Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Selymes haj

0 Komment

Hajzatunk egészségét tekintve az egyik legsokrétűbb problémaokozó a nedvességtartalom elveszítése. A hajszálakon lévő külső réteg - mely segít megtartani a folyadékot, és egyfajta pajzsként szolgál a külső tényezőkkel szemben is - nagyon könnyen megsérülhet a rengeteg káros hatás miatt.

A hajfestés, a hajformálás és az erős hajhabok vagy zselék használata csak töredékei annak a csoportnak, mely tönkreteszi a hajzat szerkezetét. Ezen felül nem csak mi magunk tesszük ki sok károsodásnak frizuránkat, hanem a természeti tényezők is negatívan tudnak hatni rá, mint például az erős napfény vagy éppen a jeges szél.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy kellőképpen foglalkozzunk hajzatunk egészségével, és tápláljuk megfelelően ahhoz, hogy semmilyen gond ne legyen vele. Az aloe vera hidratálja frizuránkat és nem csak pótolja a hiányzó folyadékmennyiséget a hajszerkezetben, hanem segít is megtartani a nedvességet. Ennek eléréséhez használhatunk olyan hajápoló kozmetikumokat, samponokat, melyek összetételében megtalálható az aloe vera, de akár saját magunk is készíthetünk otthoni hajpakolást.

Többféle keveréket is előállíthatunk aloe vera gélből. Adhatunk hozzá jojoba olajat, egy fél citrom levét, de akár magában is alkalmazhatjuk a növényből kinyert zselés anyagot. Bármelyik kencét vigyük fel hajzatunkra, és hagyjuk hatni fél órát, majd langyos vízzel öblítsük le. Hajzatunk fényes és selymes lesz, könnyen fésülhető és egészséges.

Amennyiben nem gondoskodunk megfelelően hajunkról, sajnos hamar tapasztalhatjuk a fent említett, káros hatások nyomait rajta. A száraz, töredezett és silány hajzat nem szép látvány, ezen felül melegágya az olyan komolyabb problémának, mint a hajhullás.

Persze nem mindig vezethető vissza a kopaszodás az elhanyagolásra, de a mindennapos ápolás lehetővé teszi nagyon sok ok kizárását, amennyiben probléma lép fel a hajzat tekintetében. Ha mindig odafigyelünk frizuránkra, mégis hullani kezd, akkor sajnos olyan súlyosabb gondok állhatnak a háttérben, melyeket érdemes kivizsgáltatni. Amint megvan a baj okozója, megtudhatjuk, mi segíthet frizuránk visszaállításában. Szóba jöhet a mezoterápiás- vagy a prp-kezelés, maradandó kopasz foltok tekintetében pedig a hajátültetés adhat végleges megoldást.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajlakk helyett természetes rögzítést!

0 Komment

Ahogy már előző cikkekben is foglalkoztunk az olyan hajjal kapcsolatos kozmetikumok hatásaival, mint a hajlakk vagy a hajzselé, most is elmondhatjuk, hogy ezek a készítmények ugyan hasznosak lehetnek a frizuránk beállítása céljából, azonban a hajzatnak nem mindenképpen tesznek jót.

A mindennapokban ahhoz, hogy jól nézzünk ki, bizony szükség van rengeteg olyan eszköz és kozmetikum használatára, melyek nem mindig pozitívan hatnak külsőnkre, mégis alkalmazásuk gyors, és sokszor csak ezt tartjuk szem előtt a rohanó napjainkban.

A hajlakkok és hajzselék rövid úton oldják meg a frizura beállításának menetét, azonban hajunk sajnos kiszáradhat tőlük, töredezetté és élettelenné válhat, és bizony sok esetben akár hajhulláshoz is vezethet gyakori használatuk. Ezért a következőkben olyan otthon elkészíthető helyettesítőket szedtünk össze, melyek ugyan nem annyira bombabiztosak, mint a már említett készítmények, de mégis hasonló tartást adnak frizuránknak amellett, hogy még táplálják is hajszálainkat, megelőzve ezzel a káros hatásokat, mint például a hajhullást is.

Hajmosás után ha sört masszírozunk hajunkba, az tartást és csillogást ad frizuránknak. Ha egy kis melegvizet összekeverünk egy teáskanálnyi mézzel, pici ecettel és kamillateával, akkor az így kapott folyadék felvitele után hajunk nem ragadós lesz, hanem formálható és fényes. Ugyanilyen formázásra alkalmas, ha hajmosás után egy tojás fehérjét elkenünk frizuránkon. Ugyancsak szép tartást ad a hajzatnak, ha egy csésze forró vízben feloldunk 2 evőkanál cukrot, és ezzel dörzsöljük át frizuránkat. Végül, de nem utolsó sorban egy citrom leve is csodákra képes, könnyedén tudjuk rögzíteni segítségével hajunkat, de ezt csak és kizárólag festetlen hajzaton alkalmazzuk!

Sok lehetőség van tehát arra, hogy a kémiai anyagokat természetes anyagokkal helyettesítsük, megóvva frizuránkat a káros hatásoktól. Persze nem minden bajt tudunk megelőzni ezzel, hiszen hajhullás és kopaszodás olyan okokból is kialakulhat, melyekre sajnos ezek nem nyújtanak gyógyírt. Ilyen esetekre is létezik azonban segítség, mely lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy végső megoldásként visszaadhatja régi frizuránkat a hajbeültetés, amennyiben megoldhatatlan kopaszsággal állunk szemben.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed