Hajtrendek idén nyáron

0 Komment

Míg a tavalyi nyár egyik legnagyobb divatja a fiús, mégis extravagáns, rövid frizura volt a hölgyeknél, most kicsit szolidabbra vált az idei stílus. Nézzük meg közelebbről, milyen frizurákra kell áttérnünk, ha követni akarjuk a mostani trendet nyáron!

Az idei legnagyobb sláger hajviselet terén a félhosszú, vállig érő hajzat. Kicsit visszafogottabb, mégis rengeteg lehetőség rejlik benne. Lehet hordani egyenesen, de a göndör tincsek szintén jól mutatnak ilyen hosszúságban. Kényelmes is, hiszen még mindig összeköthető a nagyobb melegekben. Általában minden arcformához illik, tehát nem lőhetünk nagyon mellé vele, és a színekben elengedhetjük fantáziánkat, kibontakozhatjuk személyiségünket akkor is, ha nem vadóc a kiinduló frizura.

Természetesen emellett a rövid haj sem megy ki a divatból teljesen, inkább azt mondhatnánk, hogy átalakul, és extra helyett inkább a lazább, nőiesebb, elegánsabb változatai hódítanak majd. A hosszú haj kedvelői se essenek kétségbe! Az intenzív színek mellett most dominálnak a természetes, natúr színek, melyekkel igencsak jól mutatnak a hosszú loknik. A 2015-ös év legkeresettebb színe pedig nem más, mint a marsala. Ez a különleges szín tökéletesen illik minden frizurához, és feldobja, dögössé varázsolja viselőjét.

Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy mindenféle hajformázás és festés után nagy hangsúlyt kell fektetnünk hajzatunk ápolására, hiszen nyáron eleve nagyon sok káros hatásnak van kitéve, ezek pedig csak tetézik ezt. Használjunk hajpakolásokat, figyeljünk oda a helyes hajszárításra, és soha ne alkalmazzunk szünet nélkül semmilyen hajformázó eszközt.

A fent említett dolgok ugyanis kiszáríthatják a hajunkat, tönkretehetik a hajszálak szerkezetét, és előbb-utóbb hajhullást idéznek elő. Ilyenkor nagyon fontos észbe kapnunk, és azonnal felhagynunk a káros eszközök használatával, de sokszor ez nem elég ahhoz, hogy visszaálljon a rend. Átmeneti hajhullás esetén nagy segítségünkre lehet a mezoterápiás- vagy a prp-kezelés, melyek segítségével sokkal gyorsabb lesz hajzatunk regenerálódása. A HairHungary Klinikán a hajátültetési eljárás mellett – mely a maradandó kopasz foltokra is végleges megoldást nyújt – ezen terápiás megoldásokkal is várják a pácienseket, hogy mindenki személyre szabottan kaphassa meg a megfelelő orvoslást problémájára.

 

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tényleg vicces?

0 Komment

Az öröklött jellegű kopaszodás – mely főként a férfiaknál fordul elő -, bizony nagyon sokakat érint. Aki hiú természet, egyből elkezd küzdeni ellene vagy így vagy úgy, legyen szó különböző készítmények alkalmazásáról, vagy a sapka folyamatos viselésének bevezetéséről. Vannak azonban olyanok is, akik félvállról véve a dolgot, inkább humorosan közelítik meg a témát. De biztos, hogy jól teszik?

Mindkét verzió esetén az a válasz, hogy nem. Az első típus előbb vagy utóbb persze be fogja látni, hogy a rengeteg, drogériákban kidobott pénz helyett más megoldás után kellene néznie, a sapka pedig inkább ronthat a helyzeten, mint segítene, és nem lehet mindig rajtunk, tehát nem tud örökké takarni. A második típusnál az a gond, hogy egyszerűen képtelenség egy egész életet viccbe burkolva leélni. Sajnos hamar elveszíti poénosságát, és inkább szánni fogja majd a külvilág. Az alábbi képet elnézve lehet, hogy először mosolygunk egyet, sőt, még talán ötletesnek is gondolnánk, de aztán pár perc elteltével egyszerűen nem fogjuk tudni megérteni az illetőt, hogy mehet így utcára nap, mint nap. Persze, nem szabad túl komolyan venni mindent, és az is jó, ha az ember minden negatív dolgot képes humorral leküzdeni, de egy ilyen tartós problémánál ez sajnos nem jó megoldás.  

Komolyan kell venni tehát a kopaszodás kérdését, és akinek nem áll jól, vagy nem tud beletörődni a gyér hajzatba, annak olyan megoldás után kell néznie, mely segít kiiktatni a problémáját. Öröklött kopaszodás esetén csak a hajátültetés képes arra, hogy visszaadja nekünk elveszett, régi frizuránkat. Ezen eljárás során ugyanis a tarkótáji területekről ültetnek át a kopasz helyekre hajszálakat, kihasználva azt, hogy ezekre nem hat a kopaszodásért felelős hormon. Így az új területről sem fognak kihullani, ami azt jelenti, hogy többé nem kell félnünk a kopasz foltok fenyegetésétől.

A HairHungary Klinika már nagyon sok kopaszodással küzdőnek adta vissza nem csak a reményt, hanem hajzatukat is. Érdemes tehát belevágni, és felesleges körök– na meg főleg ízléstelen hajviseletek – helyett ezt a ténylegesen eredményes beavatkozást választani. A dús haj nem csak fiatalít, hanem visszaadja önbizalmunkat is, és többé nem kell félve néznünk a tükörbe, hogy milyen nem kívánt változásokkal kell vajon szembenéznünk.  

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Szexi kopaszok

0 Komment

A kopaszodás problémája nagyon sokaknál már idő előtt megjelenik. Persze hajhullás rengeteg okból alakulhat ki, azonban az öröklött jellegű kopaszodást sajnos nem tudjuk befolyásolni, mikor kopogtasson ajtónkon – fejtetőnkön.

Legtöbbször ez a férfiaknál fordul elő, és sok esetben akár a 20-as éveikben megkezdődhet a hajzat gyérülése. Vannak olyan szerencsések, akik ezt egyáltalán nem veszik átoknak, hiszen valljuk be, bizony sokan férfiasabbá is vállnak az új frizurától, pontosabban annak hiányától. Az első jó lépés, amit ilyenkor tehetnek ugyanis, ha minél rövidebbre, vagy akár teljesen kopaszra nyírják megmaradó hajzatukat. És ha tetszetős a látvány, akkor nem csak beletörődhetnek kopaszságukba, hanem még örülhetnek is neki.

A sztárvilág is felmutathat néhány pasit, akiknél inkább szexi külsőt jelent a tar fej, mint hátrányt. Ilyen például Bruce Willis, Jason Statham, vagy Vin Diesel, de ide sorolhatjuk a magyar celebek közül Szőke Zoltánt és Benedek Tibort is.

Sajnos azonban nem mondható el mindenkiről az, hogy a kopaszság jól áll neki. El kell fogadnunk, hogy valakihez illik, valakihez pedig nem, és utóbbi csoportnál inkább átok az, ha valaki kopaszodni kezd. Ugyanis sokaknak éppen a hajuk jelenthette ez idáig a férfias megjelenést, és természetesen nem minden fejforma engedheti meg magának azt, hogy teljesen csupasz legyen.

Nem kell azonban senkinek sem beletörődnie ebbe az állapotba, hiszen létezik már olyan megoldás, mely tökéletesen tudja orvosolni hajunk gyérülésének problémáját. A hajátültetés segítségével ugyanis mindazoknak, akiknek nem áll jól a kopaszság, lehetőségük van arra, hogy eltűntessék kopasz foltjaikat, gyér területeiket, méghozzá ismét dús hajzattal. Így mindenki eldöntheti, melyik bőrben érzi jobban magát, és akkor biztos, hogy a külvilág számára is férfias és szexi lesz majd megjelenése.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Személyiségek frizurában mérve

0 Komment

A frizura kérdése bizony mindkét nem esetében nagyon központi szerepet tölt be ugyanúgy a mindennapokban is, mint ahogy eseményekkor. Nem csak külsőnket befolyásolja nagymértékben az, hogy kinek milyen frizurája van, hanem legtöbbször következtetni lehet a személyiségekre is abból, milyen a hajviseletünk.

Először is nézzük meg a hajszíneket. Mivel ma már bármilyen árnyalatot könnyen elérhetünk, így igazán kezünkben van a döntés, milyen külsőt szeretnénk frizuránk tekintetében. Elsősorban a női nem képviselői szeretnek ehhez az eszközhöz nyúlni, és általában mindig valamilyen lelki megújulás áll a háttérben. A szőke sok esetben angyali, mégis erotikus, és a figyelem központjába terel bennünket. A vörös haj szenvedélyességet és öntörvényűséget sugall, a fekete pedig kissé sejtelmes, zárkózott, ugyanakkor megbízható személyiséget takarhat.

Másodszor a hajvágás rejtelmeibe merülhetünk el egy kicsit, ha meg szeretnénk tudni, ki milyen korszakát éli éppen. A hölgyeknél a rövid haj egyrészt lázadó természetet mutat, másrészt pedig viselője minden bizonnyal kényelmes. A hosszú haj nőiességet sugall, egyben törékenységet is, ha pedig frufru társul hozzá, akkor az visszahúzódásról és félénkségről árulkodhat.

Férfiak tekintetében a hosszú haj takar általában lázadozó szellemet, a rövid frizura pedig ezer más lehetőséget rejt magában. A kócos örök ifjú, a fazontalan sebezhető lelkű, a gondosan felnyírt pedig inkább komoly, vagy csak azt szeretné, ha komolyabban vennék.   

De mi van akkor, ha olyan probléma áll elő hajzatunkkal, mely nagyban befolyásolja azt, hogy nézünk ki, és nem mi tudjuk irányítani?

Ez a probléma természetesen nem más, mint az olyan kopaszodás, mely önmagunk hibáján kívül következik be. Az öröklött jellegű kopaszodás kialakulásáról nem tehetünk, és mi magunk nem is tudunk fellépni ellene segítség nélkül.

Férfiak esetén sokaknak jól áll a tarság, de természetesen rengetegen vannak, akik nem érzik jól magukat hajatlan fejbőrrel. A hölgyek tekintetében pedig egyértelmű, hogy megrendítő változás az ilyen fajta hajritkulás. Azok számára, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének beletörődni a kopasz foltok jelenlétébe, a hajátültetés tudja visszaadni régi frizurájukat. Ezt aztán ismét annak megfelelően lehet formálni, ki milyen személyiségkorszakban él.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Fiatalos idősödők

1 Komment

Korunk előrehaladtával természetes, hogy egyre több az ősz hajszálunk, és persze sokaknál megkezdődik a hajzat gyérülése is. A nők ilyenkor legtöbbször egyre rövidebb frizurát választanak, míg marad a ténylegesen nagyon rövid haj. Pedig nem feltétlenül kell lemondanunk fiatalos kinézetünkről!

A sztárvilágban rengeteg példát találhatunk arra, hogy mennyire illik az idősödő hölgyekhez is a hosszú haj, és az őszülést sem kell szégyellni, sőt, igazán stílusos hajvariációkat lehet kihozni frizuránkból, melyeket az ősz tincsek még fel is dobnak. Persze használhatunk a még fiatalosabb külső eléréséhez némi természetesnek ható melírt, vagy satírt is, mindenkinek, ami jól áll. Legyünk bátrak, és kísérletezzünk a színekkel és a formákkal egyaránt! Nézzük csak meg Diane Keaton vállig érő haját, vagy Meryl Streep általában összekontyolt, elegáns frizuráját, de emellett választhatunk kissé bozontosabb hajzatot is, ami szintén sokat fiatalít. A hosszú, ősz tincsek pedig gyönyörűen mutatnak, ha fonatot készítünk belőlük.

Természetesen ahhoz, hogy mindezt megtehessük, hajunknak is megfelelő állapotban kell lennie. Az időskorban elvékonyodó, majd gyérülő hajszálak sajnos gátat tudnak vetni elképzeléseinknek, éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig, már fiatalabb korban is ügyeljünk hajunk ápolására. A helyes étrend, a megfelelő életvitel és emellett a hajzat regenerálása elengedhetetlen ahhoz, hogy ne lépjenek fel problémák a frizuránkat tekintve.

Azonban sajnos nem tudunk minden gondot kiküszöbölni, így előfordulhat, hogy egyes betegségek vagy éppen gyógyszerek mellékhatásaként, vagy akár egy hirtelen felmerülő lelki trauma miatt megindul a hajzat gyengülése, gyérülése. Valamint ott van az öröklött kopaszodás is, mely ellen mi magunk szintén nem tudjuk felvenni a harcot.

Ezekre az esetekre mindig szakértő segítséget kell kérnünk. Szerencsére ma már szinte minden helyzetre létezik megoldás, és nem kell beletörődnünk a kopaszodással járó kellemetlenségekbe. A haj erősítésére és a hajhullás megállítására gyógyírt jelenthet a hölgyek tekintetében például a mezoterápiás kezelés, azoknál pedig, akiknél maradandó kopaszság lép fel, a hajátültetés nyújt biztos megoldást.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu