Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Huzatfóbia

0 Komment

A nyári melegben sok helyen alkalmaznak légkondicionálót, hogy belépve a különböző helyiségekbe felfrissüljünk kicsit. Többen félnek azonban ettől, hiszen megbetegedéseket okozhat, ha nincs jól kitakarítva, megfelelően karbantartva az eszköz. Sokan a huzatról is azt tartják, hogy komoly betegségeket okoz, de ez a feltételezés téves.

A huzat ugyanis egy természetes légáramlat, mely nem tartalmazza azokat a kórokozókat, melyek a légkondi berendezésében fellelhetőek. Az, hogy valaki huzatot kap, inkább csak egy összefoglaló kifejezés, de nem áll a hátterében semmi, ami tényleg a légáramlatot teheti felelőssé.

Sokan mondják, hogy fáj tőle a fejük, fülük, komolyabb esetekben még a fejbőr megfázását, a hajhullást, illetve az arcüreggyulladást is a huzatra fogják. Pedig ez a kicsit hidegebb levegőáramlat maximum annyiban hibás, hogy a már alapból meglévő gyulladást vagy fertőzést a felszínre hozza.

Tehát, ha valaki azt hiszi, hogy huzatot kapott, akkor ajánlott orvoshoz fordulnia, és kivizsgáltatnia, milyen lappangó betegség húzódik a háttérben. Fejbőrünket és hajzatunkat tekintve szintén muszáj szemfülesnek lennünk, mivel nagyon sok külső és belső tényező alakítja egészségüket. A megfázott fejbőrre – melyért szintén nem közvetlenül a huzat a hibás - nagyon oda kell figyelnünk, hiszen viszketéssel és korpásodással járhat ez az állapot, amit ha nem kezelünk megfelelően, akkor hajzatunk gyérülni kezd. Másik probléma, amit a cikk elején említettünk már, a légkondicionáló használata, melynek során a berendezésben megbújó baktériumok a fejbőr gombásodását okozhatják.

Bármilyen okból kifolyólag tapasztaljuk a fejbőr megbetegedését vagy a kopaszodás jeleit, minél előbb ki kell vizsgáltatni, hogy mi bújhat meg a háttérben. Ha fertőzésről van szó, akkor megoldható a probléma különböző gyógyszerek, gyulladás gátlók alkalmazásával, illetve természetesen minden esetben fokozottan kell ápolni hajzatunkat. Azonban léteznek olyan gondok is, melyek mögött sokkal komolyabb bajok állnak, és ezekre sajnos nem elegendő pár gyógyszer beszedése. Ilyen lehet a hormonális problémák miatti átmeneti hajhullás, melynek kezelésére például a mezoterápia alkalmas, de beszélhetünk olyan maradandó kopaszodásról is, melyre csak a hajátültetés jelenthet gyógymódot.  

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Közeledik a kullancs-szezon!

0 Komment

Ahogy kezd lehűlni az idő, tökéletes lesz az életkörülmény az olyan paraziták számára, mint például a kullancsok. Sajnos hazánkban is egyre nagyobb a számuk, és még inkább problémát jelent, hogy ezek közül egyre több fertőzött is. Ráadásul nem csak akkor számíthatunk bajra, ha minket csípnek meg, hanem akkor is, ha egy fertőzött tehén tejét isszuk meg, így tényleg oda kell figyelni nagyon a jelekre!

Sokszor sajnos észre sem vesszük, ha megcsíp minket egy kullancs. Régebben minden kirándulás után, erdei túrákat követően átnéztük magunkat, ma azonban már olyan helyeken is előfordulhatnak, hogy szinte minden este ellenőriznünk kellene, nem szedtünk-e össze egyet sem. Játszótereken, folyópartokon, akár csak füves réteken is előfordulnak már, nem csak az erdős részeken.

Persze nem minden kullancscsípés jelent problémát, azonban ha fertőzött példányt fogtunk ki, akkor sajnos nem sok jóra számíthatunk. Az a baktérium, ami a Lyme-kórt okozza, különböző gyulladásokkal terheli meg szervezetünket, ami akkor válik igazán veszélyessé, ha a szívet is megtámadja. Először azonban ízületi és ideggyulladásokat eredményez, így ha ilyesmit észlelünk magunkon, azonnal forduljunk orvoshoz. A különböző gyulladások pedig másként is mutatják, hogy baj van. A szervi panaszokat ugyanis hajzatunk állapotának romlása, fejbőrünkön megjelenő bőrproblémák és a haj hirtelen meginduló gyérülése is jelzi. Ha időben fordulunk orvoshoz a tünetek megjelenése után, akkor a fent említett megbetegedések gyógyíthatók.

Ezzel együtt természetesen a hajzatunkon megjelenő károk, még ha lassan is, de meg fognak szűnni. Amennyiben ezt gyorsítani szeretnénk, segítségünkre lehet a mezoterápiás kezelés, vagy esetleg a prp-terápia is, hiszen átmeneti hajhullásról beszélünk.

Sok esetben azonban sajnos nem ilyen egyszerű a hajproblémák kezelése. Több betegség, illetve gyógyszer mellékhatásaként ugyanis kialakulhatnak maradandó kopasz foltok, de okozhatja a kopaszodást maga az öröklés is. Ilyen esetekben hiába használunk bármilyen kozmetikumokat, azok nem fogják visszavarázsolni frizuránkat. Erre csak egyetlen lehetséges megoldás létezik, méghozzá a hajátültetés, melynek segítségével újra lesz hajzatunk azokon a részeken, ahol már nem nőtt ki magától egy hajszál sem.

 

 Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Száraz haj nyáron

0 Komment

Mint azt már rengetegszer említettük, hajzatunk nyáron annyi olyan külső, káros hatásnak van kitéve, melyek kiszáríthatják, hogy nagyon fontos odafigyelnünk az ápolására. Nem elég a sima hajmosás, esetleg balzsam használata. Használjuk ki ilyenkor a nyár finom gyümölcseit, és töltsük fel vitaminnal frizuránkat is!

száraz haj töredezett haj nyár napsugarak klór hajhullás hajátültetés hairhungary kopaszodás prp mezoterápia átmeneti hajhullás papaya hajpakolás joghurt

A klóros víz, az égető napsugarak, a folytonos kalap vagy sapkaviselés a tűző nap ellen mind olyan rossz hatással vannak hajzatunkra, melyekre nem szabad csak legyintenünk. Fontos, hogy kellő táplálást kapjon mind a fejbőrünk, mind pedig a frizuránk azért, hogy egészségesek maradjanak. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy elkerüljenek minket az olyan problémák, mint a haj túlzott szárazsága, töredezettsége vagy esetleg gyérülése.

Tökéletes nyári pakolást jelent a haj kiszáradásának elkerüléséhez az a papayás kence, melyet percek alatt mi magunk is elkészíthetünk otthon. Nem kell hozzá mást tennünk, mint összepépesíteni a papaya húsát, majd hozzákeverni egy kis natúr joghurtot, ezt követően pedig a kapott krémet gondosan eloszlatva felvinni hajunkra és fejbőrünkre. Hagyjuk hatni a pakolást 30 percig, majd langyos vízzel öblítsük ki hajunkat. Már a kifésüléskor érezni fogjuk, hogy ez a massza csodákat tett meggyötört tincseinkkel.

száraz haj töredezett haj nyár napsugarak klór hajhullás hajátültetés hairhungary kopaszodás prp mezoterápia átmeneti hajhullás papaya hajpakolás joghurt

Természetesen nem tudunk megoldani ilyen könnyen minden problémát, amelyek hajzatunkat sújtják. A fent említett módszerrel azonban sokszor megelőzhető, hogy nagyobb baj kialakulhasson. Azonban ha nem a nyári káros hatásoktól, vagy egyéb, kisebb tényezőktől alakulnak ki a gondok hajzatunkkal, akkor sajnos más segítség után kell néznünk.

Hajhullás és kopaszodás esetén ludas lehet a stressz, egyes gyógyszerek szedése, hormonális problémák fennállása, de akár az öröklés is. Attól függően, hogy mi okozza problémánkat, beszélhetünk átmeneti vagy maradandó kopaszodásról. Az előbbi orvoslása némileg könnyebb, hiszen sok esetben az is elegendő, ha a kiváltó okokat megszűntetjük, esetleg segíthet a haj gyorsabb regenerálódásában a mezoterápia vagy a prp-kezelés. Azonban, ha maradandó kopasz foltokat kell eltűntetni, akkor arra csak a hajátültetés segítségével van lehetőségünk.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ínyenc koktélok a nyárra

0 Komment

A nagy hőségben rengeteg vízre van szükség ahhoz, hogy pótoljuk szervezetünkben a sok izzadás által elveszített mennyiséget. Alapból nagyon fontos az, hogy elegendő vízhez juttassuk magunkat, de a forróság miatt még fokozottabban figyelnünk kell erre. Sajnos rengetegen isznak ilyenkor inkább üdítőket, de ez nem jó megoldás.

A különböző üdítők ugyanis, ha érezzük, ha nem, tele vannak cukorral. Hiába finom az ízük, és persze folyadékot jelentenek, akkor sem tökéletes vízháztartásunk szempontjából. A sok cukor ugyanis megemelheti szervezetünkben a férfi nemi hormonok szintjét, amely sajnos bármelyik nemnél okozhat előbb vagy utóbb hajhullást. Ez még könnyebben kialakul akkor, ha nem fogyasztunk mellette elegendő vizet, hiszen ha többször is kiszáradás környékezi meg testünket, akkor könnyen elindulhatnak ilyen folyamatok, mint a hajgyérülés, a bőr öregedése és anyagcserezavarok kialakulása. Éppen ezért nagyon fontos, több szempontból is, hogy igyunk rengeteg vizet.

Ha valaki mindenképpen ragaszkodik az üdítők nyújtotta ízekhez, nem kell lemondania róluk. Istenien finom nyári koktélokat lehet már készíteni, akár otthon is, kevés hozzávalóból. Nem kell mást tennünk, mint beszerezni pár citromot, egy kis mentát, esetleg zöldcitromot, vagy gyömbért, és máris nekiállhatunk saját ízlésünknek megfelelően a koktélkészítéshez. Ne hagyjuk ki a jégkockákat sem, és nyugodtan kísérletezhetünk mindenféle gyümölccsel. Minél színesebb, annál ízletesebb, és a gyerekek is szívesen fogyasztják ezeket a finom, üdítő, vízzel készült és főként cukormentes koktélokat.

A hajhullás problémája tehát kialakulhat a fent említett okokból is, azonban sosem lehetünk biztosak benne, hogy pontosan mi eredményezi. Éppen ezért minél előbb szakértő segítséghez kell fordulnunk, hogy megkapjuk a választ, milyen típusú kopaszodás árnyékolja be életünket.

Attól függően, hogy mi a kiváltó ok, más-más lehetőségünk van arra, hogy felvegyük a kesztyűt a kopaszodással szemben. Átmeneti hajhullás esetén szóba jöhet a mezoterápia, illetve a prp-kezelés, amennyiben viszont maradandó kopasz foltokról, vagy öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, csak a hajátültetés adhat végleges megoldást.  

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Folsavhiány a szervezetben

0 Komment

Szervezetünknek rengeteg vitaminra és ásványi anyagra van folyamatosan szüksége ahhoz, hogy egészségesen működhessen. A folsav egy olyan vízben oldódó vitamin, mely szintén nagyon sok részletért felelős, éppen ezért hiánya nagy gondokat okozhat.

Akinél folsavhiány lép fel – hasonlóan a B19-vitamin hiányánál felmerülő tünetekhez -, először fáradtságot tapasztal, majd jelentkezhet sápadtság, szédülés, ingerlékenység, légzési zavar, hasmenés is. Ezen kívül sajnos előjöhet olyan tünet is, mint a depresszió kialakulása, illetve megindulhat hirtelen őszülés és hajhullás is.

Ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű folsav kerüljön szervezetünkbe, rengeteg zöldséget – főként brokkolit és kelbimbót -, gyümölcsöt kell fogyasztanunk, emellett jó folsavforrás még a máj, a gabonapehely, a földimogyoró és néhány, élesztővel készített étel is. Terhesség esetén még inkább szükségünk van elegendő folsavbevitelre, ha kell, akkor pótlásra is, mert a magzat gerincének tökéletes kifejlődéséhez elengedhetetlen.

Amennyiben hajzatunk tekintetében a folsav hiánya okozza a gyérülést, természetesen átmeneti hajhullásról beszélünk. Ez meg fog szűnni, amint a kiváltó okot felderítjük, és orvosoljuk – helyes táplálkozással, illetve folsavpótlással -, de persze dönthetünk úgy is, hogy a hajzat regenerálódását felgyorsítjuk szakértő segítséggel, hiszen ez a folyamat legalább fél évbe kerülhet.

A mezoterápiás kezelés, illetve a prp-terápia tökéletes megoldást nyújtanak átmeneti hajhullás esetén. A HairHungary Klinikán mindkét eljárással várják mindazokat, akik ilyen kellemetlenségen mennek át. Az ingyenes, személyes konzultációk során megtudhatjuk, melyik eljárás mit takar, így könnyen választhatunk, hogy melyik megfelelő számunkra. A Klinika egyébként nem csak az átmeneti hajgyérüléssel érkező pácienseknek tud segítséget nyújtani, hanem azok számára is, akiknek már a maradandó kopaszság keseríti meg napjaikat. A hajátültetés ugyanis olyan helyzetekben is segít, melyekre más megoldás már nem létezik.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed