Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Eszement diéták

0 Komment

Megszámlálhatatlan mennyiségű diéta létezik már, és szinte képtelenség, hogy ne fussunk bele egy-egy étkezési tanácsba a napunk folyamán. Mindenhol találkozhatunk ugyanis különböző fogyókúrás ötletekkel, ételekkel, receptekkel, ha akarjuk, ha nem. Nem is ezzel van a probléma. A gondot az okozza, ha valaki egyszerűen beleugrik egy diétába anélkül, hogy mindent jól átgondolt volna.

Egyrészt akármennyire is kecsegtetőnek tűnik egy fogyást ígérő étrend, korántsem biztos, hogy rajtunk is segíteni fog. Mindenki más és más, ezt soha nem szabad elfelejteni. Kinézetünkről természetesen javarészt mi tehetünk, de azért rengeteg egyéb tényező is befolyásolja, milyen az alkatunk.

Kezdjük mindjárt a genetikával, ami ellen nem tehetünk semmit. Emellett pedig sajnos rengeteg betegség is okozhat némi súlyfelesleget, amit szintén nagyon nehéz a kezünkbe venni, szakember segítsége nélkül nem is nagyon lehet. Azt azonban kijelenthetjük, hogy a legtöbb fogyni vágyó egyszerűen csak elégedetlen külsejével, és olyan megoldást keresne, ami hamar segít a gondján.

Éppen ez a legveszélyesebb az egészben, hogy a kulcsszó a: hamar. Egy fogyás ugyanis nagyon hosszú folyamat eredménye kell, hogy legyen, a hirtelenség rengeteg veszélyt hordoz magában. Azok a diéták, melyek pár hét alatt sok-sok mínusz kilót ígérnek, biztos, hogy károkat is hagynak maguk után.

Az egyik ilyen, hirtelen fogyást kísérő kár a haj állapotának romlása, illetve rosszabb esetben nagyfokú hajhullás megindulása. Ennek oka, hogy a szervezet a hirtelen lecsökkentet étrendnek köszönhetően sajnos sokkal kevesebb vitaminhoz és ásványi anyaghoz jut. És persze az egész felépítésünk sem úgy lett kitalálva, hogy egyik napról a másikra kövesse a változásokat.

Ezért szépen, fokozatosan és megfontoltan kell belekezdenünk egy diétába, és sokkal jobban tesszük, ha szakember segítségét kérjük ebben, és nem önfejűen kezdünk bele valamilyen sokat ígérő önsanyargatásba.

A fent említett hajhullás természetesen csak átmeneti, amennyiben idejében észleljük a problémát és teszünk ellene. Ilyenkor le kell lassítanunk a diétánkat, és oda kell figyelnünk, hogy kiegyensúlyozottan étkezzünk. Egyes esetekben ez nem elég, ilyenkor különböző termékek, vagy kezelések  - mint például a PRP terápia - segítségével tudjuk erősíteni megviselt hajkoronánkat.  

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

FolliOne termékek

0 Komment

Már nagyon sokszor emlegettük, hogy egyes esetekben segítséget nyújthatnak hajhullásra a FolliOne termékcsalád tagjai, de most nézzük meg közelebbről, hogy tulajdonképpen milyen megoldásokat találhatunk köztük. Hiszen majdnem mindenkinél más jellegű a kopaszodás, és nem mindegy, mi áll a háttérben.

Ugyan a legtöbbeket – köztük főleg férfiakat – érintő kopaszodás általában genetikai eredetű, melyre igazán biztos megoldást a hajátültetés jelent, azért vannak olyan esetek, amikor ebben a problémában is segítségünkre lehetnek egyes termékek. Amennyiben az öröklött jellegű kopaszodás még kezdeti stádiumban áll, igencsak sok időt nyerhetünk a kizárólag természetes összetevőkből álló, külső készítmények alkalmazásával.

follione hajszesz italkoncentrátum fejbőr terápia hajhullás hajátültetés hajbeültetés kopaszodás hairhungary étrendkiegészítő sampon kondicionáló hajápolás

Ezen felül, ha már valaki átesett a hajátültetési beavatkozáson, akkor is érdemes alkalmazni a FolliOne hajbeültetés utáni sampont és kondicionálót, hiszen ez segít az eljárást követő mellékhatások enyhítésében, és hamarabb léphetünk a gyógyulás, és a várva várt hajnövekedés útjára.

Emellett rengeteg más ok is eredményezhet hajhullást, mint például a stressz, vagy egyes betegségek, illetve az arra szedett gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet hajveszteség. A termékcsalád extra erős hajszesze, a DHT fejbőr terápia, vagy éppen – a főként női hajhullásra javallott – hajnövekedést serkentő formula képes felvenni ilyen esetekben a kesztyűt a hajgyérüléssel szemben.

A külső szereken kívül pedig belső támogatást is kaphatunk, ha étrend-kiegészítőként fogyasszuk a FolliOne italkoncentrátumát, mely rengeteg fontos tápanyagot tartalmaz hajunk növekedése és hogyléte szempontjából.

Mivel mindenki egyéni problémával küzd, nagyon fontos, hogy első lépésként kiderítsük, mi áll a háttérben, és mi okozza hajunk állapotának romlását, illetve hajszálaink egyre nagyobb számban történő kihullását. Amint megvan a bűnös, arra is választ kaphatunk, hogy milyen megoldás segíthet megszabadulni a kellemetlen állapottól. A széles palettával rendelkező FolliOne termékcsaládban biztos megtaláljuk azt, amelyik számunkra a lehető legnagyobb segítséget jelentheti.

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a kopaszodásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Paleo diéta

0 Komment

Mára rengeteg étkezési szokás és akár sokszor már kultúrának is nevezhető csoport alakult ki. Már azt sem lehet egyszerűen kijelenteni, hogy valaki vegetáriánus vagy sem, hiszen még nekik is több kategóriájuk van, kezdve azokkal, akik csak a vörös húsokat nem eszik meg, egészen azokig, akik semmilyen állati eredetű dolgot nem fogyasztanak, még tojást sem.

A számtalan evési szokás mellett pedig rengeteg diétás módszer is létrejött, hiszen az emberek nagy része mindig is érdekelt volt a fogyókúrákban. A szépségszimbólum ugyan mindig változik, de elég hosszú ideje van porondon a vékony alkat, melyet a sok sztár még inkább nyomatékosít saját maguk által reklámozott diétáikkal.

A paleo étrend szintén egy újfajta típusa az étkezési szokásoknak, és rengeteg lelkes követője van. De pontosan mi is az a paleo diéta? A paleolitikus étrend tulajdonképpen szeretné visszahozni napjainkba az úgynevezett „ősi” táplálkozást, méghozzá abból a megfontolásból, hogy rengeteg betegség kerülhető el vele, melyekért sok esetben a mai táplálkozásunk felelős.

Eszerint tiltottá válik az olyan veszélyforrásnak minősített termék, mint a tej, a búza, a kukorica vagy a rizs. Ugyancsak tiltólistára kerülnek a színezéket, ízfokozókat tartalmazó dolgok is, mint például az üdítőitalok és szintén kizárt a cukrok, olajak és babfélék fogyasztása is. Persze a listát végtelenül lehetne folytatni, a lényeg, hogy őseinkhez hasonlóan mi is a húsokban lássuk a fő táplálékot. Ezen felül pedig természetesen nagy hangsúlyt kapnak a zöldségek és a gyümölcsök.

A paleo étrend egyrészről igencsak egészséges lehet, viszont sajnos olyan megvonásokat is tartalmaz, amelyek hátrányossá tehetik. Éppen ezért ajánlatos ezt a fajta táplálkozást inkább csak kipróbálni, esetleg időszakonként beépíteni étrendünkbe, mint egy diétát, de hosszú távú alkalmazása nyomokat is hagyhat.

Akinek szervezete érzékenyen reagál a paleolitikus étrendre, sajnos olyan változások indulhatnak el, melyeknek nem fog örülni. Ilyen lehet például a hajhullás is, mely igen gyorsan maradandó nyomokat hagyhat. Ha időben reagálunk a problémára, akkor persze regenerálódni fog hajzatunk is idővel, de előfordulhat, hogy segítséget kell kérnünk régi frizuránk visszaállításához. Az ilyen, átmenetinek számító hajhullásra megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, vagy akár a prp-terápia is.  

 

Látogasson el honlapunkra, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről, köztük az öröklött kopaszodást is megoldó hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Fogyókúra mesterien

0 Komment

Ahogy közeledik a nyár, egyre több praktikát zúdítanak ránk a fogyással kapcsolatban. Szinte minden celebnek megvan a saját trükkje, hogyan adjon le pár kilót a fürdőruhás időszakra, persze ilyenkor azt elfelejtik megemlíteni, hogy mennyi plusz segítséget kapnak, nem kevés pénzért.

Persze nem kell mindenkinek személyi edző vagy saját konditerem ahhoz, hogy jó formába hozza magát, és nagyon fontos az is, hogy a fogyókúránkban ne essünk át a ló túloldalára, hiszen szervezetünket nem csak a sok evés, hanem a hirtelen fogyás is nagymértékben károsítja. Ugyancsak veszélyes lehet az is, amikor a kilók leadása miatt étkezési zavarok alakulnak ki. Ahogy azt már korábbi cikkekben is említettük, mindegyik okozhat nagymértékű hajhullást amellett, hogy az egész szervezet egyensúlya felborul.

Ahhoz, hogy olyan formába hozzuk testünket, amelyet megálmodtunk, nem kell éheztetnünk magunkat. Sőt, amennyiben nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű tápanyagot, abból sokszor az ellenkezője sül ki, ugyanis amint élelemhez jut a testünk, egyből raktározni kezd.

Éppen ezért soha ne próbáljunk meg úgy fogyni, hogy sanyargatjuk magunkat, hanem egyszerűen cseréljük ki az alapanyagainkat. Amennyiben teljes kiőrlésű, cukormentes és sovány zsírtartalmú finomságokat eszünk sok zöldség mellett, akkor hamarosan elkezdenek majd leolvadni rólunk a felesleges kilók. Ezt ki kell egészítenünk még elegendő vízfogyasztással, és persze az sem árt, ha mozgunk is kicsit mellette. Mivel testünk kinézete kb. 70%-ban függ attól, hogy milyen étrenden élünk, és 30%-ban befolyásolja az, hogy mennyit mozgunk, a kettő összehangolásával gyönyörű és gyors eredményt érhetünk el. Ami pedig a legfontosabb, szerveztünk csak jobban lesz, és nem kell olyan kellemetlenségektől tartanunk, melyek a drasztikus fogyásoknál következnek be, mint például a fáradékonyság, vagy a hajhullás.

Ha rossz fogyókúrába kezdtünk, akkor bizony ezeket a tüneteket hamar észre fogjuk venni magunkon. Azonnal le kell állni a koplalással, hiszen ha sokáig sanyargatjuk testünket, akkor ezek a folyamatok csak nehezen, vagy egyáltalán nem lesznek visszafordíthatók. Az evészavarokkal, illetve hirtelen fogyással előidézett kopaszodás tekintetében akár 6 hónap is kell ahhoz, hogy újra meginduljon a rendes hajnövekedés, ezért segítségünkre lehet ennek felgyorsítására a mezoterápia vagy a prp kezelés.  

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Együnk sok halat vagy ne?

0 Komment

Az egészséges táplálkozásról beszélve szinte minden esetben megemlítésre kerül a halak fogyasztása. Mivel sajnálatos módon ezt nem részletezik jobban kifejtve, így kevesen tudják, hogy nem mindegy, milyen fajtájú és típusú halételeket eszünk, ugyanis köztük is van olyan, amelyik nem annyira egészséges, mint gondolnánk.

A hajzatunk tekintetében inkább árt az, ha valaki túl sok olyan tengeri halat fogyaszt, melyeknek magas a higanytartalma. Ilyen például a kardhal, néhány tonhalfajta és a makréla is. Amennyiben hetente többször eszünk ezekből, sajnos felhalmozódik szervezetünkben a higany, ami különböző egészségügyi problémákhoz vezethet. Ilyen gond például a haj elvékonyodása, rosszabb esetben pedig megindulhat a hajhullás is.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary hal tőkehal makréla lazac kardhal tonhal halfélék egészséges étrend higany

Persze ez nem azt jelenti, hogy emiatt ne fogyasszunk halat, sőt! A tengeri halfélék közül tökéletes választás egészségünk szempontjából például a lazac, illetve a tőkehal is, de természetesen a fent említett halak sem károsak egyáltalán, ha mértékkel fogyasztjuk őket.

A hajhullás hátterében nagyon sok ok állhat, és ezek igencsak eltérőek lehetnek. A helytelen táplálkozás egy olyan problémaforrás, mely több egészségügyi gondhoz vezethet, éppen ezért körültekintőnek kell lennünk, amikor a mindennapi étrendünket összeállítjuk. Persze mindenhonnan kapjuk ehhez az információkat, melyek sokszor ellentmondanak egymásnak, így a legjobb az, ha egy arany középutat keresünk.

Amennyiben a haj állapotának folyamatos romlása, illetve a kopaszodás nem függ össze semmilyen életmódi hiányossággal, akkor bizony más okokat kell keresni. Attól függően, hogy mi eredményezi ezt a kellemetlenséget, segítségünkre lehet néhány kezelés alkalmazása – pl. mezoterápia - az eredeti hajzat visszaállítására. Azonban ha a hajhullás öröklött jellegű, vagy hiába próbálunk ki bármit a megállítására, folyamatosan kudarcot vallunk, akkor csak a hajátültetés lehet megoldás problémánkra.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed