Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Terítéken a hajszín

1 Komment

Valahogy egy ősrégi sztereotípia azt a tévhitet támasztja alá, hogy a szőke nők vonzóbbak, szexisebbek és kapósabbak a más hajszínnel rendelkező nőtársaiknál. Sokan pont emiatt festik be hajukat szőkére, pedig, ha tudnák, hogy a férfiaknak valójában mi tetszik, valószínűleg nem tennék.

Egy több országban elvégzett kutatás ugyanis egybehangzóan kimutatta, hogy a férfiak többsége a sötét, barna hajú hölgyekkel ismerkedik szívesebben. Ugyanis a legtöbben még mindig a természetességet szeretik és keresik a nőkben. Még mindig hódít emellett a nőies, hosszú haj, és ha a barna hajzat mellett valaki kék szemekkel rendelkezik, az nagyon felkelti a férfiak figyelmét.

hajhullás kopaszodás mezoterápia hairhungary hajátültetés hajszín szőke barna haj kutatás hajfesték hajfestés hajformázás

A rengeteg esetben hajhullást okozó festékeket tehát jobban tesszük, ha elfelejtjük, és maradunk annál a színnél, amilyennel születtünk. Persze ki lehet próbálni, hogy melyik, hogyan áll az embernek, de a felmérések szerint jobban tesszük, ha maradunk a saját adottságaink kiaknázásánál, hiszen a természetes szépség mindig hódítani fog.

Ezzel együtt pedig elkerülhetjük hajunk állapotának roncsolását. Akármennyire is úgy próbálják ma már összerakni a különböző hajfestékeket, hogy azok minél kevésbé legyenek károsak, sajnos egy idő után a hajzatunk feladja majd, és rossz állapotba kerül. Köztudott, hogy a haj leszívatása, illetve a sok kémiai anyag folyamatos használata ehhez vezet, melynek vége sokszor súlyos hajveszteség is lehet.

Ez a fajta hajhullás persze megállítható, hiszen elegendő, ha felhagyunk a kiváltó okok – jelen esetben a hajfestékek – alkalmazásával. A hajunk regenerálódása azonban már jóval nehezebb munka, mert nem csak időt, hanem figyelmet is kell fordítanunk rá. Fontos, hogy minél jobban kíméljük ilyenkor, ne használjunk hajformázó eszközöket, és hajmosáskor gondosan ügyeljünk arra, mivel és hogyan végezzük ezt a hétköznapi tevékenységet.

Súlyosabb károk esetén pedig felmerülhet olyan kezelések alkalmazása, mint például a mezoterápia, melynek segítségével a problémás területeken közvetlenül juttatnak a fejbőrbe nagy koncentrációban vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat. Hatására újra egészséges és vastag hajszálak alakulnak ki. Ez a megoldás egyébként nagyon sok esetben használható, de főként akkor, ha nem genetikai típusú hajhullásról beszélünk. Kezdődő stádiumban még ott is tud segíteni, de az öröklött kopaszodás legjobb „ellenszere” a hajátültetés.  

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Szőkítés természetesen?

0 Komment

Köztudott, hogy hajunk festése káros lehet egy idő után. Akármennyire is telerakják már a mai hajfestékeket vitaminokkal, sajnos idővel roncsolhatják a hajszálak szerkezetét, vagy irritálhatják fejbőrünket. Viszont nem is főként a hajfestés, hanem a szőkítés okozza a legnagyobb károkat, hiszen ez az egyik legdrasztikusabb eljárás. De mit tegyünk, ha mégis világosabb hajat szeretnénk?

Létezik ugyanis megoldás arra, ha valaki kicsit világosabb frizurát szeretne. Nem csak egyszerű alkalmazni a következő praktikát, de még jót is teszünk vele hajzatunkkal, hiszen akár orvosolhat is egy-két problémát.

Nem kell mást tennünk ehhez, csak készítsünk egy főzetet kamillából, majd amikor langyossá hűlt, öblítsük át vele hajzatunkat, hajmosást követően. Ha ezt a hajöblítést rendszeresen alkalmazzuk, akkor hajszínünk akár több árnyalattal is világosabb lehet pár hét alatt. Ráadásul a kamilla mindemellett nyugtató hatású, így még pozitív változásokat is eredményezhet hajzatunkon. Jót tesz fejbőrünknek, ami eleve sok káros hatásnak van kitéve nyáron a folyamatos izzadással, gyakori hajmosással ostromolva.

Természtesen a fent leírt módszer nem garantálja, hogy valaki teljesen kiszőkül, főleg nem akkor, ha az illetőnek nagyon sötét haja van. Pár árnyalatnyi változás azonban megfigyelhető lesz, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy a fejbőrünk és hajzatunk egészségének is jót tesz, szöges ellentétben a kémiai anyagokkal történő szőkítéssel.

Amennyiben nem figyelünk oda frizuránk állapotára, és nem vesszük észre, hogy a folyamatos változtatások miatt rengeteg kárt szenvednek hajszálaink, akkor egyszer csak azon kaphatjuk magunkat, hogy töredezett, fénytelen és élettelen lesz hajzatunk, ami sajnos előbb-utóbb hajhulláshoz fog vezetni. Persze ez csak átmeneti hajhullás, amennyiben felhagyunk azokkal a szokásokkal, melyek kiváltották ezt a helyzetet, hajunk állapota is helyre fog állni.  

Sajnos azonban a legtöbb esetben olyan kopaszodással állunk szemben, melynek kiváltó okai súlyosabbak, és nehezebben kezelhetőek. Ilyenkor segítségünkre lehetnek egyes kezelések, illetve, ha maradandó károkról, vagy öröklött jellegű koapszodásról beszélünk, akkor a hajátültetés jelenti az egyetlen biztos megoldást.  

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Selymes haj

0 Komment

Hajzatunk egészségét tekintve az egyik legsokrétűbb problémaokozó a nedvességtartalom elveszítése. A hajszálakon lévő külső réteg - mely segít megtartani a folyadékot, és egyfajta pajzsként szolgál a külső tényezőkkel szemben is - nagyon könnyen megsérülhet a rengeteg káros hatás miatt.

A hajfestés, a hajformálás és az erős hajhabok vagy zselék használata csak töredékei annak a csoportnak, mely tönkreteszi a hajzat szerkezetét. Ezen felül nem csak mi magunk tesszük ki sok károsodásnak frizuránkat, hanem a természeti tényezők is negatívan tudnak hatni rá, mint például az erős napfény vagy éppen a jeges szél.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy kellőképpen foglalkozzunk hajzatunk egészségével, és tápláljuk megfelelően ahhoz, hogy semmilyen gond ne legyen vele. Az aloe vera hidratálja frizuránkat és nem csak pótolja a hiányzó folyadékmennyiséget a hajszerkezetben, hanem segít is megtartani a nedvességet. Ennek eléréséhez használhatunk olyan hajápoló kozmetikumokat, samponokat, melyek összetételében megtalálható az aloe vera, de akár saját magunk is készíthetünk otthoni hajpakolást.

Többféle keveréket is előállíthatunk aloe vera gélből. Adhatunk hozzá jojoba olajat, egy fél citrom levét, de akár magában is alkalmazhatjuk a növényből kinyert zselés anyagot. Bármelyik kencét vigyük fel hajzatunkra, és hagyjuk hatni fél órát, majd langyos vízzel öblítsük le. Hajzatunk fényes és selymes lesz, könnyen fésülhető és egészséges.

Amennyiben nem gondoskodunk megfelelően hajunkról, sajnos hamar tapasztalhatjuk a fent említett, káros hatások nyomait rajta. A száraz, töredezett és silány hajzat nem szép látvány, ezen felül melegágya az olyan komolyabb problémának, mint a hajhullás.

Persze nem mindig vezethető vissza a kopaszodás az elhanyagolásra, de a mindennapos ápolás lehetővé teszi nagyon sok ok kizárását, amennyiben probléma lép fel a hajzat tekintetében. Ha mindig odafigyelünk frizuránkra, mégis hullani kezd, akkor sajnos olyan súlyosabb gondok állhatnak a háttérben, melyeket érdemes kivizsgáltatni. Amint megvan a baj okozója, megtudhatjuk, mi segíthet frizuránk visszaállításában. Szóba jöhet a mezoterápiás- vagy a prp-kezelés, maradandó kopasz foltok tekintetében pedig a hajátültetés adhat végleges megoldást.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajtrendek idén nyáron

0 Komment

Míg a tavalyi nyár egyik legnagyobb divatja a fiús, mégis extravagáns, rövid frizura volt a hölgyeknél, most kicsit szolidabbra vált az idei stílus. Nézzük meg közelebbről, milyen frizurákra kell áttérnünk, ha követni akarjuk a mostani trendet nyáron!

Az idei legnagyobb sláger hajviselet terén a félhosszú, vállig érő hajzat. Kicsit visszafogottabb, mégis rengeteg lehetőség rejlik benne. Lehet hordani egyenesen, de a göndör tincsek szintén jól mutatnak ilyen hosszúságban. Kényelmes is, hiszen még mindig összeköthető a nagyobb melegekben. Általában minden arcformához illik, tehát nem lőhetünk nagyon mellé vele, és a színekben elengedhetjük fantáziánkat, kibontakozhatjuk személyiségünket akkor is, ha nem vadóc a kiinduló frizura.

Természetesen emellett a rövid haj sem megy ki a divatból teljesen, inkább azt mondhatnánk, hogy átalakul, és extra helyett inkább a lazább, nőiesebb, elegánsabb változatai hódítanak majd. A hosszú haj kedvelői se essenek kétségbe! Az intenzív színek mellett most dominálnak a természetes, natúr színek, melyekkel igencsak jól mutatnak a hosszú loknik. A 2015-ös év legkeresettebb színe pedig nem más, mint a marsala. Ez a különleges szín tökéletesen illik minden frizurához, és feldobja, dögössé varázsolja viselőjét.

Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy mindenféle hajformázás és festés után nagy hangsúlyt kell fektetnünk hajzatunk ápolására, hiszen nyáron eleve nagyon sok káros hatásnak van kitéve, ezek pedig csak tetézik ezt. Használjunk hajpakolásokat, figyeljünk oda a helyes hajszárításra, és soha ne alkalmazzunk szünet nélkül semmilyen hajformázó eszközt.

A fent említett dolgok ugyanis kiszáríthatják a hajunkat, tönkretehetik a hajszálak szerkezetét, és előbb-utóbb hajhullást idéznek elő. Ilyenkor nagyon fontos észbe kapnunk, és azonnal felhagynunk a káros eszközök használatával, de sokszor ez nem elég ahhoz, hogy visszaálljon a rend. Átmeneti hajhullás esetén nagy segítségünkre lehet a mezoterápiás- vagy a prp-kezelés, melyek segítségével sokkal gyorsabb lesz hajzatunk regenerálódása. A HairHungary Klinikán a hajbeültetési eljárás mellett – mely a maradandó kopasz foltokra is végleges megoldást nyújt – ezen terápiás megoldásokkal is várják a pácienseket, hogy mindenki személyre szabottan kaphassa meg a megfelelő orvoslást problémájára.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Káros szőkítés

0 Komment

Mindenki nagyon jól tudja, hogy a hajfestés mindenképpen igénybe veszi a hajszálakat, bármilyen formájáról is legyen szó. A legfinomabb megoldások persze a természetes alapanyagú hajszínezők, de még ezek is károsak lehetnek hajzatunkra. A legveszélyesebb eljárás azonban mindenképpen a szőkítés.

A nyár közeledtével ismét nagyon sokan szeretnének egy kis változtatást frizurájuk tekintetében, és kézenfekvő, hogy ilyenkor a legkedveltebb átalakulás maga a szőkülés. Ráadásul egyre kevesebben vannak, akiket természetes szőkeséggel áldott meg a sors, így nagyon közkedvelt és persze látványos változás a haj világosítása.

szőkítés hajfestés hajfesték allergia hajhullás kopaszodás hajgyérülés hairhungary hajátültetés mezoterápia prp

Sajnos azonban ez az eljárás nagyon megviseli hajzatunkat, hiszen a hidrogén-peroxidot tartalmazó szőkítő keverékek drasztikusan roncsolják a haj szerkezetét. A kémiai reakció során ez az anyag ugyanis áthatol a keratinrétegen, és megbontva a hajszál belső szerkezetét világosítja ki azt.

Tehát már maga az eljárás roncsolja nagymértékben a hajzatot, viszont súlyosbítja a helyzetet még inkább az, hogy ezután frizuránk sokszorosan ki lesz téve a minket körülvevő világ káros hatásainak. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy még nagyobb figyelemmel ápoljuk hajunkat, és amint észrevesszük, hogy hajszálaink drasztikusan töredezetté és szárazzá váltak, azonnal hagyjunk fel a szőkítéssel, és engedjük regenerálódni frizuránkat.

Ha ezt nem tesszük meg, akkor sajnos súlyosabb következményekkel is számolnunk kell. Idővel ugyanis olyan mértékben fognak letörni hajszálaink, hogy kénytelenek leszünk akaratunk ellenére is rövidebb frizurára váltani, illetve megindulhat egy nagymértékű hajhullás is. Természetesen ez egy átmeneti, visszafordítható hajgyérülés, viszont annak érdekében, hogy hajzatunk ismét a régi legyen, ténylegesen abba kell hagynunk a hajszálak „kínzását”. A hajnövekedés segítségére ilyen esetekben segítségünkre lehet olyan eljárások alkalmazása, mint például a mezoterápiás vagy a prp kezelések.

Más okból kifolyólag megindult kopaszodás esetén, vagy ha maradandó kopasz foltok keletkeztek például olyan allergiás bőrreakció következtében, melyet hajfesték váltott ki, akkor sokszor csak egyetlen megoldás jöhet szóba: a hajátültetés.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed