Fiatalos idősödők

1 Komment

Korunk előrehaladtával természetes, hogy egyre több az ősz hajszálunk, és persze sokaknál megkezdődik a hajzat gyérülése is. A nők ilyenkor legtöbbször egyre rövidebb frizurát választanak, míg marad a ténylegesen nagyon rövid haj. Pedig nem feltétlenül kell lemondanunk fiatalos kinézetünkről!

A sztárvilágban rengeteg példát találhatunk arra, hogy mennyire illik az idősödő hölgyekhez is a hosszú haj, és az őszülést sem kell szégyellni, sőt, igazán stílusos hajvariációkat lehet kihozni frizuránkból, melyeket az ősz tincsek még fel is dobnak. Persze használhatunk a még fiatalosabb külső eléréséhez némi természetesnek ható melírt, vagy satírt is, mindenkinek, ami jól áll. Legyünk bátrak, és kísérletezzünk a színekkel és a formákkal egyaránt! Nézzük csak meg Diane Keaton vállig érő haját, vagy Meryl Streep általában összekontyolt, elegáns frizuráját, de emellett választhatunk kissé bozontosabb hajzatot is, ami szintén sokat fiatalít. A hosszú, ősz tincsek pedig gyönyörűen mutatnak, ha fonatot készítünk belőlük.

Természetesen ahhoz, hogy mindezt megtehessük, hajunknak is megfelelő állapotban kell lennie. Az időskorban elvékonyodó, majd gyérülő hajszálak sajnos gátat tudnak vetni elképzeléseinknek, éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig, már fiatalabb korban is ügyeljünk hajunk ápolására. A helyes étrend, a megfelelő életvitel és emellett a hajzat regenerálása elengedhetetlen ahhoz, hogy ne lépjenek fel problémák a frizuránkat tekintve.

Azonban sajnos nem tudunk minden gondot kiküszöbölni, így előfordulhat, hogy egyes betegségek vagy éppen gyógyszerek mellékhatásaként, vagy akár egy hirtelen felmerülő lelki trauma miatt megindul a hajzat gyengülése, gyérülése. Valamint ott van az öröklött kopaszodás is, mely ellen mi magunk szintén nem tudjuk felvenni a harcot.

Ezekre az esetekre mindig szakértő segítséget kell kérnünk. Szerencsére ma már szinte minden helyzetre létezik megoldás, és nem kell beletörődnünk a kopaszodással járó kellemetlenségekbe. A haj erősítésére és a hajhullás megállítására gyógyírt jelenthet a hölgyek tekintetében például a mezoterápiás kezelés, azoknál pedig, akiknél maradandó kopaszság lép fel, a hajátültetés nyújt biztos megoldást.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

A jóból is megárt a sok

0 Komment

Köztudott, hogy a túl sok kémiai anyag - mint például a hajfesték - vagy az olyan fodrászati kellékek, mint a hajsütővas sajnos nagymértékben roncsolják a hajszálakat. Ugyanilyen hatással van néhány frizura is a hajzatra, és ezt sokan elfelejtik, mikor újra meg újra extrém hajviseletet készítettnek maguknak.

Azzal nincs semmi baj, ha valaki néha kipróbál egy-egy új hajszínt vagy frizurát. Azonban ha ezt folyamatosan teszi, a haja bizony meg fogja unni, és feladja a küzdelmet. A szoros copfról már tudjuk, hogy nem éppen tesz jót a hajhagymáknak, azonban emellett még rengeteg olyan hajviselet létezik, melynek ugyancsak káros hatása van.

A göndör haj vegyi anyagokkal, illetve hajvasalóval történő folyamatos kiegyenesítése, valamint az egyenes haj ugyancsak forró eszközökkel történő göndörítése mellett beszélhetünk itt még szoros fonatokról, az úgynevezett kukorica-, afró-, vagy halszálkafonásról.

Mivel ezeknél a hajviseleteknél a hajhagymák nagyon meg vannak terhelve, így előbb vagy utóbb sajnos nem bírják tovább, és az elgyengült hajzat hullani kezd. Ebben az esetben pedig az is előfordulhat, hogy a kihullott haj nem nő már vissza, így ténylegesen komoly baj elé nézünk.

Éppen ezért akkor teszünk jót, ha csak nagyon kevésszer próbálunk ki ilyen frizurákat, illetve egy-egy megújulás után szünetet hagyunk, és hajunknak is adunk időt a regenerálódásra. A fonatok tényleg feldobják néha megjelenésünket, de ha például laza fonást készítünk, akkor nem ártunk a hajhagymáknak, mégis szép frizuránk lehet. Minél kevesebb károsító hatásnak tesszük ki mi magunk, annál nagyobb esélye lesz annak, hogy hajunkkal nem lesz nagy probléma.

Amennyiben már későn vesszük észre, hogy hajszálaink nagymértékű roncsoláson mentek át, és kihullásuk számottevő, akkor mindenképpen segítséget kell kérnünk ahhoz, hogy vissza tudjuk állítani az eredeti állapotot. Olyankor, amikor csak átmeneti hajhullást okozott a túlzott „fodrászkodásunk”, elegendő lehet egy mezoterápiás kezelés, esetleg valamilyen külső és belső szerek használata. Abban az esetben viszont, amikor a kihullott hajzatnak már egyáltalán nem sikerül visszanőnie, csak egyetlen biztos megoldás jöhet szóba. A hajátültetés segítségével véglegesen eltűntethetjük a kopasz területeket, és újra gondolkozhatunk más frizurán – persze csak ésszerűen és mértékkel…

 

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A megújulás lényeges

0 Komment

Nincs olyan nő, aki sokáig képes lenne ugyanolyan frizurát hordani, és bizony a férfiak körében is sokan vannak, akik szívesen megújulnak időről időre. Nincs is ezzel semmi gond, a változatosság nem csak magunknak, de a külvilágnak is fontos, csak mindig figyeljünk oda, hogy ezt okosan csináljuk!

A legegyszerűbb változtatás, ha másképp vágatjuk le hajunkat. Nem feltétlenül kell hosszúból rövidet kérni, elég, ha csak némi fazonváltáson esünk át. Merjünk kipróbálni új dolgokat is – ilyen lehet például egy frufru -, viszont mindig figyeljünk oda arra, hogy a kívánt frizura illeszkedjen stílusunkhoz, arcunkhoz, egyéniségünkhöz. Ebben mindig nagy segítséget tudnak nyújtani a fodrászok, de persze saját magunknak kell eldöntenünk, mit is szeretnénk.

A másik változtatás a színekben rejlik. Manapság már megszámlálhatatlan típusú hajfesték és színező várja a vásárlókat a drogériák polcain, de itt is nagyon körültekintőnek kell lennünk. Amennyiben olyan hajszínt választunk, amely megoldható természetes hajfestékkel, vagy hajszínezővel, akkor inkább válasszuk ezeket a megoldásokat. Viszont előfordulhat az is, hogy ezt nem tudjuk megtenni, mint például olyankor, amikor sötétebb hajzatból szeretnénk szőkét varázsolni. Erre is van lehetőség, de sajnos ebben az esetben csak olyan megoldások jöhetnek szóba, melyek huzamosabb ideig alkalmazva igencsak káros hatással vannak hajszálainkra. Ezért nagyon fontos, hogy amint úgy érezzük, frizuránk egészségtelen állapotba kerül a megterheléstől, azonnal álljunk le a hajfestéssel, és hagyjuk pihenni hajunkat.

A hajfestékek sajnos nagyon negatív hatással bírnak a hajzat tekintetében, hiszen tele vannak kémiai anyagokkal, melyek roncsolják a hajszálak szerkezetét. Persze, ha valaki ezeket csak hébe-hóba használja, akkor nem jelenthetnek gondot, viszont folyamatos alkalmazásuk olyan problémákat is előidézhet, mint a haj töredezettsége, kiszáradása, illetve gyérülése, hullása. Ilyenkor nem csak le kell állni a készítmények használatával, hanem szakértő segítségét is kérni kell, hiszen nem tudhatjuk, hogy mi állíthatja vissza frizuránkat eredeti formájába. A hajhullás okozta károkra elegendő lehet külső és belső szerek alkalmazása, de lehetséges, hogy gondunkon csak a mezoterápia, vagy a hajátültetés segíthet.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tetovált haj

0 Komment

Cikkünkben most egy olyan eljárást ismerhetünk meg közelebbről, melyről már tettünk említést korábban, de eddig nem részleteztük. Pedig egy olyan megoldásról van szó, mely sokak életébe hozhat változást. A hajtetoválás bizony számos kopaszodónak segíthet abban, hogy másképp érezze magát a mindennapokban.

A hajhullás problémája nagyon sok embert érinti, és bizony a legtöbben nem tudják, mit is kezdjenek vele. Pedig több lehetőség is van, melyek orvosolni tudják az okozott gondokat. Gyér frizurával, hajhiányos területekkel bizony senki nem érezheti jól magát, ilyenkor romlik az önbecsülés is, és nem szeretünk tükörbe nézve szembesülni azzal, hogy napról napra több hajszálnak kell búcsút mondanunk.

A legtökéletesebb megoldás maga a hajátültetés, melynek segítségével visszanyerhetjük régi frizuránkat. Viszont vannak olyan esetek, amikor nem lehetséges ennek az opciónak a választása, ilyen például az, amikor nincs elegendő hajszál a tarkótáji részünkön sem, vagyis a donorterületen. Ilyenkor sem szabad elkeserednünk, hiszen a hajtetoválás segítségével sokat javíthatunk a kopaszság helyzetén.

Az eljárás során tulajdonképpen optikailag sűrítik a hajzatot, a fejbőr pigmentálásával. Ez leginkább akkor éri el a kívánt hatást, ha rövidre vágott frizuránk van, de akkor is segíthet a ritkultság eltűntetésében, ha például női hajválasztékokról beszélünk. Az eljárás során saját hajunk színével azonos, tetovált hajszálakat kapunk, melyek tökéletesen be fogják fedni a kopasz részeket.

Amennyiben hajhullást észlelünk magunkon, mindenképpen a legfontosabb az, hogy keressünk fel szakértőt, és tudjuk meg, milyen megoldások jöhetnek szóba. Sok esetben ugyanis elegendő külső és belső szerek alkalmazása, vagy csupán a kopaszodást kiváltó okok megszűntetése. Amennyiben öröklött vagy más olyan típusú hajhullásban szenvedünk, melyet megállítani nem tudunk, akkor a tökéletes megoldást a hajátültetés jelenti. Aki viszont hajtetoválással szeretné optikailag elfedni a kopasz foltokat, szintén szakértő kezekhez forduljon! Ezzel számos gondot elkerülhet, és professzionális eljárásban részesülhet.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajátültetésről és a hajtetoválásról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Halloween-re fel!

0 Komment

Bár nem mindenki vette még át az eredetileg kelta, mégis a legtöbbek által kifejezetten amerikainak hitt szokást, mégis egyre több ablakban látni már hazánkban is ilyenkor a töklámpásokat. A közvélemény megoszlik ezzel kapcsolatban, mint ahogy a Valentin-nap tekintetében is, hogy legyen-e Halloween itthon vagy sem.

Ez nem egy saját hagyomány, de bárki dönthet szabadon, hogy megtartja-e. Persze a Mindenszentek napja miatt többen kifogásolják a hangos partykat, azonban egyre elfogadottabb szokássá válik a beöltözés, és a szórakozóhelyek is kifejezetten a Halloween partikra fektetik a hangsúlyt.

Ilyenkor a fiatalok megőrülhetnek egy picit, beöltöznek szellemnek, boszorkánynak, vagy félelmetes maszkokat öltenek magukra. Aki a lehető legijesztőbben néz ki, az viszi a pálmát. Természetesen nagy hangsúlyt kap a frizura is. Az összekócolt boszihaj, a szivárvány összes színében játszó hajzat nem hiányozhat az ilyen bulikból, de megszokott a tarajos műhaj és egyéb parókák viselése is. Ugyancsak feltűnnek olyan kopasz emberek, akik nem csak arcukat, hanem fejüket is kifestik ilyenkor, pókhálók, pókok és egyéb figurák tűnnek fel a fejbőrön.

Ebben az esetben jól jöhet a kopaszság, azonban mi van az év többi részével? Bizonyára könnyű ijesztő összképet kialakítani Halloween-re, azonban máskor valljuk be, nem szeretnénk rémisztő hatást kelteni. Márpedig sajnos rengeteg olyan ember van, akinek nem áll jól a kopaszság, és nem elég az, hogy hajatlanságtól szenved, még ki is hozza ez az állapot az esetleges gyengéit.

Ilyen esetekben bizony szükséges szakértő segítséghez fordulni, hiszen a hajhullást sok esetben meg lehet állítani és vissza lehet fordítani, illetve az olyan maradandó kopaszságot is el lehet tüntetni, amelyen azt hihetnénk, már nem lehet segíteni. A hajátültetés mindazoknak oldja meg problémáját, akik nem akarják elfogadni a kopaszság nyújtotta kellemetlenségeket.

A Halloween éjszakájára visszatérve pedig ügyelnünk kell arra, hogy frizuránkat – bármilyen rémisztő szerepet is adtunk neki – kellőképpen állítsuk vissza eredeti állapotába, gondos odafigyeléssel és ápolással, hiszen a sok kémiai anyag, a színezők, illetve a maszkok alatti befülledés igencsak ronthatják hajszálaink állagát.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu