Minden karakter mást kíván

0 Komment

Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert filmsorozatok szereplőit láthatjuk olyan képpárokban, melyek azt a kérdést boncolgatják, mi lett volna, ha az adott szerepet más kapja meg. Köztük van a „Totál szívás” című széria főszereplője is. De vajon jól választottak?

Ha valaki elkezd nézni egy sorozatot, akár már az első, de legkésőbb egy-két rész után megszokja a karaktereket, azonosítja a színészeket azzal, akit eljátszanak, és ez teljesen természetes. Minden filmes alkotás előtt hosszan időznek azon a kérdésen, hogy kinek adják az egyes karaktereket, hiszen csak így lehet hiteles és magával ragadó egy film vagy egy sorozat.

A „Totál szívás” című sikersorozat főszereplőjeként  Bryan Cranston köszön vissza a képernyőkön, aki egyrészt nagyon hitelesen alakítja a rá szabott karaktert, másrészt pedig tökéletesen illik a kopasz, kétségbeesett kémiatanár szerepébe. De mi lett volna, ha mást választanak a helyére?

hajhullás kopaszodás kopaszság film sorozat filmsorozat totál szívás breaking bad Bryan Cranston Matthew Broderick hajátültetés karakter hairhungary

Először ugyanis állítólag Matthew Broderick-nek szánták a szerepet, majd valamiért ezt megváltoztatták, és ennek köszönhetően lett a sorozat elismert sztárja – fantasztikus alakítása és meggyőző érzelmi játéka miatt – Bryan Cranston. A képösszevágás alapján azért örülhetünk a végeredménynek, és a sorozat sikeressége is arról árulkodik, hogy a színész jó választásnak bizonyult.

Az is feltűnik a képből, hogy a kopaszságot is rendkívül jól fel lehet használni egyes filmkarakterek megformálásában, ám ezt sem tudja mindenki hozni csak azzal, hogy leborotválják a fejét. Hiszen, ha valaki nem tudja viselni úgymond a tarságot, akkor az sajnos egyáltalán nem , vagy nem könnyen olvad bele a kívánt szerepbe.

Ugyanez mondható el akkor is, ha a való világra vetítjük le a kopaszság kérdését. Egyeseknek rendkívül jól áll, olyan arculatot adva megjelenésüknek, mely inkább pozitív és férfias. Másoknak azonban pont, hogy a férfiasságukat és önbizalmukat veszélyezteti a hajzat gyérülése, hiszen akinek nem áll jól, az soha nem fogja tudni megszokni és elfogadni, ami azt jelenti, hogy viselni sem.

A beletörődés ilyenkor teljesen elképzelhetetlen, és ahhoz, hogy jól tudjuk érezni magunkat a saját bőrünkben, bizony muszáj megoldást keresnünk a kopaszodásra. A hajátültetés nem csak végleges megoldást nyújthat erre a problémára, hanem ezzel együtt képes visszaadni azt a kinézetet, mely illik hozzánk és saját egyéniségünkhöz.

Forrás: https://brightside.me/wonder-films/9-characters-from-our-favorite-series-who-could-have-been-played-by-different-actors-338360/

Tudjon meg többet a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Rossz tréfák kereszttüzében

0 Komment

A genetikai jellegű hajhullás nagyon nagy számban szedi áldozatait már fiatalabb életkorban is, és nem várat magára. Míg ezzel a kopaszodással rengetegen szembe kell,hogy nézzenek, addig azonban sajnos a másik oldal valamiért mindig úgy érzi, hogy ez tulajdonképpen a viccek melegágyát jelenti.

Akármennyire kellemetlen ilyenkor az egyre inkább gyérülő haj, mintha ez még nem lenne elég, tréfálkozásra ad okot azok körében, akiket nem érint a korai hajhullás. Pedig ezzel csak még rosszabb lesz a helyzete annak, aki talán épp próbálja elfogadni új kinézetét, vagy nem tudja még, hogyan harcoljon régi frizurájáért.

Legtöbb esetben pedig ráadásul pont a baráti társaság, a család tagjai és persze a kollégák érzik a leginkább felhatalmazva magukat arra, hogy viccelődjenek. Így ez akár mindennapos is lehet. Sokan lövik el a „szerencsehozó Buddha” poént, miközben megdörzsölgetik a tar fejet, de persze nem maradhat el a „Kojak” megnevezés sem.

A rossz viccek elkövetői pedig ezen felül még el is várnák, hogy a megviccelt elismerje a poénokat, és jókat derüljön rajtuk, holott már lehet, hogy az első ilyen megnyilvánulás is sértően érintette. Persze, azok a szerencsések, akik el tudják fogadni a kopaszságot, és azt választják, hogy így élnek tovább, általában még saját maguk is szoktak ilyen tréfákat gyártani, megelőzve, hogy a róluk készült vicceket ne mástól hallják majd. Viszont, ha valakit eleve zavar a kopaszodás, és éppen abban az időszakban van, hogy még nem tud dönteni, mit tegyen, akkor akár mély sebeket is ejthetnek az önbizalmán a buta poénok.  

Sajnos azonban ezek szinte kikerülhetetlenek, éppen ezért nagyon fontos, hogy már a kopaszodás első jeleinél forduljunk szakemberhez. Egyes kezelések, illetve külső és belső alkalmazású szerek ugyanis segítséget tudnak nyújtani abban, hogy egy kicsit behúzzák a féket a kopaszodás folyamatában.

Amennyiben viszont már nagyobb méretű kopasz területekről beszélünk, a hajátültetés jelentheti az egyetlen olyan megoldást, mely biztos és végleges eredményt ad. Érdemes tehát átgondolni, és időben lépni, hogy változtassunk azon, ami kellemetlenül érint minket. Ha továbbra is azt szeretnénk, hogy hajzatunk dús maradjon, és soha nem akarunk teljesen kopasz frizurát hordani, akkor válasszuk a hajátültetést, és kerüljük el a rossz viccek áradatát!

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a kopaszodásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Miket rejt a hajzatunk?

0 Komment

Sokszor csak bajlódunk vele, merre fésüljük, milyenre vágassuk, hogyan hordjuk, mégis emellett az egyik legjótékonyabb részünk a frizuránk, amely segít eltakarni rengeteg apróságot. Persze, amíg sűrű hajjal rendelkezünk, még valóban csak apróságnak látjuk ezeket, azonban, ha kopaszodni kezdünk, egyből nagyobb hangsúlyt kapnak. De mik is lehetnek pontosan ezek a korábban semmiségnek tűnő problémák?

Elsősorban meg kell említenünk az anyajegyeket a fejbőrön, melyeknek létezését lehetséges, hogy életünk első szakaszaiban észre sem vesszük. Maximum érezhetjük őket ujjbegyeinkkel egy-egy hajmosás során, de nem tulajdonítunk számukra egyáltalán jelentőséget. Azonban, amint gyérülni kezd a frizura, már sokkal nagyobb szerepük lesz, hiszen rettentő zavaróak tudnak lenni. Főként látványban, ami miatt el kezdjük majd rosszul érezni magunkat, és amíg csak lehet, próbáljuk majd úgy fésülni meglévő hajzatunkat, hogy ezeket eltakarjuk vele.

A másik hasonló, zavaró apróság is ilyenkor jelentkezik, méghozzá az egyéb bőrhibák csoportja. Ide sorolhatjuk a makacs zsírcsomókat, pattanásokat, illetve egyéb szemölcsöket, foltokat. Iszonyatosan idegesítőek lehetnek, ha nem tudjuk őket elrejteni.

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk magát a fejformát, ami nem mindenkinél előnyös, ha központi szerepet kap. A frizurát is általában úgy választjuk ki – amíg megtehetjük -, hogy a fejformánknak megfelelő legyen, kinek mi az előnyösebb. Azonban, ha a hajhullás olyan mértékeket ölt, hogy ezt már nem tudjuk elkövetni, akkor szembesülnünk kell a ténnyel, hogy a fejformánkon bizony változtatni nem lehet.

Amikor megindul a kopaszodás, természetes módon először mindenki próbál azonosulni az új állapottal. Eleinte biztos a rémület, aztán pedig próbálunk úrrá lenni a helyzeten. Sajnos azonban  azt nem mindenki teheti meg, akár az ízlése, akár a fent említett és egyre inkább előjövő gondok miatt, hogy teljesen levágatja haját, és beletörődik a kopaszságba. A férfiak többségénél előforduló, öröklött jellegű hajhullás tekintetében pedig előbb utóbb ide kéne, hogy vezessen az elfogadás.

Azok számára, akiknek nem megy, és nem akarnak beletörődni a kopaszodás kellemetlenségeibe, a hajátültetés adja meg a tökéletes megoldást. Segítségével nem kell búcsút intenünk a hajzatnak, és ezzel együtt attól sem kell tartanunk, hogy az apró részletek eltakarása megszűnik.

 

A hajhullás okairól, a hajátültetésről és a többi lehetséges kezelésről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Vélemények a külvilágtól

0 Komment

Amikor valaki egy nagyobb, külső változáson megy keresztül, természetes, hogy az lelki átalakulást is okoz. Ha pedig a külsőnk mellett a kisugárzásunk is változik emiatt, akkor ténylegesen másképp hatunk majd a külvilágra is. Arra voltunk kíváncsiak, hogy pontosan hogyan?

A frizura az egyik legfontosabb része annak, hogyan nézünk ki, és mit árul el rólunk a külsőnk. Pontosan ezért szeretünk eljárni a fodrászhoz, és emiatt próbálunk mindig olyan hajviseletet választani magunknak, ami hozzánk illik. Nem csak a hölgyek számára kulcskérdés, hogyan hordják a hajukat, hanem bizony a férfiak is egyre inkább odafigyelnek erre.

Azonban mindent képes áthúzni, ha valaki elkezd kopaszodni. Márpedig a férfiak sajnos igen nagy részét érinti az öröklött jellegű kopaszodás, amire ráadásul igazi gyógyszer nincs, maximum késleltetni lehet a probléma súlyosbodását. Az egyetlen olyan megoldás ilyenkor, ami biztosan segít, az a hajátültetés, mely eljárás ráadásul végleges eredményt ad a beültetett részeken.

Aki nem tud azonosulni azzal, hogy kopasz frizurára váltson, és amellett dönt, hogy szakértő kezek segítségét kéri, annak a hajátültetés képes visszaadni azt a régi külsőt, aminek elvesztése súlyos lelki és önbizalmi gondokat indíthatott be. Ez a változás pedig mindenképpen pozitív.

Éppúgy, mint a külvilág véleménye is egy-egy ilyen átalakulásról. Hozzászólások és vélemények között lavírozva az esetek többségében mindenkitől bátorító és elismerő szavakat lehet látni ugyanis. Többször olvasható, hogy milyen csodás a változás, és minden, ami ezzel jár. A többség szerint a páciensek akár éveket tagadhatnak le az új frizurának köszönhetően, és a végeredmény egyszerűen mindenkit levesz a lábáról.

Persze akadnak olyanok is, akik felesleges pénzköltésnek tartják azt, ha valaki felveszi a harcot a kopaszodás ellen – általában ők azok, akik vagy nem tapasztalták még a hajgyérülés kellemetlenségeit, vagy azon szerencsések közé tartoznak, akiknek jól áll a kopaszság -, viszont a végkimenetelt ezek az emberek sem firtatják. A lényeg pedig abban rejlik, hogy mindenkinek arra kell törekednie, és arra kell áldoznia, amitől jobban érzi majd magát. Az biztos, hogy utána saját maga, és a külvilág számára is egy pozitív példa lesz.

 

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodás skálázva – IV. rész

0 Komment

Múlt héten megtudhatták, hogy mit lehet tenni, ha valaki olyan mértékű kopaszodással áll szemben, melynél már egyszerűen nem lehet eltakarni sehogy sem a kellemetlen jeleket, a hajhiányos területeket. Akinél még fokozottabb a kopaszság térnyerése, talán azt hiszi, hogy akkor már nincs mit tenni, de higgyük el, még mindig dönthetünk a haj mellett!

A Norwood skála következő szintjeire értünk cikksorozatunk mostani részében, méghozzá a 4-estől az 5a fázisig bezárólag vizsgáljuk most meg, mi lehet a megoldás. Ugyanis annak, akit zavar a kopaszság, még ekkor is van esélye arra, hogy változtasson frizurája kinézetén.

Persze ilyenkor már jóval nehezebb, hiszen ezen fokozatoknál már sokkal nagyobb tere van a kopasz részeknek. Többfajta formája lehet ennek a fázisnak is, tulajdonképpen az előző skálafokon részletezett kopaszság egyszerűen még több teret nyer magának, akár a homlokvonal teljes felhúzódásával, akár a kétirányú kopaszodás növekedésével, illetve természetesen a fejbúbon kialakuló, kör alakú folt is egyre nagyobb lesz.

Ha eddig úgy gondoltuk, hogy együtt tudunk élni a kopaszsággal, de mégsem érezzük jól magunkat ezzel a kinézettel, akkor még mindig van lehetőség arra, hogy segítséget kérjünk problémánkra. Ebben az esetben is természetesen a hajátültetés az egyetlen megoldás, mely biztos eredményt adhat, de az kétségtelen, hogy egy alkalom nem lesz elegendő.

Mindenképpen számítanunk kell arra, hogy hajbeültetésünk kétnapos lesz, és ha megfelelő mennyiségű és minőségű hajszállal tud szolgálni a tarkótáji donorterületünk, akkor ezt meg kell ismételni még egyszer. Amennyiben kevés az átültethető hajszál, akkor a kétnapos hajátültetés mellett testszőr átültetés jöhet még szóba a megfelelő eredmény érdekében.

Természetesen mindenki számára személyre szabott megoldást kínál a HairHungary Klinika, ahol az ingyenes konzultációk során minden apró részletet megtudhatunk azzal kapcsolatban, számunkra mi lenne a legjobb és legmegfelelőbb. Ugyan hosszabb az út ezen esetekben a végeredményig, de egy biztos, ha nem tudunk azonosulni kopaszságunkkal, akkor megéri!

 

Jövő héten megismerhetik befejező cikkünkben a Norwood skála legfelsőbb szintjeit, addig is ismerjék meg jobban a hajbeültetési eljárást és a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport