Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ördögi kör

0 Komment

Sokan szokták mondani, hogy ne gondoljunk a rossz dolgokra, hessegessük el a félelmeket, és főként ne mondjuk ki azt, ha valami rossz sejtelmünk van, mert ezekkel képesek vagyunk bevonzani magát a problémát, amitől rettegtünk. Akármennyire is hiszünk ebben, vagy sem, bizony akadnak olyan gondok, melyek valóban kialakulhatnak csak azért, mert félünk tőlük. És mi ez, ha nem egy ördögi kör?

Lehetséges, hogy először hihetetlennek tűnik, hogy mire képes az emberi szervezet, mégis muszáj beszélnünk erről a fajta problémáról, hogy mindazok, akik ebben az ördögi körben szenvednek, kikerülhessenek belőle, és ha lehet, akkor még időben.

A hajhullást ugyanis tényleg okozhatja az, ha folyamatosan félünk attól, hogy ki fog hullani a hajunk. Lehetséges, hogy a hajzatnak nem lenne semmi baja, és még kiváltó tényezők sem fenyegetnének minket, illetve a genetika sem nyomná ránk a kopaszodás bélyegét, mégis elindul a hajhullás folyamata. Ennek pedig nem más az okozója, mint a rettegés.

Természetes, hogy mindenki szeretne jól kinézni, illetve ragaszkodik a megszokott megjelenéséhez, de általában az a normális, ha csak akkor kezdünk el félni a kopaszodástól, ha annak egyértelmű jelei vannak. Sokan viszont már pár kihullott hajszáltól képesek megijedni, pedig a mindennapi hajveszteség egy mértékig teljesen természetes.

Azzal azonban, hogy félnek attól, mi következhet be, azt eredményezik, hogy bizony könnyen be is következik. A félelem érzése, a kinézetünk átalakulásától való rettegés ugyanis egy állandósuló stressz helyzetet teremt, ami önmagában elég ahhoz, hogy beinduljon a hajhullás.

Ebből csak akkor tudunk kikerülni, ha észrevesszük a saját magunk által kreált stressz eredményeit, és ahelyett, hogy még inkább begörcsölnénk, képesek vagyunk elhinni, hogy a folyamat megállítható. Ez nagyon nehéz, és sok esetben csak segítséggel érhető el.

Persze az sem könnyű, hogy rájöjjünk, ez áll a kopaszodás hátterében, ezért érdemes minél előbb kivizsgáltatni hajhullási problémánkat, hiszen rengeteg más is állhat a háttérben. Segítséggel pedig kezelhető a stressz feldolgozása is, illetve, a hajzatban előforduló károkra is vannak különböző megoldások. Ilyen lehet például a mezoterápia, vagy a prp kezelés is, melyek célzottan segítik a frizura regenerálódását.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Őrültségek netovábbja

0 Komment

Számunkra ez a szokás még ismeretlen, de ki tudja, hogy éppúgy, mint a Halloween, vagy a Valentin-nap, egyszer lehet, hogy ez is teret nyer kishazánkban. Talán a leginkább a farsanghoz hasonlítható átalakulás sokaknak tetszetős lehet, azért reméljük, hogy egyelőre maradunk a megszokott jelmezeknél egyszer egy évben.

Amerikában ugyanis minden évben megrendezik a „Crazy Hair Day”, vagyis az őrült hajak napja nevezetű ünnepet, amikor minden gyermeknek kreálnak valami eszement frizurát. Állítólag ezen a napon az a ciki, ha mindennapi hajzattal érkeznek a nebulók azon iskolákba, melyekben tartják ezt a szokást. Ahhoz pedig kétség sem férhet, hogy az ottani szülők mindent bevetnek azért, hogy az ő gyerekük lehessen a leginkább feltűnő, vicces vagy éppen ijesztő jelenség.

A képek láttán lehetséges, hogy először azt gondoljuk, jó buli, de azért érdemes megfigyelni, hogy mennyire káros lehet akár egy ilyen alkalom is a hajzat szempontjából. Az extra erős zselék, lakkok és ki tudja, még milyen vegyszerek teljesen leigázzák a hajszálakat, nem beszélve az összes mesterséges színezőről, melyek még inkább roncsolják a haj szerkezetét. Persze, mivel ez csak egy nap, talán nem is kellene ennyire vészjóslónak lenni, de a regeneráció nem minden esetben lesz gyors, akár az is előfordulhat, hogy az a legjobb megoldás, ha levágják a gyermek haját, amennyire szükséges.

A fent látott hajkölteményeket természetesen tényleg csak egyetlen napig viselik a gyerekek, de ebből a témából kifolyólag mindenképpen meg kell említenünk, hogy a mindennapi kémiai anyagok alkalmazása nagyon roncsoló hatással lehet hajzatunkra. A képen szereplő frizurák ugyan ezek nagymértékű használatáról tanúskodnak, de higgyük el, az ehhez képest semminek tűnő lakkozást, zselézést vagy habozást kevésnek gondoljuk, mindennapos használatuk azonban sokkal nagyobb károkat okozhat, akár hajhulláshoz is vezethet.

A kopaszodás pedig nem játék, minél előbb ki kell vizsgáltatnunk, hogy mi okozhatja. Amennyiben olyan káros tényezők indították el a folyamatot, melyekről említést tettünk, akkor elegendő lehet a káros anyagok elhagyása, illetve rosszabb esetben segítséget nyújthat például a mezoterápiás kezelés is. Olyan esetekben viszont, amikor maradandó kopasz foltokról, esetleg genetikai jellegű kopaszságról beszélünk, csak a hajátültetés adhat segítséget.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Mi lehet a baj?

0 Komment

Természetes és semmi gondot nem jelent az, hogy marad pár hajszál a mindennapi fésülködés alkalmával hajkefénkben. A hosszú hajúak ismerik azt a dühítő tényt is, hogy mindenhol találkozni a hajszálakkal, legyen szó a mosdókagylóról, a párnánkról, vagy a ruhánk hátuljáról. De mi van akkor, ha egyszer csak megnő ezeknek a kóbor hajszálaknak a száma?

Az a fajta hajhullás, mely kivizsgálásra szorul, nagyon könnyen feltűnik mindenkinek, hiszen, ahogy előbb is írtuk, sokkal nagyobb számú hajszálat veszítünk ilyenkor, mint azt eddig megszokhattuk. A férfiak tekintetében pedig még egyszerűbb észrevenni az egyre inkább teret nyerő homlokvonalat, vagy éppen a gyérülő hajzat alatti egyre feltűnőbb fejbőrös részeket. De mit is tegyünk ilyenkor?

Nagyon fontos kivizsgálni, hogy mi okozza hajzatunk hullását és a kopaszodást. Mivel rengeteg ok állhat a háttérben, nem mindegy, hogyan fogunk neki a helyreállításnak. Sőt! Igazából a nélkül ezt nem is tudjuk elkezdeni, hogy ki ne derítenénk, mi áll a háttérben.

Ahhoz, hogy ezt megtudjuk, elsősorban fontos kivizsgálni a haj állapotát, illetve a fejbőrünket is. Már ez sok esetben megmutathatja, hogy mi okozza a hajgyérülést, hiszen lehetséges, hogy valamilyen gyulladás áll a háttérben. Igen fontos tényező az is, hogy beszéljünk életvitelünkről, az aktuális lelki és fizikai állapotunkról, valamint azt se hagyjuk ki, ha szedünk valamilyen gyógyszert, fogamzásgátlót vagy éppen fogyókúrázunk. Ez mind olyan részlet, melynek köze lehet ugyanis a hajhulláshoz. Amennyiben még így sem találtuk meg a ludast, szükségesek további vizsgálatok is. Fényt deríthet bármilyen belső gondra egy vérvizsgálat, illetve sokszor lehet segítségünkre a hajszálak mikroszkóppal történő elemzése is.

Attól függően, hogy mi okozza a hajhullást, más és más módszerek lehetnek segítségünkre. Amennyiben átmeneti kopaszodással nézünk szembe, melynek hátterében valamilyen gyulladás, esetleg gyógyszer mellékhatása áll, akkor a kiváltó okok megszüntetésével maga a hajhullás is meg fog állni. Segítséget nyújthat ilyen esetekben a haj regenerálódásához, illetve újra növekedéséhez például a mezoterápiás kezelés.

Ha viszont olyan kopaszodás indult meg nálunk, melyért a genetika a felelős, egyetlen módszer jelenthet segítséget. Ilyenkor csak a hajátültetés adhat olyan eredményt, mely képes idővel elfeledtetni velünk, hogy valaha kopaszsággal küzdöttünk.

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Év végi nyugalom

0 Komment

Az egész éves hajtás után végre eljött az időszak, amikor a legtöbben pihenésre hajtják fejüket. A jól megérdemelt szabadság és az év végi nyugalom mindenki számára úgy jön el ilyenkor, mint a megváltás. Nem véletlen ez, hiszen a mai világban teljesen tele vannak stresszel és megfelelésvággyal a mindennapok, ami természetesen egész szervezetünket próbára teszi.

Mint tudjuk, a leggyakoribb kopaszodást okozó háttér maga a genetika, ami ellen senki nem tehet semmit. Ennek egyetlen biztos megoldása a hajátültetés. Viszont, ha nem örököljük, akkor a legtöbb esetben sajnos a stresszes életmód, a helytelen táplálkozás, a túlhajszoltság és a kimerültség áll a hajhullás mögött.

Mivel a nagy iramnak egész testünk ki van téve, ezért nem szabad csodálkozni, hogy ilyen eredménnyel jár az, ha nem hagyunk elég időt a pihenésre. Persze ez sokszor azt hisszük, hogy nem rajtunk múlik, de odafigyeléssel és megfelelő időbeosztással, na meg egészséges táplálkozással fényéveket változhat külsőnk hogyléte is. A hajzatunk, a bőrünk mind annak mutatója, hogy mi zajlik belül.

Az újévben mindenki fogadalmakat tesz, de igazából egyetlen fontos változtatásra lenne szüksége valamennyiünknek. Egy kicsit több odafigyelést érdemelne szervezetünk, több nyugalmat és persze több törődést. Ha ezt képesek lennénk megadni, sokkal kevesebb problémával kellene számolnunk.

A kopaszodás ráadásul egy olyan baj, ami csak még inkább fokozza a negatív oldalát a dolgoknak, hiszen befolyásolhatja megjelenésünket, ezzel együtt pedig önértékelésünket is. Ha a stressz áll a hajgyérülés hátterében, akkor egyszerűen muszáj változtatnunk életvitelünkön, hiszen a szervezetünk hangosan kiabál ezért. Ehhez lehetséges, hogy szükségünk lehet segítségre, ami egyáltalán nem szégyen, ezért ha úgy érezzük, hogy saját magunk nem vagyunk képesek kissé nyugodtabb életre, akkor forduljunk szakemberhez.

A hajzatunk tekintetében pedig ugyanezt kell megtennünk, ha nem javul a helyzet, hiszen rengeteg ok állhat a háttérben, és lehet, hogy ezek közül csak egyet győztünk le. Amennyiben sikerül megoldani a hajhullást okozó gondokat, a frizuránk is regenerálódni fog. Viszont, ha ez a folyamat csak nagyon lassan, vagy szinte egyáltalán nem indul be, segítségünkre lehet a mezoterápiás kezelés, vagy a prp-terápia.   

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A haj atkája

0 Komment

A Demodex atkát azért is nevezik másképp hajatkának, mert a szőrtüszőket támadja meg a hajas fejbőrön, illetve másik fajtája az arcon éli le rövid, de annál kártékonyabb életét. Sajnos nagyon kevesen ismerik ezt a fajta parazitát, és a tüneteket félreértelmezik, másképp kezelik, mint kellene, így a legtöbb esetben ennek az élősködőnek a jelenléte hajhulláshoz vezet.

Ez az atka a szőrtüszőkbe rakja le petéit, ott is kel ki, és ott is pusztul el. Egyetlen életcélja a szaporodás, mely sajnos könnyen megy neki, hiszen egy atka akár 20-25 petét is képes lerakni. Mivel mindeközben folyamatosan szívja el a tápanyagokat a hajtüszőkből, így nagyon hamar károsodik a hajzat szerkezete, ritkulni kezd és egészségtelen, élettelen lesz frizuránk. Ráadásul a fejbőrön is gondokat okoz, hiszen irritálja azt, gyulladás jön létre miatta, ezért hamar jelennek meg az olyan tünetek, mint a viszketés és a fejbőrhámlás.

Sokan ezeket a tüneteket különböző hajápoló szerekkel próbálják enyhíteni, de sajnos erre nem jelentenek megoldást. Ugyan a tökéletes gyógyszer még nincs kifejlesztve a paraziták elpusztítására, főként gyógynövényekből készült főzeteket alkalmazhatunk eltüntetésükre. Terjedése egyébként közös párnák, törölközők, kozmetikumok használatával lehetséges, és főként az idősebb korosztályra jellemző.

Sajnos azonban manapság a sok stressz, az immunrendszerünk gyengülése is segítséget nyújt az ilyen élősködőknek ahhoz, hogy terjedjenek. Ezért bármilyen probléma merül fel hajzatunkkal, érdemes szakemberhez fordulni, hiszen egy mikroszkopikus vizsgálattal ki is zárható az atkák jelenléte. Mivel a hajzat gondjait rengeteg tényező befolyásolja és hozza létre, így nem kell megijednünk egyből, ha változásokat érzékelünk. Nem árt azonban kivizsgáltatni a probléma eredetét, hiszen csak annak tudatában lehet kezdeni bármit is például a haj ritkulásával.

Átmeneti hajhullás esetén az okozókat kell elsősorban kiiktatni, de még ilyenkor is szükségünk lehet a haj regenerálásában segítségre. A mezoterápiás kezelés, vagy a prp-terápia nem csak felgyorsítja a haj helyreállításának folyamatát, hanem erős és egészséges hajszálakkal lehetünk majd gazdagabbak. Viszont, ha olyan tényező miatt kopaszodunk, mint például a genetika, azon változtatni nem tudunk. Ilyen esetekben csakis a hajátültetés adhat végleges megoldást.  

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed