Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajápolás repceolajjal

0 Komment

A haj kényeztetése elengedhetetlen ahhoz, hogy kifogástalan és egészséges állapotot tartsunk fent mind a hajkoronánk, mind pedig a fejbőrünk tekintetében. Amint nem figyelünk oda, vagy éppen nem hagyunk időt az ápolásra, nagyon hamar előjöhetnek olyan gondok, melyeket a külső, káros hatások vagy éppen a helytelen életmód eredményez.

Hajpakolásaink széles skáláját most a repceolajjal egészítjük ki, mely többféleképpen is alkalmazható hajunk gondozásában. Mivel a sok telítetlen zsírsav mellett rengeteg B-, E- és K- vitamint is tartalmaz, remek hidratáló és gyulladáscsökkentő a hatása. Emellett pedig puhítja a hajzatot, ezért selymes, egészséges frizurát kaphatunk, ha pakolásként használjuk.

Hajzatunk erősítéséhez keverjünk egy kevéske pirospaprikát repceolajba, majd jól masszírozzuk bele fejbőrünkbe. Ez serkenti a hajhagymák működését, ezzel biztosítva a hajszálak erősebb és ellenállóbb mivoltát. Sörhöz keverve dúsabb és élettel telibb hajkoronát varázsol fejünkre, és ezt a hajápolási módszert akár kéthetente is elég alkalmaznunk a szép eredmény eléréséhez.

Természetesen nem minden hajjal kapcsolatos probléma oldható meg az ilyen házi praktikák segítségével. A haj elvékonyodása, töredezettsége, illetve fénytelensége olyan komoly gondokra is utalhat, melyeknek hamar utána kell járni. Főként, ha megfelelő ápolás mellett sem lesz egészséges frizuránk, akkor tudhatjuk, hogy máshol kell keresni a baj forrását.

Nőknél nagyon sok esetben végződik olyan átmeneti hajhullással az effajta hajzatromlás, mellyel aztán sokkal többet kell majd foglalkozni, hogy helyre jöjjön. Ugyan a leggyakoribb hajhullási forma, az öröklött jellegű kopaszodás a férfiakat érinti, nagyon sok hölgy is küzd a frizura gyérülésének gondjával.

Míg előzőnél a gének a ludasok, és megoldásként igazi segítséget csak a hajátültetés jelenthet, addig a nőknél gyakrabban előforduló, átmeneti hajhullásért általában valamilyen betegség vagy lelki gond a felelős. Ilyenkor a kiváltó tényezők kiiktatásával, illetve orvoslásával a hajzat is regenerálódik idővel, de segítséget nyújt és felgyorsítja ezt a folyamatot a mezoterápiás- vagy akár a prp-kezelés is.  

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed