Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Harrison Ford-nak nem áll jól

0 Komment

Köztudott tény, hogy a színészeknek rengeteg olyan dolgot be kell vállalniuk egy-egy szerep kedvéért, ami nem kis munkával jár, vagy éppen nem a legelőnyösebb formába hozza őket. Rengeteg fogyásról és hízásról hallottunk már, mint például Matthew McConaughey csontsoványságáról a „Mielőtt meghaltam” című film kedvéért, vagy ellenpéldájaként a „Bridget Jones” filmek miatt ducivá hízó Renée Zellweger esetéről.

A folyamatos szerepcserék egyik legnagyobb feltűnést keltő variációja a kilók számának mozgásán kívül az, ha a színészek frizurájával játszanak. Nem csak különböző karaktertípusokat kapunk így, hanem sok esetben legalább sikerül elvonatkoztatnunk egy addigi megszokott szerepkörből.

hajhullás hajátültetés kopaszodás hajbeültetés hairhungary Harrison Ford filmek filmszerepek fogyás hízás Bridget Jones Matthew McConaughey kopaszság

A sokféle embertípust alakító Harrison Ford-nak ahhoz, hogy kissé „rosszfiúsabb” stílusa legyen, kopaszra nyírták a haját a „Paranoia” című filmhez. Meg kell mondani, hogy amit el szerettek volna érni ezzel a húzással, az természetesen sikerült, azonban az is biztos, hogy a hírességnek nem éppen előnyös ez a frizura. Ha komolyabban elkezdene majd kopaszodni, akkor meg kell fontolnia, hogy tegyen ellene, különben nem biztos, hogy nők ezrei bomlanak majd utána.

Sajnos a kopaszodás sokakat utolér, sokszor idő előtt is. Férfiak esetében nagyon gyakori az öröklött jellegű hajhullás, ami néhányuknak jól áll, és férfiassá teszi arcukat, viszont sajnos többen vannak, akiknek nem előnyös a tar fej. Ilyenkor igazából egyetlen olyan segítség jöhet szóba, ami biztos, és végleges megoldást nyújt.

A hajbeültetési beavatkozás során a tarkótáji hajzatból ültetnek át a kopasz területekre, mivel ezen hajszálakra nem hat a tesztoszteron, mely nagymértékben hibás a hajhullásban, így az új helyükön is megmaradnak majd. A HairHungary Klinika hírességeknek és hétköznapi embereknek is segített már abban, hogy visszanyerjék régi frizurájukat, így biztossággal mondható, hogy akik számára nincs más megoldás, azok akkor járnak jól, ha minél előbb felkeresik szakértő kollégáinkat. Ha Harrison Ford jobban elkezdene kopaszodni, bizony neki is ezt ajánlanánk!

Keresse fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajátültetés a páciensek szemszögéből

0 Komment

A HairHungary Klinika Magyarországon elsőként kezdte a szálankénti hajátültetést, és egy, még Európában is egyedülállóan felszerelt műtővel várja mindazokat, akik szeretnék visszakapni régi frizurájukat. A hajátültetést már sok oldalról megközelítettük, főként, hogy mikor és kiknek ajánlatos ez a megoldás, azonban még nem beszéltünk a páciensek véleményéről.

Elsősorban nagyon fontos megemlíteni, hogy milyen okok és indokok vezetik el az embereket a hajátültetéshez: „Egyre jobban zavart, hogy lassan már több a hiány, mint a hajszál a hajam homlokra eső részén.” (Tamás hajbeültetés blogja), „… a jó öreg keresztbe fésülés már kezdte elveszíteni a hatékonyságát, a nullás gépre pedig mindegyik fodrász gondterhelten ingatta a fejét, amikor felvetettem. Vékony fejforma, nagy orr, nem áll jól.” (Hajbeültetés után- blog) Vagyis mindenki akkor döntött a hajátültetés lehetősége mellett, amikor már nagyon zavarta a kopaszság, esetleg már minden más lehetőséget kipróbált.

hajhullás kopaszodás kopaszság hairhungary hajátültetés hajbeültetés hajbeültetés blog páciensek

Természetesen a döntés nem születhet meg egyik napról a másikra, hiszen egyrészt úgy érezhetjük, nagy fába vágjuk a fejszénket, másrészt pedig eleve szükséges minden műtét előtt a személyes konzultáció.

Másodsorban a műtét előtt mindenkiben van egy egészséges izgalom. Van, aki jobban, van, aki kevésbé érez félelmet, erről így számolnak be a páciensek: „Kicsit izgultam, mert nem tudtam pontosan, hogy mennyire lesz kellemetlen a műtét.” (Egy hajbeültetés története - blog), „Kisebb izgalommal készültem a műtétre, mivel tudtam, hogy ambuláns beavatkozásról van szó és délután a saját lábamon fogok hazamenni.” (Hajátültetés a HairHungary Klinikán - blog), „A hajátültetési műtét előtt meglehetősen feszült voltam. Belevágtam egy teljesen új, számomra ismeretlen megoldásba, és nem tudhattam, vajon milyen lesz a kimenetel?” (Tamás hajbeültetés blogja).

Persze természetes, hogy amikor valami ismeretlenbe vágunk bele, akkor attól tartunk is egy kicsit, bár a leírtak alapján a legtöbben meg is nyugodtak a műtét alatt, hiszen érezték, hogy jó kezekben vannak. A közvetlen hangulat és a lehető legnagyobb kényelem kialakítása ugyanis meghozza gyümölcsét.

Arról pedig, hogy mennyire nagy az elégedettség a páciensek körében, egy újabb cikkből többet megtudhatnak. Addig is olvassák hajbeültetés blogunkat, és ismerjék meg jobban a hajátültetési eljárást!

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A kopaszság előnyei

0 Komment

Sok férfit utolér idejekorán a kopaszság, és ilyenkor ők döntik el, hogy együtt élnek vele, vagy küzdenek ellene. Ha azt az utat választják, hogy megpróbálják további életüket tar fejtetővel leélni, akkor meg lehet ezt közelíteni néhány pozitív előny kinagyításával is.

Először is a kopaszoknak nem kell bajlódniuk a frizurájukkal soha. Nincs olyan, hogy elfekszik a hajukat, és a megfelelő fésű kiválasztásával sem kell törődniük. Emellett sok esetben igen férfias tud lenni, ha valaki kopasz. Persze ez nem mindenkire igaz.

Könnyebben tudnak sapkát hordani, hiszen a fejfedők szintén nem okoznak gondot, nem nyomják le a frizurát. Hajformáló eszközökre és még samponra sem kell költeniük azoknak, akik nem rendelkeznek hajzattal.

Ugyancsak előny, hogy például a rettegett kullancsokat hamar és könnyen észreveszi az, akinek nem a sűrű hajzatban kell kutatnia egy erdői séta után. És az sem egy utolsó szempont, hogy amíg a frizurával rendelkezőknek folyton figyelni kell a haj állagát, miszerint túl zsíros, túl száraz, vagy éppen korpásodik, addig a kopaszoknak semmi ilyesmi nem vesz el időt az életükből.

Természetesen a kopaszságra nem mindenki tud ilyen pozitívan tekinteni, ami nem is csoda, hiszen nem csak, hogy sokaknak nem áll jól, de vannak, akik kifejezetten megőrülnek, mikor észreveszik, hogy szép hajzatuk egyre inkább fogy. A kopaszodás hátterében rengeteg ok állhat, ezért aki nem tud beletörődni, annak hamar szakértő segítséghez kell fordulnia. Lehetséges, hogy a kiváltó okok megszüntetésével a hajhullási folyamat is megáll, de öröklött kopaszodásnál ez például lehetetlen. De ilyenkor is van megoldás, hiszen a biztos segítséget jelentő hajátültetés akkor is vissza tudja varázsolni frizuránkat, amikor más kezelés már nem jelenthet gyógyírt gondunkra.

Nem kell tehát feltétlenül beletörődni abba, ha hajzatunk elkezd ritkulni, hiszen tudunk tenni ellene. A döntés a mi kezünkben van, amit célszerű úgy meghozni, hogy alaposan átgondoljuk, milyen külsővel is szeretnénk élni.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás okait és a különböző megoldásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajtetoválás

0 Komment

A hajtetoválás két dolgot is jelenthet. Az egyik az orvosi hajtetoválás, melyet akkor alkalmaznak, mikor valakit utolér a kopaszság, és ezt szeretné palástolni. A másik pedig az a fodrászati művészet, mely egyre elterjedtebb, főleg a fiatalabb fiúk körében, de lassan már véget nem érő fejlődést mutat ez a stílus is, és semmi nem szabhat határt a kreativitásnak benne.


Az egyszerűbb formáktól eljuthatunk olyan vad hajviseletekhez is, melyeket kifejezetten alkalmakra, mint például szilveszterre, vagy helloween-re készítenek. A fodrászatnak ez az ágazata tényleg egy igazi művészet, akár extrém, akár szolidabb figurákat szobrászkodnak hajzatunkból.

Ez a lehetőség a tetováláshoz hasonlóan ugyancsak egy merészséget igényel, hogy valaki kipróbálja magán, azonban ez természetesen nem egy maradandó alkotás, hiszen itt semmilyen festékanyagról nincs szó, csupán a hajzatunkból vágnak ki mintákat. Tehát ez nem egy végleges döntés, a hajunk növekedésével hajtetoválásunktól is búcsúznunk kell. Viszont éppen ezért rengeteg formát ki tudunk próbálni, amit nem csak a férfiak, de egyre több hölgy is bevállal. Rizikója nincs, hiszen a haj növekedésével akkor is eltűnik néhány nappal később a minta, ha az nem nyerte el mégsem tetszésünket.

Ahhoz, hogy egy ilyen mestermű ténylegesen jól nézzen ki, elengedhetetlen a dús hajzat. Ha valakinek ritkul a frizurája, akkor bizony nem tud belevágni ilyen önmegvalósításba. A kopaszodás persze nem csak emiatt nagy probléma, és rengeteg embert érint. Aki hajhullásban szenved, mindenképpen akkor el kell kezdenie foglalkozni ezzel a gonddal, amint észreveszi, hogy a megszokottnál több hajszál marad a fésűben. Természetesen az orvosi hajtetováláson kívül több más megoldás is létezik kopaszságunk eltüntetésére, sőt akár arra is, hogy megállítsuk a haj hullását, és visszaállítsuk az eredeti állapotába fejtetőnket. Ilyen például a hajátültetés, ami végleges és biztos segítséget jelent.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tévhit a borotváról

1 Komment

A kopaszságról, a haj növekedéséről és eleve a szőrzetünk viselkedéséről rengeteg tévhit terjeng, és ezek közül nagyon sokat hisznek el az emberek úgy, hogy szokásaikat változtatják meg miattuk. Az egyik legelfogadottabb téveszme a borotvával kapcsolatos, amit a mai napig sokan elhisznek és követnek.

Annak ellenére, hogy a tudományos vizsgálatok nem ezt igazolják, mégis rengetegen elhiszik, hogy a borotválástól gyorsabban nő, és erősebb lesz szőrzetünk. Emiatt rengetegen azokon a testrészeken, ahol nem kívánt a dús és erős szőrzet, inkább más szőrtelenítési eszközöket használnak. A kopaszsággal küzdők körében szintén elterjedt ez a téves kijelentés, így nagyon sokan közülük azzal próbálják meg visszavarázsolni frizurájukat, hogy teljesen leborotválják fejüket. De vajon meddig hisz valaki ilyesmiben, ha a várt eredmény nem jön el?

A borotválás ugyanis semmilyen hatással nincs a szőrzetünk növekedésére, textúrájára, vagy színére. Tehát nem lesz vastagabb a hajunk, és nem is fog gyorsabban nőni a szőrünk, ha borotvát használunk. De akkor mi az oka annak, hogy ezt mégis olyan nagyon sokan elhiszik?

A válasz nagyon egyszerű. Amikor borotválkozunk, a szőr újranövekedésekor borostaszerű lesz, ami először sűrűbbnek és durvább tapintásúnak, vagyis erősebbnek hat. Ez viszont semmi több, mint érzéki csalódás, mely hamar szertefoszlik, ha hagyjuk tovább nőni a haj- vagy szőrszálakat.

Ezért tehát ha valakinek olyan mértékű hajhullása van, mely kopaszságot eredményez, nem érdemes kipróbálnia ezt a sokak által javasolt „gyógymódot”, hiszen a teljes leborotválástól nem újul meg a haj, és nem is oldódik meg a probléma, ami a kopaszodást okozza. Inkább forduljunk szakértő segítséghez, tudjuk meg, mi áll a hajhullás hátterében, és ezek függvényében megismerhetjük azt a módszert, ami valódi megoldást jelenthet gondunkra. Ez lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy klinikailag tesztelt készítmények alkalmazása. Olyan esetekben pedig, melyek hátterét megoldani nem lehet, a hajbeültetés jelentheti az egyetlen biztos és végleges megoldást régi frizuránk visszaszerzésében.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed