Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Átváltozások

0 Komment

Már többször említettük azt, hogy a filmvásznon rengetegen nem csak karakterileg bújnak bele más személy bőrébe, hanem sokszor bizony a külső is átformálásokon esik át ahhoz, hogy az adott szereplő minden oldalról hiteles legyen, és elhitesse a nézőkkel azt, akit játszik.

A legtöbbször használt kellék az átváltozáshoz pedig nem más, mint a hajzat. A színészek nagyon sok esetben használnak parókákat, de az is természetes nekik, ha éppen saját hajzatukkal kell kicsit játszadozni, és ha nagyon muszáj, akkor le is vágatni. A kopaszság megoldása mára már tökéletes, a maszkírozók igazán képesek eltűntetni előlünk az eredeti személyeket.

Az egyik kereskedelmi televízió újra megjelent műsorában most hétről hétre változtatják át az énekeseket, hol kisebb, de inkább nagyobb sikerrel. És természetesen itt is a legnagyobb hangsúlyt a frizura kapja, hiszen sokszor elég egy jól kiválasztott paróka ahhoz, hogy viselője megidézhessen valakit a színpadon. A kopaszság kérdése itt is remek megoldásokra talál, még olyan helyzetekben is, amikor egy egész nagy hajkoronát kell eltűntetni.

Elnézve a karaktereket azért valljuk be, a legtöbben ijesztően néznének ki új hajzatukkal, főként, ha kopaszságról beszélünk például egy nagy loknikkal rendelkező hölgy esetében. Ilyenkor láthatjuk, mekkora kincs a frizuránk, és mennyire kell vigyáznunk rá ahhoz, hogy az ilyenfajta változások tényleg csak maszkírozással jöhessenek létre, nem pedig valami káros hatásnak köszönhetően.

A hajzatunk nagy kincs, hiszen meghatározza egész kinézetünket, megjelenésünket, személyiségünket. Éppen ezért foglalkozni kell ápolásával, óvni kell a káros tényezőktől, és amint gond lép fel állapotában, esetleg hullani kezd, azonnal szakértő segítséghez kell fordulnunk. Mivel rengeteg ok állhat ilyenkor a háttérben, fontos kideríteni, hogy mi indíthatta el a hajzat állapotának romlását vagy magát a kopaszodást. Ha általunk befolyásolható a kiváltó ok, akkor azt azonnal fel kell számolni, viszont amennyiben olyan egészségügyi vagy éppen öröklött tényezők bújnak meg a háttérben, melyeket mi nem tudunk megváltoztatni, más segítség is kell. Átmeneti hajhullás esetén megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, öröklött jellegű kopaszodásra viszont csak a hajátültetés a biztos gyógyír.  

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Paleo diéta

0 Komment

Mára rengeteg étkezési szokás és akár sokszor már kultúrának is nevezhető csoport alakult ki. Már azt sem lehet egyszerűen kijelenteni, hogy valaki vegetáriánus vagy sem, hiszen még nekik is több kategóriájuk van, kezdve azokkal, akik csak a vörös húsokat nem eszik meg, egészen azokig, akik semmilyen állati eredetű dolgot nem fogyasztanak, még tojást sem.

A számtalan evési szokás mellett pedig rengeteg diétás módszer is létrejött, hiszen az emberek nagy része mindig is érdekelt volt a fogyókúrákban. A szépségszimbólum ugyan mindig változik, de elég hosszú ideje van porondon a vékony alkat, melyet a sok sztár még inkább nyomatékosít saját maguk által reklámozott diétáikkal.

A paleo étrend szintén egy újfajta típusa az étkezési szokásoknak, és rengeteg lelkes követője van. De pontosan mi is az a paleo diéta? A paleolitikus étrend tulajdonképpen szeretné visszahozni napjainkba az úgynevezett „ősi” táplálkozást, méghozzá abból a megfontolásból, hogy rengeteg betegség kerülhető el vele, melyekért sok esetben a mai táplálkozásunk felelős.

Eszerint tiltottá válik az olyan veszélyforrásnak minősített termék, mint a tej, a búza, a kukorica vagy a rizs. Ugyancsak tiltólistára kerülnek a színezéket, ízfokozókat tartalmazó dolgok is, mint például az üdítőitalok és szintén kizárt a cukrok, olajak és babfélék fogyasztása is. Persze a listát végtelenül lehetne folytatni, a lényeg, hogy őseinkhez hasonlóan mi is a húsokban lássuk a fő táplálékot. Ezen felül pedig természetesen nagy hangsúlyt kapnak a zöldségek és a gyümölcsök.

A paleo étrend egyrészről igencsak egészséges lehet, viszont sajnos olyan megvonásokat is tartalmaz, amelyek hátrányossá tehetik. Éppen ezért ajánlatos ezt a fajta táplálkozást inkább csak kipróbálni, esetleg időszakonként beépíteni étrendünkbe, mint egy diétát, de hosszú távú alkalmazása nyomokat is hagyhat.

Akinek szervezete érzékenyen reagál a paleolitikus étrendre, sajnos olyan változások indulhatnak el, melyeknek nem fog örülni. Ilyen lehet például a hajhullás is, mely igen gyorsan maradandó nyomokat hagyhat. Ha időben reagálunk a problémára, akkor persze regenerálódni fog hajzatunk is idővel, de előfordulhat, hogy segítséget kell kérnünk régi frizuránk visszaállításához. Az ilyen, átmenetinek számító hajhullásra megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, vagy akár a prp-terápia is.  

 

Látogasson el honlapunkra, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről, köztük az öröklött kopaszodást is megoldó hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajápolás repceolajjal

0 Komment

A haj kényeztetése elengedhetetlen ahhoz, hogy kifogástalan és egészséges állapotot tartsunk fent mind a hajkoronánk, mind pedig a fejbőrünk tekintetében. Amint nem figyelünk oda, vagy éppen nem hagyunk időt az ápolásra, nagyon hamar előjöhetnek olyan gondok, melyeket a külső, káros hatások vagy éppen a helytelen életmód eredményez.

Hajpakolásaink széles skáláját most a repceolajjal egészítjük ki, mely többféleképpen is alkalmazható hajunk gondozásában. Mivel a sok telítetlen zsírsav mellett rengeteg B-, E- és K- vitamint is tartalmaz, remek hidratáló és gyulladáscsökkentő a hatása. Emellett pedig puhítja a hajzatot, ezért selymes, egészséges frizurát kaphatunk, ha pakolásként használjuk.

Hajzatunk erősítéséhez keverjünk egy kevéske pirospaprikát repceolajba, majd jól masszírozzuk bele fejbőrünkbe. Ez serkenti a hajhagymák működését, ezzel biztosítva a hajszálak erősebb és ellenállóbb mivoltát. Sörhöz keverve dúsabb és élettel telibb hajkoronát varázsol fejünkre, és ezt a hajápolási módszert akár kéthetente is elég alkalmaznunk a szép eredmény eléréséhez.

Természetesen nem minden hajjal kapcsolatos probléma oldható meg az ilyen házi praktikák segítségével. A haj elvékonyodása, töredezettsége, illetve fénytelensége olyan komoly gondokra is utalhat, melyeknek hamar utána kell járni. Főként, ha megfelelő ápolás mellett sem lesz egészséges frizuránk, akkor tudhatjuk, hogy máshol kell keresni a baj forrását.

Nőknél nagyon sok esetben végződik olyan átmeneti hajhullással az effajta hajzatromlás, mellyel aztán sokkal többet kell majd foglalkozni, hogy helyre jöjjön. Ugyan a leggyakoribb hajhullási forma, az öröklött jellegű kopaszodás a férfiakat érinti, nagyon sok hölgy is küzd a frizura gyérülésének gondjával.

Míg előzőnél a gének a ludasok, és megoldásként igazi segítséget csak a hajátültetés jelenthet, addig a nőknél gyakrabban előforduló, átmeneti hajhullásért általában valamilyen betegség vagy lelki gond a felelős. Ilyenkor a kiváltó tényezők kiiktatásával, illetve orvoslásával a hajzat is regenerálódik idővel, de segítséget nyújt és felgyorsítja ezt a folyamatot a mezoterápiás- vagy akár a prp-kezelés is.  

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Fejtetű okozta kellemetlenségek

0 Komment

Ahogy beindul az óvodás szezon, sajnos előfordulhat, hogy szembe kell néznünk a fejtetvességgel is, ugyanis ez a vérszívó élősködő leggyakrabban a gyermekek zárt közösségében fordul elő. Sajnos nagyon könnyen elterjed ez a probléma, és ilyenkor akár a felnőtteket is érintheti a fejtetű okozta összes kellemetlenség.

A fejtetvesség erős viszketéssel jár, hiszen az élősködők nyálmirigyének váladéka olyan véralvadást gátló és viszketést kiváltó anyagokat tartalmaz, melynek köszönhetően piros, duzzadt lesz az érintett rész és rendkívül viszkető érzés veszi át a hatalmat fejbőrünkön. Sajnos emiatt sokszor nem vagyunk képesek teljesen leállni a vakarózással, ami további problémákat szül.

Amint felsebezzük vakarással fejbőrünket, ott másodlagos fertőzésnek van kitéve a sérült terület, és begennyesedhet, begyulladhat. A felsértett fejbőr pedig kisebesedik, és a gyulladt részeken sajnos hajhullás is előfordulhat. A fejtetű tulajdonképpen nem okoz fertőző megbetegedést, csak a vele járó kellemetlenségek felelősek nagyon sok fertőzésért. Éppen ezért nem szabad szégyellni, ha előfordul a családban ilyen probléma, hanem azonnal kezelni kell, és meg kell állítani a fejtetű továbbterjedését.

Ezt tetűirtó hajszesz segítségével tehetjük meg, illetve a kezelés ideje alatt minden egyes hajzattal kapcsolatos eszközt – fésűt, hajcsatot stb. – ki kell cserélnünk, vagy fertőtlenítenünk kell. Oda kell figyelnünk azonban arra is, hogy maga a tetűirtás ne okozzon további gondokat. Ugyanis néhány szer annyira erős, hogy könnyen allergiás reakciót válthat ki, ami erős hajveszteséghez és egyéb panaszokhoz vezethet.

Amennyiben sikerült kikerülni a fejtetű okozta kálváriából, nagyon fontos, hogy segítsük fejbőrünket és hajzatunkat a regenerálódásban. Amennyiben az irtás során hajhullás indult meg, a szervezetnek több hónap szükséges ahhoz, hogy visszaállítsa régi frizuránkat. Mint minden átmeneti hajhullás esetén, itt is segítségünkre lehet vészesebb esetekben a mezoterápiás kezelés.

Persze hajhullás rengeteg más okból is kialakulhat, tehát nagyon fontos, hogy komolyan álljunk a problémához, és ne legyintsünk rá, hogy ez biztos csak az évszakváltás vagy valami más. Ugyanis a valami más akár olyan gond is lehet, mely idővel maradandó kopaszságot okoz, amire sajnos már nem elég egyes kezelések alkalmazása, hanem csak a hajátültetés jelenthet megoldást.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Selymes haj

0 Komment

Hajzatunk egészségét tekintve az egyik legsokrétűbb problémaokozó a nedvességtartalom elveszítése. A hajszálakon lévő külső réteg - mely segít megtartani a folyadékot, és egyfajta pajzsként szolgál a külső tényezőkkel szemben is - nagyon könnyen megsérülhet a rengeteg káros hatás miatt.

A hajfestés, a hajformálás és az erős hajhabok vagy zselék használata csak töredékei annak a csoportnak, mely tönkreteszi a hajzat szerkezetét. Ezen felül nem csak mi magunk tesszük ki sok károsodásnak frizuránkat, hanem a természeti tényezők is negatívan tudnak hatni rá, mint például az erős napfény vagy éppen a jeges szél.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy kellőképpen foglalkozzunk hajzatunk egészségével, és tápláljuk megfelelően ahhoz, hogy semmilyen gond ne legyen vele. Az aloe vera hidratálja frizuránkat és nem csak pótolja a hiányzó folyadékmennyiséget a hajszerkezetben, hanem segít is megtartani a nedvességet. Ennek eléréséhez használhatunk olyan hajápoló kozmetikumokat, samponokat, melyek összetételében megtalálható az aloe vera, de akár saját magunk is készíthetünk otthoni hajpakolást.

Többféle keveréket is előállíthatunk aloe vera gélből. Adhatunk hozzá jojoba olajat, egy fél citrom levét, de akár magában is alkalmazhatjuk a növényből kinyert zselés anyagot. Bármelyik kencét vigyük fel hajzatunkra, és hagyjuk hatni fél órát, majd langyos vízzel öblítsük le. Hajzatunk fényes és selymes lesz, könnyen fésülhető és egészséges.

Amennyiben nem gondoskodunk megfelelően hajunkról, sajnos hamar tapasztalhatjuk a fent említett, káros hatások nyomait rajta. A száraz, töredezett és silány hajzat nem szép látvány, ezen felül melegágya az olyan komolyabb problémának, mint a hajhullás.

Persze nem mindig vezethető vissza a kopaszodás az elhanyagolásra, de a mindennapos ápolás lehetővé teszi nagyon sok ok kizárását, amennyiben probléma lép fel a hajzat tekintetében. Ha mindig odafigyelünk frizuránkra, mégis hullani kezd, akkor sajnos olyan súlyosabb gondok állhatnak a háttérben, melyeket érdemes kivizsgáltatni. Amint megvan a baj okozója, megtudhatjuk, mi segíthet frizuránk visszaállításában. Szóba jöhet a mezoterápiás- vagy a prp-kezelés, maradandó kopasz foltok tekintetében pedig a hajátültetés adhat végleges megoldást.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed