Idősödő frizurák

0 Komment

Akármennyire is szeretnénk az ellenkezőjét, az idő bizony egyre csak halad, olyan nyomokat hagyva rajtunk, melyek aztán lassan, de biztosan el kezdenek zavarni majd bennünket. Legyen szó a ráncosodásról, az egyre több fájó ízületről, vagy az őszülésről, amennyire csak tudjuk, próbáljuk elejét venni a változásoknak, de sajnos van, amikor nem megy.

A hajzatunk tekintetében ráadásul nem csak a hajszín elvesztése okoz változásokat külsőnkben. Ugyanis az öregedéssel egész szervezetünk másképp kezd működni, megváltoznak a hormonszintek, és bizony megindul egy olyan természetes hajhullás, ami sokaknál eredményezi azt, hogy inkább rövidebb frizurára váltanak.

öregedés idősödés őszülés hajhullás kopaszodás hajgyérülés mezoterápia hairhungary hajátültetés frizura fiatalos frizura hajvágás

Az elvékonyodott és megfogyatkozott hajszálak ugyanis már nem adnak olyan frizurára lehetőséget, amit eddig minden gond nélkül viselni tudtunk. Persze a legegyszerűbb megoldás ilyenkor tényleg az, ha az ollóért nyúl fodrászunk keze, azonban ezzel sokszor csak még inkább idősebbnek tűnünk majd.

Pedig nem csak az őszülés ellen létezik megoldás, hanem bizony arra is, hogy ne kelljen megválnunk a hosszú hajtól. Elsősorban megelőzhető, illetve kitolható az ideje ennek azzal, ha már egész életünk során megpróbálunk odafigyelni a megfelelő táplálkozásra és vitaminbevitelre. Ez azonban nagyon sokszor nem elég.

Viszont, ha már a legelső változásokra felfigyelünk, van még megoldás arra, hogy kissé elhalasszuk az idősödés komolyabb jeleinek mutatkozását frizuránkon. Akár egyes külső készítmények alkalmazásával is jó eredményeket érhetünk el, de olyan kezeléseket is igénybe vehetünk ilyenkor, mint például a mezoterápia.

Nők esetében sokszor már a negyvenes éveikben szükség lehet arra, hogy a hajhagymák nagyobb intenzitású támogatást kapjanak. Cserébe viszont még hosszú évekig nem lesz szükség arra, hogy rövid frizurára váltsanak. A férfiak esetében azonban sajnos akár már sokkal korábban elkezdődhet a haj gyérülése, főként akkor, ha genetikai eredetű kopaszodásról beszélünk. Ilyen esetekben, ha nem szeretnénk tar fejtetővel tovább élni, akkor a hajátültetés jelent biztos és végleges megoldást.

A fiatalosabb külsőért, illetve az egészséges, hiánytalan frizuráért tehát tehetünk, és nem kell mindenképpen beletörődnünk abba, hogy az idő múlása milyen változásokat akar rajtunk véghez vinni.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

A haj szerepe a szexualitásban

0 Komment

Bár egyes afrikai törzsi kultúrákban azt tartják vonzónak mindkét nem esetében, ha teljesen kopaszra borotválják magukat, ez egy erős kivételnek számít. Általánosságban kijelenthető, hogy a hajzat igenis nagyon fontos szerepet tölt be a szexualitásban. Talán nem is gondolnánk elsőre, hogy mennyire.

Felmérések szerint a férfiak többsége ugyanolyan előkelő helyre teszi a női frizurát, mint például a mosolyt, vagy a hosszú lábakat, ha arról van szó, milyen részletekre figyelnek fel először, és mi indítja be a vonzalmat. Ráadásul a haj nem csak az első benyomáskor fontos, hanem a későbbiek folyamán is egyenesen főszerepet kaphat a szexualitás terén.

A férfiak többsége még mindig a hosszabb hajú nőket látja izgatóbbnak, a rövid haj sok esetben inkább eltereli a figyelmet, mintsem magára csalogatná azt. A hajzat látványa mellett pedig sok esetben érzéki élményt jelenthet a puha tincsek tapintása, összekócolása is.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary öröklött kopaszodás férfias frizura szexualitás hosszú haj vonzó külső

A nők terén ennél jóval megoszlóbbak a vélemények, már ami a férfias hajzatot illeti. Nagyon sokan ugyanis sármosnak tartják - ahogy előző cikkünkből is kiderült -, ha egy férfi kopasz. Viszont többen még mindig szeretnek beletúrni a dús és ápolt férfi frizurába.

Természetesen a vélemények egyéntől függőek, hiszen mindenkinek más tetszik, azonban egy biztos. A hajzatnak hatalmas szerepe van a szexualitásban, és ezzel együtt természetesen a párválasztásban is. Csak akkor fogunk tudni tetszeni a külvilágnak, ha saját stílusunknak és kinézetünknek megfelelően választjuk ki a frizuránkat is. Hiszen, ha mi elégedettek vagyunk, akkor egész kisugárzásunk pozitívan fog hatni.

Sajnos azonban akadnak olyan problémák, melyek meggátolnak ebben minket. A nők többségénél fellelhető, hogy az sosem elég jó, ami van. Azonban, míg az olyan gondokra, hogy egyenes helyett göndört, vagy szőke helyett barna frizurát szeretnénk, egyszerű megoldások vannak, addig sokszor szembekerülhetünk olyan problémákkal is, melyek már nem ilyen könnyen orvosolhatók.

A hajhullás egy nagyon komoly gond, melyet fontos minél hamarabb kezelni. Nőknél általában átmeneti ez a probléma, és a kiváltó okok megoldásával, illetve egyes kezelések segítségével visszaállítható a hajzat állapota. A férfiaknál azonban sajnos a legtöbb esetben öröklés okozza a kopaszodást, aminek vagy az elfogadás a megoldása, vagy a hajátültetés jelenthet biztos módot arra, hogy ne kelljen megválni a hajzattól, ha nem szeretnénk.   

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Miket rejt a hajzatunk?

0 Komment

Sokszor csak bajlódunk vele, merre fésüljük, milyenre vágassuk, hogyan hordjuk, mégis emellett az egyik legjótékonyabb részünk a frizuránk, amely segít eltakarni rengeteg apróságot. Persze, amíg sűrű hajjal rendelkezünk, még valóban csak apróságnak látjuk ezeket, azonban, ha kopaszodni kezdünk, egyből nagyobb hangsúlyt kapnak. De mik is lehetnek pontosan ezek a korábban semmiségnek tűnő problémák?

Elsősorban meg kell említenünk az anyajegyeket a fejbőrön, melyeknek létezését lehetséges, hogy életünk első szakaszaiban észre sem vesszük. Maximum érezhetjük őket ujjbegyeinkkel egy-egy hajmosás során, de nem tulajdonítunk számukra egyáltalán jelentőséget. Azonban, amint gyérülni kezd a frizura, már sokkal nagyobb szerepük lesz, hiszen rettentő zavaróak tudnak lenni. Főként látványban, ami miatt el kezdjük majd rosszul érezni magunkat, és amíg csak lehet, próbáljuk majd úgy fésülni meglévő hajzatunkat, hogy ezeket eltakarjuk vele.

A másik hasonló, zavaró apróság is ilyenkor jelentkezik, méghozzá az egyéb bőrhibák csoportja. Ide sorolhatjuk a makacs zsírcsomókat, pattanásokat, illetve egyéb szemölcsöket, foltokat. Iszonyatosan idegesítőek lehetnek, ha nem tudjuk őket elrejteni.

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk magát a fejformát, ami nem mindenkinél előnyös, ha központi szerepet kap. A frizurát is általában úgy választjuk ki – amíg megtehetjük -, hogy a fejformánknak megfelelő legyen, kinek mi az előnyösebb. Azonban, ha a hajhullás olyan mértékeket ölt, hogy ezt már nem tudjuk elkövetni, akkor szembesülnünk kell a ténnyel, hogy a fejformánkon bizony változtatni nem lehet.

Amikor megindul a kopaszodás, természetes módon először mindenki próbál azonosulni az új állapottal. Eleinte biztos a rémület, aztán pedig próbálunk úrrá lenni a helyzeten. Sajnos azonban  azt nem mindenki teheti meg, akár az ízlése, akár a fent említett és egyre inkább előjövő gondok miatt, hogy teljesen levágatja haját, és beletörődik a kopaszságba. A férfiak többségénél előforduló, öröklött jellegű hajhullás tekintetében pedig előbb utóbb ide kéne, hogy vezessen az elfogadás.

Azok számára, akiknek nem megy, és nem akarnak beletörődni a kopaszodás kellemetlenségeibe, a hajátültetés adja meg a tökéletes megoldást. Segítségével nem kell búcsút intenünk a hajzatnak, és ezzel együtt attól sem kell tartanunk, hogy az apró részletek eltakarása megszűnik.

 

A hajhullás okairól, a hajátültetésről és a többi lehetséges kezelésről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Történelmi frizurák

0 Komment

Nagyon sokszor halljuk azt manapság, hogy a férfiak túl sok időt töltenek a tükör előtt, túlságosan feminin módon ügyelnek külsejükre. Közben nem is hinnénk, hogy a régi, történelmi hősök, akik sokszor igazi férfiistenként vannak emlegetve, milyen szinten figyeltek arra, hogy hajzatuk megfelelő legyen.

A dús hajkorona már az ókorban szimbolizálta a testi erőt és a világi hatalmat. Julis Caesar például azért is viselt babérkoszorút a nyilvános megjelenésekkor, mert az segített eltakarni a gyérülő halántékát. A kopaszodás ugyanis ekkor a hatalom gyérülését jelentette. Egy időben például teljesen leborotvált fejjel kellett élniük azoknak, akiket kirekesztettek a társadalomból vagy megfosztottak hatalmuktól.

Egy másik kulturális rétegben viszont éppen azok hordták teljesen kopaszon fejtetőjüket, akik a világi hatalom ellentéteként inkább a szellemi világhoz akartak közel kerülni. Ők úgy hitték, hogy ezzel közvetlenebb kapcsolatot tudnak felvenni az égi világgal. Sokan pedig azért borotválták le fejüket, mert azzal bölcsebbnek és öregebbnek tűntek.

Manapság pont az utóbbi ellentétét szeretné mindenki, hiszen, amennyire lehet, próbáljuk megőrizni a fiatalságot. A kopaszodás jelei pedig egyértelműen az öregedéssel vannak összekapcsolva, pedig nagyon sok esetben már igen fiatal korban megindul ez a folyamat. Ugyanis, ha genetikai jellegű hajgyérülésről beszélünk, az már a férfiak jó nagy részénél akár a 30-as éveikben is elkezdődhet.

A régi korral ellentétben természetesen annak, hogy valaki kopaszodni kezd, vagy éppen hiánytalanul dús hajzattal rendelkezik, nincs köze semmiféle hatalomhoz, vagy presztízshez. Ahhoz azonban, hogy ki, hogyan érzi magát saját bőrében, már igencsak sok köze van. Nem mindenkinek áll jól ugyanis a tar fejtető, és ilyenkor ebbe nehéz beletörődni.

De nem is kell, hiszen van már olyan tökéletes eredményt nyújtó megoldás, amely képes arra, hogy elfeledtesse a kopaszságot. A hajátültetés egy olyan kiforrott technológia, ami saját donorterületünkről nyert hajszálakkal biztosítja a kopasz foltok eltűntetését. Ha látnák ezt a régi idők történelmi hősei, biztosan egytől egyig élnének ezzel a lehetőséggel.

 

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Az őszülés férfias?

0 Komment

Ugyanúgy, ahogyan a kopaszság, az őszülés is lehet valakinél igazán férfias és szexi. Azonban nem tudunk ebben sem általánosítani, ugyanis bőven akadnak olyanok is, akik utálják már az első észrevehető ősz szálakat, és bármit megtesznek érte, hogy eltüntessék azokat.

Pontosan emiatt terjedt el például a hajfestékek és hajszínezők használata már férfiak körében is, ugyanis nem mindenki akar beletörődni a színét vesztő hajszálak megjelenésébe. Nem feltétlenül amiatt, mert ezzel megindul a félelem a fiatalság elvesztésétől, hanem sok esetben azért, mert egyszerűen nem tudnak azonosulni az új, kibontakozó hajszínükkel.

Rengeteg férfinál indul meg már nagyon korán az őszülés, szintén hasonlóan, mint a kopaszodás, ami sok esetben a serdülőkorban is elkezdődhet, de általában a 30-as éveikben éri el a legtöbbjüket. Természetesen a kettő nem jár együtt, sőt! Ismerünk olyan ősz hajúakat, akiket még idősebb korban sem fenyegeti hajgyérülés, és sajnos bőven akadnak olyan kopaszodók, akiknek még csak esélye sem volt arra, hogy hajszálaik őszülni kezdjenek.

Míg az őszülés problémáját egyszerűen tudjuk orvosolni, akár csak a haj színezésével, addig a hajhullásra nem éppen ilyen egyszerű a megoldás. Attól függően, hogy mi okozza a nagyobb számú hajveszteséget, próbálkozhatunk egyes kezelésekkel, vagy külső-, illetve belső szerek alkalmazásával is. Azonban, ha a fent említett, öröklött jellegű kopaszodásról van szó, akkor előbb-utóbb eljutunk a döntés elé, hogy a kopaszságot választjuk, vagy nem.

Ha nem akarunk beletörődni frizuránk elvesztésébe, akkor a hajátültetés az egyetlen végleges megoldás, ami azt az eredményt tudja biztosítani, amit újra látni szeretnénk a tükörben. A kiforrott technológiának köszönhetően ráadásul még olyan apróságokra is hangsúly kerül, mint például az átültetett hajszálak színe. Tehát - amennyiben persze a páciens nem teljesen ősz hajzattal rendelkezik -, ki lehet válogatni, hogy az átültetett szálak között ne legyen ősz hajszál. Mint ahogy eleve erős és egészséges hajszálak kerülnek kiválasztásra.

Azt tehát, hogy kinek mi áll jól, hogyan érzi magát vonzónak, saját magának kell eldöntenie. Ha valamilyen folyamat megindul hajzatunkat tekintve, van választási lehetőségünk mindig, és ha nem tudunk megbékélni tükörképünkkel, akkor tegyünk érte, hogy újra jól érezzük magunkat bőrünkben!

 

Ismerje meg jobban a hajbeültetési eljárást és a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport