Férfi hajtrendek 2017-ben

0 Komment

Előző cikkünkben azzal foglalkoztunk, hogy milyen frizurák fognak hódítani ebben az évben a hölgyek körében. Most azt nézzük meg közelebbről, hogy milyen stílust kell választaniuk a férfiaknak ahhoz, hogy 2017-ben divatosak lehessenek.

Általában a divat nem igazán szöges ellentétek behozatalával váltja le az előző év trendjét, természetesen mindig akad némi átfedés, legyen szó bármilyen ágazatáról. Így a frizurák terén is megfigyelhető a 2016-os év hatása, azonban persze valamelyik irányban mindig elmozdul a változás.

Idén is nagy szerepet kap például a különböző, „hajtetoválásként” is emlegetett formanyírás a hajzatba, de a természetesség még nagyobb hangsúllyal lép be a frizurák életébe. Ahogy a női divatban, a férfiaknál is egyre kevésbé lesz trendi a hajformázó készítmények alkalmazása, ami azt jelenti, hogy a zselézett, beállított hajzat már a múlté. Viszont a felnyírt, a fejtetőn hosszabbra hagyott hajzat idén is közkedvelt marad.

hajhullás koapszodás öröklött kopaszodás férfi frizura 2017 hajtrend hajdivat divat stílus hosszú haj hajzselé fodrász hairhungary hajátültetés

A legnagyobb tetszést ebben az évben a hosszabb, szexi loboncok válthatják ki, melyek elterjedésében nem kis szerepet játszottak az egyes, manapság nagyon közismert és persze közkedvelt sorozatok  - mint például a Trónok harca - sztárjai. A sármosság erősítéseként pedig a kisebb borosta, vagy a nagyobb szakáll teszi fel a pontot arra a bizonyos „i”-re.

Idén az ősz haj már olyannyira nem kínos, hogy nem csak a természetes folyamatoknak lehetünk majd szemtanúi. Bizony, a fiatalság megőrzésére folytatott harc a hajfestékek bevetésével kicsit módosul, és a szürkés, őszes színeket próbálják majd sokan ki a hajfestés segítségével.

Láthatjuk tehát, hogy elég széleskörű, mégis nagyjából behatárolható hajdivat fog uralkodni 2017-ben a férfiakat tekintve. Egy biztos azonban, a kopaszság még mindig nem trendi, persze azok kivételével, akiknek igencsak jól áll a haj nélküli frizura. Sajnos azonban nem sokan mondhatják el magukról, hogy ilyen szerencsések, és a kopaszodás általában rosszul érinti az embert, főként, ha már korán megindul a folyamat.

A férfiak többségét érintő, öröklött jellegű kopaszodásra is van azonban megoldás. A hajátültetés tökéletesen és véglegesen oldhatja meg a problémát, és ha hosszú loboncunk nem is, de azért fodrászt igénylő, trendi frizuránk még mindig lehet utána.  

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

2017 női frizuradivatja

0 Komment

Minden évnek megvan a maga divatja, a frizurákat tekintve is. Persze ez nem azt jelenti, hogy nagy változásokra, 180 fokos fordulatokra kell számítani, hanem egyszerűen csak van néhány apróság, ami még inkább előtérbe kerül az adott évben. Idén a félhosszú haj fog hódítani a hölgyek körében.

Bár nem most kerül még csak a trendi frizurák körébe a félhosszú hajzat, mégis sokkal nagyobb hangsúlyt fog kapni, mint tavaly. Ugyanis idén már egyáltalán nem lesz divat a fenékig érő, hosszú haj, éppen ezért a hajhosszabbítás is kevésbé lesz keresett azok körében, akik valamennyire is szeretik követni a trendeket.

hajhullás hairhungary mezoterápia prp kezelés prp-terápia divat stílus hajtrend 2017 női frizurák idei divat frizuradivat

Emellett a hajformázók használatát is nyugodtan lecsökkenthetjük, ugyanis minél inkább természetes a hajzat, annál divatosabb lesz idén. Persze néha varázsolhatunk magunknak pár hullámos loknit, ami feldobja majd megjelenésünket, de nem kell mindig bíbelődni komolyabb frizurán.

A másik stílus, ami újra helyet kap 2017-ben a divatos hajformák között, az a rövid pixie frizura, ami azon kívül, hogy dús hajzatot igényel, semmi mást nem követel viselőjétől. A formázók tehát itt is kiszorulnak a képből.

Egy biztos, ha valamennyire is követjük az idei trendeket, annak hajzatunk rettentően hálás lesz. Ugyanis rengeteget segít állapotán az, ha nem használunk erős hajformázó készítményeket, mint például hajlakkot vagy zselét, illetve az eszközöket is félretehetjük, melyek szintén nagymértékben roncsolják a hajszálakat. Arról nem is beszélve, hogy a hajhosszabbítás egyes válfajai mennyire megviselték a hajzatot.

2017 tehát nem csak a természetes frizurák, hanem talán a fellélegezhető hajzatok éve is lesz. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden gond megoldódik, hiszen a fent említett, káros eszközökön kívül nagyon sok más is eredményezheti hajunk állapotának romlását. Ilyenek lehetnek például a lelki eredetű gondok, de akár gyógyszeres kezelések is okozhatnak hajhullást.

Az effajta problémára olyan kezelések adhatnak megoldást, mint például a mezoterépia, vagy a prp kezelés, illetve természetesen akadnak olyan hajápoló termékek is, melyek segíthetnek hajunk állapotának javításában. Az biztos, hogy ha megfelelő támogatást kapnak fürtjeink, akkor már tényleg csak azzal kell törődnünk, hogy milyenre is vágassuk frizuránkat.    

A hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Idősödő frizurák

0 Komment

Akármennyire is szeretnénk az ellenkezőjét, az idő bizony egyre csak halad, olyan nyomokat hagyva rajtunk, melyek aztán lassan, de biztosan el kezdenek zavarni majd bennünket. Legyen szó a ráncosodásról, az egyre több fájó ízületről, vagy az őszülésről, amennyire csak tudjuk, próbáljuk elejét venni a változásoknak, de sajnos van, amikor nem megy.

A hajzatunk tekintetében ráadásul nem csak a hajszín elvesztése okoz változásokat külsőnkben. Ugyanis az öregedéssel egész szervezetünk másképp kezd működni, megváltoznak a hormonszintek, és bizony megindul egy olyan természetes hajhullás, ami sokaknál eredményezi azt, hogy inkább rövidebb frizurára váltanak.

öregedés idősödés őszülés hajhullás kopaszodás hajgyérülés mezoterápia hairhungary hajátültetés frizura fiatalos frizura hajvágás

Az elvékonyodott és megfogyatkozott hajszálak ugyanis már nem adnak olyan frizurára lehetőséget, amit eddig minden gond nélkül viselni tudtunk. Persze a legegyszerűbb megoldás ilyenkor tényleg az, ha az ollóért nyúl fodrászunk keze, azonban ezzel sokszor csak még inkább idősebbnek tűnünk majd.

Pedig nem csak az őszülés ellen létezik megoldás, hanem bizony arra is, hogy ne kelljen megválnunk a hosszú hajtól. Elsősorban megelőzhető, illetve kitolható az ideje ennek azzal, ha már egész életünk során megpróbálunk odafigyelni a megfelelő táplálkozásra és vitaminbevitelre. Ez azonban nagyon sokszor nem elég.

Viszont, ha már a legelső változásokra felfigyelünk, van még megoldás arra, hogy kissé elhalasszuk az idősödés komolyabb jeleinek mutatkozását frizuránkon. Akár egyes külső készítmények alkalmazásával is jó eredményeket érhetünk el, de olyan kezeléseket is igénybe vehetünk ilyenkor, mint például a mezoterápia.

Nők esetében sokszor már a negyvenes éveikben szükség lehet arra, hogy a hajhagymák nagyobb intenzitású támogatást kapjanak. Cserébe viszont még hosszú évekig nem lesz szükség arra, hogy rövid frizurára váltsanak. A férfiak esetében azonban sajnos akár már sokkal korábban elkezdődhet a haj gyérülése, főként akkor, ha genetikai eredetű kopaszodásról beszélünk. Ilyen esetekben, ha nem szeretnénk tar fejtetővel tovább élni, akkor a hajátültetés jelent biztos és végleges megoldást.

A fiatalosabb külsőért, illetve az egészséges, hiánytalan frizuráért tehát tehetünk, és nem kell mindenképpen beletörődnünk abba, hogy az idő múlása milyen változásokat akar rajtunk véghez vinni.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

A haj szerepe a szexualitásban

0 Komment

Bár egyes afrikai törzsi kultúrákban azt tartják vonzónak mindkét nem esetében, ha teljesen kopaszra borotválják magukat, ez egy erős kivételnek számít. Általánosságban kijelenthető, hogy a hajzat igenis nagyon fontos szerepet tölt be a szexualitásban. Talán nem is gondolnánk elsőre, hogy mennyire.

Felmérések szerint a férfiak többsége ugyanolyan előkelő helyre teszi a női frizurát, mint például a mosolyt, vagy a hosszú lábakat, ha arról van szó, milyen részletekre figyelnek fel először, és mi indítja be a vonzalmat. Ráadásul a haj nem csak az első benyomáskor fontos, hanem a későbbiek folyamán is egyenesen főszerepet kaphat a szexualitás terén.

A férfiak többsége még mindig a hosszabb hajú nőket látja izgatóbbnak, a rövid haj sok esetben inkább eltereli a figyelmet, mintsem magára csalogatná azt. A hajzat látványa mellett pedig sok esetben érzéki élményt jelenthet a puha tincsek tapintása, összekócolása is.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary öröklött kopaszodás férfias frizura szexualitás hosszú haj vonzó külső

A nők terén ennél jóval megoszlóbbak a vélemények, már ami a férfias hajzatot illeti. Nagyon sokan ugyanis sármosnak tartják - ahogy előző cikkünkből is kiderült -, ha egy férfi kopasz. Viszont többen még mindig szeretnek beletúrni a dús és ápolt férfi frizurába.

Természetesen a vélemények egyéntől függőek, hiszen mindenkinek más tetszik, azonban egy biztos. A hajzatnak hatalmas szerepe van a szexualitásban, és ezzel együtt természetesen a párválasztásban is. Csak akkor fogunk tudni tetszeni a külvilágnak, ha saját stílusunknak és kinézetünknek megfelelően választjuk ki a frizuránkat is. Hiszen, ha mi elégedettek vagyunk, akkor egész kisugárzásunk pozitívan fog hatni.

Sajnos azonban akadnak olyan problémák, melyek meggátolnak ebben minket. A nők többségénél fellelhető, hogy az sosem elég jó, ami van. Azonban, míg az olyan gondokra, hogy egyenes helyett göndört, vagy szőke helyett barna frizurát szeretnénk, egyszerű megoldások vannak, addig sokszor szembekerülhetünk olyan problémákkal is, melyek már nem ilyen könnyen orvosolhatók.

A hajhullás egy nagyon komoly gond, melyet fontos minél hamarabb kezelni. Nőknél általában átmeneti ez a probléma, és a kiváltó okok megoldásával, illetve egyes kezelések segítségével visszaállítható a hajzat állapota. A férfiaknál azonban sajnos a legtöbb esetben öröklés okozza a kopaszodást, aminek vagy az elfogadás a megoldása, vagy a hajátültetés jelenthet biztos módot arra, hogy ne kelljen megválni a hajzattól, ha nem szeretnénk.   

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Miket rejt a hajzatunk?

0 Komment

Sokszor csak bajlódunk vele, merre fésüljük, milyenre vágassuk, hogyan hordjuk, mégis emellett az egyik legjótékonyabb részünk a frizuránk, amely segít eltakarni rengeteg apróságot. Persze, amíg sűrű hajjal rendelkezünk, még valóban csak apróságnak látjuk ezeket, azonban, ha kopaszodni kezdünk, egyből nagyobb hangsúlyt kapnak. De mik is lehetnek pontosan ezek a korábban semmiségnek tűnő problémák?

Elsősorban meg kell említenünk az anyajegyeket a fejbőrön, melyeknek létezését lehetséges, hogy életünk első szakaszaiban észre sem vesszük. Maximum érezhetjük őket ujjbegyeinkkel egy-egy hajmosás során, de nem tulajdonítunk számukra egyáltalán jelentőséget. Azonban, amint gyérülni kezd a frizura, már sokkal nagyobb szerepük lesz, hiszen rettentő zavaróak tudnak lenni. Főként látványban, ami miatt el kezdjük majd rosszul érezni magunkat, és amíg csak lehet, próbáljuk majd úgy fésülni meglévő hajzatunkat, hogy ezeket eltakarjuk vele.

A másik hasonló, zavaró apróság is ilyenkor jelentkezik, méghozzá az egyéb bőrhibák csoportja. Ide sorolhatjuk a makacs zsírcsomókat, pattanásokat, illetve egyéb szemölcsöket, foltokat. Iszonyatosan idegesítőek lehetnek, ha nem tudjuk őket elrejteni.

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk magát a fejformát, ami nem mindenkinél előnyös, ha központi szerepet kap. A frizurát is általában úgy választjuk ki – amíg megtehetjük -, hogy a fejformánknak megfelelő legyen, kinek mi az előnyösebb. Azonban, ha a hajhullás olyan mértékeket ölt, hogy ezt már nem tudjuk elkövetni, akkor szembesülnünk kell a ténnyel, hogy a fejformánkon bizony változtatni nem lehet.

Amikor megindul a kopaszodás, természetes módon először mindenki próbál azonosulni az új állapottal. Eleinte biztos a rémület, aztán pedig próbálunk úrrá lenni a helyzeten. Sajnos azonban  azt nem mindenki teheti meg, akár az ízlése, akár a fent említett és egyre inkább előjövő gondok miatt, hogy teljesen levágatja haját, és beletörődik a kopaszságba. A férfiak többségénél előforduló, öröklött jellegű hajhullás tekintetében pedig előbb utóbb ide kéne, hogy vezessen az elfogadás.

Azok számára, akiknek nem megy, és nem akarnak beletörődni a kopaszodás kellemetlenségeibe, a hajátültetés adja meg a tökéletes megoldást. Segítségével nem kell búcsút intenünk a hajzatnak, és ezzel együtt attól sem kell tartanunk, hogy az apró részletek eltakarása megszűnik.

 

A hajhullás okairól, a hajátültetésről és a többi lehetséges kezelésről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport