AJÁNLÓ
 
09:00
2015. 10. 08.
Egyre gyakrabban süt a nap, lassacskán már a melegét is érezzük. És nem csak a naptár szerint...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 10. 08.
Megszámlálhatatlan mennyiségű diéta létezik már, és szinte képtelenség, hogy ne fussunk bele...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 10. 08.
Általában a férfiak szerint a nők túl sok időt töltenek a tükör előtt, túlzásba viszik a...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 10. 08.
A Spice Girls egykori énekesnője mindig is törekedett arra, hogy külseje makulátlan legyen. Ügyelt...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 10. 08.
Rengeteg panaszt lehet hallani arról, hogy manapság már egyre többen allergiásak valamire. Legyen...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Paleo diéta

0 Komment

Mára rengeteg étkezési szokás és akár sokszor már kultúrának is nevezhető csoport alakult ki. Már azt sem lehet egyszerűen kijelenteni, hogy valaki vegetáriánus vagy sem, hiszen még nekik is több kategóriájuk van, kezdve azokkal, akik csak a vörös húsokat nem eszik meg, egészen azokig, akik semmilyen állati eredetű dolgot nem fogyasztanak, még tojást sem.

A számtalan evési szokás mellett pedig rengeteg diétás módszer is létrejött, hiszen az emberek nagy része mindig is érdekelt volt a fogyókúrákban. A szépségszimbólum ugyan mindig változik, de elég hosszú ideje van porondon a vékony alkat, melyet a sok sztár még inkább nyomatékosít saját maguk által reklámozott diétáikkal.

A paleo étrend szintén egy újfajta típusa az étkezési szokásoknak, és rengeteg lelkes követője van. De pontosan mi is az a paleo diéta? A paleolitikus étrend tulajdonképpen szeretné visszahozni napjainkba az úgynevezett „ősi” táplálkozást, méghozzá abból a megfontolásból, hogy rengeteg betegség kerülhető el vele, melyekért sok esetben a mai táplálkozásunk felelős.

Eszerint tiltottá válik az olyan veszélyforrásnak minősített termék, mint a tej, a búza, a kukorica vagy a rizs. Ugyancsak tiltólistára kerülnek a színezéket, ízfokozókat tartalmazó dolgok is, mint például az üdítőitalok és szintén kizárt a cukrok, olajak és babfélék fogyasztása is. Persze a listát végtelenül lehetne folytatni, a lényeg, hogy őseinkhez hasonlóan mi is a húsokban lássuk a fő táplálékot. Ezen felül pedig természetesen nagy hangsúlyt kapnak a zöldségek és a gyümölcsök.

A paleo étrend egyrészről igencsak egészséges lehet, viszont sajnos olyan megvonásokat is tartalmaz, amelyek hátrányossá tehetik. Éppen ezért ajánlatos ezt a fajta táplálkozást inkább csak kipróbálni, esetleg időszakonként beépíteni étrendünkbe, mint egy diétát, de hosszú távú alkalmazása nyomokat is hagyhat.

Akinek szervezete érzékenyen reagál a paleolitikus étrendre, sajnos olyan változások indulhatnak el, melyeknek nem fog örülni. Ilyen lehet például a hajhullás is, mely igen gyorsan maradandó nyomokat hagyhat. Ha időben reagálunk a problémára, akkor persze regenerálódni fog hajzatunk is idővel, de előfordulhat, hogy segítséget kell kérnünk régi frizuránk visszaállításához. Az ilyen, átmenetinek számító hajhullásra megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, vagy akár a prp-terápia is.  

 

Látogasson el honlapunkra, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről, köztük az öröklött kopaszodást is megoldó hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed