Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mandarinnal egészségesebb

0 Komment

A mandarin az egyik legkedveltebb téli gyümölcs, melyet sokan nagyobb előszeretettel fogyasztanak, mint például a narancsot. Mivel édesebb az íze, a gyerekek is sokkal inkább szeretik, és a legjobb benne, hogy nem csak finom, hanem sokoldalúan egészséges is!

Gazdag C-vitaminban, ami már elve igazán egészségessé teszi fogyasztását, de emellett gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, és nagyon sok más, jó tulajdonságával egyetemben az emésztést is segíti, valamint a vas felszívódását is gyorsítja. Már csak ez elegendő lenne ahhoz, hogy megteremtse azt a belső egészséget szervezetünkben, ami elengedhetetlen a hajzatunk jó állapotát nézve, de van még más is a tarsolyunkban azzal kapcsolatban, hogyan is hat még pozitívan a mandarin frizuránkra.

A mandarinból kinyert olaj például segíti a haj regenerálódási folyamatait, és tökéletesen ápolja a töredezett hajvégeket. Ezen felül léteznek olyan mandarin kivonatot tartalmazó, hajápoló kozmetikumok, melyek nem csak fényessé, hanem selymessé is varázsolják frizuránkat, köszönhetően a bennük található, rengeteg vitaminnak.

Fogyasszunk tehát belőle, amennyit csak tudunk, és használjunk olyan termékeket, melyben megtalálható, hiszen ha más problémája nincs a hajzatunknak, mint a kevés vitamin vagy a kisebb fokú elhanyagoltság, akkor segítségünkre lehet ez a csodás gyümölcs!

Persze léteznek olyan gondok, melyekre sajnos ilyenfajta megoldást hiába alkalmaznánk. A frizuránk ugyanis nagyon érzékeny, és emellett pedig rengeteg káros hatásnak van kitéve szinte folyamatosan. Ráadásul bármilyen gubanc van szervezetünkben, akár az is képes befolyásolni hajunk szerkezetét.

Nagyon fontos ezért, hogy amennyiben már nem csak olyan problémáink vannak hajunkkal, minthogy kicsit száraz, valamennyire töredezik a vége, vagy éppen megviselte kissé a hajvasalónk, hanem több ideig fennálló gondot észlelünk, akkor kérjünk inkább tanácsot vagy kivizsgálást szakembertől. Az egyre súlyosbodó vagy huzamosabb ideje fennálló problémák olyan hajhulláshoz is vezethetnek, melynek visszafordítása sokszor rengeteg időbe és persze energiába kerül. Ha pedig visszafordíthatatlan hajhullásról beszélünk, akkor sok esetben csak a hajátültetés lesz az, ami képes visszaadni régi frizuránkat.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ínyenc koktélok a nyárra

0 Komment

A nagy hőségben rengeteg vízre van szükség ahhoz, hogy pótoljuk szervezetünkben a sok izzadás által elveszített mennyiséget. Alapból nagyon fontos az, hogy elegendő vízhez juttassuk magunkat, de a forróság miatt még fokozottabban figyelnünk kell erre. Sajnos rengetegen isznak ilyenkor inkább üdítőket, de ez nem jó megoldás.

A különböző üdítők ugyanis, ha érezzük, ha nem, tele vannak cukorral. Hiába finom az ízük, és persze folyadékot jelentenek, akkor sem tökéletes vízháztartásunk szempontjából. A sok cukor ugyanis megemelheti szervezetünkben a férfi nemi hormonok szintjét, amely sajnos bármelyik nemnél okozhat előbb vagy utóbb hajhullást. Ez még könnyebben kialakul akkor, ha nem fogyasztunk mellette elegendő vizet, hiszen ha többször is kiszáradás környékezi meg testünket, akkor könnyen elindulhatnak ilyen folyamatok, mint a hajgyérülés, a bőr öregedése és anyagcserezavarok kialakulása. Éppen ezért nagyon fontos, több szempontból is, hogy igyunk rengeteg vizet.

Ha valaki mindenképpen ragaszkodik az üdítők nyújtotta ízekhez, nem kell lemondania róluk. Istenien finom nyári koktélokat lehet már készíteni, akár otthon is, kevés hozzávalóból. Nem kell mást tennünk, mint beszerezni pár citromot, egy kis mentát, esetleg zöldcitromot, vagy gyömbért, és máris nekiállhatunk saját ízlésünknek megfelelően a koktélkészítéshez. Ne hagyjuk ki a jégkockákat sem, és nyugodtan kísérletezhetünk mindenféle gyümölccsel. Minél színesebb, annál ízletesebb, és a gyerekek is szívesen fogyasztják ezeket a finom, üdítő, vízzel készült és főként cukormentes koktélokat.

A hajhullás problémája tehát kialakulhat a fent említett okokból is, azonban sosem lehetünk biztosak benne, hogy pontosan mi eredményezi. Éppen ezért minél előbb szakértő segítséghez kell fordulnunk, hogy megkapjuk a választ, milyen típusú kopaszodás árnyékolja be életünket.

Attól függően, hogy mi a kiváltó ok, más-más lehetőségünk van arra, hogy felvegyük a kesztyűt a kopaszodással szemben. Átmeneti hajhullás esetén szóba jöhet a mezoterápia, illetve a prp-kezelés, amennyiben viszont maradandó kopasz foltokról, vagy öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, csak a hajátültetés adhat végleges megoldást.  

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Gyümölcsöt a hajnak is!

0 Komment

A tél közeledtével nagyon fontos figyelnünk arra, hogy szervezetünk megfelelő mennyiségű vitaminhoz jusson. A sok zöldség és gyümölcs fogyasztásáról ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk, hiszen az immun-rendszert próbáló, hideg időszakban talán még inkább szükségünk van a bennük rejlő vitaminokra.

Ugyanez vonatkozik a hajzatra is, melyet belülről, és kívülről is ápolnunk kell. Ha megfelelően látjuk el szervezetünket tápanyagokkal, akkor hajunk belső védelméről gondoskodunk. Viszont emellett nagyon fontos a frizuránk külső ápolása is, ami nem mindig merülhet ki egyes hajápoló szerek használatában.

A gyümölcsök hatása kívülről-belülről segíteni tud az egészséges hajzat kialakításában. Tehát ne csak megegyük őket, hanem készítsünk belőlük házilag egy vitamindús pakolást a következőképpen: nyomkodjunk szét egy fél banánt, keverjünk hozzá egy negyed sárgadinnyét és szintén egy negyed avokádót. A keverékünkhöz adjunk hozzá egy evőkanál búzacsíra- vagy kókuszolajat, majd a végén keverjünk hozzá egy evőkanálnyi natúr joghurtot is. Az így kapott pakolást kenjük fel frizuránkra, majd csavarjuk körbe egy törölközővel fejünket, hiszen ha melegebb teret biztosítunk pakolásainknak, sokkal erőteljesebb lesz a hatásuk. A keveréket minimum negyed óráig hagyjuk hajunkon, majd mossuk le langyos vízzel. Frizuránk fényes, sima és könnyen kifésülhető lesz.

Ahhoz, hogy hajunk a hideg időben is megőrizze fényét és tartását, bizony sokkal több törődésre van szüksége, mint gondolnánk. A különböző házi praktikák alkalmazása mindenképpen jót tesz. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy ezek a pakolások csak a hajunk esztétikáján és állagán tudnak segíteni, hajgyógyászati problémákon nem.

Ha valakinek hullik a haja, az sajnos már nem orvosolható otthon, ilyen formában. Mivel a kopaszodásnak rengeteg különböző oka lehet, ezért nagyon fontos kiderítenünk azt, hogy mi eredményezheti a nagy hajveszteséget. Ugyanis attól függően lehetséges, hogy egy mezoterápiás kezelés gyógyír lehet bajunkra, de az is elképzelhető, hogy régi frizuránkat már csak a végleges eredményt felmutató hajbeültetés hozhatja vissza.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed