Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

B-vitamin hiány

0 Komment

Rengetegszer hívtuk már fel a figyelmet arra, hogy a vitamindús táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünk megfelelően és egészségesen működjön. Testünknek mindenféle vitaminra szüksége van, és ha valamiből túl keveset kap, akkor bizony nagyobb bajokkal is szembe kell néznünk néha. Most azt vizsgáljuk meg, mit okoz, ha valaki B-vitamin hiánnyal küszködik.

Bár ez a jelenség viszonylag ritka, hiszen a B-vitamin vízben oldódó, így könnyen bevihető szervezetünkbe a kiegyensúlyozott táplálkozással, azonban néha mégis előfordul. Ezt okozhatja az egyoldalú étkezés, a túlzott alkoholfogyasztás, vagy egyéb bélrendszeri betegségek miatt kialakuló felszívódási zavar is.

A hiány tünetei közé tehetjük az étvágytalanságot, gyengeséget, az anyagcsere zavarait, illetve ide sorolhatunk olyan problémákat is, mint az izomgyengeség, ideggyulladás, valamint a bőrgyulladás. Utóbbi sajnos a fejbőrt is érintheti, éppen ezért a hosszabb ideig fennálló B-vitamin hiány sajnos hajhullást is idézhet elő.

Amennyiben időben észrevesszük a problémát, akkor lényegesen egyszerű lesz ennek megszüntetése. Mindenképpen be kell vezetnünk változtatásokat étrendünkbe, és olyan finomságokkal kell kiegészítenünk, melyek természetes B-vitamint tartalmaznak. Ilyenek például a citrusfélék, rengeteg zöldség és gyümölcs, valamint a hal és a hús.

A fent leírt okból kialakuló hajhullás megáll, amint testünk megkapja a megfelelő táplálást, és idővel vissza is áll minden a megszokott rendbe. Persze segíthetjük az effajta átmeneti kopaszodást olyan kezelésekkel, mint például a mezoterápia, vagy a prp kezelés, melyek alkalmazásával gyorsabban nyerhetjük vissza régi frizuránkat, és annak egészséges erősségét.

Amennyiben kopaszodásunk hátterében nem általunk megoldható okok állnak, mindenképpen forduljunk szakemberhez. Az öröklött hajhullás tekintetében, illetve az olyan hajveszteségeket okozó esetekben, amikor a hajzat már nem képes újra kinőni, a hajátültetés tudja csak orvosolni problémánkat.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Vitamin túladagolás

0 Komment

Akármennyire is furcsa ezt a két szót egymás után látnunk, sajnos akkor is létezik ez a jelenség. Mivel folyamatosan hangoztatjuk a vitaminok fontosságát ahhoz, hogy szervezetünk jól és egészségesen működjön, nem árt megemlíteni azt sem, hogy ebben a témában is eshetünk túlzásokba, és ilyenkor lép életbe a szólás, hogy néha a „jóból is megárt a sok”.

hajhullás hajhullás okai kopaszodás hajátültetés hairhungary hajritkulás vitaminok vitamin túladagolás hipervitaminózis A-vitamin B-vitamin C-vitamin E-vitamin D-vitaminA hipervitaminózis nagyon kevesek számára ismert kifejezés, pedig létezik, és aki átlendül a ló túloldalára, az bizony könnyen beleeshet ebbe az állapotba. Ez akkor lép fel, ha az egészséges táplálkozásunk mellett különféle táplálék-kiegészítőkkel és egyéb készítményekkel túlzott mértékű vitaminmennyiséget viszünk szervezetünkbe. A különböző vitaminok túladagolása más-más problémákat eredményez.

A C-vitaminnak van egy olyan jó tulajdonsága, hogy nehéz túladagolni, hiszen amennyit a szervezetünk nem tud felhasználni belőle, az a veséken keresztül távozik a vizeletünkkel. Ezzel szemben a B-vitaminnál lehetséges sajnos a túladagolás, ami növeli a rák kockázatát, valamint idegrendszeri károsodást okozhat. A D-vitaminnál az erek meszesedése indul el ilyen helyzetben, mivel a vér kalciumszintje megemelkedik. Az E-vitamin túlzott bevitele pedig véralvadási zavarokat indíthat el. Minket viszont leginkább most az A-vitamin túladagolása érdekel.

Ilyen esetekben ugyanis megkörnyékez minket a folyamatos hányinger, sokat fáj a fejünk, fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek és rossz közérzetűek vagyunk. Emellett bőrünk kiszárad, berepedezik, begyullad és sajnos a hajzatunkban is változás áll be. Ugyanis hajritkulást vehetünk észre magunkon, ha pedig nem állunk le a vitamin túladagolással, akkor komoly hajhullás kezdődik el.

Amennyiben ez az ok áll a háttérben, lehetséges, hogy elegendő egyes külső vagy belső szerek alkalmazása mellett lecsökkenteni a vitaminbevitelt egy normális szintre, így a hajhullás meg fog állni, és talán sikerül az okozott károkat is helyrehozni. Azonban ha maradandó károkat szenvedett frizuránk, vagy a kopaszodást teljesen eltérő probléma okozza, akkor már más megoldások segíthetnek. A hajátültetés minden olyan hajhullásban szenvedőnek hozza el a gyógyírt, akinél más segítség már nem jöhet szóba.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Csillogó frizura

0 Komment

Már rengeteg otthoni hajpakolással megismerkedhettünk, most azonban egy igazi vitaminbombát ajánlunk azoknak, akik szeretik kényeztetni frizurájukat, és ennek természetesen meg is van az eredménye. A következő, otthon elkészíthető csodakencétől ugyanis ragyogni és csillogni fog a hajzatunk, tapintása selymes lesz.

Először pépesítsünk össze egy banánt, és adjunk hozzá ugyancsak pépesítve egy avokádót. Ehhez keverjünk hozzá két evőkanálnyi natúr joghurtot, és egy pici olívaolajat. Az elkészített pakolást hajmosás után kell felvinni a hajzatra, majd egy fóliát kell rátekerni, és körülbelül fél órát hagyni kell rajta. Ezt követően samponos vízzel öblítsük le a hajunkról, és kész is a csoda.

A pakolást avokádó nélkül is lehet alkalmazni, de vele lesz teljes. Az összetevőkben megtalálható A-, B-, C- és U-vitamin táplálják a fejbőrt és a hajszálakat is, emellett a magas cukortartalom is hidratál. A natúr joghurtnak pedig az a szerepe, hogy a vitaminokat kioldja, így azok hamarabb kerülnek szervezetünkbe.

Attól függően, hogy milyen típusú hajunk van, és milyen esetleges problémák adódnak néha vele, nagyon sok házi praktikához lehet nyúlni. Azonban sajnos léteznek olyan egészségügyi, és egyéb gondok, amelyeket nem tudunk orvosolni egy-egy hajpakolással. Ilyen például az a hajhullás, melynek hátterében hormonális gondok, esetleg valamilyen betegség vagy annak mellékhatása áll. Ezen felül rengeteg más probléma okozhat kopaszodást, orvosolni pedig csak attól függően lehet, hogy a kiváltó tényező hogyan oldható meg. Olyankor sem szabad elkeserednünk, amikor az okozó nem egy megoldható probléma, mint például az öröklött kopaszodás esetén, hiszen már erre is létezik megoldás. A hajátültetés vissza tudja állítani régi frizuránkat még akkor is, amikor más kezelés már nem jöhet szóba a kopasz foltok megoldásában.  

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed