Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vonzó vagy taszító?

0 Komment

Arra a kérdésre, hogy „milyen az igazi?” a legtöbben rávágják, hogy a legfontosabbak a belső értékek. Persze ez szép és jó, de sajnos amellett, hogy újra egy elcsépelt mondatot hallhatunk, ráadásul csak félig takarja az igazságot. Ugyanis egyszerűen képtelenség elmenni a külső mellett, hiszen elsőként ez az, ami megfoghat valakiben.

Akármennyire is az a legfontosabb, hogy jól érezzük valakivel magunkat, hogy legyen humora az illetőnek, vagy éppen, ha arra van szükségünk, akkor egy csendes és odaadó társra találjunk, akkor is legelőször csak a küllem alapján lesz valaki vonzó vagy sem. Míg nem ismerjük meg jobban, olyan apró részletekből próbálunk tájékozódni, mint például: hogyan hordja a haját, milyen színű a szeme, milyen a mosolya, vagy éppen rágja-e a körmét.

Pontosan ezért ijednek meg annyira a férfiak, amikor kopaszodni kezdenek, hiszen a hajzat az egyik legfontosabb eleme kinézetünknek. Az öregedés jelei pedig nyilvánvalóan csorbíthatnak az összképen - legalábbis azt hisszük -, az pedig egyenesen kétségbeejtő, ha valaki már fiatalabb korában búcsút kell, hogy intsen hajzatának.

A korán jött kopaszság a férfiak többségében elindít egy félelmet, miszerint soha többé nem lehetnek már annyira vonzóak, mint előtte. Valószínűleg éppen ezért nem is lehetnek azok, hiszen az egyik legtaszítóbb tulajdonság az, ha valaki teljes önbizalomhiánnyal küzd. A többség tekintetében ugyanis nem a kopaszsággal van a probléma, hanem azzal, hogy ezt nem tudja az adott illető elfogadni, és úgymond „viselni”.

Pedig a legtöbb nő szerint sokkal inkább taszító az, ha valaki rágja a körmeit, vagy esetleg sörhasat ereszt, nem beszélve az orrból vagy a fülekből kilógó szőrszálakról. Az ápoltság tehát sokkal fontosabb, de a legnagyobb hangsúlyt még mindig a magabiztosság és az önelfogadás kapja. A nők többsége akkor vonzódik egy férfihoz, ha úgy érzi, az biztos lábakon áll, és ezáltal biztonságérzetet ad hölgy társának is, ami talán a legvonzóbb lehet a gyengébbik nem számára.

Azt azonban nem várhatjuk el senkitől sem, hogy egy olyan változást elfogadjon, amivel nem tud azonosulni. Ugyanúgy, ahogy a sörhas kialakulása ellen, bizony a kopaszodás ellen is tehetünk már. Az öröklött jellegű kopaszodásra biztos megoldást nyújt a hajátültetés, melynek segítségével elfelejthetjük a gyér fejtetőt, és magabiztosságot sugározhatunk. A többi már tényleg csak a belsőnkön múlik!

 

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a kopaszodásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Sört, de másképp

0 Komment

Az egész ország futballlázban ég napjainkban, és nem csak emiatt, hanem a hőmérőben egyre feljebb futó szál miatt is több sört iszunk, mint amennyit szoktunk. Ternészetes, hogy ez a kesernyés, hideg ital a legjobb hűsítők egyike ilyenkor, de míg a férfiak a focinézés közben legurítanak pár pohárral, a hölgyek másképp is felhasználhatják.

A nyári meleg leginkább kiszárítja hajzatunkat, és nem csak a napfény okoz problémákat, hanem a fejbőr gyakori izzadása, a mindennapi hajmosás ilyen esetkeben, illetve a klóros víz sem tesz jót hajszálaink szerkezetének. Frizuránk ilyenkor könnyen elveszíti fényét, és hamar töredezett lesz.

Tökéletes gyógyír a száraz, töredezett hajzatra, ha összekeverünk két deciliternyi sört egy tojás sárgájával, és ezzel masszírozzuk át egész fejünket, fejbőrünktől a hajszálak végéig. 5 perc elteltével már ki is moshatjuk pakolásunkat. Fontos, hogy ne használjunk ehhez se túl meleg, se túl hideg vizet, mindig maradjunk a langyosnál.

Sörös kencénktől pedig puha és fényes lesz frizuránk, emellett még a korpának is búcsút inthetünk, ha ez a probléma is felmerült előtte. Aki még egyszerűbb megoldásra vágyna, egyszerűen csak használjon sört az utolsó öblítés előtt hajmosáskor, az is csodákat tehet már hajzatunkkal.

Természetesen nem minden gondra jelentenek megoldást az effajta házi pakolások, de az biztos, hogy rengeteg nagyobb bajt megelőzhetünk, ha ügyelünk hajunk állapotára, és megfelelően ápoljuk mindig. Hiszen bármennyire is kis problémának tűnhet a szárazabb haj, a korpa vagy éppen a fénytelenség, bizony ezek mind előljárói lehetnek akár a hajhullásnak is.

Amikor már nagy a baj, sokkal nehezebb a hajzat állapotának visszaállítása, még akkor is, ha csak átmeneti hajhullásról beszélünk. A regenerálódás eltarthat akár fél évig is, és akkor sem biztos, hogy visszaáll teljesen a régi rend. Léteznek azonban olyan terápiák, melyek segítségünkre lehetnek ilyenkor, ilyen például a mezoterápia. Abban az esetben viszont, amikor öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, igazi segítséget csak a hajátültetés adhat. Szintén ez a legjobb megoldás akkor is, ha a kiváltó okok kezelése annyira későn történik, hogy már maradandó károk jelentkeznek.

Figyeljünk oda tehát hajzatunkra, és amíg csak a külső hatások érintik rosszul frizuránkat, tegyünk meg mindent az állapotáért. Ha ez már kevés, inkább kérjünk segítséget minél hamarabb!

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Hajápolás repceolajjal

0 Komment

A haj kényeztetése elengedhetetlen ahhoz, hogy kifogástalan és egészséges állapotot tartsunk fent mind a hajkoronánk, mind pedig a fejbőrünk tekintetében. Amint nem figyelünk oda, vagy éppen nem hagyunk időt az ápolásra, nagyon hamar előjöhetnek olyan gondok, melyeket a külső, káros hatások vagy éppen a helytelen életmód eredményez.

Hajpakolásaink széles skáláját most a repceolajjal egészítjük ki, mely többféleképpen is alkalmazható hajunk gondozásában. Mivel a sok telítetlen zsírsav mellett rengeteg B-, E- és K- vitamint is tartalmaz, remek hidratáló és gyulladáscsökkentő a hatása. Emellett pedig puhítja a hajzatot, ezért selymes, egészséges frizurát kaphatunk, ha pakolásként használjuk.

Hajzatunk erősítéséhez keverjünk egy kevéske pirospaprikát repceolajba, majd jól masszírozzuk bele fejbőrünkbe. Ez serkenti a hajhagymák működését, ezzel biztosítva a hajszálak erősebb és ellenállóbb mivoltát. Sörhöz keverve dúsabb és élettel telibb hajkoronát varázsol fejünkre, és ezt a hajápolási módszert akár kéthetente is elég alkalmaznunk a szép eredmény eléréséhez.

Természetesen nem minden hajjal kapcsolatos probléma oldható meg az ilyen házi praktikák segítségével. A haj elvékonyodása, töredezettsége, illetve fénytelensége olyan komoly gondokra is utalhat, melyeknek hamar utána kell járni. Főként, ha megfelelő ápolás mellett sem lesz egészséges frizuránk, akkor tudhatjuk, hogy máshol kell keresni a baj forrását.

Nőknél nagyon sok esetben végződik olyan átmeneti hajhullással az effajta hajzatromlás, mellyel aztán sokkal többet kell majd foglalkozni, hogy helyre jöjjön. Ugyan a leggyakoribb hajhullási forma, az öröklött jellegű kopaszodás a férfiakat érinti, nagyon sok hölgy is küzd a frizura gyérülésének gondjával.

Míg előzőnél a gének a ludasok, és megoldásként igazi segítséget csak a hajátültetés jelenthet, addig a nőknél gyakrabban előforduló, átmeneti hajhullásért általában valamilyen betegség vagy lelki gond a felelős. Ilyenkor a kiváltó tényezők kiiktatásával, illetve orvoslásával a hajzat is regenerálódik idővel, de segítséget nyújt és felgyorsítja ezt a folyamatot a mezoterápiás- vagy akár a prp-kezelés is.  

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Az alkohol és a haj

0 Komment

Arról olvashattunk már, hogy ha valaki túl sok alkoholt fogyaszt, sajnos az egész szervezetére - a hajzatot is beleértve - nagyon rossz hatással van. Azonban tudnunk kell, mi helyzet a külső alkalmazáskor, hiszen sokan nincsenek tisztában azzal, mi a jó, és mi a káros frizuránknak.

Elég gyakran találkozhatunk ugyanis olyan pakolásokkal, samponokkal és egyéb kozmetikai szerekkel, melyeknek van némi alkoholtartalmuk. Ezeknek a használatát mindenképpen mellőznünk kell, hiszen az ilyen készítmények magas fokon szárítják a hajzatot, és csak abban az esetben szabad használni őket, ha kifejezetten arra van szükségünk, hogy hajunk állaga kicsit szárazabb legyen. Ezért nagyon fontos, hogy vásárláskor tüzetesen nézzük át a készítmények összetételét, nehogy csak utólag jöjjünk rá, hogy miért olyan száraz és kezelhetetlen frizuránk. Sőt, a száraz hajzat sajnos töredezni kezd, egészségtelenné válik, és előbb-utóbb hajhullást is tapasztalhatunk miatta.

Érdekes ellentét, hogy létezik egy alkoholtartalmú csodaszer, amely pont a száraz hajat képes ápolni, ez pedig nem más, mint a sör. A legegyszerűbben úgy tudjuk felhasználni, hogy hajmosás után befújjuk vele nedves frizuránkat, majd ezután szárítjuk meg. Tökéletes fényt és csillogást ad tincseinknek, élettel telibb és szebb lesz tőle hajunk.

Ezen kívül többféle hajpakolást is készíthetünk, ilyen például a sör, a majonéz és pépesített avokádó keveréke, melyet szintén nedves hajra kell felkenni, majd egy óra múlva alaposan lemosni. Hajunk ettől puha és fényes lesz. Ha töredezettek hajszálaink, tojássárgájával és olívaolajjal társítsuk a sört! Ha ebből kihagyjuk az olívaolajat, az a korpa ellenszere.

Hajunk tehát folyamatos ápolásra és odafigyelésre vágyik. Amennyiben kellő kondicionálást kap frizuránk, nagyobb eséllyel kerülhetjük el a hajhullás és kopaszodás kellemetlenségét. Azonban természetesen léteznek olyan problémák, melyek ellen sajnos a fenti módszerekkel nem küzdhetünk. Ha nem tudjuk, mitől hullik a hajunk, és ez az állapot már fenyegető, mindenképp szakértőhöz kell fordulnunk, mert lehet, hogy segíthet rajtunk személyre szabott kezelés, de lehet, hogy csak a biztos sikert jelentő hajátültetés jelentheti a megoldást.

 

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed