Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ínyenc koktélok a nyárra

0 Komment

A nagy hőségben rengeteg vízre van szükség ahhoz, hogy pótoljuk szervezetünkben a sok izzadás által elveszített mennyiséget. Alapból nagyon fontos az, hogy elegendő vízhez juttassuk magunkat, de a forróság miatt még fokozottabban figyelnünk kell erre. Sajnos rengetegen isznak ilyenkor inkább üdítőket, de ez nem jó megoldás.

A különböző üdítők ugyanis, ha érezzük, ha nem, tele vannak cukorral. Hiába finom az ízük, és persze folyadékot jelentenek, akkor sem tökéletes vízháztartásunk szempontjából. A sok cukor ugyanis megemelheti szervezetünkben a férfi nemi hormonok szintjét, amely sajnos bármelyik nemnél okozhat előbb vagy utóbb hajhullást. Ez még könnyebben kialakul akkor, ha nem fogyasztunk mellette elegendő vizet, hiszen ha többször is kiszáradás környékezi meg testünket, akkor könnyen elindulhatnak ilyen folyamatok, mint a hajgyérülés, a bőr öregedése és anyagcserezavarok kialakulása. Éppen ezért nagyon fontos, több szempontból is, hogy igyunk rengeteg vizet.

Ha valaki mindenképpen ragaszkodik az üdítők nyújtotta ízekhez, nem kell lemondania róluk. Istenien finom nyári koktélokat lehet már készíteni, akár otthon is, kevés hozzávalóból. Nem kell mást tennünk, mint beszerezni pár citromot, egy kis mentát, esetleg zöldcitromot, vagy gyömbért, és máris nekiállhatunk saját ízlésünknek megfelelően a koktélkészítéshez. Ne hagyjuk ki a jégkockákat sem, és nyugodtan kísérletezhetünk mindenféle gyümölccsel. Minél színesebb, annál ízletesebb, és a gyerekek is szívesen fogyasztják ezeket a finom, üdítő, vízzel készült és főként cukormentes koktélokat.

A hajhullás problémája tehát kialakulhat a fent említett okokból is, azonban sosem lehetünk biztosak benne, hogy pontosan mi eredményezi. Éppen ezért minél előbb szakértő segítséghez kell fordulnunk, hogy megkapjuk a választ, milyen típusú kopaszodás árnyékolja be életünket.

Attól függően, hogy mi a kiváltó ok, más-más lehetőségünk van arra, hogy felvegyük a kesztyűt a kopaszodással szemben. Átmeneti hajhullás esetén szóba jöhet a mezoterápia, illetve a prp-kezelés, amennyiben viszont maradandó kopasz foltokról, vagy öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, csak a hajátültetés adhat végleges megoldást.  

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Nem csak koktélba jó

0 Komment

A menta egy mindenki számára ismert növény, mely megtalálható olyan hétköznapi dolgok összetételében, mint a fogkrém vagy más kozmetikai termékek. Ezen felül kedvelt koktél alapanyag is, frissítő, üde hatása miatt előszeretettel fogyasztjuk, főként nyáron.

Emellett azonban sok olyan pozitív hatással is rendelkezik ez a gyógynövény, melyről kevesen tudnak. Ilyen például a belőle készített teafőzet, mely menstruációs fájdalmakkor görcsoldó hatású. Ezen felül javítja az emésztést és csökkentheti a fellépő hányingert is. Légúti megbetegedések kezelésére is használhatjuk, legyen szó köhögésről, vagy torokgyulladásról. Kisebb sebek esetén fertőtlenítőként is alkalmazhatjuk, illóolajként használva pedig idegnyugtató hatása van, oldja a felgyülemlett stresszt.

A fent soroltakon kívül van még egy nagyon pozitív hatása a mentának. Ha valaki korpás hajjal küszködik, annak bizony ki kell próbálnia egy igen egyszerű, mentás hajpakolást. Tegyünk egy maréknyi mentát forró vízbe, majd áztassuk benne körülbelül 3 órán át. Az így kapott főzettel öblítsük át frizuránkat hajmosás után, és ne is mossuk ki belőle. Ezt akár minden hajmosásnál alkalmazhatjuk, de minimum egyszer egy héten kell ahhoz, hogy a korpa eltűnjön. A menta frissíti és egyben nyugtatja a fejbőrt, így megszűnik a viszketés és a korpa is.

Ahhoz, hogy frizuránk egészséges legyen, szükség van egy külső-belső összhangra. Ugyanis bármilyen betegség vagy rossz életmód szinte egyből tükröződhet hajzatunkon. A legrosszabb esetben hajhullás lép fel, melyet már sokkal nehezebb orvosolni, mint a kisebb kellemetlenségeket. Kopaszodás esetén nem elég pár házi praktikához nyúlni ugyanis, hanem olyankor már szakértő segítséget kell kérni. A hajhullás okától függően elég lehet problémánkra külső és belső szerek alkalmazása, de például öröklött kopaszodás esetén csak a hajátültetés jelenthet megoldást. Amíg megtehetjük, és nincs nagyobb baj, ügyeljünk oda hajunk megfelelő ápolására, és kényeztessük néha különböző, otthoni pakolással is.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a különböző megoldásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed