Kopasz frizurával sokkolt a sztár

0 Komment

Nem titok, hogy a 2013-as év legjobb pasijának megválasztott énekes rengeteg női térdet remegtet meg, és nagyon sok rajongót tudhat magáénak, többek között nem csak jó hangja, hanem kinézete miatt is. A nők valóban olvadnak érte, azonban egy most is futó műsor elején - melyben ő az egyik zsűritag - nem kis meglepetéssel szolgált a nézőknek megjelenésével.

Adam Levine ugyanis teljesen kopaszra nyírta addig mindig tökéletesen belőtt frizuráját, ami természetesen nem csak szembetűnő, hanem sokkoló látvány is volt elsőre. Mostanára már ugyan kicsit megszokhattuk így, és persze valószínűleg ez csak egy átmeneti hajviselés a sztár részéről, bár a fotókat elnézve szerintem ez kevesek számára érthető.

Ugyanis, ha az énekes nem csak egy kis felhajtást szeretne ennek az új stílusnak a kipróbálásával, hanem elérné az igazi kopaszodás, akkor valljuk be, jobban tenné, ha egyből segítségért kiáltana. Sokaknak jól áll a tarság, de neki nem kéne ezt erőltetni, így ha valamikor gyérülni kezdene a frizurája, a legjobb, amit tehetne, hogy hajátültetésre hajtja a fejét.

Nem kevés a száma azoknak, akiknek szintén nehéz lenne beletörődni a kopaszságba, mert nem érzik jól magukat a bőrükben miatta. Ez természetes, hiszen tényleg nem mindenki lesz férfiasabb vagy sármosabb, sőt! Inkább a legtöbben szeretnék visszaszerezni régi frizurájukat.

A hajátültetés ezt minden olyan kopaszodó számára lehetővé teszi, akiknek más segítség szóba sem jöhet - főként a legnagyobb számban előforduló, öröklött kopaszodás esetén -, hogy ismét önbizalommal telve lépjenek ki az utcára, kifogástalan frizurával. Az eljárás során a tarkótáji területekről ültetnek át hajszálakat azokra a részekre, melyeken úrrá lett a kopaszság. Az átültetett hajzat pedig a későbbiek során már úgy fog viselkedni, mint eredeti helyén, így többé nem kell majd félnünk, hogy a kopaszodás ismét ránk tör ezeken a részeken.

Reméljük, hogy Adam Levine haja lassan kinő, és újra régi frizurájával hódítja majd inkább rajongóit, illetve, ha arra kerülne sor, inkább a hajátültetést választja majd a mostani kinézete helyett.   

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A frizura meghatározó

0 Komment

Amikor a szépségtrendekről, divatról és frizurákról beszélünk, általában azt hisszük, hogy ez főként a nőket érinti. Pedig nem! A férfiaknál ugyanolyan fontos szerepe van annak, hogy milyen a megjelenésük, és mennyire figyelnek az apró elemekre, mint a hölgyeknél. Sőt! Egy férfi esetében sokszor nem is hisszük, mennyire lényegesek a részletek.

Ugyan a legtöbben szívesen kijelentjük, hogy a lényeg a belső, a lélek és a személyiség, de nem szabad áltatnunk magunkat azzal, hogy a külsőnknek nincs semmilyen szerepe. Hiszen maga a külsőnk is tulajdonképpen egy kifejező eszköz arra, milyenek is vagyunk belül, ráadásul egy ismeretlennél természetes, hogy elsőre a megjelenése alapján térképezzük fel a helyzetet.

A frizura szintén nem csak a nőknél áll a fontossági sorrend elején, ha a kinézetről beszélünk. A férfiak szempontjából ugyancsak nagyon meghatározó, milyen hajzatuk van és azt hogyan hordják. Éppen ezért az egyik legnagyobb probléma, ami nem is kevés fiatalembert érint, az a korai kopaszodás.

Ennek hátterében legtöbbször a genetika áll, ilyenkor öröklött kopaszodásról beszélünk. Ez a fajta hajgyérülés bizony gyakran már nagyon fiatal korban jelentkezik. Ez pedig gyökerestül változtatja meg a kinézetet, és ilyenkor dönteni kell, hogy beletörődnek a kopaszságba, vagy nem. Amennyiben valakinek jól áll a kopasz fej, az kicsit könnyebb helyzetben van, viszont akinek mindig is a hosszabb frizura tetszett, annak el kell kezdenie a küzdelmet.

Sokan próbálkoznak mindenféle módszerrel, kencékkel és hajnövesztő szerekkel, de aztán egy idő után mindenki rájön, hogy az effajta dolgok nem fogják megoldani a kopaszodás problémáját. Az öröklött kopaszodásra ugyanis csak egyetlen olyan segítség létezik, mely biztos és egyben végleges eredményt ad, méghozzá a hajátültetés.

Az eljárás már rengeteg kopaszodónak adta vissza elfeledett frizuráját, ezzel együtt régi kinézetét és persze önbizalmát is. Ha olyanba próbálunk beletörődni, amibe sosem fogunk tudni, az nagymértékben roncsolja önképünket, éppen ezért fontos, hogy kiálljunk magunkért, és hozzunk olyan döntést, mely minden szempontból segít rajtunk.

 

Ismerje meg jobban az öröklött hajhullás egyetlen megoldását, a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Itt a változás ideje!

0 Komment

A nők általában tavasszal vagy ősszel szeretnek beiktatni életükbe látványos változásokat, aminek talán az lehet az oka, hogy a természet is ilyenkor alakul át a legszembetűnőbben. Persze emellett szeretünk kifejezni némely változtatásokkal olyan mérföldkövek – szakítások, új kapcsolatok, munkahelyváltások– eljövetelét, melyek igencsak felforgatják amúgy is életünket.

Az ősz nem csak amiatt jó időszak arra, hogy alakítsunk életünkön, mert épp egy alapvető változás áll be mindenhol, hanem egyéb előnyei is vannak. Mi most azt fogjuk firtatni, hogy miért érdemes a hajátültetésbe is belevágni még most, ősszel.

Mivel a hajbeültetési eljárás után – mint minden más beavatkozást követően – természetesen számolnunk kell gyógyulási idővel, nem mindegy, hogy mikor szánjuk rá magunkat a műtétre. Az átültetett haj növekedése körülbelül három hónap után indul meg, a végleges eredményt pedig a 10.-12. hónapban láthatjuk majd. A HairHungary Klinikán végzett, tökéletesen kiforrott technológiának köszönhetően a gyógyulási idő nagyon lecsökkent, és az apró sebek teljesen láthatatlanokká válnak akár már az első hét után is, de legkésőbb 3 hét elteltével senki sem tudná megmondani, hogy bármilyen műtéten átestünk.

Viszont mindehhez nagyon fontos, hogy vegyük komolyan azt a pár szabályt, melyeket be kell tartanunk. Ha odafigyelünk a részletekre, akkor nagyon hamar bekövetkezik a tökéletes gyógyulás. Ilyen szabály például az is, hogy a hajátültetésen frissen átesett fejbőrt védeni kell az erős napfénytől, vagy az is, hogy fürdés közben vigyázzunk arra, ne érje víz a fejünket.

Éppen ezért jelenthet az ősz tökéletes időszakot arra, hogy belevágjunk egy ilyen műtétbe. Hiszen ilyenkor nem kell félnünk a napsugarak ártó hatásától és persze úszni sem támadna kedvünk. Ezen felül a hangulatossá varázsolt, mégis hosszú, őszi estéken sokkal kényelmesebb otthon maradni, és kivárni, hogy a lábadozás időszaka leteljen.

Mint tudjuk, a hajátültetés az egyetlen biztos megoldás az öröklött – és persze egyéb, mással nem gyógyítható – kopaszodás esetében. Míg a hölgyek ilyenkor szeretnek átesni egy kis frizura-átalakításon, addig a hajhiányban szenvedő férfiak miért ne dönthetnének úgy, hogy eljött az ideje számukra is a változásnak.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a HairHungary Klinika által kínált, lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Átváltozások

0 Komment

Már többször említettük azt, hogy a filmvásznon rengetegen nem csak karakterileg bújnak bele más személy bőrébe, hanem sokszor bizony a külső is átformálásokon esik át ahhoz, hogy az adott szereplő minden oldalról hiteles legyen, és elhitesse a nézőkkel azt, akit játszik.

A legtöbbször használt kellék az átváltozáshoz pedig nem más, mint a hajzat. A színészek nagyon sok esetben használnak parókákat, de az is természetes nekik, ha éppen saját hajzatukkal kell kicsit játszadozni, és ha nagyon muszáj, akkor le is vágatni. A kopaszság megoldása mára már tökéletes, a maszkírozók igazán képesek eltűntetni előlünk az eredeti személyeket.

Az egyik kereskedelmi televízió újra megjelent műsorában most hétről hétre változtatják át az énekeseket, hol kisebb, de inkább nagyobb sikerrel. És természetesen itt is a legnagyobb hangsúlyt a frizura kapja, hiszen sokszor elég egy jól kiválasztott paróka ahhoz, hogy viselője megidézhessen valakit a színpadon. A kopaszság kérdése itt is remek megoldásokra talál, még olyan helyzetekben is, amikor egy egész nagy hajkoronát kell eltűntetni.

Elnézve a karaktereket azért valljuk be, a legtöbben ijesztően néznének ki új hajzatukkal, főként, ha kopaszságról beszélünk például egy nagy loknikkal rendelkező hölgy esetében. Ilyenkor láthatjuk, mekkora kincs a frizuránk, és mennyire kell vigyáznunk rá ahhoz, hogy az ilyenfajta változások tényleg csak maszkírozással jöhessenek létre, nem pedig valami káros hatásnak köszönhetően.

A hajzatunk nagy kincs, hiszen meghatározza egész kinézetünket, megjelenésünket, személyiségünket. Éppen ezért foglalkozni kell ápolásával, óvni kell a káros tényezőktől, és amint gond lép fel állapotában, esetleg hullani kezd, azonnal szakértő segítséghez kell fordulnunk. Mivel rengeteg ok állhat ilyenkor a háttérben, fontos kideríteni, hogy mi indíthatta el a hajzat állapotának romlását vagy magát a kopaszodást. Ha általunk befolyásolható a kiváltó ok, akkor azt azonnal fel kell számolni, viszont amennyiben olyan egészségügyi vagy éppen öröklött tényezők bújnak meg a háttérben, melyeket mi nem tudunk megváltoztatni, más segítség is kell. Átmeneti hajhullás esetén megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, öröklött jellegű kopaszodásra viszont csak a hajátültetés a biztos gyógyír.  

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kopaszon vagy hajjal?

0 Komment

Nagyon sok világsztár fogadta el a kopaszságot, sőt, sokaknak már védjegyükké vált a tarság, azonban nem teljesen biztos, hogy mindenkinek jól áll ez. Vajon jól döntött például StanleyTucci, amikor a kopaszság mellett tette le a voksát, vagy jobban tenné, ha inkább új frizurát választana magának?

A híres színészt rengeteg olyan szerepben láthattuk már, ahol más és más frizurával jelent meg, de természetesen leginkább kopaszon találkozhatunk vele a filmvásznakon. Persze lehetséges, hogy könnyebbséget jelent egyes karakterek megformálásánál, ha csak simán különböző parókákba bújtatják fejét, és sokak szerint jól áll neki a kopaszság is. Ennek ellenére inkább elgondolkodhatna azon, milyen lenne ismét dús hajzattal az élet, hiszen valljuk be, akár éveket is fiatalíthatna rajta a hajkorona.

Rengeteg férfi néz szembe ugyanezzel a problémával, és sokan közülük már nagyon fiatalon tapasztalhatják a kopaszodás okozta kellemetlenségeket. Mivel kinézetünk egyik alapvető részletéről van szó, ezért nagy hatással van külsőnkre a hajzat milyensége. A férfiaknál leggyakrabban előforduló, öröklött típusú hajhullást ráadásul maximum csak késleltetni lehet picit, igazi megoldásként viszont egyetlen eljárás jöhet szóba, méghozzá a hajátültetés.

A beavatkozás során a tarkótáji donorterületről ültetnek át hajszálakat azokra a fejrészekre, ahol különösen gyér már a hajzat. Az új helyükön pedig úgy fognak viselkedni az átültetett hajszálak, mint az eredeti területükön, és nem hullnak ki, ami végleges biztonságot ad a pácienseknek. Az öröklött kopaszodás esetén általában a homlokvonal húzódik gyorsan feljebb, illetve a fejtetőn kezd egyre inkább gyérülni a hajzat. A hajátültetést követően újra olyan lehet frizuránk, mint régen, és ez több esetben is fiatalodást, az önbizalom visszaszerzését és természetesen kisugárzásunkban is pozitív változást eredményez majd.

Amennyiben a kopaszság rossz hatással van lelki világunkra, és nem érezzük miatta jól magunkat a bőrünkben, nem szabad beletörődni, hiszen van rá megoldás. Stanley Tucci talán azt hiszi, sármosabb és férfiasabb mostani hajzatával – vagyis inkább hajzatának hiányával -, ám ha belevágna a hajátültetésbe, egyértelmű, hogy csak pozitív visszajelzéseket kapna külsejével kapcsolatban.  

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu