Az őszülés férfias?

0 Komment

Ugyanúgy, ahogyan a kopaszság, az őszülés is lehet valakinél igazán férfias és szexi. Azonban nem tudunk ebben sem általánosítani, ugyanis bőven akadnak olyanok is, akik utálják már az első észrevehető ősz szálakat, és bármit megtesznek érte, hogy eltüntessék azokat.

Pontosan emiatt terjedt el például a hajfestékek és hajszínezők használata már férfiak körében is, ugyanis nem mindenki akar beletörődni a színét vesztő hajszálak megjelenésébe. Nem feltétlenül amiatt, mert ezzel megindul a félelem a fiatalság elvesztésétől, hanem sok esetben azért, mert egyszerűen nem tudnak azonosulni az új, kibontakozó hajszínükkel.

Rengeteg férfinál indul meg már nagyon korán az őszülés, szintén hasonlóan, mint a kopaszodás, ami sok esetben a serdülőkorban is elkezdődhet, de általában a 30-as éveikben éri el a legtöbbjüket. Természetesen a kettő nem jár együtt, sőt! Ismerünk olyan ősz hajúakat, akiket még idősebb korban sem fenyegeti hajgyérülés, és sajnos bőven akadnak olyan kopaszodók, akiknek még csak esélye sem volt arra, hogy hajszálaik őszülni kezdjenek.

Míg az őszülés problémáját egyszerűen tudjuk orvosolni, akár csak a haj színezésével, addig a hajhullásra nem éppen ilyen egyszerű a megoldás. Attól függően, hogy mi okozza a nagyobb számú hajveszteséget, próbálkozhatunk egyes kezelésekkel, vagy külső-, illetve belső szerek alkalmazásával is. Azonban, ha a fent említett, öröklött jellegű kopaszodásról van szó, akkor előbb-utóbb eljutunk a döntés elé, hogy a kopaszságot választjuk, vagy nem.

Ha nem akarunk beletörődni frizuránk elvesztésébe, akkor a hajátültetés az egyetlen végleges megoldás, ami azt az eredményt tudja biztosítani, amit újra látni szeretnénk a tükörben. A kiforrott technológiának köszönhetően ráadásul még olyan apróságokra is hangsúly kerül, mint például az átültetett hajszálak színe. Tehát - amennyiben persze a páciens nem teljesen ősz hajzattal rendelkezik -, ki lehet válogatni, hogy az átültetett szálak között ne legyen ősz hajszál. Mint ahogy eleve erős és egészséges hajszálak kerülnek kiválasztásra.

Azt tehát, hogy kinek mi áll jól, hogyan érzi magát vonzónak, saját magának kell eldöntenie. Ha valamilyen folyamat megindul hajzatunkat tekintve, van választási lehetőségünk mindig, és ha nem tudunk megbékélni tükörképünkkel, akkor tegyünk érte, hogy újra jól érezzük magunkat bőrünkben!

 

Ismerje meg jobban a hajbeültetési eljárást és a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Igenis fontos a haj!

0 Komment

Még dal is született arról, hogy nem a haj fontos, hanem az ész, és persze mindenhol hallhatjuk azt az elcsépelt mondatot is, hogy csak a belső számít, de álljunk meg egy pillanatra, és gondolkozzunk el azon, hogy a külsőnk tulajdonképpen minek a mutatója? Egyértelmű, és egyszerű a válasz: saját egyéniségünké.

Az, hogy ki milyen frizurát hord, hogyan öltözködik, vagy éppen mit tart fontosnak a megjelenésében, igazán egyénfüggő. Ha pedig nem tudjuk azt a képet viszontlátni a tükörben, amiről úgy éreznénk, tényleg mi vagyunk, akkor az már nem csak a külsőről szól majd. Az elégedetlenség ugyanis súlyos lelki és önbizalmi károkat szülhet, és ilyenkor már teljesen egyértelmű, hogy mennyire szoros a kapocs a külsőnk és a belsőnk között.

Az egyik legfontosabb eleme kinézetünknek nem más, mint a hajzatunk. Akármennyire is csekélységnek tűnhet, de egy rosszul levágott haj akkor is elégedetlenséggel tölt el minket, és mindaddig el is ronthatja napjainkat, amíg nem javíthatunk ezen a csorbán. Ráadásul a frizuránk az egyik kifejező eszköze annak, kik is vagyunk valójában, és ha nem áll úgy, ahogyan mi szeretnénk, akkor bizony teljesen idegennek is érezhetjük.

De a hajvágás, a különböző hajzatok megválasztása és az, hogyan fésüljük vagy fixáljuk reggel frizuránkat teljesen eltörpül amellett, hogyha egy olyan problémával állunk szemben, amivel bizony mi nem tudunk kezdeni semmit. A kopaszodás ugyanis egy nem megválasztható folyamat, ami akkor indulhat meg, amikor nem is számítunk rá. Hiszen vagy valamilyen külső hatás miatt kezdhet hullani hajzatunk – amire talán könnyebb még megoldást találnunk -, vagy a génjeinkbe kódolt hajgyérülés kezdődik meg, amivel már nehezebb szembe nézni.

Az öröklött jellegű hajhullás ugyanis nem meggátolható, és megjelenése drasztikus változásokat hozhat. A legtöbben nehezen, vagy egyáltalán nem képesek elfogadni a kopaszodás egyre inkább látható jeleit, de nem is szabad beletörődni, hiszen nem mindenki tud azonosulni a kopaszsággal, és emiatt nem is érzik magukat jól saját bőrükben.

A hajátültetés pontosan nekik nyújt segítő kezet, hiszen az eljárás képes visszaadni az elveszettnek hitt frizurát, biztos és végleges megoldásként. Tehát, aki nem szeretne magasodó homlokvonallal, vagy a fejtetőn egyre terjedő kopasz folttal együtt élni, annak nem is kell ezt tennie. Válassza a hajbeültetés kínálta lehetőséget arra, hogy újra olyan frizurája lehessen, amit sajátjának érez!

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Férfi divat női szemmel

0 Komment

Az idei év legnagyobb férfi frizura trendje az oldalt felnyírt, fent pedig hosszabbra meghagyott hajzat. Ahhoz, hogy a felső taraj úgy álljon, ahogy azt a viselője szeretné, általában elegendő, hogyha beszárítják, de sok esetben szükség van hozzá némi hajformázó kozmetikumra is, ami viszont kicsit más irányba tereli ezt a frizurát.

Kinézetre ugyanis minél természetesebben hatnak a fürtök, annál jobb, kicsit megbolondítva ezzel a látványt, ami messze áll a természetestől. Ha be kell vetni valamilyen hajfixálót hozzá, akkor inkább a hajspray-ket választják, hiszen a zselétől már teljesen más lesz az összkép. Emellett a férfiaknak óvatosan kell bánniuk az ilyen kozmetikumokkal, ugyanis a nők egyik legnagyobb rémálma, ha nem túrhatnak bele a sűrű tincsek közé anélkül, hogy ne lenne tiszta ragacs a kezük utána.

Ráadásul a túl sok formázás egyáltalán nem tesz jót a hajzatnak, legyen szó hajzseléről, vagy bármilyen más eszközről. Egy idő után olyan mértékben is károsodhatnak a hajszálak, hogy elvékonyodásukat követően gyérülni kezdhet frizuránk, akkor viszont előbb-utóbb el is felejthetjük a dús hajkoronát.

Női szemmel a másik nagyon lehangoló dolog, amikor azok is ilyen frizurát választanak maguknak, a trendet követve, akiknek egyáltalán nem áll jól. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen fejformával, milyen karakterű arccal és persze, milyen mennyiségű hajjal rendelkezik az egyén, ráadásul az életkor sem egy utolsó szempont.

Éppen ezért nagyon drasztikus változást jelent az is, ha valaki elkezd kopaszodni, ugyanis sajnos az sem áll jól mindnekinek. Persze, nem minden a kinézet, de igenis fontos számunkra a megjelenés, és ha saját magunk elégedetlenek vagyunk külsőnkkel, az bizony komoly lelki gondokhoz is vezethet.

A hajátültetés viszont választ ad a maradandó kopaszodás legnagyobb kérdéseire azzal, hogy biztos, és végleges megoldást tud nyújtani. Ha tehát valaki nem érzi jól magát gyérülő frizurájában, akkor annak nem is kell ebbe beletörődnie.

Hajzatunkat tekintve tehát az a legfontosabb, hogy az első mindig hajunk állapota legyen. Semmit ne vigyünk túlzásba, ami valamennyire is árthat neki. Emellett pedig törekedjünk olyan frizurát választani magunknak, amiben egyrészt jól érezzük magunkat, másrészt pedig minden tekintetben hozzánk illik, és ne akarjunk mindenképpen megfelelni az amúgy is folyton változó divatnak.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Mikor menjünk fodrászhoz?

0 Komment

Ugyanúgy, ahogy a nők körében is elterjedt a rövid haj, a férfiak tekintetében is sokan hornadak hosszú, vagy félhosszú frizurát. Akinek nem teljesen rövid a hajzata, annak bizony nagyon fontos, hogy figyeljen oda hajvégeire, ugyanis van az a pont, amikor már nem halogathatjuk a hajvágást.

A hajvégek természetes módon is elvékonyodnak az idő múlása során, azonban ilyenkor, nyáron annyira sok káros hatás éri hajzatunkat, melyek kifejezetten szárítják és gyengítik frizuránkat, hogy még hamarabb lesznek töredezettek.

A száraz, élettelen, fénytelen és töredezett haj pedig az előfutára olyan komolyabb problémáknak is, mint például a hajhullás, hiszen, ha nem törődünk hajunk rossz állapotával, akkor az előbb-utóbb nagyobb károkat is eredményezhet.

Egy nagyon egyszerű trükk segítségével könnyen megállapíthatjuk, hogy azonnal fel kell keresnünk fodrászunkat, és emellett nem árt odafigyelnünk arra is, hogy ápoljuk hajzatunkat. Fogjunk egy tincset, és figyeljük meg közelről a végét. Ha szétálló szálakat látunk, az már nem jó jel. Tekerjük fel a tincs alsó részét ujjunkra, és figyeljük meg, hogy rálapul-e, vagy a szálak össze-vissza állnak ki inkább. Amennyiben az utóbbit tapasztaljuk, akkor itt az ideje a hajvágásnak!

Természetesen azzal, hogy megszabadulunk az egészségtelen hajvégektől, még nem oldottunk meg minden problémát. Tévhit ugyanis, hogy a hajvágástól gyorsabban nő a haj, mint ahogyan az is, hogy a hajhullás megállítható, ha gyakrabban járunk fodrászhoz. Frizuránk persze sokkal inkább szebb lesz, és egészségesebb kinézetű, ha eltűnnek az elvékonyodott, töredezett hajvégek, mégis nagyon fontos, hogy mindig szánjunk időt a megfelelő ápolásra is.

Hajhullás persze rengeteg okból kifolyólag indulhat meg, és sok esetben sajnos nem tehetünk ellene semmit. Éppen ezért érdemes minél előbb kivizsgáltatni, hogy mi állhat a háttérben, és ennek megfelelően kezeltetni a problémát. Nagyon sokszor elegendő a kiváltó okok orvoslása, melynek következtében a hajzat állapota is helyre áll.

A legnagyobb számban azonban még mindig az öröklött jellegű kopaszodás keseríti meg az emberek életét, főként férfiak körében. Ilyen esetekben a hajátültetés az egyetlen megoldás, mely biztos és végleges eredményt ad.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Új hajdivatok

0 Komment

Minden évnek megvannak a saját adottságai a divat terén. Mivel a fesztiválok korszakát éljük, ezért a legtöbben most arra szavaznak, legyen minél kócosabb, természetesebb és bolondosabb a frizura. Na de mire számíthatunk, mit okozunk ezzel hajunk állapotának?

Attól függetlenül ugyanis, hogy a természetes kócosságra törekszünk, ezt sok esetben csak úgy érhetjük el, hogy ugyanúgy használunk káros hajfixálókat és hajformázókat, mint egy szoros konty vagy egy „éppen most léptem ki a fodrásztól” frizura esetében.

A legújabb őrületben nem göndörítővel próbálnak fürtöket varázsolni a hosszú hajba, hanem egyszerűen a hajszárító segítségével készítenek hullámokat, ami azt jelenti, hogy megtördelik a hajszálakat. A kócosság eléréséhez valódi kócolásról van szó, a fésű ilyenkor nem játszik központi szerepet. Márpedig ettől sajnos hajszálaink előbb vagy utóbb szintén meg fognak törni. A színesítő kréták és spray-k pedig már csak habok a tortán. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy az effajta frizurák készítése között mindig hagyjunk néhány nap pihenőt, és ebben a néhány napban fektessünk több energiát abba, hogy megfelelő ápolást kapjon egész hajzatunk.

Akár vásárolt termékekkel, akár otthon elkészíthető pakolásokkal kényeztethetjük ilyenkor frizuránkat, figyeljünk oda, hogy mindig a saját hajzatunknak, illetve a hajunkkal felmerülő problémáknak megfelelő módszereket alkalmazzunk. És, ha a fenti frizurák közül választottunk egyet az estére, hazaérkezés után mindenképpen foglalkozzunk még hajunkkal, ha lehet, mossuk meg, fésüljük ki, hogy egészségesebb állapotban lehessen.

A hajzat amúgy is könnyen szárad ki és törik meg, hiszen rengeteg olyan hatás éri, melyek nem tesznek jót állapotának. Ha nem figyelünk oda, akkor sajnos olyan gondok is előjöhetnek, mint a töredezettség, a fénytelenség, a hajszálak elvékonyodása és legrosszabb esetben a hajunk hullása.

Segítségünkre lehet utóbbi kezelésében például a mezoterápia, vagy a prp-kezelés, melyeknek köszönhetően hajhagymáink működése és az egészséges hajnövekedés sokkal gyorsabban visszaállhat. Másfajta hajhullás esetében viszont lehetséges, hogy csak a hajátültetés jelenthet megoldást. Ahhoz, hogy kiderítsük, mi áll a hajhullás hátterében, és mit tehetünk ellene, forduljunk minél előbb szakemberhez!

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport