Új hajdivatok

0 Komment

Minden évnek megvannak a saját adottságai a divat terén. Mivel a fesztiválok korszakát éljük, ezért a legtöbben most arra szavaznak, legyen minél kócosabb, természetesebb és bolondosabb a frizura. Na de mire számíthatunk, mit okozunk ezzel hajunk állapotának?

Attól függetlenül ugyanis, hogy a természetes kócosságra törekszünk, ezt sok esetben csak úgy érhetjük el, hogy ugyanúgy használunk káros hajfixálókat és hajformázókat, mint egy szoros konty vagy egy „éppen most léptem ki a fodrásztól” frizura esetében.

A legújabb őrületben nem göndörítővel próbálnak fürtöket varázsolni a hosszú hajba, hanem egyszerűen a hajszárító segítségével készítenek hullámokat, ami azt jelenti, hogy megtördelik a hajszálakat. A kócosság eléréséhez valódi kócolásról van szó, a fésű ilyenkor nem játszik központi szerepet. Márpedig ettől sajnos hajszálaink előbb vagy utóbb szintén meg fognak törni. A színesítő kréták és spray-k pedig már csak habok a tortán. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy az effajta frizurák készítése között mindig hagyjunk néhány nap pihenőt, és ebben a néhány napban fektessünk több energiát abba, hogy megfelelő ápolást kapjon egész hajzatunk.

Akár vásárolt termékekkel, akár otthon elkészíthető pakolásokkal kényeztethetjük ilyenkor frizuránkat, figyeljünk oda, hogy mindig a saját hajzatunknak, illetve a hajunkkal felmerülő problémáknak megfelelő módszereket alkalmazzunk. És, ha a fenti frizurák közül választottunk egyet az estére, hazaérkezés után mindenképpen foglalkozzunk még hajunkkal, ha lehet, mossuk meg, fésüljük ki, hogy egészségesebb állapotban lehessen.

A hajzat amúgy is könnyen szárad ki és törik meg, hiszen rengeteg olyan hatás éri, melyek nem tesznek jót állapotának. Ha nem figyelünk oda, akkor sajnos olyan gondok is előjöhetnek, mint a töredezettség, a fénytelenség, a hajszálak elvékonyodása és legrosszabb esetben a hajunk hullása.

Segítségünkre lehet utóbbi kezelésében például a mezoterápia, vagy a prp-kezelés, melyeknek köszönhetően hajhagymáink működése és az egészséges hajnövekedés sokkal gyorsabban visszaállhat. Másfajta hajhullás esetében viszont lehetséges, hogy csak a hajátültetés jelenthet megoldást. Ahhoz, hogy kiderítsük, mi áll a hajhullás hátterében, és mit tehetünk ellene, forduljunk minél előbb szakemberhez!

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Jude Law homlokvonala egyre magasabb

0 Komment

Bár mostani frizurájával is az egyik legférfiasabb és legszexibb színésznek tartják nők milliói, igencsak szemet szúr, hogy Jude Law homlokvonala egyre inkább teret nyer, és a kis gyér pamacs elől a homlokánál is kezd inkább nevetségessé válni. Ugyan híresztelések voltak arról, hogy a filmsztár átesett már hajátültetésen, de mostani kinézete ezt eléggé cáfolja, viszont az biztos, hogy sokkal jobban tenné, ha megfontolná a hajbeültetés lehetőségét.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés hairhungary jude law színész filmsztár homlokvonla frizuraRégen sem volt olyan dús hajkoronája, mára azonban már egyre inkább teret nyer a hajatlan rész, ami valljuk be, igazán már neki sem áll jól. Mivel arc- és fejformája teljességgel tiltakozik az ellen, hogy kopaszra nyírassa haját, ezért muszáj valamekkora frizurát viselnie, de az idő előrehaladtával már ez sem lesz jó megoldás.

A híresség jobban tenné, ha a hajátültetés mellett döntene, hiszen dúsabb frizurával akár még több női szívet is megdobogtathatna, és mindenképpen nagy sikere lenne. Sokan persze még mindig félnek attól, hogy a rossz nyelvek mit fognak szólni ahhoz, ha valaki a külseje pozitív változásának érdekében valamilyen beavatkozás mellett dönt. Rengetegen tagadják még akkor is ezt, ha valóban kézzel fogható a bizonyíték, pedig ennek semmi értelme.

A hajzat ugyanis nem csak esztétikailag fontoshajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés hairhungary jude law színész filmsztár homlokvonla frizura mindenki számára, hanem lelki gondokat is okozhat, ha olyan változások kezdődnek el, melyekre nincsen igazi gyógyszer, vagy nem lehet megfordítani őket. Az öröklött jellegű kopaszodásra, illetve az olyan hajhullás okozta károkra, melyek maradandóak, csak a hajátültetés jelent megoldást. Az eljárást követően pedig nem csak a régi vagy éppen az oly sok ideje megálmodott frizura gazdagítja külsőnket, hanem visszatérhet önbizalmunk is.

Persze nem gondoljuk, hogy a színész híján lenne az önbizalomnak, de mindenképpen érthető lenne, ha nem elégedne meg gyér frizurájával. Ugyan az évek során már szinte védjegyévé vált az erőteljes, kontrasztos homlokvonal, ezért nem is lenne muszáj egy átlagos frizurát kialakítani neki, azonban az mindenképpen jót tenne kinézetének, ha legalább annyira visszanyerné hajzata a dússágát, amilyen évekkel ezelőtt volt.

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Amerikai botrány

0 Komment

A 2014-es, „Amerikai botrány” című film egy olyan – valóságos eseményekre alapuló – történetet dolgoz fel, mely a 70-es évek Amerikájában zajlik. Christian Bale egy olyan zseniális bűnözőt alakít, aki kénytelen együtt dolgozni egy FBI ügynökkel, de talán nem is ez a lényeg, hanem az, hogy karaktere mennyire képes visszaadni ennek az időszaknak a sajátosságait.

A színész ráadásul nem kevés kilót szedett fel a szerep kedvéért, és igazán jól alakítja a neves szélhámost, nem beszélve frizurájáról, ami az akkori korszakban szinte az ilyen fazonok sajátjaként nevezhető. A kopaszodó tag, aki nem képes elviselni hajatlanságát, kimondottan furcsa megoldást talál arra, hogy dús frizurája lehessen.

A film első 5 perce csak erről szól, és végignézhetjük, hogyan varázsol magának - számára kielégítő, de valljuk be, elég furcsa – hajkoronát. A ragasztott paróka résztől kezdve a tupírozásig, az érdekes átfésüléseken keresztül minden megvan ebben a frizurában, mire elkészül.

Persze tudjuk, hogy ezekben az időkben még nem volt lehetőség arra, amit a mai technika már megteremtett számunkra, és igazán csekély volt azon alternatívák száma, melyek valamilyen módon segítséget jelenthettek a hajhullással szemben. Ma már tudjuk, hogy a genetika okozta kopaszodásnak nincs ellenszere, csak maximum késleltetni lehet a folyamatot. Viszont a nagyfokú fejlődésnek köszönhetően mára lett egy olyan tökéletes megoldás a kopaszságra, mely abban az időben még csak kezdetleges cipőben járt.

A hajátültetés most már egy technikailag teljesen kiforrott eljárás, mely nem csak képes visszaadni a hajzatunkat, hanem mindezt végleges megoldásként teszi. A beavatkozást precíz eszközökkel végzik, és a tarkótáji donorterületen lévő hajszálakat ültetik be a kopasz részekbe. Mivel azok ott nem hullottak ki, így biztosak lehetünk abban, hogy új helyükön is így fognak viselkedni.

Ha akkoriban lett volna ilyenre lehetőség, akkor biztos, hogy a Bale által alakított, kopaszodásban szenvedő szélhámos is ezt a megoldást választja ahelyett, amit leművelt akkori hajzatával. Ha pedig a híres sztár esne bele ennek a problémának a csapdájába, bizony neki is el kellene gondolkodnia a hajbeültetésen, hiszen valljuk be, dús hajzattal sokkal jobban fest a képernyőn.

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Őrültségek netovábbja

0 Komment

Számunkra ez a szokás még ismeretlen, de ki tudja, hogy éppúgy, mint a Halloween, vagy a Valentin-nap, egyszer lehet, hogy ez is teret nyer kishazánkban. Talán a leginkább a farsanghoz hasonlítható átalakulás sokaknak tetszetős lehet, azért reméljük, hogy egyelőre maradunk a megszokott jelmezeknél egyszer egy évben.

Amerikában ugyanis minden évben megrendezik a „Crazy Hair Day”, vagyis az őrült hajak napja nevezetű ünnepet, amikor minden gyermeknek kreálnak valami eszement frizurát. Állítólag ezen a napon az a ciki, ha mindennapi hajzattal érkeznek a nebulók azon iskolákba, melyekben tartják ezt a szokást. Ahhoz pedig kétség sem férhet, hogy az ottani szülők mindent bevetnek azért, hogy az ő gyerekük lehessen a leginkább feltűnő, vicces vagy éppen ijesztő jelenség.

A képek láttán lehetséges, hogy először azt gondoljuk, jó buli, de azért érdemes megfigyelni, hogy mennyire káros lehet akár egy ilyen alkalom is a hajzat szempontjából. Az extra erős zselék, lakkok és ki tudja, még milyen vegyszerek teljesen leigázzák a hajszálakat, nem beszélve az összes mesterséges színezőről, melyek még inkább roncsolják a haj szerkezetét. Persze, mivel ez csak egy nap, talán nem is kellene ennyire vészjóslónak lenni, de a regeneráció nem minden esetben lesz gyors, akár az is előfordulhat, hogy az a legjobb megoldás, ha levágják a gyermek haját, amennyire szükséges.

A fent látott hajkölteményeket természetesen tényleg csak egyetlen napig viselik a gyerekek, de ebből a témából kifolyólag mindenképpen meg kell említenünk, hogy a mindennapi kémiai anyagok alkalmazása nagyon roncsoló hatással lehet hajzatunkra. A képen szereplő frizurák ugyan ezek nagymértékű használatáról tanúskodnak, de higgyük el, az ehhez képest semminek tűnő lakkozást, zselézést vagy habozást kevésnek gondoljuk, mindennapos használatuk azonban sokkal nagyobb károkat okozhat, akár hajhulláshoz is vezethet.

A kopaszodás pedig nem játék, minél előbb ki kell vizsgáltatnunk, hogy mi okozhatja. Amennyiben olyan káros tényezők indították el a folyamatot, melyekről említést tettünk, akkor elegendő lehet a káros anyagok elhagyása, illetve rosszabb esetben segítséget nyújthat például a mezoterápiás kezelés is. Olyan esetekben viszont, amikor maradandó kopasz foltokról, esetleg genetikai jellegű kopaszságról beszélünk, csak a hajátültetés adhat segítséget.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Fonatok férfiaknak?

0 Komment

Nemrégen mutattuk be egy korábbi cikkünkben, hogy milyen változások indultak meg 2015-ben a férfi frizura divatjában. Akkor még kérdőjelekkel vártuk, hogy mit hoz majd az idei év, miben tér majd el, vagy éppen mit visz tovább, de erre az új őrületre még mi sem számítottunk.

Az egyik legfrissebb divat szerint ugyanis trendi lesz a férfiaknál is a hajfonat. És most nem apró, afro fonásról beszélünk – ami szintén ízlés kérdése, kinek tetszik, és kinek nem -, hanem igazi fonott tincsekről. A félhosszú, illetve hosszú hajzatnál egyre jobban terjed ez az újítás, ami valljuk be, igencsak meghökkentő.

Természetesen mindenki azt a divatot követi, amelyiket csak szeretné, de azért ez mégiscsak inkább a hölgyek körében volt eddig látható. Persze a nemek sajátosságai és divatjai az elmúlt évek során nagy mértékben keveredtek egymással, és éppen annyi férfias dolgot vettek át a lányok, mint amennyi feminin változást észlelhetünk a férfiaknál, azért jó lenne, ha egy egészséges határvonal maradna az erősebb és a gyengébb nem között.

Továbbá, ha gyakran hordanak majd ilyen fonást frizurájukban a férfiak, azt bizony hajzatuk is megsínyli idővel, ugyanis nem tesz jót a hajhagymáknak. Persze ez nem azt jelenti, hogy senki ne merjen fonatot hordani, mert veszélyes, de nem árt finoman bánni tincseinkkel. Főképp azért nem, mert nagy számban érinti a férfiakat az öröklött jellegű kopaszodás, melyet csak gyorsítunk az effajta roncsolásokkal.

Ráadásul a genetikai eredetű hajhullásnál sajnos nincs esély arra, hogy a kihullott szálak maguktól visszanőjenek. Ilyen esetekben csak a hajátültetés tud segíteni, mely nem csak visszaadja régi frizuránkat, de eredménye végleges is. Persze ezek után is óvnunk kell hajszálainkat, hiszen az lehet, hogy a hormonok már nem, de mi magunk attól még károsan hatunk frizuránkra.

A fent említett fonatok készítésénél például ügyeljünk arra, hogy minél lazábban fogjuk össze tincseinket, és semmiképp se fonjuk szorosra hajunkat. Emellett kerüljük a kémiai anyagokat, az erős zseléket, melyek szintén károkat okozhatnak hajszálainkban. Végül, de nem utolsósorban csak rövidebb ideig hordjuk fonatban a hajunkat, legkésőbb alvás előtt szedjük szét, hogy hajzatunk és fejbőrünk is tudjon pihenni!

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu