Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A terhesség velejárói

0 Komment

Mivel a terhesség alatt nagymértékben változik a nők hormonháztartása, ezért nem véletlen és nem is meglepő, hogy nagyon sok testi – és természetesen lelki – velejárója van ennek az időszaknak, melyek olyan változásokat jelentenek, amire nem lehet felkészülni.

A terhesség utáni hajhullásról már írtunk egy korábbi cikkünkben, azonban nagyon ritkán, de előfordulhat az is, hogy az áldott állapot idején is jelentkezhet hajgyérülés. Mivel a terhesség maga is egyfajta fizikai stresszes állapot, éppen ezért nem kizárható, hogy a hajhagymák működésére is kihat. A terhesség ideje alatti hajhullás inkább a kezdeti szakaszra tehető, hiszen ekkor indulnak be a legnagyobb hormonális változások.

A leggyakoribb eset mégis az, amikor a várandós anyukának inkább erősödik a hajzata – akár az állaga is megváltozhat, kisimulhat vagy éppen göndörödhet -, és szépül a bőre ezen periódus alatt, és csak a kisbaba világrahozatala után, a szoptatás időszakában kerül sor a negatív hatásokra. Ilyenkor az is előfordulhat, hogy akár csomókban marad a kezünkben hajzatunk.

Egyik esetben sem kell megijedni, hiszen ez mindenképpen egy átmeneti állapot, és akár a terhesség alatt, akár a terhesség után észleljük a hajhullást, a szülés után 2-3 hónappal minden vissza fog állni a régi kerékvágásba, és frizuránk problémája is megszűnik. Segíthetünk lerövidíteni ezt a szakaszt azzal, ha megfelelő mennyiségű vitamint juttatunk a szervezetünkbe zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával, nagy hangsúlyt fektetve a vashiány kikerülésére. Ha mindennek ellenére a hajhullás mégis fennmarad még 6-7 hónap után is, akkor szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ennyi idő elteltével már vége kell, hogy legyen a hormonális hatásoknak. Ilyen esetekben segíthet a mezoterápiás kezelés, melynek során közvetlenül a fejbőrbe juttatják a szükséges anyagokat.

A HairHungary Klinika a kiforrott technológiájú hajátültetés mellett – mely azokon a pácienseken is segít, akiknek más megoldás már nem jöhet szóba frizurájuk visszaszerzésében – számos más módszerrel segíti mindazokat, akik hajhullással küzdenek, köztük a fent említett mezoterápiás kezeléssel is.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu  

Tom Hanks is ezt választotta

0 Komment

Láttuk már kapitányként, számkivetettként, tudósként, láttuk halálos betegség ellen küzdeni és értelmi fogyatékosként is lopta már be magát az emberek szívébe. Napestig sorolhatnánk Tom Hanks lenyűgöző és magával ragadó szerepléseit, most azonban nem kitűnő tehetségéről, hanem külsejéről ejtünk pár szót.

A híresség bizony több, mint 30 éve varázsol minket más és más világba, istenadta tehetségével számtalan díjat nyert már el. Azonban – mint ahogy sok más férfitársát – őt is utolérte a kopaszodás problémája, méghozzá elég korán. Persze ebbe sok színész kollégája inkább beletörődött – mint például Bruce Willis vagy Jason Statham -, Tom Hanks azonban nem ezt az utat választotta. Valószínűleg úgy érezte, hogy az előbb említett férfiakkal ellentétben neki nem állna jól a tar fej. És milyen jól döntött!

A hajátültetés után – melyre 2006 körül eshetett sor – nem csak a hajvonala húzódott előrébb, hanem bizony sokkal dúsabb frizurája lett, melyre azóta is büszke lehet. Manapság ugyan kissé elkezdett őszülni hajkoronája, de valljuk be, ez viszont már jól áll a hatvanas éveihez közelítő színésznek.

A kopaszodás igen sokakat érintő probléma, mind a hétköznapi emberek, mind pedig a sztárok világában. Mivel tényleg nem mindenki esik bele abba a bűvkörbe, hogy ritkuló hajzata még emel is a férfias kinézetén, ezért bizony rengetegen nem képesek elfogadni azt, amit a tükörben látnak.

A leginkább az erősebb nemre jellemző, androgén kopaszodás igazából csak egyetlen lehetőséggel orvosolható. A hajátültetés során a tarkórészt használják donorterületként, mivel itt a hajszálakra nem hat a tesztoszteron – melynek köszönhető a fejtetőn lévő haj „elsorvadása”. Az innen nyert hajszálak új helyükön ugyanúgy fognak viselkedni, mint a régi területükön, így az eljárás után már nem gyérülni látjuk majd új frizuránkat, hanem szép, dús hajzatunk lesz. Éppúgy, mint Tom Hanks-nek, aki valószínűleg egy percig sem bánta, hogy tű alá feküdt, hiszen most fiatalosabb frizurával láthatjuk a képernyőn, mint karrierje elején.  

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Csokis kényeztetés

0 Komment

Nemrég írtunk arról, hogy mennyire oda kell figyelni – főként most, az ünnepi időszakban – arra, hogy ne fogyasszunk túl sok édességet. És ha már nem szeretnénk annyit enni belőle, akkor használjuk fel másként! A csokis hajpakolás ugyanis csodákat tehet frizuránkkal!

A csokoládé hihetetlenül hasznos hajunknak, kakaótartalma miatt. Ugyanis a kakaóban található flavonoidok segítenek visszaadni a hajzat egészséges fényét, megszüntetik a töredezettséget és kondicionálják egész frizuránkat. A legjobb választás a keserű csokoládé, ami javítja a fejbőr vérkeringését, ezáltal segíti a hajhagymák megfelelő működését is. Emellett, mivel gyulladás gátló hatása van, minimalizálja a fejbőrbetegségek kialakulásának veszélyét is. Most megtudjuk, hogyan készítsünk otthon csokiból hajpakolást, egyszerűen.

Olvasszunk fel 50 gramm étcsokoládét (jó magas kakaótartalmút), keverjünk hozzá egy kiskanálnyi olívaolajat, majd miután hűlni kezdett, tegyünk bele még egy kis doboz joghurtot, és 2 evőkanál mézet is. Vigyük fel a hajzatra, majd tekerjünk köré egy törölközőt, és egy órán át hagyjuk így pihenni frizuránkat. Ezután öblítsük le, és élvezzük hajunk szép, egészséges fényét!

Nagyon sok lehetőségünk van arra, hogy kényeztessük frizuránkat, mégis rengetegen nem élnek ezekkel, mert azt mondják, nincs ilyesmire idejük. Pedig jobban tenné mindenki, ha néha szánna effajta kikapcsolódásra némi időt, mert ha nem figyelünk oda frizuránkra, az bizony hamar gondot okozhat.

Legyen szó egy megfázásról, rossz hajszárítási technikáról, folytonos sapkahordásról, vagy netalán ezeknél sokkal komolyabb dolgokról, hajzatunk nagyon gyorsan elkezdhet hullani az ilyen külső, vagy akár belső hatások következtében, ha nem adjuk meg neki a kellő támogatást.

Persze nem mindig tudunk tenni a kopaszodás ellen, hiszen például az öröklődést nem akadályozhatjuk meg. Ilyenkor sem kell azonban beletörődnünk az egyre nagyobb kopasz foltokba, hiszen a hajátültetés azoknak is segítséget nyújt, akiknél már más megoldás nem jöhetne szóba. 

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu   

Kevesebb hajszál is nagy változás

0 Komment

A kopaszodás kérdéséhez nagyon eltérő módon állnak hozzá az emberek. Van, akit már pár hajszál elvesztése is sokkol, és minden nap nézegeti magát a tükörben, hogy mennyire látszik már ki a fejbőre, de olyan is akad, akinek hiába indul meg nagymértékben a hajhullása, akkor sem akar tudomást venni róla, esetleg olcsó trükkökkel próbálja eltüntetni a nyomokat.

kopaszodás hajhullás hajátültetés hajbeültetés hairhungary kevesebb hajszál hajritkulás tarság kopasz fej nagy változás

Egyik eset sem jó, hiszen ha feleslegesen ijedezünk, annak sincs értelme, és az is rossz döntés, hogyha homokba dugjuk a fejünket, amikor már elért minket a kopaszodás problémája. Ugyanis előbbi esetben csak szükségtelenül aggódunk, utóbbiban viszont annak ellenére, hogy ha időben szakemberhez fordulnánk, talán orvosolhatnánk gondunkat, megvárjuk, hogy túl késő legyen, amikor már drasztikusabb segítségre lesz szükség.

A férfiaknál gyakrabban előforduló öröklött kopaszodás esetében is fontos, hogy hamar tegyünk a kopasz foltok ellen. Ilyen esetekben az egyetlen biztos megoldást a hajátültetés jelenti, viszont nem kell megvárnunk azt, hogy az egész fejtetőnk tar legyen ahhoz, hogy ezt a lehetőséget kihasználjuk. Higgyük el, hogy már a kisebb kopaszodásnál is rengeteget jelenthet a kevesebb hajszál beültetése is.

A HairHungary Klinikán november végéig most azok is őrületesen jó kedvezménnyel juthatnak hozzá egy ismét dús frizurához, akiknek csak kevesebb hajszál szorul az átültetésre. Érdemes tehát belevágni, hiszen ugyanolyan jó áron eshetünk át a beavatkozáson, mint akiknél több mint 5000 hajszálat kellene átültetni.

Lehetséges, hogy eddig azt gondoltuk, ez még csak kismértékű kopaszság, alig észrevehető vagy éppen még ráérünk ezzel foglalkozni, azonban mégis el fogunk csodálkozni majd azon, hogy a hajátültetés után hiába csak kevesebb számú hajszál került át a kényes helyekre, akkor is hatalmas változást eredményezett már most. Ne habozzunk hát meghozni a döntést, az eredménnyel mindenképpen elégedettek leszünk!

> Hajbeültetés kedvezményprogram (november 30-ig)

> További információk a SafeSystem (FUE2) hajbeültetésről

Időpontfoglalás ingyenes konzultációra: 06 (70) 512-2296
HairHungary Klinika

A kopaszság előnyei

0 Komment

Sok férfit utolér idejekorán a kopaszság, és ilyenkor ők döntik el, hogy együtt élnek vele, vagy küzdenek ellene. Ha azt az utat választják, hogy megpróbálják további életüket tar fejtetővel leélni, akkor meg lehet ezt közelíteni néhány pozitív előny kinagyításával is.

Először is a kopaszoknak nem kell bajlódniuk a frizurájukkal soha. Nincs olyan, hogy elfekszik a hajukat, és a megfelelő fésű kiválasztásával sem kell törődniük. Emellett sok esetben igen férfias tud lenni, ha valaki kopasz. Persze ez nem mindenkire igaz.

Könnyebben tudnak sapkát hordani, hiszen a fejfedők szintén nem okoznak gondot, nem nyomják le a frizurát. Hajformáló eszközökre és még samponra sem kell költeniük azoknak, akik nem rendelkeznek hajzattal.

Ugyancsak előny, hogy például a rettegett kullancsokat hamar és könnyen észreveszi az, akinek nem a sűrű hajzatban kell kutatnia egy erdői séta után. És az sem egy utolsó szempont, hogy amíg a frizurával rendelkezőknek folyton figyelni kell a haj állagát, miszerint túl zsíros, túl száraz, vagy éppen korpásodik, addig a kopaszoknak semmi ilyesmi nem vesz el időt az életükből.

Természetesen a kopaszságra nem mindenki tud ilyen pozitívan tekinteni, ami nem is csoda, hiszen nem csak, hogy sokaknak nem áll jól, de vannak, akik kifejezetten megőrülnek, mikor észreveszik, hogy szép hajzatuk egyre inkább fogy. A kopaszodás hátterében rengeteg ok állhat, ezért aki nem tud beletörődni, annak hamar szakértő segítséghez kell fordulnia. Lehetséges, hogy a kiváltó okok megszüntetésével a hajhullási folyamat is megáll, de öröklött kopaszodásnál ez például lehetetlen. De ilyenkor is van megoldás, hiszen a biztos segítséget jelentő hajátültetés akkor is vissza tudja varázsolni frizuránkat, amikor más kezelés már nem jelenthet gyógyírt gondunkra.

Nem kell tehát feltétlenül beletörődni abba, ha hajzatunk elkezd ritkulni, hiszen tudunk tenni ellene. A döntés a mi kezünkben van, amit célszerű úgy meghozni, hogy alaposan átgondoljuk, milyen külsővel is szeretnénk élni.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás okait és a különböző megoldásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed