Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A magas vérnyomás hatásai

1 Komment

Sajnos egyre gyakoribb eset az, hogy már fiatalabb korban észreveszik magukon az emberek a magas vérnyomás tüneteit. Ezt az életvitel okozza, melyben túl nagy szerepet nyer a stressz jelenléte, ezzel együtt pedig a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód is bőven szerepet játszik a magas vérnyomás kialakulásában.

Ez azonban olyan probléma, mely nem tűr halasztást, hiszen nagyon veszélyes. Amennyiben nem vesszük észre időben, akkor olyan komolyabb baj is megtörténhet, mint például az agyvérzés. Éppen ezért amint megállapítható, hogy a vérnyomásunk szinte folyamatosan magasabb a normálisnál, gyógyszereket kell rá szednünk.

A magas vérnyomásnak különböző tünetei vannak, melyek között meg kell említeni a fejfájást, az egyensúlyérzék romlását, a szapora szívverést, és amennyiben a kezdeti tüneteket nem észleljük, akkor ide sorolható már a látászavar és a hajhullás is. Amint észrevesszük, hogy probléma van, azonnal el kell kezdeni a kezelést, hogy ne lehessen nagyobb baj, erre pedig a vérnyomáscsökkentők alkalmazása elengedhetetlen.

Az sem mindegy azonban, hogy milyen vérnyomáscsökkentőt kapunk, hiszen sajnos annak is - mint minden más gyógyszernek -, vannak mellékhatásai. Beszélhetünk fáradékonyságról, szédülésről, illetve rossz alvásról, emellett pedig a béta-blokkoló szerek sajnos okozhatnak hízást és hajhullást is.

Tehát a hajgyérülés lehetőségének sajnos mindkét esetben ki vagyunk téve, akkor is, amikor még nem szedünk semmit a magas vérnyomásra, és akkor is, ha olyan vérnyomáscsökkentőt kapunk rá, mely ilyen mellékhatással bír. Előzőnek természetesen vége lesz, amint elkezdjük a kezelést, ha viszont a gyógyszer szedésétől jön elő a probléma, akkor mindenképpen másik készítményt kell kérni orvosunktól.

Ilyen esetekben mindig átmeneti a hajhullás, ami azt jelenti, hogy a kiváltó okok megszűntetésével a hajzatunk is helyre fog állni maximum fél éven belül. Ha ezt a folyamatot fel szeretnénk gyorsítani, akkor lehetőségünk van erre például mezoterápiás-, vagy prp-kezelés alkalmazásával. Viszont amennyiben más típusú, maradandó kopaszodásról beszélünk, akkor csak a hajátültetés jöhet szóba végleges megoldásként.

 

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Rózsavizes öblítés

0 Komment

Aki tegnap ellátogatott az EsteticHungary blogoldalára, az megismerkedhetett a rózsavíz bőrre gyakorolt, pozitív hatásaival. Most azt fogjuk kicsit közelebbről megvizsgálni, milyen eredményt adhat, ha a haj állagának javításához alkalmazzuk, és azt is megtudjuk, hogy ezt hogyan tehetjük meg.

A rózsának már több évezredes múltja van mind a szépségipar, mind pedig a gyógyászat terén, mégis nagyon kevesen ismerik jótékony hatásait. Pedig a stressz kezeléstől kezdve az illatosításig rengeteg pozitívum rejlik ebben a nem csak hatékony, de gyönyörű növényben.

A hajápolás terén szintén jól járunk a rózsavíz alkalmazásával, ugyanis nem csak ápolja a hajzatot, hanem javítja is állagát. Készíthetünk belőle hajöblítőt, amihez pár csepp rózsavizet kell cseppenteni egy kis kamillateába, és a hajmosás közben egyszer ezzel leöblíteni frizuránkat, de akár magában is használhatjuk. Selymes, fényes és főként illatos lesz tőle hajzatunk, hiszen amellett, hogy tökéletesen hidratál és táplál, ki ne szeretné a rózsa finom, semmi máshoz nem hasonlítható illatát.

Mivel stimuláló, valamint vérkeringést serkentő hatása van - és nyugodtan tehetjük a fejbőrünkre is, nem csak a hajzatra -, így a rózsavíz sok esetben megelőzheti a hajhullás kialakulását. A hajhagymák működését segíti, ezáltal nem csak erősek lesznek hajszálaink, de ellenállóbbak is.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a hajhullás minden esetben kezelhető rózsavíz alkalmazásával. A kopaszodás hátterében ugyanis számos olyan ok állhat, melyet sajnos nem tudunk orvosolni ilyen praktikákkal. Természetesen, ahogy fent is említettük, sokszor segít a megelőzésben, de hormonális, vagy éppen öröklődési problémákat nem képes megoldani.

Nem csak ajánlatos, hanem szükséges is, hogy rendszeresen foglalkozzunk hajunk ápolásával, de amint nagyobb gondot észlelünk, azonnal szakértő segítséget kell kérnünk. A hajgyérülés rengeteg betegség jele is lehet, illetve számos probléma is eredményezheti, így ennek a függvényében tudhatjuk majd, milyen lépéseket kell megtenni.

A kopaszodásra, attól függően, hogy mi okozta, több megoldás is létezik. Amennyiben csak átmeneti volt a hajhullás, akkor segíthetjük a hajzatunk visszaállítását mezoterápiás- vagy prp-kezelésekkel, azonban ha a hajhullás öröklött jellegű, vagy maradandó kopasz foltokat eredményezett, akkor a hajátültetés segíthet csak.

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajtrendek idén nyáron

0 Komment

Míg a tavalyi nyár egyik legnagyobb divatja a fiús, mégis extravagáns, rövid frizura volt a hölgyeknél, most kicsit szolidabbra vált az idei stílus. Nézzük meg közelebbről, milyen frizurákra kell áttérnünk, ha követni akarjuk a mostani trendet nyáron!

Az idei legnagyobb sláger hajviselet terén a félhosszú, vállig érő hajzat. Kicsit visszafogottabb, mégis rengeteg lehetőség rejlik benne. Lehet hordani egyenesen, de a göndör tincsek szintén jól mutatnak ilyen hosszúságban. Kényelmes is, hiszen még mindig összeköthető a nagyobb melegekben. Általában minden arcformához illik, tehát nem lőhetünk nagyon mellé vele, és a színekben elengedhetjük fantáziánkat, kibontakozhatjuk személyiségünket akkor is, ha nem vadóc a kiinduló frizura.

Természetesen emellett a rövid haj sem megy ki a divatból teljesen, inkább azt mondhatnánk, hogy átalakul, és extra helyett inkább a lazább, nőiesebb, elegánsabb változatai hódítanak majd. A hosszú haj kedvelői se essenek kétségbe! Az intenzív színek mellett most dominálnak a természetes, natúr színek, melyekkel igencsak jól mutatnak a hosszú loknik. A 2015-ös év legkeresettebb színe pedig nem más, mint a marsala. Ez a különleges szín tökéletesen illik minden frizurához, és feldobja, dögössé varázsolja viselőjét.

Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy mindenféle hajformázás és festés után nagy hangsúlyt kell fektetnünk hajzatunk ápolására, hiszen nyáron eleve nagyon sok káros hatásnak van kitéve, ezek pedig csak tetézik ezt. Használjunk hajpakolásokat, figyeljünk oda a helyes hajszárításra, és soha ne alkalmazzunk szünet nélkül semmilyen hajformázó eszközt.

A fent említett dolgok ugyanis kiszáríthatják a hajunkat, tönkretehetik a hajszálak szerkezetét, és előbb-utóbb hajhullást idéznek elő. Ilyenkor nagyon fontos észbe kapnunk, és azonnal felhagynunk a káros eszközök használatával, de sokszor ez nem elég ahhoz, hogy visszaálljon a rend. Átmeneti hajhullás esetén nagy segítségünkre lehet a mezoterápiás- vagy a prp-kezelés, melyek segítségével sokkal gyorsabb lesz hajzatunk regenerálódása. A HairHungary Klinikán a hajbeültetési eljárás mellett – mely a maradandó kopasz foltokra is végleges megoldást nyújt – ezen terápiás megoldásokkal is várják a pácienseket, hogy mindenki személyre szabottan kaphassa meg a megfelelő orvoslást problémájára.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Problémák az anyagcserével

0 Komment

Szervezetünk egy nagyon bonyolult, szövevényes rendszer, és szinte minden összefüggésben van egymással. Éppen ezért, ha valamilyen problémát észlelünk magunkon, az rámutathat más bajokra is, vagy éppen annak következményeként kell felkészülnünk nem várt kellemetlenségekre. Így van ez az anyagcserével is, melyre nagyon sokan nem figyelnek oda eléggé, pedig több gond is lehet a háttérben, illetve rengeteg bajt is eredményezhet.

Az anyagcsere központja a pajzsmirigy, illetve az ezt irányító idegrendszeri szervek, de ezen felül hat rá a mellékvese működése, illetve a hormonrendszerünk is. Amennyiben valamelyikkel baj van, az bizony az anyagcsere lelassulásával is jár, ami szintén sok problémát eredményez, ha nem lépünk időben afelé, hogy kivizsgáljuk, mi lehet az igazi gond.

Ilyen, anyagcserezavar által létrejött probléma lehet az elhízás, vagy a vízvisszatartással járó májbetegség, vesebetegség, ezen kívül jelentkezhetnek szívproblémák, menstruációs zavarok, valamint előfordulhatnak bőrkiütések és elkezdődhet egy komolyabb hajhullási vagy épp túlzott szőrnövekedési folyamat is.

Minél hamarabb kiderítjük, hogy mi áll a háttérben, annál könnyebb a fent említett gondok megelőzése vagy orvoslása. Természetesen mi magunk is segíthetjük anyagcserénk helyreállítását, méghozzá helyes étrenddel és mozgás dús életmóddal. Fogyasszunk rostban gazdag ételeket, és igyunk rengeteg folyadékot!

Amennyiben korán észleljük a problémát, és időben lépünk ellene, akkor általában csak átmeneti az okozott hajhullás. Viszont ha a hormonháztartás felborulása miatt nagyobb mértékben súlyt le a kopaszodás, annak sajnos maradandó kárai is lehetnek.

Ha átmeneti a baj, akkor általában fél év kell ahhoz, hogy a hajzat ismét helyreálljon, de ezt segíthetjük és gyorsíthatjuk mezoterápiás- vagy prp-kezelésekkel. Amennyiben maradandó kopasz foltokat észlelünk, arra a hajátültetés jelenthet végleges és biztos megoldást. Bármelyik esetről is legyen szó, a HairHungary Klinika mindenkinek segít abban, hogy a megfelelő eljárás alkalmazásával újra a régi lehessen frizurája.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajradírozás

0 Komment

Hajunk ápolása elengedhetetlen, hiszen nap, mint nap rengeteg káros hatásnak van kitéve. A nyári szezonban az erős napsugarak, a klóros vizek és a folyamatos izzadás teheti nehezebbé hajzatunk életét, éppen ezért fokozottan figyelnünk kell rá. Tehetjük ezt természetes hajpakolások segítségével, de mivel már számos pakolással megismerkedtünk, most egy teljesen más hajápolási technikát mutatunk be.

A hajradírozás kevesek által ismert módszer, pedig jobban tennénk, ha néha-néha alkalmaznánk, sokszor a hajpakolások előtt akár. Mivel rengeteg kémiai anyag kerül rá frizuránkra – hajzselével, hajhabbal, hajlakkal, vagy akár a fürdőzéssel járó iszappal -, jót tesz a hajszálaknak, ha megszabadítjuk ezektől.

Ahogyan a bőrradírozással eltakarítjuk az elhalt hámsejteket, úgy a hajzatunkról is le tudjuk mosni ennek segítségével a nem odaillő dolgokat. Egy kiskanálnyi kristálycukrot keverjünk össze egy kis mézzel, és dörzsöljük át vele tincsenként a hajunkat, persze csak óvatosan. Ha átradíroztuk frizuránkat, öblítsük ezt ki langyos vízzel.

Ezek után sokkal jobban fognak hatni azok a különböző pakolások, melyek táplálják a hajzatunkat, hiszen akadályok nélkül juthatnak bele a haj szerkezetébe. Magától a radírozástól ne várjunk csodákat, hiszen ha csak ezt végezzük el hajunkon, attól még nem lesz szépen csillogó vagy könnyen kifésülhető. Mindenképpen szüksége van további kényeztetésre.

Persze vannak olyan gondok a hajjal, amelyeket nem tudunk megoldani efféle radírozással és pakolásokkal, de nagyban hozzájárulhatunk velük ahhoz, hogy frizuránk egészséges maradjon, és a külső káros hatásokkal felvegye a harcot. Amit viszont mi magunk nem tudunk befolyásolni, arra szakértő segítséget kell kérni, hiszen ha ezt nem tesszük meg hamar, sajnos nagyobb, akár végleges problémával is szembetalálhatjuk magunkat.

Ilyen például a hajhullás, mellyel ha nem foglalkozunk komolyan, akkor olyan mértékű lehet a kopaszodás, amit csak beavatkozások segítségével tudunk kezelni. Az átmeneti hajhullásra gyógyírt jelenthet a mezoterápiás kezelés például, az öröklött kopaszodás okozta foltokra viszont csak a hajátültetés adhat megoldást.

 

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed