Férfi divat női szemmel

0 Komment

Az idei év legnagyobb férfi frizura trendje az oldalt felnyírt, fent pedig hosszabbra meghagyott hajzat. Ahhoz, hogy a felső taraj úgy álljon, ahogy azt a viselője szeretné, általában elegendő, hogyha beszárítják, de sok esetben szükség van hozzá némi hajformázó kozmetikumra is, ami viszont kicsit más irányba tereli ezt a frizurát.

Kinézetre ugyanis minél természetesebben hatnak a fürtök, annál jobb, kicsit megbolondítva ezzel a látványt, ami messze áll a természetestől. Ha be kell vetni valamilyen hajfixálót hozzá, akkor inkább a hajspray-ket választják, hiszen a zselétől már teljesen más lesz az összkép. Emellett a férfiaknak óvatosan kell bánniuk az ilyen kozmetikumokkal, ugyanis a nők egyik legnagyobb rémálma, ha nem túrhatnak bele a sűrű tincsek közé anélkül, hogy ne lenne tiszta ragacs a kezük utána.

Ráadásul a túl sok formázás egyáltalán nem tesz jót a hajzatnak, legyen szó hajzseléről, vagy bármilyen más eszközről. Egy idő után olyan mértékben is károsodhatnak a hajszálak, hogy elvékonyodásukat követően gyérülni kezdhet frizuránk, akkor viszont előbb-utóbb el is felejthetjük a dús hajkoronát.

Női szemmel a másik nagyon lehangoló dolog, amikor azok is ilyen frizurát választanak maguknak, a trendet követve, akiknek egyáltalán nem áll jól. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen fejformával, milyen karakterű arccal és persze, milyen mennyiségű hajjal rendelkezik az egyén, ráadásul az életkor sem egy utolsó szempont.

Éppen ezért nagyon drasztikus változást jelent az is, ha valaki elkezd kopaszodni, ugyanis sajnos az sem áll jól mindnekinek. Persze, nem minden a kinézet, de igenis fontos számunkra a megjelenés, és ha saját magunk elégedetlenek vagyunk külsőnkkel, az bizony komoly lelki gondokhoz is vezethet.

A hajátültetés viszont választ ad a maradandó kopaszodás legnagyobb kérdéseire azzal, hogy biztos, és végleges megoldást tud nyújtani. Ha tehát valaki nem érzi jól magát gyérülő frizurájában, akkor annak nem is kell ebbe beletörődnie.

Hajzatunkat tekintve tehát az a legfontosabb, hogy az első mindig hajunk állapota legyen. Semmit ne vigyünk túlzásba, ami valamennyire is árthat neki. Emellett pedig törekedjünk olyan frizurát választani magunknak, amiben egyrészt jól érezzük magunkat, másrészt pedig minden tekintetben hozzánk illik, és ne akarjunk mindenképpen megfelelni az amúgy is folyton változó divatnak.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Mikor menjünk fodrászhoz?

0 Komment

Ugyanúgy, ahogy a nők körében is elterjedt a rövid haj, a férfiak tekintetében is sokan hornadak hosszú, vagy félhosszú frizurát. Akinek nem teljesen rövid a hajzata, annak bizony nagyon fontos, hogy figyeljen oda hajvégeire, ugyanis van az a pont, amikor már nem halogathatjuk a hajvágást.

A hajvégek természetes módon is elvékonyodnak az idő múlása során, azonban ilyenkor, nyáron annyira sok káros hatás éri hajzatunkat, melyek kifejezetten szárítják és gyengítik frizuránkat, hogy még hamarabb lesznek töredezettek.

A száraz, élettelen, fénytelen és töredezett haj pedig az előfutára olyan komolyabb problémáknak is, mint például a hajhullás, hiszen, ha nem törődünk hajunk rossz állapotával, akkor az előbb-utóbb nagyobb károkat is eredményezhet.

Egy nagyon egyszerű trükk segítségével könnyen megállapíthatjuk, hogy azonnal fel kell keresnünk fodrászunkat, és emellett nem árt odafigyelnünk arra is, hogy ápoljuk hajzatunkat. Fogjunk egy tincset, és figyeljük meg közelről a végét. Ha szétálló szálakat látunk, az már nem jó jel. Tekerjük fel a tincs alsó részét ujjunkra, és figyeljük meg, hogy rálapul-e, vagy a szálak össze-vissza állnak ki inkább. Amennyiben az utóbbit tapasztaljuk, akkor itt az ideje a hajvágásnak!

Természetesen azzal, hogy megszabadulunk az egészségtelen hajvégektől, még nem oldottunk meg minden problémát. Tévhit ugyanis, hogy a hajvágástól gyorsabban nő a haj, mint ahogyan az is, hogy a hajhullás megállítható, ha gyakrabban járunk fodrászhoz. Frizuránk persze sokkal inkább szebb lesz, és egészségesebb kinézetű, ha eltűnnek az elvékonyodott, töredezett hajvégek, mégis nagyon fontos, hogy mindig szánjunk időt a megfelelő ápolásra is.

Hajhullás persze rengeteg okból kifolyólag indulhat meg, és sok esetben sajnos nem tehetünk ellene semmit. Éppen ezért érdemes minél előbb kivizsgáltatni, hogy mi állhat a háttérben, és ennek megfelelően kezeltetni a problémát. Nagyon sokszor elegendő a kiváltó okok orvoslása, melynek következtében a hajzat állapota is helyre áll.

A legnagyobb számban azonban még mindig az öröklött jellegű kopaszodás keseríti meg az emberek életét, főként férfiak körében. Ilyen esetekben a hajátültetés az egyetlen megoldás, mely biztos és végleges eredményt ad.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Új hajdivatok

0 Komment

Minden évnek megvannak a saját adottságai a divat terén. Mivel a fesztiválok korszakát éljük, ezért a legtöbben most arra szavaznak, legyen minél kócosabb, természetesebb és bolondosabb a frizura. Na de mire számíthatunk, mit okozunk ezzel hajunk állapotának?

Attól függetlenül ugyanis, hogy a természetes kócosságra törekszünk, ezt sok esetben csak úgy érhetjük el, hogy ugyanúgy használunk káros hajfixálókat és hajformázókat, mint egy szoros konty vagy egy „éppen most léptem ki a fodrásztól” frizura esetében.

A legújabb őrületben nem göndörítővel próbálnak fürtöket varázsolni a hosszú hajba, hanem egyszerűen a hajszárító segítségével készítenek hullámokat, ami azt jelenti, hogy megtördelik a hajszálakat. A kócosság eléréséhez valódi kócolásról van szó, a fésű ilyenkor nem játszik központi szerepet. Márpedig ettől sajnos hajszálaink előbb vagy utóbb szintén meg fognak törni. A színesítő kréták és spray-k pedig már csak habok a tortán. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy az effajta frizurák készítése között mindig hagyjunk néhány nap pihenőt, és ebben a néhány napban fektessünk több energiát abba, hogy megfelelő ápolást kapjon egész hajzatunk.

Akár vásárolt termékekkel, akár otthon elkészíthető pakolásokkal kényeztethetjük ilyenkor frizuránkat, figyeljünk oda, hogy mindig a saját hajzatunknak, illetve a hajunkkal felmerülő problémáknak megfelelő módszereket alkalmazzunk. És, ha a fenti frizurák közül választottunk egyet az estére, hazaérkezés után mindenképpen foglalkozzunk még hajunkkal, ha lehet, mossuk meg, fésüljük ki, hogy egészségesebb állapotban lehessen.

A hajzat amúgy is könnyen szárad ki és törik meg, hiszen rengeteg olyan hatás éri, melyek nem tesznek jót állapotának. Ha nem figyelünk oda, akkor sajnos olyan gondok is előjöhetnek, mint a töredezettség, a fénytelenség, a hajszálak elvékonyodása és legrosszabb esetben a hajunk hullása.

Segítségünkre lehet utóbbi kezelésében például a mezoterápia, vagy a prp-kezelés, melyeknek köszönhetően hajhagymáink működése és az egészséges hajnövekedés sokkal gyorsabban visszaállhat. Másfajta hajhullás esetében viszont lehetséges, hogy csak a hajátültetés jelenthet megoldást. Ahhoz, hogy kiderítsük, mi áll a hajhullás hátterében, és mit tehetünk ellene, forduljunk minél előbb szakemberhez!

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Jude Law homlokvonala egyre magasabb

0 Komment

Bár mostani frizurájával is az egyik legférfiasabb és legszexibb színésznek tartják nők milliói, igencsak szemet szúr, hogy Jude Law homlokvonala egyre inkább teret nyer, és a kis gyér pamacs elől a homlokánál is kezd inkább nevetségessé válni. Ugyan híresztelések voltak arról, hogy a filmsztár átesett már hajátültetésen, de mostani kinézete ezt eléggé cáfolja, viszont az biztos, hogy sokkal jobban tenné, ha megfontolná a hajbeültetés lehetőségét.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés hairhungary jude law színész filmsztár homlokvonla frizuraRégen sem volt olyan dús hajkoronája, mára azonban már egyre inkább teret nyer a hajatlan rész, ami valljuk be, igazán már neki sem áll jól. Mivel arc- és fejformája teljességgel tiltakozik az ellen, hogy kopaszra nyírassa haját, ezért muszáj valamekkora frizurát viselnie, de az idő előrehaladtával már ez sem lesz jó megoldás.

A híresség jobban tenné, ha a hajátültetés mellett döntene, hiszen dúsabb frizurával akár még több női szívet is megdobogtathatna, és mindenképpen nagy sikere lenne. Sokan persze még mindig félnek attól, hogy a rossz nyelvek mit fognak szólni ahhoz, ha valaki a külseje pozitív változásának érdekében valamilyen beavatkozás mellett dönt. Rengetegen tagadják még akkor is ezt, ha valóban kézzel fogható a bizonyíték, pedig ennek semmi értelme.

A hajzat ugyanis nem csak esztétikailag fontoshajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés hairhungary jude law színész filmsztár homlokvonla frizura mindenki számára, hanem lelki gondokat is okozhat, ha olyan változások kezdődnek el, melyekre nincsen igazi gyógyszer, vagy nem lehet megfordítani őket. Az öröklött jellegű kopaszodásra, illetve az olyan hajhullás okozta károkra, melyek maradandóak, csak a hajátültetés jelent megoldást. Az eljárást követően pedig nem csak a régi vagy éppen az oly sok ideje megálmodott frizura gazdagítja külsőnket, hanem visszatérhet önbizalmunk is.

Persze nem gondoljuk, hogy a színész híján lenne az önbizalomnak, de mindenképpen érthető lenne, ha nem elégedne meg gyér frizurájával. Ugyan az évek során már szinte védjegyévé vált az erőteljes, kontrasztos homlokvonal, ezért nem is lenne muszáj egy átlagos frizurát kialakítani neki, azonban az mindenképpen jót tenne kinézetének, ha legalább annyira visszanyerné hajzata a dússágát, amilyen évekkel ezelőtt volt.

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Amerikai botrány

0 Komment

A 2014-es, „Amerikai botrány” című film egy olyan – valóságos eseményekre alapuló – történetet dolgoz fel, mely a 70-es évek Amerikájában zajlik. Christian Bale egy olyan zseniális bűnözőt alakít, aki kénytelen együtt dolgozni egy FBI ügynökkel, de talán nem is ez a lényeg, hanem az, hogy karaktere mennyire képes visszaadni ennek az időszaknak a sajátosságait.

A színész ráadásul nem kevés kilót szedett fel a szerep kedvéért, és igazán jól alakítja a neves szélhámost, nem beszélve frizurájáról, ami az akkori korszakban szinte az ilyen fazonok sajátjaként nevezhető. A kopaszodó tag, aki nem képes elviselni hajatlanságát, kimondottan furcsa megoldást talál arra, hogy dús frizurája lehessen.

A film első 5 perce csak erről szól, és végignézhetjük, hogyan varázsol magának - számára kielégítő, de valljuk be, elég furcsa – hajkoronát. A ragasztott paróka résztől kezdve a tupírozásig, az érdekes átfésüléseken keresztül minden megvan ebben a frizurában, mire elkészül.

Persze tudjuk, hogy ezekben az időkben még nem volt lehetőség arra, amit a mai technika már megteremtett számunkra, és igazán csekély volt azon alternatívák száma, melyek valamilyen módon segítséget jelenthettek a hajhullással szemben. Ma már tudjuk, hogy a genetika okozta kopaszodásnak nincs ellenszere, csak maximum késleltetni lehet a folyamatot. Viszont a nagyfokú fejlődésnek köszönhetően mára lett egy olyan tökéletes megoldás a kopaszságra, mely abban az időben még csak kezdetleges cipőben járt.

A hajátültetés most már egy technikailag teljesen kiforrott eljárás, mely nem csak képes visszaadni a hajzatunkat, hanem mindezt végleges megoldásként teszi. A beavatkozást precíz eszközökkel végzik, és a tarkótáji donorterületen lévő hajszálakat ültetik be a kopasz részekbe. Mivel azok ott nem hullottak ki, így biztosak lehetünk abban, hogy új helyükön is így fognak viselkedni.

Ha akkoriban lett volna ilyenre lehetőség, akkor biztos, hogy a Bale által alakított, kopaszodásban szenvedő szélhámos is ezt a megoldást választja ahelyett, amit leművelt akkori hajzatával. Ha pedig a híres sztár esne bele ennek a problémának a csapdájába, bizony neki is el kellene gondolkodnia a hajbeültetésen, hiszen valljuk be, dús hajzattal sokkal jobban fest a képernyőn.

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport