Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Paleo diéta

0 Komment

Mára rengeteg étkezési szokás és akár sokszor már kultúrának is nevezhető csoport alakult ki. Már azt sem lehet egyszerűen kijelenteni, hogy valaki vegetáriánus vagy sem, hiszen még nekik is több kategóriájuk van, kezdve azokkal, akik csak a vörös húsokat nem eszik meg, egészen azokig, akik semmilyen állati eredetű dolgot nem fogyasztanak, még tojást sem.

A számtalan evési szokás mellett pedig rengeteg diétás módszer is létrejött, hiszen az emberek nagy része mindig is érdekelt volt a fogyókúrákban. A szépségszimbólum ugyan mindig változik, de elég hosszú ideje van porondon a vékony alkat, melyet a sok sztár még inkább nyomatékosít saját maguk által reklámozott diétáikkal.

A paleo étrend szintén egy újfajta típusa az étkezési szokásoknak, és rengeteg lelkes követője van. De pontosan mi is az a paleo diéta? A paleolitikus étrend tulajdonképpen szeretné visszahozni napjainkba az úgynevezett „ősi” táplálkozást, méghozzá abból a megfontolásból, hogy rengeteg betegség kerülhető el vele, melyekért sok esetben a mai táplálkozásunk felelős.

Eszerint tiltottá válik az olyan veszélyforrásnak minősített termék, mint a tej, a búza, a kukorica vagy a rizs. Ugyancsak tiltólistára kerülnek a színezéket, ízfokozókat tartalmazó dolgok is, mint például az üdítőitalok és szintén kizárt a cukrok, olajak és babfélék fogyasztása is. Persze a listát végtelenül lehetne folytatni, a lényeg, hogy őseinkhez hasonlóan mi is a húsokban lássuk a fő táplálékot. Ezen felül pedig természetesen nagy hangsúlyt kapnak a zöldségek és a gyümölcsök.

A paleo étrend egyrészről igencsak egészséges lehet, viszont sajnos olyan megvonásokat is tartalmaz, amelyek hátrányossá tehetik. Éppen ezért ajánlatos ezt a fajta táplálkozást inkább csak kipróbálni, esetleg időszakonként beépíteni étrendünkbe, mint egy diétát, de hosszú távú alkalmazása nyomokat is hagyhat.

Akinek szervezete érzékenyen reagál a paleolitikus étrendre, sajnos olyan változások indulhatnak el, melyeknek nem fog örülni. Ilyen lehet például a hajhullás is, mely igen gyorsan maradandó nyomokat hagyhat. Ha időben reagálunk a problémára, akkor persze regenerálódni fog hajzatunk is idővel, de előfordulhat, hogy segítséget kell kérnünk régi frizuránk visszaállításához. Az ilyen, átmenetinek számító hajhullásra megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, vagy akár a prp-terápia is.  

 

Látogasson el honlapunkra, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről, köztük az öröklött kopaszodást is megoldó hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kopaszon vagy hajjal?

0 Komment

Nagyon sok világsztár fogadta el a kopaszságot, sőt, sokaknak már védjegyükké vált a tarság, azonban nem teljesen biztos, hogy mindenkinek jól áll ez. Vajon jól döntött például StanleyTucci, amikor a kopaszság mellett tette le a voksát, vagy jobban tenné, ha inkább új frizurát választana magának?

A híres színészt rengeteg olyan szerepben láthattuk már, ahol más és más frizurával jelent meg, de természetesen leginkább kopaszon találkozhatunk vele a filmvásznakon. Persze lehetséges, hogy könnyebbséget jelent egyes karakterek megformálásánál, ha csak simán különböző parókákba bújtatják fejét, és sokak szerint jól áll neki a kopaszság is. Ennek ellenére inkább elgondolkodhatna azon, milyen lenne ismét dús hajzattal az élet, hiszen valljuk be, akár éveket is fiatalíthatna rajta a hajkorona.

Rengeteg férfi néz szembe ugyanezzel a problémával, és sokan közülük már nagyon fiatalon tapasztalhatják a kopaszodás okozta kellemetlenségeket. Mivel kinézetünk egyik alapvető részletéről van szó, ezért nagy hatással van külsőnkre a hajzat milyensége. A férfiaknál leggyakrabban előforduló, öröklött típusú hajhullást ráadásul maximum csak késleltetni lehet picit, igazi megoldásként viszont egyetlen eljárás jöhet szóba, méghozzá a hajátültetés.

A beavatkozás során a tarkótáji donorterületről ültetnek át hajszálakat azokra a fejrészekre, ahol különösen gyér már a hajzat. Az új helyükön pedig úgy fognak viselkedni az átültetett hajszálak, mint az eredeti területükön, és nem hullnak ki, ami végleges biztonságot ad a pácienseknek. Az öröklött kopaszodás esetén általában a homlokvonal húzódik gyorsan feljebb, illetve a fejtetőn kezd egyre inkább gyérülni a hajzat. A hajátültetést követően újra olyan lehet frizuránk, mint régen, és ez több esetben is fiatalodást, az önbizalom visszaszerzését és természetesen kisugárzásunkban is pozitív változást eredményez majd.

Amennyiben a kopaszság rossz hatással van lelki világunkra, és nem érezzük miatta jól magunkat a bőrünkben, nem szabad beletörődni, hiszen van rá megoldás. Stanley Tucci talán azt hiszi, sármosabb és férfiasabb mostani hajzatával – vagyis inkább hajzatának hiányával -, ám ha belevágna a hajátültetésbe, egyértelmű, hogy csak pozitív visszajelzéseket kapna külsejével kapcsolatban.  

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ne maradjon le!

0 Komment

A HairHungary Klinika nyári kedvezményprogramja augusztus 15.-ig tart, így mindazoknak, akik nem akarnak lemaradni róla, másfél hetük van már csak jelentkezni. Ne csússzon le erről a kihagyhatatlan lehetőségről, hiszen a kopaszodás egyetlen biztos és végleges megoldása most mindenki számára elérhetőbb így, mint valaha!

Sokan ugyanis azért nem hozzák meg a döntést, hogy belevágnak a hajátültetésbe, mert természetesen nem olcsó mulatság. Nem is lehetne az, hiszen nem csak egy kiforrott és precíz, nagy szakértelmet igénylő beavatkozásról beszélünk, hanem egy olyan megoldásról, mely végleges eredményt ad.

A hajbeültetés során ugyanis a kopasz részekre azokat a tarkótáji hajszálakat ültetik át, melyekre nem hat az a bizonyos hormon, amely a hajhullásért felelős. Így új helyükön is úgy fognak viselkedni majd, mint a donorterületeken, ami azt jelenti, hogy többé már nem fog fenyegetni a hajhullás veszélye.

Ez rengeteg embernek hozza vissza nem csak a régi frizuráját, hanem önbizalmát, és önbecsülését is, hiszen a hajzat gyérülése igencsak mélyen és fájdalmasan tudja érinteni az embert. Természetes, hogy nem áll jól mindenkinek a tarság, és nem mindenki tudja elfogadni a kopaszodással járó kellemetlenségeket, de amennyiben maradandó kopasz foltokról beszélünk, sajnos nincs más megoldás, mint a hajátültetés.

A mostani, nyári kedvezményprogramban nem csak a hajszálankénti, beültetési ár alacsonyabb, hanem lehetőségünk van további részletfizetési, illetve egészséghiteli megoldás igénybe vételére. Ezen felül további 10% kedvezmény jár azoknak a pácienseknek, akik saját műtétükkel kapcsolatban blogot vezetnek, segítve ezzel mindenkinek, aki még a döntés vagy a beavatkozás előtt áll.

Ne késlekedjen hát, amennyiben kopaszodási problémákkal küzd, jelentkezzen augusztus 15.-ig ingyenes konzultációra, és amennyiben hajátültetésre van szüksége, részesüljön ebben a fantasztikus kedvezménycsokorban!

 

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

06 (70) 512-2296 vagy 06 (30) 552-0940

> További információk a SafeSystem hajbeültetésről

Ínyenc koktélok a nyárra

0 Komment

A nagy hőségben rengeteg vízre van szükség ahhoz, hogy pótoljuk szervezetünkben a sok izzadás által elveszített mennyiséget. Alapból nagyon fontos az, hogy elegendő vízhez juttassuk magunkat, de a forróság miatt még fokozottabban figyelnünk kell erre. Sajnos rengetegen isznak ilyenkor inkább üdítőket, de ez nem jó megoldás.

A különböző üdítők ugyanis, ha érezzük, ha nem, tele vannak cukorral. Hiába finom az ízük, és persze folyadékot jelentenek, akkor sem tökéletes vízháztartásunk szempontjából. A sok cukor ugyanis megemelheti szervezetünkben a férfi nemi hormonok szintjét, amely sajnos bármelyik nemnél okozhat előbb vagy utóbb hajhullást. Ez még könnyebben kialakul akkor, ha nem fogyasztunk mellette elegendő vizet, hiszen ha többször is kiszáradás környékezi meg testünket, akkor könnyen elindulhatnak ilyen folyamatok, mint a hajgyérülés, a bőr öregedése és anyagcserezavarok kialakulása. Éppen ezért nagyon fontos, több szempontból is, hogy igyunk rengeteg vizet.

Ha valaki mindenképpen ragaszkodik az üdítők nyújtotta ízekhez, nem kell lemondania róluk. Istenien finom nyári koktélokat lehet már készíteni, akár otthon is, kevés hozzávalóból. Nem kell mást tennünk, mint beszerezni pár citromot, egy kis mentát, esetleg zöldcitromot, vagy gyömbért, és máris nekiállhatunk saját ízlésünknek megfelelően a koktélkészítéshez. Ne hagyjuk ki a jégkockákat sem, és nyugodtan kísérletezhetünk mindenféle gyümölccsel. Minél színesebb, annál ízletesebb, és a gyerekek is szívesen fogyasztják ezeket a finom, üdítő, vízzel készült és főként cukormentes koktélokat.

A hajhullás problémája tehát kialakulhat a fent említett okokból is, azonban sosem lehetünk biztosak benne, hogy pontosan mi eredményezi. Éppen ezért minél előbb szakértő segítséghez kell fordulnunk, hogy megkapjuk a választ, milyen típusú kopaszodás árnyékolja be életünket.

Attól függően, hogy mi a kiváltó ok, más-más lehetőségünk van arra, hogy felvegyük a kesztyűt a kopaszodással szemben. Átmeneti hajhullás esetén szóba jöhet a mezoterápia, illetve a prp-kezelés, amennyiben viszont maradandó kopasz foltokról, vagy öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, csak a hajátültetés adhat végleges megoldást.  

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kopaszság a filmvásznon

0 Komment

A kopaszság nagyon sokaknak jelent kellemetlenséget, és ez alól bizony a színészek sem kivételek. Jó pár olyan filmcsillagot ismerünk azonban, akiknek már szinte védjegyük a kopaszság, viszont közöttük a többségnek jól is áll. Ezzel nem mindenki van így, azonban a filmiparban néha jól jöhet a tarság.

A filmek világában néha olyan dolgok érzékeltetésére használják a kopaszságot, melyek másképp, például dús hajzattal nem lennének ugyanazok. Ilyenek például a kemény rosszfiúk, illetve a horrorokban és thrillerekben látott, néhány kósza hajszállal rendelkező őrültek. De rejlik még más lehetőség is ebben, méghozzá olyan esetekben, amikor egy filmen vagy sorozaton belül az idő múlását akarják érzékeltetni.

Ezt nagyon könnyen megtehetik úgy, hogy a jelenben zajló eseményeket felveszik a színész eredeti, kopasz megjelenésével, majd a korábbi szálakhoz készítenek egy jó kis parókát. Ezt láthatjuk például „A törvény nevében” című sorozatban is, Woody Harrelson alakításában, ahol 17 év a különbség a jelenetek között. Természetesen mindezt fordított módszerrel is elérhetik, ebben az esetben a kopaszságot alakítják ki maszkírozással, de ez egy kissé nehezebb feladat már.

Akit utolér a kopaszodás, nem mindig dönthet amellett, hogy beletörődik, hiszen külsőnk igencsak központi és meghatározó részletéről beszélünk, ha pedig valakinek nem áll jól a tarság, annak bizony megoldás után kell néznie, és ha lehet, minél előbb.

A férfiak esetében legtöbbször az öröklött kopaszodásról beszélhetünk, mellyel sajnos nem lehet felvenni igazán a kesztyűt. Késleltetni és hátráltatni ugyan megpróbálhatjuk, de az egyetlen biztos megoldást ilyenkor csak a hajátültetés jelentheti. A fent említett sorozatban rendőrnyomozót alakító filmcsillag is elgondolkodhatna ezen a lehetőségen, hiszen akármennyire is jóképű maradt és tulajdonképpen még illik is hozzá a kopaszság, valljuk be, a fiatal énjét megnézve bizony tényleg fiatalosabb lenne dús frizurával.  

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed