Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jön a tavasz!

0 Komment

Egyre gyakrabban süt a nap, lassacskán már a melegét is érezzük. És nem csak a naptár szerint lépünk át a következő évszakba, hanem a madarak napról napra hangosabb éneke is arra ad okot, hogy elhiggyük: jön a tavasz! De mit jelent ez szervezetünkre nézve?

A tavaszi fáradságot szinte mindenki ismeri, de a legtöbben nem tudják, hogy mi lehet az oka. Ugyanez igaz a tavaszi hajhullásra is, pedig a kettő nem is áll annyira messze egymástól. Jóllehet, nem teljesen ugyanazon okok állnak a háttérben, mégis, a megoldás mindkettőre nagyon hasonló.

hajhullás tavasz tavaszi hajhullás tavaszi fáradtság vitamin vitaminhiány A-vitamin cink vas diéta hairhungary prp prp-terápia mezoterápia hajkezelés átmeneti hajhullás

A tavaszi fáradtságot főként az eredményezi, hogy az ekkor uralkodó fényviszonyok sokkal gyorsabb ütemet várnának el szervezetünktől, mely még mindig a „téli időszámításra” van beállítva. Az átállás pedig borzasztóan fárasztó folyamat. Emellett nem mindegy a téli tápanyagbevitelünk sem, mely ilyenkor szintén lecsökkenti az energiaszintünket.  

A tavaszi hajhullást is főként a lecsökkent vitaminszint okozza, többnyire A-vitamin-, vas- vagy cinkhiány állhat a háttérben, melyeket a téli hónapokban kevésbé tudunk pótolni csak a táplálkozással. Mindkettő probléma megoldására fontos, hogy pótoljuk ezeket a vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint a sok esetben tavaszra időzített, gyors lefolyású diétákat is kerüljük el messziről.

De honnan lehet tudni, hogy a hajhullásunk „csak” a tavasz eljövetelének köszönhető, vagy más, nagyobb gond eredményezi az egyre gyarapodó hajszálszámot fésűnkben? A tavaszi hajhulláshoz hasonló problémákat okozhat ugyanis a sok stressz, de akár hormonális zavar is állhat a háttérben. Az olyan gócos gyulladások, mint például a fog- vagy mandulagyulladás is eredményezhetnek ilyen típusú hajgyérülést.

Nagyon fontos éppen ezért, hogy ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, forduljunk szakértő segítséghez. A tavaszi hajhullás csak átmenetileg okoz gondokat, sok esetben magától helyreáll a szervezet rendje, de persze nagy segítséget nyújtunk neki, ha pótoljuk a vitaminokat. Viszont a többi esetben csak akkor lesz átmeneti a hajhullás, ha a kiváltó okokat megszüntetjük, orvosoljuk.

Hajzatunk regenerálódásához, a megmaradt hajszálak erősítéséhez nagy segítséget jelenthet a PRP-terápia, illetve a hajas fejbőr tápanyag-ellátottságát és vérkeringését javítja a mezoterápia, mely kezelések kifejezetten javasoltak a fent említett, átmeneti hajhullások esetén.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Eszement diéták

0 Komment

Megszámlálhatatlan mennyiségű diéta létezik már, és szinte képtelenség, hogy ne fussunk bele egy-egy étkezési tanácsba a napunk folyamán. Mindenhol találkozhatunk ugyanis különböző fogyókúrás ötletekkel, ételekkel, receptekkel, ha akarjuk, ha nem. Nem is ezzel van a probléma. A gondot az okozza, ha valaki egyszerűen beleugrik egy diétába anélkül, hogy mindent jól átgondolt volna.

Egyrészt akármennyire is kecsegtetőnek tűnik egy fogyást ígérő étrend, korántsem biztos, hogy rajtunk is segíteni fog. Mindenki más és más, ezt soha nem szabad elfelejteni. Kinézetünkről természetesen javarészt mi tehetünk, de azért rengeteg egyéb tényező is befolyásolja, milyen az alkatunk.

Kezdjük mindjárt a genetikával, ami ellen nem tehetünk semmit. Emellett pedig sajnos rengeteg betegség is okozhat némi súlyfelesleget, amit szintén nagyon nehéz a kezünkbe venni, szakember segítsége nélkül nem is nagyon lehet. Azt azonban kijelenthetjük, hogy a legtöbb fogyni vágyó egyszerűen csak elégedetlen külsejével, és olyan megoldást keresne, ami hamar segít a gondján.

Éppen ez a legveszélyesebb az egészben, hogy a kulcsszó a: hamar. Egy fogyás ugyanis nagyon hosszú folyamat eredménye kell, hogy legyen, a hirtelenség rengeteg veszélyt hordoz magában. Azok a diéták, melyek pár hét alatt sok-sok mínusz kilót ígérnek, biztos, hogy károkat is hagynak maguk után.

Az egyik ilyen, hirtelen fogyást kísérő kár a haj állapotának romlása, illetve rosszabb esetben nagyfokú hajhullás megindulása. Ennek oka, hogy a szervezet a hirtelen lecsökkentet étrendnek köszönhetően sajnos sokkal kevesebb vitaminhoz és ásványi anyaghoz jut. És persze az egész felépítésünk sem úgy lett kitalálva, hogy egyik napról a másikra kövesse a változásokat.

Ezért szépen, fokozatosan és megfontoltan kell belekezdenünk egy diétába, és sokkal jobban tesszük, ha szakember segítségét kérjük ebben, és nem önfejűen kezdünk bele valamilyen sokat ígérő önsanyargatásba.

A fent említett hajhullás természetesen csak átmeneti, amennyiben idejében észleljük a problémát és teszünk ellene. Ilyenkor le kell lassítanunk a diétánkat, és oda kell figyelnünk, hogy kiegyensúlyozottan étkezzünk. Egyes esetekben ez nem elég, ilyenkor különböző termékek, vagy kezelések  - mint például a PRP terápia - segítségével tudjuk erősíteni megviselt hajkoronánkat.  

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Férfias szemlélet?

0 Komment

Általában a férfiak szerint a nők túl sok időt töltenek a tükör előtt, túlzásba viszik a különböző kencék és kozmetikumok alkalmazását, és persze nem lehet elegendő bókot szórni rájuk, mindig elégedetlenek valamivel külsejükkel kapcsolatban. De biztos, hogy nekik nem kellene ugyanúgy odafigyelni néhány részletre?

Ha kimondjuk az egészséges táplálkozás, a diéta vagy éppen a hajpakolás szavakat, szinte mindenkinek olyan képek rémlenek, melyeknek főszereplői hölgyek. Pedig férfiak esetében is oda kell figyelni nagyon, hogy milyen étrendjük van, mennyi vitamin jut a szervezetükbe, milyen kozmetikumokkal ápolják vagy éppen roncsolják hajzatukat, valamint az is fontos szempont, mennyi stressz éri őket nap, mint nap, és ezt hogyan képesek feldolgozni.

Ugyan a férfiak esetében leggyakrabban az öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, azért gyakran okozza náluk is a hajhullást a fent említett stresszes életmód, a helytelen táplálkozás, vagy éppen valamilyen gyógyszeres kezelés mellékhatása. Ilyen esetekben félre kell tenni azt a szemléletet, hogy a külsőre eltöltött idő és a „nyúlkajának” becézett zöldségek fogyasztása csak a nőknek való, és bizony nem árt egy életmódváltás.

Ha viszont a férfiakra jellemző, genetikai hajhullás indult meg, persze ez már sajnos nem lesz elegendő. Ilyenkor csak egyetlen megoldás jöhet szóba, mely végleges eredményt biztosít, méghozzá a hajátültetés. Nagyon fontos, hogy ha megtudjuk, hajunk gyérülését bizony az öröklési folyamatok okozzák, ne csüggedjünk el, ne törődjünk bele, és ne adjuk fel, hogy olyan frizuránk lehessen, amilyet szeretnénk, hiszen valljuk be, nem mindenkinek áll jól a kopaszság.

A hajátültetés már rengeteg kopaszodónak adta vissza régi frizuráját, és emellett pedig természetesen az önbizalom is helyére áll ilyenkor, hiszen nagyon nehéz a kopaszodást feldolgozni, elfogadni. De mint mondtuk, nem is kell, és inkább tegyünk azért, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben – illetve frizuránkban -, mint, hogy beletörődjünk az elfogadhatatlanba.

A HairHungary Klinika ráadásul most kedvez azoknak is, akik eddig a beavatkozás anyagi vonzatától féltek, és ez tartotta vissza őket az elhatározástól, hogy tű alá feküdjenek. Most ugyanis minden páciens, aki június 15.-ig jelentkezik ingyenes konzultációra, egységesen 0,7 Euró/hajszál árban dúsíttathatja frizuráját.

 

A részletekért látogasson el a HairHungary Klinika honlapjára:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

06 (30) 883-6103 vagy 06 (70) 512-2296


> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Victoria Beckham rossz formában

0 Komment

A Spice Girls egykori énekesnője mindig is törekedett arra, hogy külseje makulátlan legyen. Ügyelt az öltözködésére, a frizurájára, a magas sarkú cipőkről pedig szinte mindenkinek ő ugrik be Sarah Jessica Parker mellett. Most azonban úgy tűnik, hogy kissé túlzásba vitte a jó kinézetért folytatott harcát, és inkább az ellentétét kezdi elérni örökös önsanyargatásával, mint amit szeretne.

Természetesen érthető, hogy az egyik legszexibb pasinak kikiáltott sport- és most már divatsztár, David Beckham mellett ennyire jól akar kinézni Victoria, azt azonban neki is észre kellene vennie, hogy az egészséges határt már rég átlépte.

Ahhoz ugyanis, hogy a legújabb divat szerint öltözködhessen, és a lehető legkisebb méretű ruhák jöjjenek fel rá, valóban alig eszik valamit. A mindig is vékony futballsztár feleség most már annyira karcsú, hogy ez lassan sokkal rosszabbul néz ki, mintha némi felesleg lenne rajta.

A kemény diéta sajnos mindenkinél meghozza idővel a velejáró negatív hatásokat, melyek egyre inkább szembetűnőek lesznek. Pedig nem árt, ha vigyázunk ezzel! A folytonos önsanyargatás egyik leggyakoribb velejárója ugyanis a hajhullás. A nem egészségesen vezetett diéta rengeteg esetben tudja okozni a hajhagymák megfelelő működésének leállását, mely azt hozza magával, hogy a hajzat egyre élettelenebb lesz, és bizony egyre több hajszál hullik ki, egy általános gyérülést okozva ezzel.

Az ilyen fajta hajhullás csak abban az esetben megállítható, ha észbe kapunk, és változtatunk étkezési szokásainkon. Muszáj, hogy bevigyük szervezetünkbe a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokat, vitaminokat, hiszen a frizuránkat nem csak kívülről kell táplálni. Amennyiben képesek vagyunk felhagyni a drasztikus diétával, hamarosan újra beindulnak azok az egészséges folyamatok, melyek felelősek a hajzatunk állapotáért is. Persze nagyon hosszú idő kell ahhoz, hogy a frizuránk regenerálódjon, ilyenkor egyes esetekben ajánlott olyan kezelések bevonása, mint például a mezoterápia, melynek segítségével hamarabb érhetjük el a kívánt állapotot.

A híresség is jobban tenné, ha észrevenné a fenyegető jeleket, és átállna egy sokkal egészségesebb életmódra, mert sajnos, ha nem teszi, akkor komolyabb károk is keletkezhetnek. Maradandó kopasz foltok esetén pedig nem is lehet mit tenni, csak a hajátültetés képes megoldani a problémát. De reméljük, Victoria idáig nem jut el diétájával.

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Paleo diéta

0 Komment

Mára rengeteg étkezési szokás és akár sokszor már kultúrának is nevezhető csoport alakult ki. Már azt sem lehet egyszerűen kijelenteni, hogy valaki vegetáriánus vagy sem, hiszen még nekik is több kategóriájuk van, kezdve azokkal, akik csak a vörös húsokat nem eszik meg, egészen azokig, akik semmilyen állati eredetű dolgot nem fogyasztanak, még tojást sem.

A számtalan evési szokás mellett pedig rengeteg diétás módszer is létrejött, hiszen az emberek nagy része mindig is érdekelt volt a fogyókúrákban. A szépségszimbólum ugyan mindig változik, de elég hosszú ideje van porondon a vékony alkat, melyet a sok sztár még inkább nyomatékosít saját maguk által reklámozott diétáikkal.

A paleo étrend szintén egy újfajta típusa az étkezési szokásoknak, és rengeteg lelkes követője van. De pontosan mi is az a paleo diéta? A paleolitikus étrend tulajdonképpen szeretné visszahozni napjainkba az úgynevezett „ősi” táplálkozást, méghozzá abból a megfontolásból, hogy rengeteg betegség kerülhető el vele, melyekért sok esetben a mai táplálkozásunk felelős.

Eszerint tiltottá válik az olyan veszélyforrásnak minősített termék, mint a tej, a búza, a kukorica vagy a rizs. Ugyancsak tiltólistára kerülnek a színezéket, ízfokozókat tartalmazó dolgok is, mint például az üdítőitalok és szintén kizárt a cukrok, olajak és babfélék fogyasztása is. Persze a listát végtelenül lehetne folytatni, a lényeg, hogy őseinkhez hasonlóan mi is a húsokban lássuk a fő táplálékot. Ezen felül pedig természetesen nagy hangsúlyt kapnak a zöldségek és a gyümölcsök.

A paleo étrend egyrészről igencsak egészséges lehet, viszont sajnos olyan megvonásokat is tartalmaz, amelyek hátrányossá tehetik. Éppen ezért ajánlatos ezt a fajta táplálkozást inkább csak kipróbálni, esetleg időszakonként beépíteni étrendünkbe, mint egy diétát, de hosszú távú alkalmazása nyomokat is hagyhat.

Akinek szervezete érzékenyen reagál a paleolitikus étrendre, sajnos olyan változások indulhatnak el, melyeknek nem fog örülni. Ilyen lehet például a hajhullás is, mely igen gyorsan maradandó nyomokat hagyhat. Ha időben reagálunk a problémára, akkor persze regenerálódni fog hajzatunk is idővel, de előfordulhat, hogy segítséget kell kérnünk régi frizuránk visszaállításához. Az ilyen, átmenetinek számító hajhullásra megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, vagy akár a prp-terápia is.  

 

Látogasson el honlapunkra, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről, köztük az öröklött kopaszodást is megoldó hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed