Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Beyonce-nak minden jól áll?

0 Komment

A gyönyörű énekesnő nemrég ismét újított frizuráján, és a hosszú loknik helyett félhosszú, állig érő hajzattal láthatjuk új klipjeiben. A dús hajú énekesnőnek meg kell hagyni, ez is jól áll, pedig első látásra sokan sokkot kaptak, hogy megszabadult attól a hossztól, melyről sokan csak álmodnak.

hajhullás kopaszodás tar foltok hairhungary hajátültetés Beyonce Britney Spears hosszú haj félhosszú haj hajritkulás

Beyonce rengeteg arcát mutatta már meg, haja volt már göndör és egyenes, sötét és szőke, és mivel olyan szerencsével áldotta meg a sors, hogy arcához szinte minden illik, így sosem lehetett azt mondani rá, hogy ez vagy az a frizura nem állna jól neki. Sőt, a folyamatos újításokkal még inkább tetszetőssé válik, és nem csak a férfiak, hanem a nők elismerését is kivívja magának.

Persze létezik olyan fejtető, ami még neki sem biztos, hogy jól állna, ami nem más, mint a kopaszság. Nők ezrei rettegnek ettől, hiszen akármilyen gyönyörű arccal is rendelkezhetünk, a nőiesség egyik legszebb része a frizura. Ugyan sok celeb kipróbálta már, hogy mit szól a közönség, ha megválik hajzatától, mint például Britney Spears, aki nagy döbbentséget váltott ki ezzel rajongóiból, mégsem ez a követendő példa. Sok színésznő alakítása miatt kénytelen megválni a hosszú tincsektől, de persze ez velejárója a szakmának. Azonban akár hírességet, akár hétköznapi embereket ér utol a nagymértékű kopaszodás, az bizony egy igen nagy és elviselhetetlen probléma. Nem véletlenül rettegnek a hölgyek a hajhullástól, hiszen a gyér foltok a hajzatban igencsak rossz látványt tudnak nyújtani.

Nem szabad azonban beletörődni, ha fellép a hajritkulás állapota, ugyanis lehet már tenni ellene. Attól függően, hogy mi áll a  háttérben, elsőként az okozó problémát kell orvosolni, ezzel ha visszafordítani nem is mindig lehet a hajhullást, megállítani sikerülhet. Ha a kopaszodás olyan maradandó károkat hagy maga után, mint a hajzatban itt-ott előforduló tar foltok, vagy olyan eredetű hajhullással állunk szemben, mint például az öröklött kopaszodás, akkor a biztos és végleges megoldást jelentő hajátültetés lehet segítségünkre.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A folyadékfogyasztás fontossága

0 Komment

Nem véletlenül halljuk nap mint nap, hogy inni kell megfelelő mennyiségű folyadékot, hiszen a szervezetünk egészséges működéséhez ez elengedhetetlen. Ha nem fogyasztunk elegendő vizet, vagy bármi más, nem alkoholos, koffeines és szénsavas folyadékot, akkor bizony sokkal nehezebb dolga van a testünknek, és ezzel akár károkat is okozhatunk.

Egy felnőtt embernek naponta 2-3 liter vizet meg kellene innia ahhoz, hogy minden rendben legyen, mivel a szervezetünk működésében a víznek szerteágazó szerepe van. Emésztési és felszívódási folyamatokban vesz részt, ezen kívül tápanyagokat szállít és segít a salakanyag kiválasztásában is.

Amennyiben a szervezet vízháztartásának egyensúlya megbillen, amihez elég annyi, hogy nem pótoljuk a vízleadásunkat megfelelő mennyiségben, a szervezetünk kiszárad. Ez azt eredményezi, hogy a fizikai és szellemi teljesítőképességünk csökken, ahogy koncentrálóképességünk is, el kezdhet fájni a fejünk és természetesen szomjúságot érzünk.

Ha sok esetben történik ez, akkor olyan folyamatok is elindulnak, mint a bőr öregedése, anyagcserezavarok kialakulása, és bizony a folyadékhiány hajhullást is okozhat, mivel a szervezettel együtt a fejbőrünk és hajunk is kiszárad, hajszálaink töredezetté válnak, és leáll a hajhagymák megfelelő működése.   

Ilyen esetekben fontos a folyadékpótlás nem csak belsőleg, hanem külsőleg is. Használjunk kifejezetten olyan samponokat és hajpakolásokat, melyek visszaadják hajunknak az elvesztett nedvességet, és közben kezdjünk el minél több folyadékot inni.

Hajhullás természetesen más okokból is kialakulhat. Fontos, hogy ha a megszokottnál jóval több hajszál marad a fésűben, forduljunk szakértő segítséghez. Attól függően, hogy mi eredményezi a kopaszodást, több megoldás is létezhet arra. Ilyen lehet főleg hölgyek tekintetében egy mezoterápiás kezelés, vagy főleg az uraknál előforduló öröklött kopaszodás esetén a hajátültetés.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajunk nedvességpótlása

0 Komment

Ugyanúgy, ahogy a bőrünk, sajnos a hajunk is ki tud száradni, így folyamatosan ügyelnünk kell arra, hogy megkapja a megfelelő ápolást. Ahogy bőrünket is védjük a kiszáradástól, és krémek segítségével karban tartjuk, hajunknak is szüksége van a nedvességpótlásra.

De mitől is lehet száraz a haj, mi vonja ki belőle a nedvességet? A válasz sajnos igen egyszerű, és mindennapi tényezőket foglal magába. A hajszárító, valamint a hővel dolgozó hajformázók, mint például a hajvasaló használata mind kiszárítja a frizurát. Szintén ilyen hatással lehet hajunkra, ha ellátogatunk egy szaunába, de a sima nyári napozás is száraz hajzatot eredményezhet. Furcsa tény az is, hogy ugyan a víz belső nedvességtartalmunkhoz elengedhetetlen, amikor külsőleg használjuk, mint például zuhanyzáskor vagy hajmosáskor, bizony szárító hatású, mert elvonja a nedvességet a bőrtől és a hajtól is. Ezért nagyon fontos, hogy óvjuk és ápoljuk frizuránkat. A megfelelő nedvességpótlás lehetséges kifejezetten erre készített samponokkal, amelyek megkötik a nedvességet a hajszálakban, vagy egyfajta védőréteget képeznek külsejükön. Ezen kívül védhetjük frizuránkat kalappal, sapkával vagy egy törölközőt csavarva rá a fent említett helyzetekben – például szaunában, tengerparton stb. Ugyancsak jót tesz a hajnak, ha néha végighúzzuk testápolóval bekent kezünket rajta, mert ez hidratálást nyújt a hajszálaknak is. Ezen kívül rengeteg olyan házilag is elkészíthető pakolás létezik, melyek kifejezetten pótolni tudják hajunk nedvességét.

Nem csak azért fontos odafigyelni hajunk nedvességtartalmára, mert a száraz haj csúnya és egészségtelen látványt nyújt, hanem mert az esztétikai probléma mellett sajnos olyan gondokkal is járhat, mint a hajhullás. Természetesen ez más okokból is kialakulhat, de mindenképpen jó, ha odafigyelésünkkel kevesebb esélyt adunk a hajhullásnak. Persze ha valamilyen egészségügyi gond, vagy esetleg a genetika miatt hullik a hajunk, arra is van már megoldás. A HairHungary-nél személyre szabottan nyújtanak segítséget a kopaszodással küzdőknek. A hajhullás okától függően ez a segítség lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy különböző készítmények alkalmazása, öröklött kopaszodás esetén pedig a biztos megoldást jelentő hajátültetés.

Tudjon meg többet a hajhullásról, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Vegetáriánus táplálkozás

0 Komment

A vegetáriánus táplálkozás rengeteg okból fakadhat, legyen az vallás, állatvédelem vagy egyszerű fogadalom. Több fajtája is van, mint például amikor nem csak húst, hanem az állatok adta más termékeket sem veszik bele az étrendjükbe, de olyan is van, akinek például a csirke még belefér. De milyen hatással lehet szervezetünkre a megtagadott hús hiánya?

A vegetáriánus étrend rengeteg pozitív eredménnyel jár, mint például az elhízás veszélyének csökkenése a kisebb energia bevitel miatt, vagy a sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával járó magas vitaminfogyasztás. Szintén jó hatása van a rostokban gazdag ételeknek az anyagcserére, valamint a koleszterin bevitel is igen alacsony. Ezekkel a velejárókkal a vegetáriánus étrend rengeteg betegség megelőzésére jó lehet. Azonban ne felejtsük el, hogy a pozitív hatások mellett bizony negatív következményei is lehetnek.

Az egyik legnagyobb probléma a fehérjehiány, amit ugyan valamennyire lehet pótolni magasabb fehérjetartalmú, növényi eredetű táplálékok kombinációjával, mint például a hüvelyesek és a gabonafélék együttes fogyasztásával. Azonban lehetséges, hogy még ez is kevés a megfelelő fehérjebevitelhez képest.

A nem megfelelő minőségű fehérjebevitel a vas felszívódását gátolhatja, így vashiányt is okozhat a vegetáriánus táplálkozás. Ezen kívül gyakran előfordul vegetáriánusoknál a B12 vitamin hiánya, melynek következménye vérszegénység is lehet.

A fent említett problémák egytől egyig hajhulláshoz vezetnek. Mivel a hajszálak nagy részben fehérjéből épülnek fel, ha kevés fehérjét fogyasztunk, bizony a hajszálak növekedése és képződése leáll, így a hajhullás elkerülhetetlen lesz. A vas hiánya szintén okozhat kopaszodást, mint ahogy a B12 vitamin hiánya is. Utóbbi nem csak hajhulláshoz, hanem korpásodáshoz és korai őszüléshez is vezethet.

Ha valaki vegetáriánus, és elkezd hullani a haja, bizony szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy ebben sajnos nagy szerepe lehet táplálkozásának. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy tud-e változtatni étkezési szokásán, vagy nem. Persze léteznek olyan táplálék kiegészítők, melyek csökkenthetik ezeket a hiányokat, mint ahogy a hajhullás okozta károkra is van megoldás, méghozzá a biztos eredményt nyújtó hajbeültetés.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A levehetetlen sapka

0 Komment

Míg előző cikkünkben azokról tettünk említést, akiknek a kopaszság védjegyükké vált, most azokra térünk ki egy kicsit, akik ugyanezt a helyzetet sapkával oldották meg. Ugyanis több olyan hírességet is láthatunk nap, mint nap, akik semmi pénzért, soha nem válnának meg a fejtetőjüket takaró sapkáktól, kalapoktól.

A közönséget, és úgy általánosságban az embereket mindig is érdekli és kíváncsivá teszi az, amit nem láthatnak, amiről nem tudhatnak. Így ezt néha érezhetjük akár reklámfogásnak is, de valljuk be, egy idő után unalmassá válik a kérdés: vajon miért nem veszi le soha a sapkáját? Sokan fogadásokkal próbálják rábírni a kalapviselőket, hogy csak egyszer láthassa mindenki, milyen is az igazi kinézetük, de ezek mindig kútba fulladt ötletek lesznek.

Ha a fejfedő válik ugyanis egyfajta védjeggyé, akkor biztosak lehetünk abban, hogy nincs az a gyenge pillanat, vagy civil lét, amikor anélkül láthatjuk ezeket az embereket. De mi vezethet idáig, hogy valaki ennyire nem akarja megmutatni önmagát?

A válasz nagyon sokrétű lehet, de elsősorban arra gondolhatunk, hogy bizony a csinos kis fövegek kopasz fejtetőt takarhatnak. Folyamatos hordásuk valószínűleg abból alakult ki, hogy tulajdonosuk nem tudta maradéktalanul elfogadni a kopaszodást, és inkább elrejtette. Természetesen hírességeknél közrejátszhat a divat is, valamint, ha már egyszer így váltak ismertté, akkor nehéz is lenne letenni ezt a kiegészítőt.

A mindennapi emberek között is nagyon sokan hordanak inkább sapkát, minthogy mutogassák kopaszságukat, de természetesen ezt nem lehet mindenhol megtenni. Hiszen vannak helyek és helyzetek, ahol és amikor egyáltalán nem illik sapkát viselni.

Ha hajunk hullani kezd, és fennáll a kopaszság veszélye, hamar el kell döntenünk, hogy tudunk-e majd együtt élni vele, vagy nem. Ha semmi esetre sem vagyunk képesek elfogadni hajzatunk hiányát, nagyon sok lehetőség áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy ezt a folyamatot megállítsuk, illetve a hajátültetéssel például vissza is tudjuk forgatni az idő kerekét. Tehát ha nem tudunk együtt élni vele, ne rejtegessük kopaszságunkat, hanem inkább keressük meg a megfelelő megoldást hajzatunk visszanyerésére.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Fotók forrásai: http://celebcenter.hu/vujity-tvrtko/; http://celebcenter.hu/vujity-tvrtko/

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed