Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Árulkodó fejbőr

0 Komment

Amennyiben nem öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, szinte kijelenthető, hogy a legtöbb esetben a fejbőrben kialakuló problémák, és annak rossz állapota állnak a háttérben, mint leggyakoribb kiváltó okok. Éppen ezért nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogy miről árulkodik fejbőrünk hogyléte.

Az egészséges fejbőr halvány rózsaszín, rugalmas és lerakódásoktól mentes. Amennyiben ettől eltér a fejbőrünk állapota, érdemes kicsit nagyobb figyelmet szentelnünk rá. Ha színe sötétebb, szinte pirosas, akkor valószínűleg gyulladt állapotban van, ezért bőrnyugtató készítményeket érdemes alkalmazni.

fejbőr hajhullás kopaszodás hajveszteség hajgyérülés hajátültetés hairhungary korpa egészséges fejbőr fejbőrhámlás viszketés prp-terápia

Amennyiben a fejbőr színe fehér, és az állaga rugalmatlan, akkor biztos, hogy gond van a vérkeringésével. Ha pluszban lerakódások figyelhetők meg rajta, viszket és hámlik, akkor valószínűleg vízhiányos és főként tápanyaghiányos állapotról beszélhetünk. Ilyenkor nagyon fontos, hogy ne csak kívülről, hanem belülről is biztosítsuk a megfelelő tápanyag-, víz- és vitaminbevitelt. Amennyiben nincs kellőképpen hidratálva fejbőrünk, akkor pedig nagyon könnyen kiszárad, és korpásodás indul meg.

Bármelyik problémáról is beszélünk, mindegyik elindítója lehet egy nagyobb volumenű hajvesztésnek. Mivel, ha a fejbőr állapota nem megfelelő, a hajhagymák működése is rendellenes lesz, így bizony a hajzat egészséges növekedése is gátakba ütközik. A hajszálak elvékonyodhatnak, és a rendes, szokványos hajhullás mértékénél sokkal több hajszálnak inthetünk búcsút.

Nagyon fontos, hogy ilyen esetekben megfigyeljük tehát, hogy milyen problémáról árulkodik fejbőrünk, hiszen, ha felismerjük a gondot, akkor a megfelelő orvoslás nem engedi, hogy frizuránk állapota még tovább romoljon. Persze a rend csak idővel áll helyre, de fel tudjuk gyorsítani olyan kezelések segítségével, mint például a PRP-terápia.

Ahogy a cikk elején is említettük, ezek a problémák könnyebben kezelhetők, azonban, ha genetikai eredetű hajgyérüléssel állunk szemben, az bizony már más. De ne csüggedjünk, hiszen még ebben az esetben is sokat tehetünk frizuránkért, ugyanis megfelelő készítményekkel le tudjuk lassítani a kellemetlen folyamatot, illetve a már kopasz területekre biztos megoldást jelent a hajátültetés.

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a kopaszodásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Csak álom a hosszú haj?

0 Komment

Bár nagy divatja van most a rövidebb frizuráknak ismét, azt azonban nem lehet firtatni, hogy a hosszú haj mindig is trendi marad – és nem csak a hölgyek körében. Azonban ahhoz, hogy szépen megnőjön hajzatunk, sok esetben nem elég az akarat, tenni is kell érte. Ismertetünk most pár tippet, amit ha betart valaki, elérheti az álomhosszú hajat.

Első sorban ki kell iktatnunk egy tévhitet, miszerint minél többször vágatjuk, annál gyorsabban nő. Ez egyáltalán nem igaz, viszont mindenképpen érdemes tényleg vágatni a hajzatunkból 2-3 havonta. Méghozzá azért, mert így sokkal egészségesebben fog kinézni, hiszen mindig megválunk a töredezett és elvékonyodott hajvégektől. Tehát, ha növesztjük a hajunkat, akkor is muszáj tényleg vágatni belőle mindig, de nem azért, mert attól gyorsabban nőne.

hajhullás kopaszodás hajveszteség hairhungary hajátültetés mezoterápia prp prp terápia hajnövesztés hajápolás hosszú haj hajvágás

Másrészt nagyon fontos, hogy legyünk türelmesek, hiszen a haj növekedése egy olyan folyamat, amely nem gyorsítható. Persze fontos táplálnunk és ápolnunk ahhoz, hogy a hajhagymák életerősen működjenek, és ez néha valóban rásegít az egészséges növekedésre.

Ezen kívül kényeztessük mindig frizuránkat balzsamokkal vagy különböző, akár saját magunk által elkészített pakolásokkal, hiszen minél egészségesebb a hajszálak szerkezete, annál kevesebbet kell levágni belőlük, így annál hosszabb lesz hajzatunk.

Egyet azonban ne felejtsünk el! A hosszú haj még több törődést igényel, hiszen sokkal több káros hatásnak van kitéve, már csak a saját súlya miatt is. Ha nem vagyunk körültekintőek, akkor sajnos hiába lesz szép hosszú a hajunk, előfordulhat akár hajhullás is a sok károsodás következtében. Ilyenkor érdemes újra inkább egy rövidebb frizurát választani, hogy a hajzat regenerálódhasson, illetve főként, hogy a hajhagymák is helyre jöhessenek.

Persze ez nem azt jelenti, hogy minél hosszabb a haj, annál nagyobb a hajhullás előfordulásának esélye. Ráadásul nagyobb fokú hajveszteséget rengeteg okból kifolyólag észlelhetünk magunkon. Amennyiben nem jövünk rá, hogy mi lehet a baj, forduljunk szakemberhez, mert az is lehet, hogy komoly gond húzódik a háttérben. Segítségünkre lehet a hajzat helyreállításában a prp-terápia, vagy mezoterápiás kezelés is, de ha például a genetika okozza a kopaszodást, csak a hajátültetés jöhet szóba. Ezen beavatkozás segítségével viszont újra tervezhetjük majd, mennyire hosszú frizurát szeretnénk.

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Fejtetű okozta kellemetlenségek

0 Komment

Ahogy beindul az óvodás szezon, sajnos előfordulhat, hogy szembe kell néznünk a fejtetvességgel is, ugyanis ez a vérszívó élősködő leggyakrabban a gyermekek zárt közösségében fordul elő. Sajnos nagyon könnyen elterjed ez a probléma, és ilyenkor akár a felnőtteket is érintheti a fejtetű okozta összes kellemetlenség.

A fejtetvesség erős viszketéssel jár, hiszen az élősködők nyálmirigyének váladéka olyan véralvadást gátló és viszketést kiváltó anyagokat tartalmaz, melynek köszönhetően piros, duzzadt lesz az érintett rész és rendkívül viszkető érzés veszi át a hatalmat fejbőrünkön. Sajnos emiatt sokszor nem vagyunk képesek teljesen leállni a vakarózással, ami további problémákat szül.

Amint felsebezzük vakarással fejbőrünket, ott másodlagos fertőzésnek van kitéve a sérült terület, és begennyesedhet, begyulladhat. A felsértett fejbőr pedig kisebesedik, és a gyulladt részeken sajnos hajhullás is előfordulhat. A fejtetű tulajdonképpen nem okoz fertőző megbetegedést, csak a vele járó kellemetlenségek felelősek nagyon sok fertőzésért. Éppen ezért nem szabad szégyellni, ha előfordul a családban ilyen probléma, hanem azonnal kezelni kell, és meg kell állítani a fejtetű továbbterjedését.

Ezt tetűirtó hajszesz segítségével tehetjük meg, illetve a kezelés ideje alatt minden egyes hajzattal kapcsolatos eszközt – fésűt, hajcsatot stb. – ki kell cserélnünk, vagy fertőtlenítenünk kell. Oda kell figyelnünk azonban arra is, hogy maga a tetűirtás ne okozzon további gondokat. Ugyanis néhány szer annyira erős, hogy könnyen allergiás reakciót válthat ki, ami erős hajveszteséghez és egyéb panaszokhoz vezethet.

Amennyiben sikerült kikerülni a fejtetű okozta kálváriából, nagyon fontos, hogy segítsük fejbőrünket és hajzatunkat a regenerálódásban. Amennyiben az irtás során hajhullás indult meg, a szervezetnek több hónap szükséges ahhoz, hogy visszaállítsa régi frizuránkat. Mint minden átmeneti hajhullás esetén, itt is segítségünkre lehet vészesebb esetekben a mezoterápiás kezelés.

Persze hajhullás rengeteg más okból is kialakulhat, tehát nagyon fontos, hogy komolyan álljunk a problémához, és ne legyintsünk rá, hogy ez biztos csak az évszakváltás vagy valami más. Ugyanis a valami más akár olyan gond is lehet, mely idővel maradandó kopaszságot okoz, amire sajnos már nem elég egyes kezelések alkalmazása, hanem csak a hajátültetés jelenthet megoldást.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kefires kence

0 Komment

A különös, mégis nagyon sok pozitív hatással bíró, otthon elkészíthető hajpakolások széles skálája szinte kimeríthetetlen. Ma egy olyan kencét ismerhetünk meg, mely visszaadja hajunk csillogását, és táplálja azt, amikor épp szárazságban szenved.

Márpedig ez a probléma nagyon sokakat érint, hiszen ha nem is az egész frizura, a hajszálak legvége sokszor akkor is száraz. Ez nem csak esztétikailag zavarhat minket, hanem bizony a száraz hajzat előbb utóbb töredezni kezd, és nagyon sok esetben megindulhat egy magasabb fokú hajhullás is, ha nem teszünk ellene semmit. Most fedezzünk fel egy olyan otthon elkészíthető hajpakolást, mely segíthet megelőzni a haj kiszáradását.

A kefirnek nagyon sok jó hatása van, akkor is, ha elfogyasztjuk, illetve külső használatban is. Az élőflórás kefir elősegíti a tökéletes emésztést, valamint a bél baktériumflórájára is pozitívan hat, mivel a betegségek, gyógyszerek hatására ez megfogyatkozhat, a kefirben lévő baktériumok viszont segítik a belek baktériumflórájának visszaállítását.

hajhullás kopaszodás kopaszság hajveszteség száraz haj hajátültetés kefir méz hajpakolás töredezett haj

Külső használatban pedig sokszor ajánlják a bőrünk leégésekor nyáron, hogy kenjük be magunkat vele, hiszen táplálja a kiszáradt bőrt, és szintén segít a regenerálódásban. Ugyancsak a szárazság ellen használhatjuk tehát hajzatunkra is.

A hajpakoláshoz tegyünk egy tálba 3-4 evőkanál kefirt, ehhez keverjünk hozzá egy evőkanál mézet, és a kapott kencét vigyük fel hajzatunkra, főleg a szárazabb területekre. Tekerjük be fejünket egy törölközővel, és fél órát hagyjuk hatni a csodaszert, majd öblítsük le. Ezután nyugodtan mossuk meg hajunkat a szokott módon.

A hajhullás egyik oka lehet tehát a száraz haj, és annak nem megfelelő kezelése. Ha nem figyelünk oda eléggé, akkor komolyabb károk is létrejöhetnek, és ilyenkor majd csak akkor kapunk észbe, ha már kopasz foltok jelennek meg. Persze a kopaszodásnak rengeteg más oka is lehet, így nagyon fontos, hogy a baj észlelésekor először a hátteret derítsük ki. Annak megfelelően tehetünk aztán a gondunk ellen, szakértő segítséggel, ami jelenthet mezoterápiás kezelést, vagy végleges megoldást adó hajátültetést is, de persze néhány esetben elegendő lehet külső és belső szerek alkalmazása is.

Ismerje meg jobban a kopasz foltok elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Mint a falevelek…

0 Komment

Akármennyire is szeretnénk még, hogy a nyár maradjon, bizony most már tényleg beköszöntött az ősz. Ahogyan az egész természet, úgy az emberi szervezet is egészséges változásokon megy át ilyenkor, és bizony sokaknál előfordul az is, hogy pont ugyanúgy, mint a falevelek, hajuk is el kezd hullani kicsit.

Ilyenkor nem kell egyből megijedni, hiszen ha az évszakváltáshoz köthető, szezonális hajhullásunk van, akkor az maximum egy-másfél hónapig fog tartani. Mivel kevesebb vitaminhoz jut szervezetünk azzal, hogy a nyárhoz képest a zöldségek és gyümölcsök mennyiségének csak a hányadát fogyasztjuk, előfordulhat, hogy csak ez áll a háttérben. Másrészt pedig a levegőben rengeteg változás megy végbe, amelyre szervezetünk is egyénileg reagál. Nem csak hidegebb lesz az időjárás, de megváltozik a páratartalom is, illetve ebben az időszakban sokkal többet és erősebben fúj a szél, ami szárító hatással bír a hajszálakra, és a fejbőrünkre is.

Amennyiben tudjuk azt, vagy észrevesszük, hogy frizuránk érzékenyen reagál az évszakváltásra, segítsünk neki átvészelni ezt az időszakot! Megtehetjük ezt például vékonyabb anyagból készült sapkák hordásával, ami alatt még nem izzad be a fejbőrünk, de mégis védi hajzatunkat, és persze külső szerek, hajpakolások segítségével is regenerálhatjuk hajszálainkat, fejbőrünket.

Ha annak ellenére, hogy kellőképpen odafigyelünk hajunk állapotára, és megteszünk mindent annak az érdekében, hogy kisebb mértékű hajhullással vegyük a hidegebb hónapok akadályait, mégis nagymértékű hajveszteséget tapasztalunk, ami tovább is tart, mint egy-két hónap, akkor mindenképpen el kell gondolkoznunk azon, hogy a kopaszodást talán mégsem az okozza, hogy beköszöntött az ősz.

Mivel hajhullás rengeteg más okból is kialakulhat, így ilyenkor inkább forduljunk szakértő segítséghez azért, hogy kiderítsük, mi állhat a háttérben. Ugyanis ettől függően lehetnek segítségünkre a kiváltó tényezők megoldása mellett egyes kezelések, illetve azzal is számolnunk kell, hogy kopaszságunkat lehetséges, hogy csak a biztos megoldást jelentő hajátültetés tudja majd orvosolni.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
123

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed