Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Túróval az egészséges hajért

0 Komment

A túró az egyik legkedveltebb tejtermék, mely igencsak finom ízével sok ételben helyt áll. Fogyasztása pedig rendkívül egészséges, ezért ajánlott akár heti szinten valamilyen túrós étellel tarkítani étrendünket. Persze ilyenkor csakis a sovány, alacsony zsírtartalmú túróról beszélünk.

Mivel nem csak könnyen emészthető ez a tejtermék, hanem emellett nagyon magas a kalciumtartalma is, és végül, de nem utolsó sorban tökéletes fehérjeforrás, így rendszeres fogyasztása bizony csodákat tehet hajzatunkkal és körmeinkkel egyaránt. Aki sok túrót eszik, frizurája gyönyörű, egészségesen csillogó lesz.

De nem csak elfogyasztásával, hanem bizony külső alkalmazásával is csodákat művelhetünk hajunkkal. Keverjünk össze két tojást két evőkanál túróval, adjunk hozzá egy kis mézet és csepegtessük bele egy fél citrom levét. A kapott masszát vigyük fel hajzatunkra, majd egy jó óra elteltével mossuk le langyos vízzel. Az eredmény könnyen fésülhető, selymes haj lesz.

Ha nagyon száraz a frizuránk, akkor pedig egy kis csomag túrót keverjünk össze 2 evőkanál olívaolajjal, majd ehhez adjunk még egy tojássárgáját is. A kapott keveréket nedves hajra vigyük fel, és hagyjuk hatni legalább 20 percig, majd szintén langyos vízzel öblítsük ki.

A fent leírt praktikák újabb segítséget nyújthatnak a hajápolás terén. Minél több kényeztetést kap frizuránk, annál kisebb az esélye annak, hogy állapota miatt kellemetlen gondok lépjenek fel. A fejbőr és a hajszálak egészségessége sokszor rajtunk múlik, így nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy tegyünk is meg mindent azért, hogy elkerülhessük a nagyobb problémákat. Természetesen akadnak olyan gondok is a hajzattal, melyekre sajnos nem elegendő a haj ápolása.

Hajhullás nagyon sok okból kifolyólag indulhat meg, és igen sokszor mi ezt nem tudjuk befolyásolni. Ilyen például az, amikor valaminek a mellékhatásaként kezd gyérülni a hajzat, vagy az, amikor öröklött jellegű kopaszodással kell szembenéznünk. Ezekre a problémákra csak szakemberektől kérhetünk segítséget. Az átmeneti hajhullásra, illetve a maradandó kopaszságra is más-más megoldások léteznek, előbbire például a mezoterápia, utóbbira pedig a hajátültetés alkalmazható.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A fehérjehiány problémája

0 Komment

A megfelelő táplálkozás fontosságára nem véletlenül hívjuk fel a figyelmet gyakran, és nem véletlenül halljuk ezt az orvosoktól, dietetikusoktól sem. Aki nem megfelelő étrendet állít be magának, annak sajnos súlyos következményekkel is szembe kell néznie egy idő után.

Ha szervezetünk szükségletei nincsenek kielégítve, akkor nagyobb károk is keletkezhetnek, melyeket aztán nem lesz egyszerű orvosolni. Ilyen problémával találkozhatunk akkor is, amikor nem viszünk be elegendő fehérjét a táplálkozásunkkal.

Mivel a hajszálak igen magas százalékban épülnek fel fehérjékből, így ha túl kevés a fehérjebevitel, szervezetünk erre úgy reagál, mintha spórolnia kellene. Emiatt leáll a haj természetes növekedési ciklusa, ami azt eredményezi, hogy 2-3 hónap elteltével komoly hajhullás indulhat be.

hajhullás kopaszodás kopaszság hajátültetés mezoterápia hairhungary fehérje fehérjehiány hal tojás magvak étrend táplálkozás

Természetesen, mint általában az ilyen, visszafordítható okoknál, ebben az esetben is helyreállítható a kialakult helyzet. Ha tudatos étkezésünkkel megfelelő mennyiségű fehérjét kap a szervezetünk, akkor idővel megszűnik a haj hullása is, és minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Ilyen étrendet nem is olyan nehéz összeállítani, hiszen magas fehérjetartalma van például a halnak, a tojásnak, a tofunak, különböző húsoknak is, valamint rengeteg zöldségnek, mint például a zöldborsónak, babnak, leveles zöldségeknek, a kendernek, illetve különböző magvaknak, és a diónak is.

Amennyiben az okozott kár akkora, hogy csak nagyon nehezen kezd rendbe jönni, segíthetjük hajzatunkat olyan kezelésekkel, melyek az átmeneti hajhullás okozta kopaszságot orvosolják. Ilyen például a mezoterápiás kezelés, melynek során olyan vitaminokat és ásványi anyagokat juttatnak közvetlenül a fejbőrbe, melyek segítségével gyorsabb lesz a hajzat helyreállása.

Sajnos meg kell említenünk azt is, hogy nem minden hajhullás mögött áll olyan ok, melyeket mi magunk meg tudunk szüntetni, vagy egyáltalán a jó irányba befolyásolni. Ilyen például az öröklött kopaszodás, mely esetben nem rajtunk múlik, hogy mikor és milyen mértékben kezd hullani a hajunk. A hajátültetés azonban erre a problémára is megoldást jelenthet, hiszen a kopaszságot ezzel a végleges módszerrel tudjuk csak eltűntetni.  

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu   

Hajlakk helyett természetes rögzítést!

0 Komment

Ahogy már előző cikkekben is foglalkoztunk az olyan hajjal kapcsolatos kozmetikumok hatásaival, mint a hajlakk vagy a hajzselé, most is elmondhatjuk, hogy ezek a készítmények ugyan hasznosak lehetnek a frizuránk beállítása céljából, azonban a hajzatnak nem mindenképpen tesznek jót.

A mindennapokban ahhoz, hogy jól nézzünk ki, bizony szükség van rengeteg olyan eszköz és kozmetikum használatára, melyek nem mindig pozitívan hatnak külsőnkre, mégis alkalmazásuk gyors, és sokszor csak ezt tartjuk szem előtt a rohanó napjainkban.

A hajlakkok és hajzselék rövid úton oldják meg a frizura beállításának menetét, azonban hajunk sajnos kiszáradhat tőlük, töredezetté és élettelenné válhat, és bizony sok esetben akár hajhulláshoz is vezethet gyakori használatuk. Ezért a következőkben olyan otthon elkészíthető helyettesítőket szedtünk össze, melyek ugyan nem annyira bombabiztosak, mint a már említett készítmények, de mégis hasonló tartást adnak frizuránknak amellett, hogy még táplálják is hajszálainkat, megelőzve ezzel a káros hatásokat, mint például a hajhullást is.

Hajmosás után ha sört masszírozunk hajunkba, az tartást és csillogást ad frizuránknak. Ha egy kis melegvizet összekeverünk egy teáskanálnyi mézzel, pici ecettel és kamillateával, akkor az így kapott folyadék felvitele után hajunk nem ragadós lesz, hanem formálható és fényes. Ugyanilyen formázásra alkalmas, ha hajmosás után egy tojás fehérjét elkenünk frizuránkon. Ugyancsak szép tartást ad a hajzatnak, ha egy csésze forró vízben feloldunk 2 evőkanál cukrot, és ezzel dörzsöljük át frizuránkat. Végül, de nem utolsó sorban egy citrom leve is csodákra képes, könnyedén tudjuk rögzíteni segítségével hajunkat, de ezt csak és kizárólag festetlen hajzaton alkalmazzuk!

Sok lehetőség van tehát arra, hogy a kémiai anyagokat természetes anyagokkal helyettesítsük, megóvva frizuránkat a káros hatásoktól. Persze nem minden bajt tudunk megelőzni ezzel, hiszen hajhullás és kopaszodás olyan okokból is kialakulhat, melyekre sajnos ezek nem nyújtanak gyógyírt. Ilyen esetekre is létezik azonban segítség, mely lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy végső megoldásként visszaadhatja régi frizuránkat a hajbeültetés, amennyiben megoldhatatlan kopaszsággal állunk szemben.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Vegetáriánus táplálkozás

0 Komment

A vegetáriánus táplálkozás rengeteg okból fakadhat, legyen az vallás, állatvédelem vagy egyszerű fogadalom. Több fajtája is van, mint például amikor nem csak húst, hanem az állatok adta más termékeket sem veszik bele az étrendjükbe, de olyan is van, akinek például a csirke még belefér. De milyen hatással lehet szervezetünkre a megtagadott hús hiánya?

A vegetáriánus étrend rengeteg pozitív eredménnyel jár, mint például az elhízás veszélyének csökkenése a kisebb energia bevitel miatt, vagy a sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával járó magas vitaminfogyasztás. Szintén jó hatása van a rostokban gazdag ételeknek az anyagcserére, valamint a koleszterin bevitel is igen alacsony. Ezekkel a velejárókkal a vegetáriánus étrend rengeteg betegség megelőzésére jó lehet. Azonban ne felejtsük el, hogy a pozitív hatások mellett bizony negatív következményei is lehetnek.

Az egyik legnagyobb probléma a fehérjehiány, amit ugyan valamennyire lehet pótolni magasabb fehérjetartalmú, növényi eredetű táplálékok kombinációjával, mint például a hüvelyesek és a gabonafélék együttes fogyasztásával. Azonban lehetséges, hogy még ez is kevés a megfelelő fehérjebevitelhez képest.

A nem megfelelő minőségű fehérjebevitel a vas felszívódását gátolhatja, így vashiányt is okozhat a vegetáriánus táplálkozás. Ezen kívül gyakran előfordul vegetáriánusoknál a B12 vitamin hiánya, melynek következménye vérszegénység is lehet.

A fent említett problémák egytől egyig hajhulláshoz vezetnek. Mivel a hajszálak nagy részben fehérjéből épülnek fel, ha kevés fehérjét fogyasztunk, bizony a hajszálak növekedése és képződése leáll, így a hajhullás elkerülhetetlen lesz. A vas hiánya szintén okozhat kopaszodást, mint ahogy a B12 vitamin hiánya is. Utóbbi nem csak hajhulláshoz, hanem korpásodáshoz és korai őszüléshez is vezethet.

Ha valaki vegetáriánus, és elkezd hullani a haja, bizony szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy ebben sajnos nagy szerepe lehet táplálkozásának. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy tud-e változtatni étkezési szokásán, vagy nem. Persze léteznek olyan táplálék kiegészítők, melyek csökkenthetik ezeket a hiányokat, mint ahogy a hajhullás okozta károkra is van megoldás, méghozzá a biztos eredményt nyújtó hajbeültetés.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Otthoni praktikák

0 Komment

Uborkák a szemen, maszk az arcon és kencék a hajon, törölközővelotthoni praktikák házi praktikák hajhullás kopaszodás hairhungary kakukkfűtea tojásfehérje méz olíva olaj szőlőmagolaj genetika stressz hajátültetés lefedve. Ha otthoni szépségápolásról beszélünk, általában mindenkinek ez a kép ugrik be, annak ellenére, hogy ezt a módszert annyian mégsem alkalmazzák.

Száraz a bőrünk, fakó, színtelen és töredezett a hajunk, de a rohanó világban sokszor csak annyit teszünk ezek ellen, hogy magunkra kenünk valami krémet és bízunk a samponok és balzsamok jótékony hatásaiban. Ám nem biztos, hogy ezzel el is érjük célunkat.

Nem is gondolná az ember, mennyi olyan hétköznapi dolog otthoni praktikák házi praktikák hajhullás kopaszodás hairhungary kakukkfűtea tojásfehérje méz olíva olaj szőlőmagolaj genetika stressz hajátültetésvesz minket körül, melyek egytől egyig segítségünkre lehetnek abban, hogy kicsit jobb formába kerítsük külsőnket. A legtöbb ilyen „csodaszert” pedig a konyhában találjuk meg.

A tojásfehérjével összekevert kakukkfűtea például remek gyógyír a száraz hajra, melyet pakolásként kell alkalmazni, hajmosás előtt. Nem csak a haj szerkezetét állítja helyre, hanem selymessé is varázsolja frizuránkat. A hajvégek ápolása nagyon fontos, hiszen könnyen töredezetté válhatnak, erre a legjobb az olíva vagy a szőlőmagolajotthoni praktikák házi praktikák hajhullás kopaszodás hairhungary kakukkfűtea tojásfehérje méz olíva olaj szőlőmagolaj genetika stressz hajátültetés használata. Nagy ásványi anyag tartalma miatt kitűnő megoldást jelenthet a mézből készült pakolás is, mely a haj szerkezete mellett a fejbőrünk állapotát is javítja. Nem kell megijedni, nyugodtan kísérletezzünk a különböző összetevőkkel!

Van azonban olyan probléma, amelyre ezek a házi praktikák sem jelenthetnek gyógyírt. Ha hajunk nem csak száraz és rossz állapotú, hanem súlyos mértékben hullani is kezd, akkor sajnos nagyobb gondok is állhatnak a háttérben. Ilyenkor jobb, ha nem kísérletezünk különböző módszerekkel, hanem egyből szakértő segítséghez fordulunk. Hajhullás előfordulhat genetikai, öröklött problémák miatt, de okozhatja a stressz, helytelen életmód, vagy több betegség jelenlétének együttes befolyása, és számos más hatás is.

A HairHungary Klinika személyre szabottan orvosolja a hajhullás és kopaszodás problémáját. A hajátültetési eljárás az a végső megoldás, mely biztos és végleges segítséget nyújt régi frizuránk visszaszerzésében.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed