Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Beteges?

0 Komment

Sajnos mindenkiben megvan az a rossz tulajdonság, hogy elsőre a külső alapján ítélkezünk. De mi más teremthetne meg egy alapot abban, hogy megismerjünk egy embert? Ráadásul a külsőnk nagymértékben függ személyiségünktől, hiszen nem véletlen, hogy ki milyen ruhát hord, hogy fésüli frizuráját vagy éppen milyen sminkkel jelenik meg.

De mi van akkor, hogy egy adottsággal nem tudunk mit kezdeni, vagy éppen elindult egy olyan folyamat a testünkön, amin sajnos mi magunk nem vagyunk képesek változtatni? Ilyen lehet a kopaszodás is, melynek millióféleképpen próbálhatunk gátat szabni, ha a genetika okozza, sajnos nem leszünk képesek visszafordítani.

Sok férfi esetében a kopaszság nem hátrányos, mert jól áll nekik, sőt, akár még férfiasabbak is lesznek tőle. De nem mindenki ilyen szerencsés. Ugyanis a legtöbb ember szereti a dús frizurát, amivel lehet is mit kezdeni, és ami személyre szabva határozza meg külsőnket.

Már sokszor beszéltünk arról, hogy a hajzattal való játék mennyire nagy segítséget jelent például a filmvilágban vagy a színházban. Sajnos a kopaszsággal általában nem jó dolgokat akarnak elérni, sőt! A legtöbb betegség ábrázolásakor előveszik a kopaszságot, mint kelléket ahhoz, hogy minél rosszabbul nézzen ki a szereplő, és mint tudjuk, sajnálatos módon a való életben is rengeteg kór jár azzal, hogy a hajzat kihullik.

Nem véletlen tehát, hogy ha gyérülni kezd a frizura, és inkább teljesen leborotváljuk, mert még az is jobban néz ki, sokszor megijednek a környezetünkben élők, hogy „csak nem valami nagy baj van?”. Ez pedig már nem csak kellemetlen, hanem szabályosan idegesítő is lehet, és természetes, hogy ilyenkor nem szeretünk már tükörbe nézni, és az önbizalmunk is egyre gyengébb lesz.

Akinek nem áll jól, bizony jobban teszik, ha nem törődnek bele a kopaszságba, hanem inkább felveszik a kesztyűt ellene, hiszen mind lelkileg, mind a külső szempontjából is csak így lehetnek újra a régiek. Szerencsére már az öröklött kopaszodásra is létezik egy tökéletes megoldás, ami nem csak biztos, hanem végleges eredményt is ad, méghozzá a hajátültetés. Ne engedjünk hát szabad utat a rosszízű pletykáknak, tegyünk a kopaszodás ellen, és érezzük újra jól magunkat saját bőrünkben!

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kopaszság a filmvásznon

0 Komment

A kopaszság nagyon sokaknak jelent kellemetlenséget, és ez alól bizony a színészek sem kivételek. Jó pár olyan filmcsillagot ismerünk azonban, akiknek már szinte védjegyük a kopaszság, viszont közöttük a többségnek jól is áll. Ezzel nem mindenki van így, azonban a filmiparban néha jól jöhet a tarság.

A filmek világában néha olyan dolgok érzékeltetésére használják a kopaszságot, melyek másképp, például dús hajzattal nem lennének ugyanazok. Ilyenek például a kemény rosszfiúk, illetve a horrorokban és thrillerekben látott, néhány kósza hajszállal rendelkező őrültek. De rejlik még más lehetőség is ebben, méghozzá olyan esetekben, amikor egy filmen vagy sorozaton belül az idő múlását akarják érzékeltetni.

Ezt nagyon könnyen megtehetik úgy, hogy a jelenben zajló eseményeket felveszik a színész eredeti, kopasz megjelenésével, majd a korábbi szálakhoz készítenek egy jó kis parókát. Ezt láthatjuk például „A törvény nevében” című sorozatban is, Woody Harrelson alakításában, ahol 17 év a különbség a jelenetek között. Természetesen mindezt fordított módszerrel is elérhetik, ebben az esetben a kopaszságot alakítják ki maszkírozással, de ez egy kissé nehezebb feladat már.

Akit utolér a kopaszodás, nem mindig dönthet amellett, hogy beletörődik, hiszen külsőnk igencsak központi és meghatározó részletéről beszélünk, ha pedig valakinek nem áll jól a tarság, annak bizony megoldás után kell néznie, és ha lehet, minél előbb.

A férfiak esetében legtöbbször az öröklött kopaszodásról beszélhetünk, mellyel sajnos nem lehet felvenni igazán a kesztyűt. Késleltetni és hátráltatni ugyan megpróbálhatjuk, de az egyetlen biztos megoldást ilyenkor csak a hajátültetés jelentheti. A fent említett sorozatban rendőrnyomozót alakító filmcsillag is elgondolkodhatna ezen a lehetőségen, hiszen akármennyire is jóképű maradt és tulajdonképpen még illik is hozzá a kopaszság, valljuk be, a fiatal énjét megnézve bizony tényleg fiatalosabb lenne dús frizurával.  

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A filmek is foglalkoznak a hajhullással

0 Komment

A hajhullás és kopaszodás egy olyan sokakat érintő probléma, mely rengeteg ágazatot foglalkoztat, legyen szó a kozmetikumok gyártásáról, hajgyógyászatról, bőrgyógyászatról, homeopátiás készítmények előállításáról stb. És nem is gondolnánk, hogy ezzel a témával bizony még a filmek világában is találkozhatunk.

A „Sweeny Todd – A Fleet Street démoni borbélya” című zenés drámát 2007-ben láthatták a nézők először, melyben olyan híres színészek játszanak, mint Johnny Depp, Helena Bonham Carter vagy Alan Rickman. A történet szerint az egyszerű borbély, Benjamin Barker gyönyörű életet él feleségével és kislányával Londonban, ám amikor Turpin bíró kiszemeli magának nejét, a férfit hamis vádak alapján Ausztráliába száműzi. A borbélyt évekkel később visszaűzi Londonba bosszúvágya, melyet ki is él az újonnan nyitott üzletében. Aki ide betéved, szinte egy sem távozik élve.

A filmben fontos szerepet kap egy régi tanítvány, Pirelli, akinek később szintén pengeéllel osztja ki főszereplőnk a halált. De amíg még él, egy csodás hajnövesztő szer feltalálójaként van jelen a képernyőnkön, mely csodaszert nagy cirkusz közepette ajánl mindenkinek. Az általa foglalkoztatott kis ripacs fiúról persze csak később kerül le a paróka, mellyel a készítmény hatását próbálta reklámozni. A filmben tehát kiderül, hogy ilyen csodaszer nem létezik, ez csak csalás és ámítás.

Sajnos napjainkban ugyan nem ennyire leegyszerűsítve, de ugyanez a jellemző a hajhullás orvoslására kitalált – nem orvosi és klinikailag tesztelt - készítmények, csodaszerek terén. Rengeteg kozmetikum készült már azért, hogy a kihullott hajzatot visszahozza, azonban ezek sajnos legtöbbször nem tudnak segíteni. Mivel a haj hullásának számos oka lehet, először meg kell tudnunk, hogy mi eredményezi kopaszodásunkat. Ezt követően tudjuk orvosolni esetleg azt, ami okozza, és ezzel megállítjuk, akár vissza is fordíthatjuk a kellemetlen folyamatot, azonban olyan esetek is vannak, melyeknél magát a kopaszodást megállítani nem lehet. Az ilyen típusú hajhullás által okozott kopasz foltokra csak a biztos és végleges megoldást jelentő hajbeültetés lehet segítségünkre. 

Ismerje meg jobban a kopaszodás okait és a hajátültetési eljárást:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed