Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hordjunk sapkát vagy ne?

0 Komment

Ahogy egyre hidegebbé válnak a napok, jogos a kérdés, hogy mit tegyünk fejtetőnk megvédése érdekében. Sapkát nem mindenki szeret hordani, de a jeges reggeleken még azok fejére is felkerül, akik egyébként nem szívesen viselik.

A hajzat szempontjából kijelenthető, hogy a sapka viselése és mellőzése is sajnos ártalmas lehet, így ahhoz, hogy ne okozzon gondot, be kell tartanunk néhány szabályt. Ha sosem hordunk fejmelegítőt, akkor a téli hidegben ki vagyunk téve a csontig hatoló szélnek, és fejbőrünk könnyen megfázhat, kiszáradhat. Ez alapjában véve eljuttathatja frizuránkat olyan állapotba, melynek aztán hamarosan a hajhullás is következménye lehet.

Érdemes tehát hordani a meleg fejfedőket, de figyelnünk kell arra is, hogy a sapkaviselés is okozhat problémákat. Ugyanis, ha valaki folyamatosan hordja, akkor az sem tesz jót a fejbőrnek, hiszen nem jut elegendő levegőhöz, illetve a hajzat lelapul és gyakrabban kell majd megmosnunk, ami szintén káros hatással bír. Ezen felül, ha nem is viseljük folyamatosan sapkánkat, akkor is akadhat még mindig problémánk. Ugyanis, ha nagyon beizzad a fejbőrünk a sapka alatt, az szintén veszélyeket rejt. Már egy kis huzat vagy hideg szél elegendő ilyenkor ahhoz, hogy fejbőrünk megfázzon, ami szintén korpásodáshoz és hajhulláshoz vezethet.

Körültekintőnek kell tehát lennünk ebben a nem is annyira fontosnak tűnő apróságban, hiszen komolyabb problémákat is indíthatunk el vele, ha ezt nem tesszük. És, hogy akkor mit is csináljunk pontosan, hogy jó legyen? Nagyon egyszerű. A zimankós időjárásban viseljünk kint sapkát vagy csuklyát legalább, viszont meleg helyre érve azonnal vegyük le. Ne menjünk ki nedves vagy izzadt hajjal a hidegbe, és mindemellett ápoljuk hajzatunkat az évszaknak megfelelően. Ha ezeket az apró szabályokat betartjuk, nem lehet problémánk.

A hajzatunk ilyenkor, télen nagyon sok olyan környezeti hatásnak van kitéve, melyek miatt fontos, hogy törődjünk vele. Ha ezt nem tesszük meg, akkor sokkal több erőfeszítést kell majd abba fektetni, hogy visszaállítsuk az eredeti, egészséges állapotot. Persze rengeteg más ok is állhat a hajzat rossz állapota mögött. Sok esetben a hajhullást például olyan egészségügyi gond okozza, melyet csak orvosi segítséggel tudunk kiküszöbölni. A frizurának is kell ilyenkor regenerálódnia, melyben nagy segítséget adhat a mezoterápia például. Olyan esetekben viszont, amikor a kopaszodás öröklött jellegű, csak a hajátültetés segíthet.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Figyeljünk a haj változásaira!

0 Komment

Már beszéltünk arról, hogy szinte minden, a szervezetünkben végbemenő, nagyobb változás megmutatkozik a frizuránkon is, legyen szó pozitív vagy negatív dolgokról. Éppen ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk minden jelre, hiszen lehetséges, hogy nagyobb betegségtől vagy csapástól óvjuk meg magunkat.

Persze ilyenkor ősszel eleve változik a szervezetünk, és a szezonális hajhullás teljesen természetes. Azonban, ha a hajveszteség nagyobb mértékű, mint a normális, illetve több, mint egy-másfél hónapig tart, akkor bizony más lehet a háttérben.

Arról is esett már szó, hogy a sok stressz magában is okozhat hajhullást, azonban nagyobb gondokat is eredményezhet. A felgyülemlett stressz mértéke a kortizol hormon szintjét is befolyásolja, ami bizony felelős lehet a szívbetegségek kialakulásáért, és a szívrohamok előfordulásáért is.

Ilyen módon a szívbetegségek előfordulásának kockázatát elég jól meg lehet állapítani a hajzatunk állapotából és vizsgálatából, hiszen ha túl magas a kortizolszint, akkor a haj növekedése nagyon lelassul, szinte úgy tűnik, mintha teljesen megállna a folyamat. Ez mindenképpen veszélyt jelez, és érdemes orvoshoz fordulnunk kivizsgálásért.

A hajzatunk állapotának romlása még rengeteg más problémára is utalhat, éppen ezért nem szabad szemet hunynunk felette. Ráadásul, amikor már látható a probléma, az bizony megjelenésünkre is rányomhatja bélyegét, és egy mindennapos kellemetlenséggel kell szembenéznünk.

A hajhullás, illetve a hajzat egyéb problémái általában megoldódnak akkor, ha a kiváltó okokat megszűntetjük vagy orvosoljuk. Ha nagyobb mértékű hajgyérülésről van szó, akkor érdemes emellett még olyan segítségekkel támogatni hajzatunk regenerálódását, mint például a mezoterápia vagy a prp-kezelés.

Előfordul azonban, hogy a kopaszodásnak nincsen semmi más oka, csak a genetika. Az öröklött hajhullással pedig bármit is szeretnénk kezdeni, sajnos ellenszere nincs. Megoldása azonban van! A hajátültetés ugyanis azok számára is képes visszavarázsolni a régi frizurát, akiknek más nem oldja meg gondjukat.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Levendulás kényeztetés

0 Komment

A levendulát nagyon sokrétűen lehet alkalmazni, akár a lakásunkról, vagy saját magunkról van szó. Finom illata miatt meghittséget és jó közérzetet biztosít, így előszeretettel használunk levendulás illatosítókat, füstölőket. És persze nagyon szép is, tehát dekorációnak sem utolsó. Elveszi a rossz szagokat, ha például beakasztjuk a szekrénybe, és tökéletes álmokat hozhat, ha az éjjeli szekrényre teszünk egy kis tasakkal. Ráadásul még ételekhez is tökéletes alapanyag lehet.

A levendula tehát tényleg nagyon sokoldalú, és ha már az, akkor miért ne használnánk ki mindenféle módon előnyeit. A hajápolásban is rengeteget segíthet ugyanis, legyen szó éppen túl száraz, vagy zsíros hajról, de beszélhetünk a korpás problémákról vagy a fejbőr nem teljesen egészséges állapotáról is.

Mint tudjuk, hajzatunk sajnos annyi káros hatásnak van kitéve nap, mint nap, hogy egyáltalán ne érezzük luxusnak, ha szánunk némi időt az ápolására. Sőt! Ha ezt nem tesszük meg elégszer, akkor a fent említett problémák előbb vagy utóbb olyan komolyabb gondokhoz is vezethetnek, mint a hajhullás.

Akkor viszont már lehet, hogy késő lesz, és csak segítséggel tudjuk visszanyerni régi frizuránkat. A levendulaolajos hajöblítők között mindenki megtalálhatja azt, amelyik a legjobbat jelentheti saját hajzatának. Mindegyiknek az alapja egy liter víz, melybe különböző hozzátevőket kell majd kevernünk a levendulaolaj mellé, melyből elég körülbelül 10 cseppnyi. Amennyiben zsíros a hajunk, akkor citromlét adjunk még hozzá, ellenkező esetben pedig hársfatea főzetet. Egyszerűen öblítsük le ezekkel a vitaminnal teli és ráadásul finom illatú hajöblítőkkel frizuránkat, és a végeredmény selymes, puha és egészségesebb hajzat lesz.

Viszont, ha már késő, és a feljebb leírt problémák olyan fokú hajveszteséget eredményeznek, melyek már láthatóak, akkor bizony szakértő segítségre lesz szükség. Ha csak arról van szó, hogy a sok káros hatás ellenére nem ápoltuk megfelelően hajzatunkat, akkor valószínűleg csak átmeneti hajhullásról beszélhetünk. Ilyenkor a haj regenerálódása nagyon hosszú folyamat, ezért érdemes igénybe vennünk olyan lehetőséget, mint a mezoterápia. Amennyiben más problémák is állnak a hajhullás hátterében, és maradandó kopasz foltok keserítik meg életünket, akkor az öröklött kopaszodásra is egyetlen megoldásként felmerülő hajátültetés oldhatja meg gondunkat.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Munkahelyi stressz

0 Komment

A hajhullás hátterében, mint tudjuk, rengeteg ok állhat, és sokszor sajnos nem olyan egészségügyi problémákra vezethető vissza, melyeket könnyen tudnánk kezelni. A lelki bajok és a túlságosan rohanó életmód bizony többször ludas, mint gondolnánk. A stressz pedig egész szervezetünket tönkre teheti.

A stresszes életmódba természetesen beletartoznak az otthoni dolgok, a magánéleti problémák is, de akár ezekre is ráhúzhatjuk, hogy legtöbb esetben mindenért a munkahely okozta stressz a hibás. A folyamatos megmérettetés, a megfelelni akarás, és sajnos nem ritkán a főnökök okozta versengés, vagy rossz közérzet hamar rányomja bélyegét mindennapjainkra, és észre sem vesszük, amikor kicsúszik a kezünk közül az irányítás.

Ugyancsak stresszes időszakot teremt az is, ha valaki munkanélküli, vagy éppen új munkahelyén kezdi meg a tevékenykedést. Ezek az időszakok szintén emberpróbálóak, és nagyon nehéz minden gond nélkül végigsiklani rajtuk.

A legtöbb, amit tehetünk, hogy megpróbálunk időt szakítani arra, hogy lenyugodjunk. Sokaknak segítséget jelenthet a sport, esetleg a jóga, illetve felbecsülhetetlen lazítást eredményez egy kis relaxáció is, legyen szó egy forró fürdőről vagy meditációs zene hallgatásáról. Sajnos azonban akadnak, akik nem képesek feldolgozni az ilyen nagymértékű stresszt. Ezt nem szabad szégyellni, és inkább szakember segítségét kell kérni, minthogy egyre nagyobb legyen a baj, és egyre több mellékhatása legyen az idegeskedéssel teli életmódnak.

A kopaszodás, illetve hirtelen őszülés kialakulása nem csak súlyos esetekben fordul elő, hanem bizony elég az addigi életritmus kis változása is, ha az negatív irányban történik. Ahhoz, hogy hajhullási problémánk megoldódjon, először kezelni kell a kialakult helyzetért felelős hátteret, jelen esetben oldani kell a stresszt. Csak ezek után leszünk képesek a haj regenerálódását is elindítani, melyhez sokszor szintén segítségre van szükség. Míg az öröklött kopaszodást csak a hajátültetés képes orvosolni, addig az effajta, átmeneti hajhullásra megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, vagy a prp-terápia.

 

 Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Szezámmag-olaj a haj egészségéért

0 Komment

Beköszöntött a hideg és főleg nyirkos időjárás, melynek nagyon sok velejárója van, amire nem árt odafigyelnünk! Ahogyan egész szervezetünk hajlamos ilyenkor a megfázásra, sajnos fejbőrünk is ki van téve ennek, hiszen elázunk, hideg és melegebb levegőn tartózkodunk felváltva és persze elég, ha egyszer nem szárítjuk meg rendesen hajzatunkat.

A megfázott fejbőr pedig sajnos igen hamar elvezet a korpáig, ami nem csak kellemetlen, de esztétikailag is zavaró lehet. Ráadásul, ha nem foglalkozunk vele, akkor sokszor nem is képes magától regenerálódni a fejbőr, ami még nagyobb sebesedést okozva aztán hajhulláshoz is vezethet. Éppen ezért a korpásodó fejbőrt egyből kezelnünk kell, megelőzve a nagyobb bajokat.

A szezámmag-olaj kitűnő gyógymódja lehet ennek a problémának, hiszen segít elpusztítani a korpásodásért felelős baktériumokat, ezen felül erős páncélrétegként is elképzelhetjük, ami védi a fejbőrt a további káros hatásoktól. Gyógyhatása abban rejlik, hogy magas a mangán és réz tartalma, illetve fontos forrása olyan ásványi anyagoknak, mint a magnézium, kalcium, foszfor, vas, B1 vitamin és cink.

Másik nagy erőssége a hajtetvek legyőzésében van. Mivel a legtöbb hajtetvesedés ilyenkor ősszel fordul elő, főként az óvodás gyermekek körében, kiváló gyógymód, ha szezámmag-olajjal dörzsöljük be a gyermekek fejét.

Bármilyen probléma is jelentkezik hajzatunkkal, legyen az túlzott zsírosodás vagy éppen szárazság, a fent említett korpa vagy egyéb fejbőrbetegségek, igen körültekintően kell viselkednünk, és a legfontosabb, hogy nem szabad legyintenünk rá, hogy majd megoldódik magától. Ugyanis ezek a problémák mindig jeleznek valamit, és a legtöbb esetben, ha nem teszünk ellenük semmit, akkor nagyobb baj is lehet belőlük.

A hajhullás mögött persze rengeteg olyan ok is állhat, amely hatáskörünkön kívül áll, így a legjobban tesszük, ha szakemberhez fordulunk problémánkkal. Öröklött hajhullás esetén a hajátültetés jöhet csak szóba, de más esetekben elegendő lehet külső és belső szerek alkalmazása, illetve olyan kezelések segíthetnek, mint például a mezoterápia, vagy a prp-kezelés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a HairHungary Klinika által kínált, lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed