Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fogyókúra mesterien

0 Komment

Ahogy közeledik a nyár, egyre több praktikát zúdítanak ránk a fogyással kapcsolatban. Szinte minden celebnek megvan a saját trükkje, hogyan adjon le pár kilót a fürdőruhás időszakra, persze ilyenkor azt elfelejtik megemlíteni, hogy mennyi plusz segítséget kapnak, nem kevés pénzért.

Persze nem kell mindenkinek személyi edző vagy saját konditerem ahhoz, hogy jó formába hozza magát, és nagyon fontos az is, hogy a fogyókúránkban ne essünk át a ló túloldalára, hiszen szervezetünket nem csak a sok evés, hanem a hirtelen fogyás is nagymértékben károsítja. Ugyancsak veszélyes lehet az is, amikor a kilók leadása miatt étkezési zavarok alakulnak ki. Ahogy azt már korábbi cikkekben is említettük, mindegyik okozhat nagymértékű hajhullást amellett, hogy az egész szervezet egyensúlya felborul.

Ahhoz, hogy olyan formába hozzuk testünket, amelyet megálmodtunk, nem kell éheztetnünk magunkat. Sőt, amennyiben nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű tápanyagot, abból sokszor az ellenkezője sül ki, ugyanis amint élelemhez jut a testünk, egyből raktározni kezd.

Éppen ezért soha ne próbáljunk meg úgy fogyni, hogy sanyargatjuk magunkat, hanem egyszerűen cseréljük ki az alapanyagainkat. Amennyiben teljes kiőrlésű, cukormentes és sovány zsírtartalmú finomságokat eszünk sok zöldség mellett, akkor hamarosan elkezdenek majd leolvadni rólunk a felesleges kilók. Ezt ki kell egészítenünk még elegendő vízfogyasztással, és persze az sem árt, ha mozgunk is kicsit mellette. Mivel testünk kinézete kb. 70%-ban függ attól, hogy milyen étrenden élünk, és 30%-ban befolyásolja az, hogy mennyit mozgunk, a kettő összehangolásával gyönyörű és gyors eredményt érhetünk el. Ami pedig a legfontosabb, szerveztünk csak jobban lesz, és nem kell olyan kellemetlenségektől tartanunk, melyek a drasztikus fogyásoknál következnek be, mint például a fáradékonyság, vagy a hajhullás.

Ha rossz fogyókúrába kezdtünk, akkor bizony ezeket a tüneteket hamar észre fogjuk venni magunkon. Azonnal le kell állni a koplalással, hiszen ha sokáig sanyargatjuk testünket, akkor ezek a folyamatok csak nehezen, vagy egyáltalán nem lesznek visszafordíthatók. Az evészavarokkal, illetve hirtelen fogyással előidézett kopaszodás tekintetében akár 6 hónap is kell ahhoz, hogy újra meginduljon a rendes hajnövekedés, ezért segítségünkre lehet ennek felgyorsítására a mezoterápia vagy a prp kezelés.  

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Káros szőkítés

0 Komment

Mindenki nagyon jól tudja, hogy a hajfestés mindenképpen igénybe veszi a hajszálakat, bármilyen formájáról is legyen szó. A legfinomabb megoldások persze a természetes alapanyagú hajszínezők, de még ezek is károsak lehetnek hajzatunkra. A legveszélyesebb eljárás azonban mindenképpen a szőkítés.

A nyár közeledtével ismét nagyon sokan szeretnének egy kis változtatást frizurájuk tekintetében, és kézenfekvő, hogy ilyenkor a legkedveltebb átalakulás maga a szőkülés. Ráadásul egyre kevesebben vannak, akiket természetes szőkeséggel áldott meg a sors, így nagyon közkedvelt és persze látványos változás a haj világosítása.

szőkítés hajfestés hajfesték allergia hajhullás kopaszodás hajgyérülés hairhungary hajátültetés mezoterápia prp

Sajnos azonban ez az eljárás nagyon megviseli hajzatunkat, hiszen a hidrogén-peroxidot tartalmazó szőkítő keverékek drasztikusan roncsolják a haj szerkezetét. A kémiai reakció során ez az anyag ugyanis áthatol a keratinrétegen, és megbontva a hajszál belső szerkezetét világosítja ki azt.

Tehát már maga az eljárás roncsolja nagymértékben a hajzatot, viszont súlyosbítja a helyzetet még inkább az, hogy ezután frizuránk sokszorosan ki lesz téve a minket körülvevő világ káros hatásainak. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy még nagyobb figyelemmel ápoljuk hajunkat, és amint észrevesszük, hogy hajszálaink drasztikusan töredezetté és szárazzá váltak, azonnal hagyjunk fel a szőkítéssel, és engedjük regenerálódni frizuránkat.

Ha ezt nem tesszük meg, akkor sajnos súlyosabb következményekkel is számolnunk kell. Idővel ugyanis olyan mértékben fognak letörni hajszálaink, hogy kénytelenek leszünk akaratunk ellenére is rövidebb frizurára váltani, illetve megindulhat egy nagymértékű hajhullás is. Természetesen ez egy átmeneti, visszafordítható hajgyérülés, viszont annak érdekében, hogy hajzatunk ismét a régi legyen, ténylegesen abba kell hagynunk a hajszálak „kínzását”. A hajnövekedés segítségére ilyen esetekben segítségünkre lehet olyan eljárások alkalmazása, mint például a mezoterápiás vagy a prp kezelések.

Más okból kifolyólag megindult kopaszodás esetén, vagy ha maradandó kopasz foltok keletkeztek például olyan allergiás bőrreakció következtében, melyet hajfesték váltott ki, akkor sokszor csak egyetlen megoldás jöhet szóba: a hajátültetés.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Gondok a fájdalomcsillapítóval

0 Komment

Sajnos a mai világban már szinte elképzelhetetlen, hogy ne szedjünk soha, semmilyen gyógyszert. Általánosságban kijelenthetjük, hogy a fájdalomcsillapítók szinte minden háztartásban fellelhetőek. Mindenkinek megvan a saját orvossága, melyben bízik, általában arra hagyatkozva, melyik tünteti el leghamarább a fájdalmakat.

Nem mindegy azonban egészségünk szempontjából, hogy milyen fájdalomcsillapítót szedünk be bajainkra. Mivel ezen pirulák nagy része már vény nélkül kapható a gyógyszertárakban, oda kell figyelnünk, hogy szedésükkor nem jelentkeznek-e olyan mellékhatások, melyeket semmi esetre sem szabad figyelmen kívül hagynunk.

Ilyen mellékhatás lehet például a hajhullás is, mely nem jellemző gyakran a fájdalomcsillapítók szedésekor, de sajnos néha előfordulhat, hogy ezt a nem várt hatást tapasztaljuk magunkon egyes orvosságok beszedésekor. Ez azt jelenti, hogy szervezetünk nem reagál jól egyes összetevőkre, éppen ezért kell azonnal elmennünk orvosunkhoz, hogy másik gyógyszer alkalmazására térhessünk át az ő javaslatával.

Amint kicseréljük a számunkra – és hajzatunkra – káros tablettákat, a hajhullás fokozatosan megszűnik majd, és általában vissza is áll eredeti formájába frizuránk. Persze az ilyen, átmeneti kopaszodás is nagyon kellemetlen lehet, ezért ajánlott egyes kezelések – mint például mezoterápiás hajkezelés – alkalmazása, ami gyorsítja a regenerálódás folyamatát.

A fent leírt mellékhatás nem csak ritka, de a felismerést követően kiiktatható. A lényeg az, hogy minél hamarabb kérjünk segítséget a kiváltó ok felfedezéséhez. Mivel hajunk állapotát rengeteg tényező fenyegeti, sosem lehetünk mi magunk biztosak abban, hogy mi áll a hajhullás hátterében. Sajnos a kopaszodás nagyon sok esetben öröklött jellegű, ilyenkor pedig igazi segítséget csak a biztos és végleges megoldást nyújtó hajátültetés jelenthet.

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

B-vitamin hiány

0 Komment

Rengetegszer hívtuk már fel a figyelmet arra, hogy a vitamindús táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünk megfelelően és egészségesen működjön. Testünknek mindenféle vitaminra szüksége van, és ha valamiből túl keveset kap, akkor bizony nagyobb bajokkal is szembe kell néznünk néha. Most azt vizsgáljuk meg, mit okoz, ha valaki B-vitamin hiánnyal küszködik.

Bár ez a jelenség viszonylag ritka, hiszen a B-vitamin vízben oldódó, így könnyen bevihető szervezetünkbe a kiegyensúlyozott táplálkozással, azonban néha mégis előfordul. Ezt okozhatja az egyoldalú étkezés, a túlzott alkoholfogyasztás, vagy egyéb bélrendszeri betegségek miatt kialakuló felszívódási zavar is.

A hiány tünetei közé tehetjük az étvágytalanságot, gyengeséget, az anyagcsere zavarait, illetve ide sorolhatunk olyan problémákat is, mint az izomgyengeség, ideggyulladás, valamint a bőrgyulladás. Utóbbi sajnos a fejbőrt is érintheti, éppen ezért a hosszabb ideig fennálló B-vitamin hiány sajnos hajhullást is idézhet elő.

Amennyiben időben észrevesszük a problémát, akkor lényegesen egyszerű lesz ennek megszüntetése. Mindenképpen be kell vezetnünk változtatásokat étrendünkbe, és olyan finomságokkal kell kiegészítenünk, melyek természetes B-vitamint tartalmaznak. Ilyenek például a citrusfélék, rengeteg zöldség és gyümölcs, valamint a hal és a hús.

A fent leírt okból kialakuló hajhullás megáll, amint testünk megkapja a megfelelő táplálást, és idővel vissza is áll minden a megszokott rendbe. Persze segíthetjük az effajta átmeneti kopaszodást olyan kezelésekkel, mint például a mezoterápia, vagy a prp kezelés, melyek alkalmazásával gyorsabban nyerhetjük vissza régi frizuránkat, és annak egészséges erősségét.

Amennyiben kopaszodásunk hátterében nem általunk megoldható okok állnak, mindenképpen forduljunk szakemberhez. Az öröklött hajhullás tekintetében, illetve az olyan hajveszteségeket okozó esetekben, amikor a hajzat már nem képes újra kinőni, a hajátültetés tudja csak orvosolni problémánkat.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

PRP terápia

0 Komment

A HairHungary Klinika számos kopaszodással küzdőnek adta már meg a lehetőséget, hogy új fejezetet nyissanak életükben frizurájukat tekintve. Az elégedett páciensek tökéletes mutatói annak, hogy a kifejlett technológiákkal olyan eredményt érhetünk el, mely minden hajhullásban szenvedőnek álma. A PRP terápia szintén megoldást jelenthet egyes esetekben.

Az öröklött jellegű kopaszodásnál, illetve minden olyan hajritkulás esetében, amikor más megoldás sajnos nem hoz eredményt, a hajátültetés jelentheti a biztos sikert. Amikor viszont csak átmeneti hajhullásról beszélünk, és már az okozó háttér kiiktatásával, vagy megoldásával sokat tettünk azért, hogy a hajgyérülés megálljon, akkor a normális helyzet visszaállítását más kezelések is elősegíthetik.

Ilyen például a mezoterápiás kezelés, vagy a PRP terápia. Utóbbit nem csak hajkezelésekkor alkalmazzák, hanem a hajátültetés utáni állapot segítésében is. A terápia során saját, koncentrált vérsavót injektálnak vissza a bőrbe, melynek következtében magas koncentrációban halmozódnak fel a növekedési faktorok.

A terápia amellett, hogy teljesen biztonságos allergiás reakciók kizárásának szempontjából, mellékhatás-mentes. Segít a meglévő hajszálak visszaerősítésében, a műtéti terület érzékenységét csökkenti, ezzel együtt a bőrpírt is. Emellett az átültetett graftok megtapadását is támogatja, ezzel együtt a sebgyógyulási idő is lerövidül.

Mivel a kopaszodás mögött rengeteg kiváltó ok állhat, ezért nagyon fontos, hogy minél előbb megismerjük a lehetséges gyógymódokat. Ehhez nem elegendő egy körültekintő kutatás, hanem amint lehet, keressünk fel egy szakembert ahhoz, hogy azonosítsuk saját problémánk gyökerét. Ugyanis csak ezt követően lehetünk biztosak abban, hogy milyen megoldás segíthet hajzatunk visszanyerésében. A HairHungary Klinika ingyenes, személyes konzultáció során készíti fel a pácienseket, milyen megfelelő, személyre szabott kezelés fogja megoldani gondjukat.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed