás.

hajhullás koapszodás hajátültetés prp-terápia kezelés vitamin vitaminhiány C-vitamin citrusok citrom narancs zöldségek megfázás betegség hideg tél

A C-vitamin ilyenkor az egyik legfontosabb, és ezzel együtt a leghasznosabb vitamin egészségünkre nézve. Nem csak az immunrendszert támogatja, de sok egyéb jótékony hatása is van. Mivel antioxidánsként védi a sejteket, így növeli hajunk ellenálló képességét. Ezen felül pedig segíti a vas felszívódását, ami szintén nagyon fontos a hajzat szempontjából. Segítségével megúszhatjuk a téli hajhullást, és egészséges frizurával várhatjuk a tavaszt.

Hozzájuthatunk tabletta formájában is, de elsődlegesen az lenne a legjobb, ha étkezésünk során vinnénk szervezetünkbe nagy mennyiségben. A legtöbb C-vitamin a citrusfélékben található, mint például a narancs, a citrom vagy a grépfrút, de rengeteg zöldség is dúskál benne, mint például a paprika, a káposzta vagy a cukkini.

Ha nem figyelünk oda, és megindul a vitaminhiány okozta hajhullás, akkor se ijedjünk meg, hiszen ez az állapot  - akár olyan kezelések segítségével, mint a PRP-terápia - még helyrehozható. Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor komolyabb problémáról beszélünk hajunk tekintetében. Ilyen például a genetika okozta hajhullás, melyre egyetlen biztos megoldásként a hajátültetés említhető.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

A mágikus zöld tea

0 Komment

A zöld tea rendkívül sokoldalú, rengeteg pozitív hatással bír, és nem csak akkor, ha megisszuk. Nagyon sok kozmetikum összetevőjeként is találkozhatunk vele, főként a hajápolás terén, ami nem véletlen. Most megismerhetjük, milyen jótékony hatásai vannak fogyasztásának, illetve külső alkalmazásának egyaránt.

Mivel rendkívül gazdag C- és E-vitaminban, emellett gyulladáscsökkentő is, így egész szervezetünkre kifejezetten pozitívan hat, ha naponta megiszunk belőle egy csészével. Már ez is segítségére lehet hajzatunk állapotának, hiszen a fent említett komponensek elősegítik a hajhagymák egészséges működését, illetve a meglévő, esetleges gyulladásos problémákat orvosolhatják. Kifejezetten jó eredményt érhetünk el viszont frizuránkat tekintve, ha nem csak isszuk ezt a finom és jótékony italt, hanem hajunk öblítésére is alkalmazzuk.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint elkészíteni a szokásos módon zöld teánkat, csak egyszerűen ne ízesítsük semmivel sem. Forrázhatunk zöld tea leveleket, de akár filteres módszert is alkalmazhatunk. Amikor már langyossá hűlt a tea, használjuk a rendes hajmosás után öblítőnek. Akár többször is elvégezhetjük ezt a fajta hajápolást, a hatás pedig garantáltan nem marad el.

Rendszeres fogyasztása melletti külső alkalmazása lágyabbá teszi a frizuránkat, és sokkal erősebb is lesz hajzatunk, hiszen a hajhagymák megerősödnek és biztosítva lesz egészséges működésük. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden hajzattal előforduló problémára segítséget jelenthet a zöld tea, de az biztos, hogy nagyon sok esetben megelőzhetünk vele akár nagyobb gondokat is.

Érdemes tehát kipróbálni otthon ezt a kettős hajerősítést, azonban, ha nagyobb mértékű hajhullást észlelünk magunkon, akkor ne kísérletezzünk, hanem egyből forduljunk szakemberhez. Lehetséges, hogy a háttérben meglapuló probléma kezelhető, és akkor ismét alkalmazhatunk házi praktikákat is hajunk regenerálásához. De az is előfordulhat, hogy az ok nem más, mint a genetika, ami sajnos nem orvosolható. Ugyan sok esetben késleltetni lehet, de megállítani, és főként visszafordítani nem. Ilyen esetekben csak egyetlen megoldás jelenthet biztos eredményt, méghozzá a hajátültetés.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Mandarinnal egészségesebb

0 Komment

A mandarin az egyik legkedveltebb téli gyümölcs, melyet sokan nagyobb előszeretettel fogyasztanak, mint például a narancsot. Mivel édesebb az íze, a gyerekek is sokkal inkább szeretik, és a legjobb benne, hogy nem csak finom, hanem sokoldalúan egészséges is!

Gazdag C-vitaminban, ami már elve igazán egészségessé teszi fogyasztását, de emellett gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, és nagyon sok más, jó tulajdonságával egyetemben az emésztést is segíti, valamint a vas felszívódását is gyorsítja. Már csak ez elegendő lenne ahhoz, hogy megteremtse azt a belső egészséget szervezetünkben, ami elengedhetetlen a hajzatunk jó állapotát nézve, de van még más is a tarsolyunkban azzal kapcsolatban, hogyan is hat még pozitívan a mandarin frizuránkra.

A mandarinból kinyert olaj például segíti a haj regenerálódási folyamatait, és tökéletesen ápolja a töredezett hajvégeket. Ezen felül léteznek olyan mandarin kivonatot tartalmazó, hajápoló kozmetikumok, melyek nem csak fényessé, hanem selymessé is varázsolják frizuránkat, köszönhetően a bennük található, rengeteg vitaminnak.

Fogyasszunk tehát belőle, amennyit csak tudunk, és használjunk olyan termékeket, melyben megtalálható, hiszen ha más problémája nincs a hajzatunknak, mint a kevés vitamin vagy a kisebb fokú elhanyagoltság, akkor segítségünkre lehet ez a csodás gyümölcs!

Persze léteznek olyan gondok, melyekre sajnos ilyenfajta megoldást hiába alkalmaznánk. A frizuránk ugyanis nagyon érzékeny, és emellett pedig rengeteg káros hatásnak van kitéve szinte folyamatosan. Ráadásul bármilyen gubanc van szervezetünkben, akár az is képes befolyásolni hajunk szerkezetét.

Nagyon fontos ezért, hogy amennyiben már nem csak olyan problémáink vannak hajunkkal, minthogy kicsit száraz, valamennyire töredezik a vége, vagy éppen megviselte kissé a hajvasalónk, hanem több ideig fennálló gondot észlelünk, akkor kérjünk inkább tanácsot vagy kivizsgálást szakembertől. Az egyre súlyosbodó vagy huzamosabb ideje fennálló problémák olyan hajhulláshoz is vezethetnek, melynek visszafordítása sokszor rengeteg időbe és persze energiába kerül. Ha pedig visszafordíthatatlan hajhullásról beszélünk, akkor sok esetben csak a hajátültetés lesz az, ami képes visszaadni régi frizuránkat.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Vitamin túladagolás

0 Komment

Akármennyire is furcsa ezt a két szót egymás után látnunk, sajnos akkor is létezik ez a jelenség. Mivel folyamatosan hangoztatjuk a vitaminok fontosságát ahhoz, hogy szervezetünk jól és egészségesen működjön, nem árt megemlíteni azt sem, hogy ebben a témában is eshetünk túlzásokba, és ilyenkor lép életbe a szólás, hogy néha a „jóból is megárt a sok”.

hajhullás hajhullás okai kopaszodás hajátültetés hairhungary hajritkulás vitaminok vitamin túladagolás hipervitaminózis A-vitamin B-vitamin C-vitamin E-vitamin D-vitaminA hipervitaminózis nagyon kevesek számára ismert kifejezés, pedig létezik, és aki átlendül a ló túloldalára, az bizony könnyen beleeshet ebbe az állapotba. Ez akkor lép fel, ha az egészséges táplálkozásunk mellett különféle táplálék-kiegészítőkkel és egyéb készítményekkel túlzott mértékű vitaminmennyiséget viszünk szervezetünkbe. A különböző vitaminok túladagolása más-más problémákat eredményez.

A C-vitaminnak van egy olyan jó tulajdonsága, hogy nehéz túladagolni, hiszen amennyit a szervezetünk nem tud felhasználni belőle, az a veséken keresztül távozik a vizeletünkkel. Ezzel szemben a B-vitaminnál lehetséges sajnos a túladagolás, ami növeli a rák kockázatát, valamint idegrendszeri károsodást okozhat. A D-vitaminnál az erek meszesedése indul el ilyen helyzetben, mivel a vér kalciumszintje megemelkedik. Az E-vitamin túlzott bevitele pedig véralvadási zavarokat indíthat el. Minket viszont leginkább most az A-vitamin túladagolása érdekel.

Ilyen esetekben ugyanis megkörnyékez minket a folyamatos hányinger, sokat fáj a fejünk, fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek és rossz közérzetűek vagyunk. Emellett bőrünk kiszárad, berepedezik, begyullad és sajnos a hajzatunkban is változás áll be. Ugyanis hajritkulást vehetünk észre magunkon, ha pedig nem állunk le a vitamin túladagolással, akkor komoly hajhullás kezdődik el.

Amennyiben ez az ok áll a háttérben, lehetséges, hogy elegendő egyes külső vagy belső szerek alkalmazása mellett lecsökkenteni a vitaminbevitelt egy normális szintre, így a hajhullás meg fog állni, és talán sikerül az okozott károkat is helyrehozni. Azonban ha maradandó károkat szenvedett frizuránk, vagy a kopaszodást teljesen eltérő probléma okozza, akkor már más megoldások segíthetnek. A hajátültetés minden olyan hajhullásban szenvedőnek hozza el a gyógyírt, akinél más segítség már nem jöhet szóba.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Csillogó frizura

0 Komment

Már rengeteg otthoni hajpakolással megismerkedhettünk, most azonban egy igazi vitaminbombát ajánlunk azoknak, akik szeretik kényeztetni frizurájukat, és ennek természetesen meg is van az eredménye. A következő, otthon elkészíthető csodakencétől ugyanis ragyogni és csillogni fog a hajzatunk, tapintása selymes lesz.

Először pépesítsünk össze egy banánt, és adjunk hozzá ugyancsak pépesítve egy avokádót. Ehhez keverjünk hozzá két evőkanálnyi natúr joghurtot, és egy pici olívaolajat. Az elkészített pakolást hajmosás után kell felvinni a hajzatra, majd egy fóliát kell rátekerni, és körülbelül fél órát hagyni kell rajta. Ezt követően samponos vízzel öblítsük le a hajunkról, és kész is a csoda.

A pakolást avokádó nélkül is lehet alkalmazni, de vele lesz teljes. Az összetevőkben megtalálható A-, B-, C- és U-vitamin táplálják a fejbőrt és a hajszálakat is, emellett a magas cukortartalom is hidratál. A natúr joghurtnak pedig az a szerepe, hogy a vitaminokat kioldja, így azok hamarabb kerülnek szervezetünkbe.

Attól függően, hogy milyen típusú hajunk van, és milyen esetleges problémák adódnak néha vele, nagyon sok házi praktikához lehet nyúlni. Azonban sajnos léteznek olyan egészségügyi, és egyéb gondok, amelyeket nem tudunk orvosolni egy-egy hajpakolással. Ilyen például az a hajhullás, melynek hátterében hormonális gondok, esetleg valamilyen betegség vagy annak mellékhatása áll. Ezen felül rengeteg más probléma okozhat kopaszodást, orvosolni pedig csak attól függően lehet, hogy a kiváltó tényező hogyan oldható meg. Olyankor sem szabad elkeserednünk, amikor az okozó nem egy megoldható probléma, mint például az öröklött kopaszodás esetén, hiszen már erre is létezik megoldás. A hajátültetés vissza tudja állítani régi frizuránkat még akkor is, amikor más kezelés már nem jöhet szóba a kopasz foltok megoldásában.  

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed