Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

B-vitamin hiány

0 Komment

Rengetegszer hívtuk már fel a figyelmet arra, hogy a vitamindús táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünk megfelelően és egészségesen működjön. Testünknek mindenféle vitaminra szüksége van, és ha valamiből túl keveset kap, akkor bizony nagyobb bajokkal is szembe kell néznünk néha. Most azt vizsgáljuk meg, mit okoz, ha valaki B-vitamin hiánnyal küszködik.

Bár ez a jelenség viszonylag ritka, hiszen a B-vitamin vízben oldódó, így könnyen bevihető szervezetünkbe a kiegyensúlyozott táplálkozással, azonban néha mégis előfordul. Ezt okozhatja az egyoldalú étkezés, a túlzott alkoholfogyasztás, vagy egyéb bélrendszeri betegségek miatt kialakuló felszívódási zavar is.

A hiány tünetei közé tehetjük az étvágytalanságot, gyengeséget, az anyagcsere zavarait, illetve ide sorolhatunk olyan problémákat is, mint az izomgyengeség, ideggyulladás, valamint a bőrgyulladás. Utóbbi sajnos a fejbőrt is érintheti, éppen ezért a hosszabb ideig fennálló B-vitamin hiány sajnos hajhullást is idézhet elő.

Amennyiben időben észrevesszük a problémát, akkor lényegesen egyszerű lesz ennek megszüntetése. Mindenképpen be kell vezetnünk változtatásokat étrendünkbe, és olyan finomságokkal kell kiegészítenünk, melyek természetes B-vitamint tartalmaznak. Ilyenek például a citrusfélék, rengeteg zöldség és gyümölcs, valamint a hal és a hús.

A fent leírt okból kialakuló hajhullás megáll, amint testünk megkapja a megfelelő táplálást, és idővel vissza is áll minden a megszokott rendbe. Persze segíthetjük az effajta átmeneti kopaszodást olyan kezelésekkel, mint például a mezoterápia, vagy a prp kezelés, melyek alkalmazásával gyorsabban nyerhetjük vissza régi frizuránkat, és annak egészséges erősségét.

Amennyiben kopaszodásunk hátterében nem általunk megoldható okok állnak, mindenképpen forduljunk szakemberhez. Az öröklött hajhullás tekintetében, illetve az olyan hajveszteségeket okozó esetekben, amikor a hajzat már nem képes újra kinőni, a hajátültetés tudja csak orvosolni problémánkat.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A fehérjehiány problémája

0 Komment

A megfelelő táplálkozás fontosságára nem véletlenül hívjuk fel a figyelmet gyakran, és nem véletlenül halljuk ezt az orvosoktól, dietetikusoktól sem. Aki nem megfelelő étrendet állít be magának, annak sajnos súlyos következményekkel is szembe kell néznie egy idő után.

Ha szervezetünk szükségletei nincsenek kielégítve, akkor nagyobb károk is keletkezhetnek, melyeket aztán nem lesz egyszerű orvosolni. Ilyen problémával találkozhatunk akkor is, amikor nem viszünk be elegendő fehérjét a táplálkozásunkkal.

Mivel a hajszálak igen magas százalékban épülnek fel fehérjékből, így ha túl kevés a fehérjebevitel, szervezetünk erre úgy reagál, mintha spórolnia kellene. Emiatt leáll a haj természetes növekedési ciklusa, ami azt eredményezi, hogy 2-3 hónap elteltével komoly hajhullás indulhat be.

hajhullás kopaszodás kopaszság hajátültetés mezoterápia hairhungary fehérje fehérjehiány hal tojás magvak étrend táplálkozás

Természetesen, mint általában az ilyen, visszafordítható okoknál, ebben az esetben is helyreállítható a kialakult helyzet. Ha tudatos étkezésünkkel megfelelő mennyiségű fehérjét kap a szervezetünk, akkor idővel megszűnik a haj hullása is, és minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Ilyen étrendet nem is olyan nehéz összeállítani, hiszen magas fehérjetartalma van például a halnak, a tojásnak, a tofunak, különböző húsoknak is, valamint rengeteg zöldségnek, mint például a zöldborsónak, babnak, leveles zöldségeknek, a kendernek, illetve különböző magvaknak, és a diónak is.

Amennyiben az okozott kár akkora, hogy csak nagyon nehezen kezd rendbe jönni, segíthetjük hajzatunkat olyan kezelésekkel, melyek az átmeneti hajhullás okozta kopaszságot orvosolják. Ilyen például a mezoterápiás kezelés, melynek során olyan vitaminokat és ásványi anyagokat juttatnak közvetlenül a fejbőrbe, melyek segítségével gyorsabb lesz a hajzat helyreállása.

Sajnos meg kell említenünk azt is, hogy nem minden hajhullás mögött áll olyan ok, melyeket mi magunk meg tudunk szüntetni, vagy egyáltalán a jó irányba befolyásolni. Ilyen például az öröklött kopaszodás, mely esetben nem rajtunk múlik, hogy mikor és milyen mértékben kezd hullani a hajunk. A hajátültetés azonban erre a problémára is megoldást jelenthet, hiszen a kopaszságot ezzel a végleges módszerrel tudjuk csak eltűntetni.  

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu   

A hajtekergetés veszélyes

0 Komment

Általában gyerekkorban figyelhető meg az, hogy ha az embercsemeték unatkoznak, akkor egy olyan kényszeres mozdulatsort vezetnek be életükbe, melyet aztán nehéz levetkőzni. Ez nem más, mint a haj tekeregetése. Ez egy rossz szokás, azonban ha megmarad, annak bizony nagy kárai is lehetnek.

A hosszú hajú kislányoknál a legjellemzőbb ez a viselkedés, viszont a fiúknál is előfordul, sőt, ha saját hajzatuk ehhez túl rövid, akkor a hosszabb loknikkal rendelkező csoporttársukat kezdik ezzel az őrületbe kergetni. Valamiért a haj csavargatása elfoglalja őket, és nem is számolnak azzal, hogy sem fejbőrüknek, sem frizurájuknak nem tesznek jót ezzel.

Amennyiben ez a melléktevékenység sűrűn fordul elő, sajnos a fent említett részek sérülni fognak. A hajhagymákat és a hajszálakat is megterheli a folyamatos húzó mozdulat – hiszen a hajtekergetés egy állandó húzó hatást fejt ki -, és igencsak nagy károkat szenvedhet ezzel frizuránk. A szülőknek nagyon oda kell figyelniük ilyen esetekben, hogy leszoktassák erről a gyerekeket, éppúgy, mint a körömrágásról, vagy ujjszopásról.

Sajnos még rosszabb eset, ha ez a rossz szokás még felnőtt korban is megmarad, hiszen sokszor az, aki csinálja, észre sem veszi. A felnőtteket pedig kevesen figyelmeztetik, hogy ne tegyék ezt,  mivel itt már nincs szó nevelésről. A haj tekergetése ezen esetekben olyan komoly problémához is vezethet, mint a hajhullás. Amennyiben elérjük ezt az állapotot, már nem csak a kényszeres viselkedésről, hanem bizony az okozott károkról is gondoskodnunk kell. Természetesen, ha időben kezelni tudjuk a viselkedési zavarunkat – mert felnőtt korban ez már annak minősül -, a hajhullás is megállhat, és minden visszaállhat a régi formájába.

Kopaszodást azonban rengeteg más probléma is előhívhat, így sosem lehetünk biztosak a kiváltó okokban. Éppen ezért szükségszerű szakértőhöz fordulnunk, és kivizsgáltatnunk, mi a baj, és mit tehetünk azért, hogy megszűnjenek a gondok. De az olyan kopasz foltokra, mint ami például tartós idejű hajtépkedésből, vagy hajhúzogatásból adódnak, éppúgy, mint az öröklött kopaszodásnál, csak a biztos és végleges hajátültetés jöhet szóba.   

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Új év – új kezdet

0 Komment

Újévi fogadalmakat szinte mindenki tesz, ha más előtt nem is, legalább magának. Ezek egy részét sikerül betartani, más részét azonban sokszor nem. Érdemes tehát olyan fogadalmakat tenni, melyeket be is tudunk tartani, illetve ajánlatos, ha olyat ígér meg magának az ember, mellyel javítja életét.

újév újévi fogadalom hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés hajbeültetés blog kopaszság kopasz foltok új kezdet

Sokan szenvednek olyan öröklött kopaszodásban – főleg a férfiak körében -, mellyel nem tudnak mit kezdeni. A legtöbben még mindig inkább beletörődnek ebbe, ahelyett, hogy felvennék ellene a kesztyűt. Hiszen már erre is létezik tökéletes megoldás, mely nem csak olyan eredményt ad, mellyel mindenki elégedett lehet, hanem bizony meg is változtatja ezzel addigi életét a páciensnek.

A hajátültetés mindazoknak adja vissza régi frizuráját, akik nem fogadják el a kopaszságot tényként. És mi más vehetné rá a nagy lépésre azt, aki még mindig bizonytalan abban, hogy ezt az eljárást válassza, mint egy új év kezdete, ami csupa jót hordozhat magában. Valahogy ilyenkor az emberek többsége olyan energiát érez, mely ösztönzi a változtatásra. És tényleg, mi lehet jobb segítség egy döntés meghozatalában, mint egy teljesen új kezdet lökése.

A HairHungary Klinika már számtalan páciensének varázsolta vissza régi frizuráját, ami ténylegesen egy megújult életet jelentett számukra. Hiszen akármennyire is tagadhatjuk, a kinézet mindenki számára fontos, és ha nem tud valaki azonosulni saját külsejével, rosszul érzi magát például hajzatának hiányossága miatt, az bizony rontja az önképet és sajnos az önbecsülést is.

Éppen ezért kell erőt venni félelmeinken, és megragadni az alkalmat arra, hogy helyes döntést hozzunk, és elinduljunk a változtatás útján. Akinek ehhez még több segítségre lenne szüksége, az szemezgethet a hajátültetés blogjaink közül, melyben elolvashatja mindazok történetét, akik hasonló cipőben jártak. Ezek után már nem lesz annyira nehéz betartani a megújulás fogadalmát, és higgyük el, amint túl leszünk rajta, napról napra jobban fogjuk érezni magunkat a saját bőrünkben.

Bővebben a hajhullás okairól és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Torma és citrom

0 Komment

Talán senki nem gondolná, hogy a tormát másra használja, mint a finom virslik mellé való falatozásra. Pedig nagyon jó hatással van hajzatunkra, és most meg is fogunk ismerkedni egy olyan házi pakolással, melyben övé a főszerep.

Hámozzunk meg egy szál tormát, és reszeljük le. (A boltban kapható reszelt tormát inkább ne használjuk, hiszen mindegyikben van olyan adalékanyag, melyre ebben a helyzetben nem lesz szükségünk). Facsarjunk ki egy nagyobb méretű citromot, és a levét adjuk hozzá a lereszelt tormánkhoz. Ezt keverjük jól össze, majd vigyük fel a hajzatunkra úgy, hogy jól bele tudjuk dörzsölni fejbőrünkbe. 20 perc után öblítsük le frizuránkról a csodaszert, majd a szokásos módon mossuk meg a hajunkat. Ez a kence segíti a hajhagymák működését, serkenti a vérellátásukat és ezáltal erősíti a hajszálakat. Érdemes tehát kipróbálni!

Sajnos sokaknál annak ellenére, hogy odafigyelnek hajzatuk ápolására, mégis előjön a hajhullás problémája. Ennek ilyenkor tehát nem a hanyagság az oka, hanem vagy valami belső gond eredményezi, esetleg valamilyen gyógyszer mellékhatásaként jön elő, de az is lehet, hogy öröklődési folyamat indítja el. Ezeken túl még számos más ok állhat a háttérben, ezért ha valaki kopaszodást észlel magán, az a legjobb, ha egyből szakértő segítséget kér.

Amennyiben a hajhullásnak olyan előidézője van, melyet ki lehet küszöbölni, vagy meg lehet gyógyítani, akkor idővel a haj gyérülése is megáll. Azonban ha olyan problémával állunk szemben, mint például a genetikai eredetű, öröklött kopaszodás, akkor bizony azt nem lehet megállítani. Ebben az esetben sem szabad elkeserednünk, hiszen létezik megoldás!

A hajátültetés segítségével azok is visszanyerhetik régi frizurájukat, akiknél az öröklődés a hibás. Így újra lesz mit fésülni és ápolni. A HairHungary Klinika már számos olyan páciensnek adta vissza régi kinézetét, akik nem törődtek bele a kopaszságba, és most újra dús hajzattal élhetnek.

 

> További információk a SafeSystem (FUE2) hajbeültetésről

Időpontfoglalás ingyenes konzultációra: 06 (70) 512-2296
HairHungary Klinika

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed