Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Problémák az anyagcserével

0 Komment

Szervezetünk egy nagyon bonyolult, szövevényes rendszer, és szinte minden összefüggésben van egymással. Éppen ezért, ha valamilyen problémát észlelünk magunkon, az rámutathat más bajokra is, vagy éppen annak következményeként kell felkészülnünk nem várt kellemetlenségekre. Így van ez az anyagcserével is, melyre nagyon sokan nem figyelnek oda eléggé, pedig több gond is lehet a háttérben, illetve rengeteg bajt is eredményezhet.

Az anyagcsere központja a pajzsmirigy, illetve az ezt irányító idegrendszeri szervek, de ezen felül hat rá a mellékvese működése, illetve a hormonrendszerünk is. Amennyiben valamelyikkel baj van, az bizony az anyagcsere lelassulásával is jár, ami szintén sok problémát eredményez, ha nem lépünk időben afelé, hogy kivizsgáljuk, mi lehet az igazi gond.

Ilyen, anyagcserezavar által létrejött probléma lehet az elhízás, vagy a vízvisszatartással járó májbetegség, vesebetegség, ezen kívül jelentkezhetnek szívproblémák, menstruációs zavarok, valamint előfordulhatnak bőrkiütések és elkezdődhet egy komolyabb hajhullási vagy épp túlzott szőrnövekedési folyamat is.

Minél hamarabb kiderítjük, hogy mi áll a háttérben, annál könnyebb a fent említett gondok megelőzése vagy orvoslása. Természetesen mi magunk is segíthetjük anyagcserénk helyreállítását, méghozzá helyes étrenddel és mozgás dús életmóddal. Fogyasszunk rostban gazdag ételeket, és igyunk rengeteg folyadékot!

Amennyiben korán észleljük a problémát, és időben lépünk ellene, akkor általában csak átmeneti az okozott hajhullás. Viszont ha a hormonháztartás felborulása miatt nagyobb mértékben súlyt le a kopaszodás, annak sajnos maradandó kárai is lehetnek.

Ha átmeneti a baj, akkor általában fél év kell ahhoz, hogy a hajzat ismét helyreálljon, de ezt segíthetjük és gyorsíthatjuk mezoterápiás- vagy prp-kezelésekkel. Amennyiben maradandó kopasz foltokat észlelünk, arra a hajátültetés jelenthet végleges és biztos megoldást. Bármelyik esetről is legyen szó, a HairHungary Klinika mindenkinek segít abban, hogy a megfelelő eljárás alkalmazásával újra a régi lehessen frizurája.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Szexi kopaszok

0 Komment

A kopaszodás problémája nagyon sokaknál már idő előtt megjelenik. Persze hajhullás rengeteg okból alakulhat ki, azonban az öröklött jellegű kopaszodást sajnos nem tudjuk befolyásolni, mikor kopogtasson ajtónkon – fejtetőnkön.

Legtöbbször ez a férfiaknál fordul elő, és sok esetben akár a 20-as éveikben megkezdődhet a hajzat gyérülése. Vannak olyan szerencsések, akik ezt egyáltalán nem veszik átoknak, hiszen valljuk be, bizony sokan férfiasabbá is vállnak az új frizurától, pontosabban annak hiányától. Az első jó lépés, amit ilyenkor tehetnek ugyanis, ha minél rövidebbre, vagy akár teljesen kopaszra nyírják megmaradó hajzatukat. És ha tetszetős a látvány, akkor nem csak beletörődhetnek kopaszságukba, hanem még örülhetnek is neki.

A sztárvilág is felmutathat néhány pasit, akiknél inkább szexi külsőt jelent a tar fej, mint hátrányt. Ilyen például Bruce Willis, Jason Statham, vagy Vin Diesel, de ide sorolhatjuk a magyar celebek közül Szőke Zoltánt és Benedek Tibort is.

Sajnos azonban nem mondható el mindenkiről az, hogy a kopaszság jól áll neki. El kell fogadnunk, hogy valakihez illik, valakihez pedig nem, és utóbbi csoportnál inkább átok az, ha valaki kopaszodni kezd. Ugyanis sokaknak éppen a hajuk jelenthette ez idáig a férfias megjelenést, és természetesen nem minden fejforma engedheti meg magának azt, hogy teljesen csupasz legyen.

Nem kell azonban senkinek sem beletörődnie ebbe az állapotba, hiszen létezik már olyan megoldás, mely tökéletesen tudja orvosolni hajunk gyérülésének problémáját. A hajátültetés segítségével ugyanis mindazoknak, akiknek nem áll jól a kopaszság, lehetőségük van arra, hogy eltűntessék kopasz foltjaikat, gyér területeiket, méghozzá ismét dús hajzattal. Így mindenki eldöntheti, melyik bőrben érzi jobban magát, és akkor biztos, hogy a külvilág számára is férfias és szexi lesz majd megjelenése.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ijesztően néz ki a filmsztár

0 Komment

Nők milliói olvadoznak a mozivásznak és a képernyők előtt, amikor Johnny Depp szerepel egy-egy filmben. Nem véletlen, hiszen a sármos színész mindig is megdobogtatta a hölgyek szívét. Karakteres arca, férfias külleme és tökéletes játéka miatt ugyanis még a férfiak is elismerik. Most azonban egy olyan arcát láthatjuk, mely inkább rémisztő, mint vonzó.

Jó párszor elmaszkírozták már, láthattuk kalózként, hosszú hajjal, vagy ollókezűként, rémült, fehérre maszkolt arccal is, de ennyire visszataszítónak még soha nem hatott az egyébként jóképű filmsztár. A „Black Mass” című film kedvéért ugyanis egy kopaszodó, ijesztő tekintetű, és furcsán, sokszor hörögve beszélő gengszterré alakult át.

A filmről még csak most jelent meg előzetes, de már egyből nagy port kavart, ami nem csak a történetnek köszönhető, hanem természetesen Depp-nek, illetve új alakításának és kinézetének is. A filmvilágban ugyanis pont erre éhezik mindenki, hogy egy színész ne csak egyfajta karaktert tudjon megformálni, hanem képes legyen belebújni bárki bőrébe.

A való életben persze nem kell attól tartanunk, hogy a filmcsillag ennyire rémisztően nézne ki. Azért az biztos, hogy ha valaha elindulna nála ilyen mértékű kopaszodás, mint amilyet a filmben láthatunk rajta, akkor jobban tenné, ha nem törődne bele, hiszen ezzel biztosan kettétörné addigi vonzó imázsát. Mivel a kopaszság nem mindenkinek áll jól – és valljuk be, Depp kócos tincseit nézve, hogy ő is ebbe a csoportba tartozik -, ezért ahogy sok színésztársa tette, valószínűleg ő is a hajátültetést választaná ahelyett, hogy elveszítené a nők magas fokú elismerését.

Magyarországon ennek az eljárásnak az alkalmazásával a HairHungary Klinika segített már rengeteg kopaszodással küzdőnek, visszaadva ezzel nem csak régi frizurájukat, hanem régi önképüket is. Mindenki számára fontos a kinézet, hiszen csak akkor tudjuk jól érezni magunkat a bőrünkben, ha megfelelünk saját magunknak, és emellett a külvilágtól is pozitív visszajelzéseket kapunk.

 

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Fiatalos idősödők

1 Komment

Korunk előrehaladtával természetes, hogy egyre több az ősz hajszálunk, és persze sokaknál megkezdődik a hajzat gyérülése is. A nők ilyenkor legtöbbször egyre rövidebb frizurát választanak, míg marad a ténylegesen nagyon rövid haj. Pedig nem feltétlenül kell lemondanunk fiatalos kinézetünkről!

A sztárvilágban rengeteg példát találhatunk arra, hogy mennyire illik az idősödő hölgyekhez is a hosszú haj, és az őszülést sem kell szégyellni, sőt, igazán stílusos hajvariációkat lehet kihozni frizuránkból, melyeket az ősz tincsek még fel is dobnak. Persze használhatunk a még fiatalosabb külső eléréséhez némi természetesnek ható melírt, vagy satírt is, mindenkinek, ami jól áll. Legyünk bátrak, és kísérletezzünk a színekkel és a formákkal egyaránt! Nézzük csak meg Diane Keaton vállig érő haját, vagy Meryl Streep általában összekontyolt, elegáns frizuráját, de emellett választhatunk kissé bozontosabb hajzatot is, ami szintén sokat fiatalít. A hosszú, ősz tincsek pedig gyönyörűen mutatnak, ha fonatot készítünk belőlük.

Természetesen ahhoz, hogy mindezt megtehessük, hajunknak is megfelelő állapotban kell lennie. Az időskorban elvékonyodó, majd gyérülő hajszálak sajnos gátat tudnak vetni elképzeléseinknek, éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig, már fiatalabb korban is ügyeljünk hajunk ápolására. A helyes étrend, a megfelelő életvitel és emellett a hajzat regenerálása elengedhetetlen ahhoz, hogy ne lépjenek fel problémák a frizuránkat tekintve.

Azonban sajnos nem tudunk minden gondot kiküszöbölni, így előfordulhat, hogy egyes betegségek vagy éppen gyógyszerek mellékhatásaként, vagy akár egy hirtelen felmerülő lelki trauma miatt megindul a hajzat gyengülése, gyérülése. Valamint ott van az öröklött kopaszodás is, mely ellen mi magunk szintén nem tudjuk felvenni a harcot.

Ezekre az esetekre mindig szakértő segítséget kell kérnünk. Szerencsére ma már szinte minden helyzetre létezik megoldás, és nem kell beletörődnünk a kopaszodással járó kellemetlenségekbe. A haj erősítésére és a hajhullás megállítására gyógyírt jelenthet a hölgyek tekintetében például a mezoterápiás kezelés, azoknál pedig, akiknél maradandó kopaszság lép fel, a hajátültetés nyújt biztos megoldást.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Az énekes újra kopasz?

0 Komment

Előző hónapban jelent meg pár olyan fénykép, melyeken néhány ismert, magyar sztár kopasz fejjel mutatkozik gyerekekkel. A kampányt azért szervezték, hogy felhívják az emberek figyelmét az együttérzésre, az odafigyelésre és arra, hogy az egészségünk mekkora kincs.

A képeken olyan gyermekek láthatók, akik igen komoly betegségen estek át, és meggyógyulásukkal példát mutathatnak mindazoknak, akik küzdenek az egészségükért, és azoknak is, akiknek soha nem kellett átesni ilyenen, hogy becsüljék meg azt, hogy egészségesek lehetnek. Mindemellett központi szerepet kapott a mosoly, és a vidám életérzés, mely csak úgy árad a képekből.

A kampányban részt vett Vásáry André is, aki, mint tudjuk, Klinikánkon esett át hajátültetési beavatkozáson. Nem kell megijednünk, a gyönyörű hangú énekes frizurájával nincsen semmi baj, hiszen a résztvevő hírességeket csak elmaszkírozták a képek kedvéért. Mindennek célja az volt, hogy rávilágítást kapjunk az élet értelmére és fontosságára, valamint, hogy motivációt adjon azoknak, akik hasonló cipőben járnak.

A leukémia egy olyan formája a rosszindulatú rákos megbetegedéseknek, mely a vérképző sejtekből indul ki. Kezelése teljesen egyénre szabott attól függően, hogy milyen a kiterjedése és a leukémia típusa. Lehetséges kezelés a kemoterápia, a sugárterápia, a csontvelő-átültetés vagy biológiai terápia.

A sugárkezelés hatásairól már írtunk egy korábbi cikkben, melyből megtudhatjuk, hogy a haj kihullása szinte mindenkinél várható, és nem minden esetben nő vissza, vagy lesz ugyanolyan a frizura, mint amilyen előtte volt. Pontosan ezért lett a kopaszság ennek a kampánynak az egyik fő motívuma.

A lényeg, hogy az összetartás, a kitartás és az élni akarás elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyógyulás útjára térhessünk, mint ahogy ezek a kis hősök a képeken. Akaraterővel és az élet szeretetével győzni lehet még az ilyen kilátástalan helyzetben is.

A gyógyulást követően pedig már foglalkozhatunk az esetlegesen fennmaradó mellékhatásokkal is, mint például hajzatunk visszaállításával. Amennyiben csak részlegesen nő vissza a kezelések után a frizura, tökéletes segítséget jelent a hajbeültetés, mely minden olyan kopaszsági problémára nyújt megoldást, melyre más lehetőség nem lenne.

Kép forrása: http://www.nlcafe.hu/sztarok/20150311/leukemias-gyermekekert-alapitvany-leukemia/

 

További információk a klinikáról és a hajbeültetésről:

HairHungary Klinika - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed