Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

John Travolta haja örökké téma

0 Komment

Lassan évek óta foglalkoznak a híres színész hajával és kinézetével. Volt, aki paróka hordásával gyanúsította meg, több hír szólt arról, hogy hajátültetésen ment át, és nagyon sokan foglalkoztak azzal is, amikor egy film kedvéért teljesen kopasz lett. De melyik is az igazi John Travolta?

A Grease-ben megismert sztár annak idején még szép, dús, fekete hajkoronával rendelkezett, azonban az évek során világossá vált, hogy a kopaszodás hamar utolérte. Így egy idő után már csak nagyon rövidre nyírt hajjal láthattuk, később pedig felröppent a hír, hogy Travolta hajbeültetésen esett át, hiszen hajvonala igencsak előrébb mozdult.

Nemrégiben viszont teljes kopaszsággal állt a kamerák elé, amikor egy filmforgatás miatt vált meg egész hajzatától. A karakteréhez ezen kívül dús körszakáll is társult, ami elsőként meglepte az embereket, majd ez átfordult azzá, hogy a nők többsége igazán férfiasnak és vonzóbbnak ítélte új külsejével.

Ahogy a sztárokat, a hétköznapi embereket sem kíméli az öregedéssel járó, vagy más okoknak köszönhető kopaszodás folyamata. A hajhullás nagyon kellemetlen, és gyors felismerést igényel ahhoz, hogy bármit is tudjunk ellene tenni. Ezen felül, főleg férfiak körében nagyon gyakori az öröklött, androgén jellegű hajhullás. Ebben az esetben mindenkinek el kell döntenie, hogy a kopaszságot választja, vagy inkább tesz valamit azért, hogy frizurája a régi legyen. Nem mindenkinek áll ugyanis annyira férfiasan a tar fej.

Az androgén hajhullásnak igazából csak egy ellenszere és visszafordítója lehet, méghozzá a már fent említett hajátültetés. A beavatkozás során a megmaradt tarkótáji hajzatból ültetnek át hajszálakat a kopasz területekre, ahonnan azok már nem fognak kihullani, végleges megoldást nyújtva ezzel a páciensnek.

Ismerje meg jobban a kopaszodás okait és a hajátültetési eljárást:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ne csak együk, kenjük is!

0 Komment

Nem is gondolná az ember, mennyi kinccsel van körbevéve a mindennapok során. Főleg nem gondolna arra, hogy mennyi minden használható fel azokból a finomságokból, melyeket eredetileg evésre szánunk. A banán például nem csak finom, hanem a hajunknak is kitűnő, tápláló csodaszert is jelenthet.

A banán egy igazi vitaminbomba ugyanis frizuránknak, nem csak kiválóan ápolja hajszálainkat, hanem egyfajta védőréteget képez rajtuk, ami sokkal ellenállóbbá teszi hajkoronánkat minden fajta káros hatással szemben, legyen szó a forró hajszárítóról, vagy a kinti hidegről. Minden típusú hajra jó hatással van.

Ha ezt a finomságot egy másikkal párosítjuk, még meghökkentőbb eredményt kapunk. A méz ugyanis szintén vitaminokban gazdag, a benne rejlő tápanyagok regeneráló hatásúak, és visszaadják hajunk fényességét, vitalitását.

A pakolás elkészítése nagyon egyszerű. Egy banánt hámozzunk meg, és pépesre törjük össze egy villa segítségével. Mézből csak egy-két evőkanálnyira lesz szükségünk, annyit adjunk csak hozzá, amelytől a pakolásunk állaga kenhető lesz. Jól dolgozzuk össze, majd kenjük fel nedves hajunkra. Fél órát hagyjuk hatni, majd langyos vízzel mossuk ki hajzatunkból. Ez lehetséges, hogy eltart egy ideig, de mindenképpen öblítsük tisztára frizuránkat. Az eredmény szembetűnő lesz már az első alkalmazáskor is.

A házi praktikák sora szinte kimeríthetetlen, így nyugodtan válogathatunk a különböző pakolások között, váltogathatjuk őket, aminek hajzatunk mindenképpen hálás lesz. Kellő gondoskodás mellett ugyanis elkerülhető a száraz vagy éppen zsíros, töredezett, korpás haj kialakulása, ezzel együtt sok esetben megelőzhető a hajhullás is, ami mindenki rettegett rémálma.

Természetesen odafigyelés mellett is kialakulhat kopaszodás olyan okokból, melyeket ilyen csodaszerekkel sajnos nem tudunk kiküszöbölni. Ilyen esetekben segítségünkre lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy különböző készítmények alkalmazása, illetve a visszafordíthatatlan, hajhullás okozta kopaszságra gyógyírt nyújt a biztos és végleges eredményt adó hajbeültetés.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A levehetetlen sapka

0 Komment

Míg előző cikkünkben azokról tettünk említést, akiknek a kopaszság védjegyükké vált, most azokra térünk ki egy kicsit, akik ugyanezt a helyzetet sapkával oldották meg. Ugyanis több olyan hírességet is láthatunk nap, mint nap, akik semmi pénzért, soha nem válnának meg a fejtetőjüket takaró sapkáktól, kalapoktól.

A közönséget, és úgy általánosságban az embereket mindig is érdekli és kíváncsivá teszi az, amit nem láthatnak, amiről nem tudhatnak. Így ezt néha érezhetjük akár reklámfogásnak is, de valljuk be, egy idő után unalmassá válik a kérdés: vajon miért nem veszi le soha a sapkáját? Sokan fogadásokkal próbálják rábírni a kalapviselőket, hogy csak egyszer láthassa mindenki, milyen is az igazi kinézetük, de ezek mindig kútba fulladt ötletek lesznek.

Ha a fejfedő válik ugyanis egyfajta védjeggyé, akkor biztosak lehetünk abban, hogy nincs az a gyenge pillanat, vagy civil lét, amikor anélkül láthatjuk ezeket az embereket. De mi vezethet idáig, hogy valaki ennyire nem akarja megmutatni önmagát?

A válasz nagyon sokrétű lehet, de elsősorban arra gondolhatunk, hogy bizony a csinos kis fövegek kopasz fejtetőt takarhatnak. Folyamatos hordásuk valószínűleg abból alakult ki, hogy tulajdonosuk nem tudta maradéktalanul elfogadni a kopaszodást, és inkább elrejtette. Természetesen hírességeknél közrejátszhat a divat is, valamint, ha már egyszer így váltak ismertté, akkor nehéz is lenne letenni ezt a kiegészítőt.

A mindennapi emberek között is nagyon sokan hordanak inkább sapkát, minthogy mutogassák kopaszságukat, de természetesen ezt nem lehet mindenhol megtenni. Hiszen vannak helyek és helyzetek, ahol és amikor egyáltalán nem illik sapkát viselni.

Ha hajunk hullani kezd, és fennáll a kopaszság veszélye, hamar el kell döntenünk, hogy tudunk-e majd együtt élni vele, vagy nem. Ha semmi esetre sem vagyunk képesek elfogadni hajzatunk hiányát, nagyon sok lehetőség áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy ezt a folyamatot megállítsuk, illetve a hajátültetéssel például vissza is tudjuk forgatni az idő kerekét. Tehát ha nem tudunk együtt élni vele, ne rejtegessük kopaszságunkat, hanem inkább keressük meg a megfelelő megoldást hajzatunk visszanyerésére.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Fotók forrásai: http://celebcenter.hu/vujity-tvrtko/; http://celebcenter.hu/vujity-tvrtko/

A nyár legkellemetlenebb vendégei

0 Komment

A várva várt nyár, a meleg, strandi idő végre beköszöntött, mégis van egy hátulütője ennek az évszaknak, méghozzá a szúnyogok jelenléte. Mivel idén az árvíz miatt a szokásosnál is többen vannak, sőt, most már a napon is csípnek, így egyre kellemetlenebb vendégek az udvarunkban, illetve utcai séta közben is.

Nem csak zavaró a hangjuk, és nem csak a csípéssel járó viszketés a gond, hanem az, hogy sajnos betegségeket is terjeszthetnek. Magyarországon jelenleg 25 veszélyesebb faj él, melyek a nyugat-nílusi lázzal fertőzhetnek. A betegség lázzal és izomgyengeséggel jár. Ezen kívül terjesztik még a szívférgességet, ez azonban inkább az állatokra veszélyes. A harmadik betegség a bőrférgesség, melyet sajnos az összes magyarországi szúnyogfaj terjeszt, viszont csak évi 9-14 ilyen fertőzést diagnosztizálnak. Ebben az esetben egy féreg kerül a bőr alá, mely kis csomókat okoz, amelyeket kis műtéti kimetszéssel tudnak eltávolítani.

A fent említett fertőzések tehát hazánkban nem számottevőek, viszont természetes, ha tartunk tőlük. Ennek ellenére a szúnyog által okozott legnagyobb kellemetlenség a bőr viszketése, duzzanata, mely, ha nem bírjuk megállni a vakarózást, több napig, akár hétig is testünkön maradhat. A kivakart sebek pedig nem csak csúnyák, de lassan tűnnek el, néha nyomot hagyva bőrünkön.

A csípések ellen több szerrel is védekezhetünk, viszont nem mindegyik válik be mindenkinél. Van, aki a fokhagymára, mások a különböző vegyi szerekre esküsznek, de sajnos egyik sem végez kifogástalan munkát. Minél több bőrfelületünk van szabadon, annál nagyobb helyet adunk a szúnyogoknak, hogy kedvükre válogassanak csípéshelyet maguknak. Ezért például azoknak, akik kopasz a fejbőrük, azt is védeniük kell, hiszen a fejen még érzékenyebb a bőr, még rosszabb, ha kisebesedik a csípés helye.

A hajhullás okozta kopaszsággal küzdőknek még sokkal több kellemetlenséggel kell szembe nézniük, mint a szúnyogcsípések megjelenése a fejbőrön. Ezért minél előbb szakértő segítséghez kell fordulniuk, és kezelésbe kell venni a kialakult problémát, amint tudjuk, mi okozta azt. Ha sokáig várunk ezzel, akkor régi frizuránkat, és ezzel együtt magát a fej védőpajzsát csak a végleges segítséget jelentő hajátültetés varázsolhatja vissza.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajgyógyászat, mint szakma

0 Komment

Fodrászról és bőrgyógyászról hallottunk már, azonban sokan nem tudják, hogy létezik egy „hajgyógyász” elnevezésű szakma is. Általában a fent említett két csoportból kerülnek ki olyanok, akik ezzel a szakmával kezdenek el foglalkozni. A különböző hajjal és fejbőrrel kapcsolatos betegségek mikro kamerás kivizsgálása nagyon sokat segíthet azoknak, akik már régóta szenvednek különböző „hajas” problémákkal.

A hajgyógyászok legfontosabb feladata, hogy felismerjék, milyen típusú betegség, elváltozás okozhatja a különböző fejbőrön, illetve hajzaton jelentkező elváltozásokat. Nem mindegy ugyanis, hogy kifejezetten haj- illetve fejbőrbetegséggel rendelkezik az illető, vagy valami más kór okozhatja a kellemetlen tünetek megjelenését.

Miután felismerik és értékelik a gondok eredetét, a hajgyógyászok tanácsokat adnak a haj és fejbőr ápolásával kapcsolatban, ajánlanak különböző speciális hajgyógyászati szereket, illetve nem csak külső, hanem belső, a szervezet elváltozásait is orvosoló kezeléseket írnak elő. Betegségtől és problémától függően elküldik az embereket különböző további vizsgálatokra – pl. vérvizsgálatra, belgyógyászatra, nőgyógyászatra, bőrgyógyászatra stb. -, majd otthoni kezelésekre tanítják meg őket.

Óvakodni kell azonban az olyan szakmai háttérrel nem rendelkező "gyógyítóktól", akik kizárólag marketingre alapozott "gyógykezeléseket" javasolnak. Azon felül, hogy ez akár drága mulatság lehet számunkra, egyáltalán nem is fognak használni!

A korpás haj, a zsíros vagy épp száraz frizura, az ekcémás fejbőr, illetve maga a hajhullás is olyan problémák lehetnek, melyekkel érdemes minél korábban szakemberhez fordulni, hogy megtudjuk, mi állhat a háttérben. Gondos vizsgálatok után ugyanis előfordulhat, hogy a speciális készítmények visszafordítják, orvosolják a nem kívánt folyamatokat. Azonban hajhullásnál az is lehetséges, hogy a gondot csak megállítani, de a következményként létrejött kopaszságot nem tudjuk már terápiákkal, kezelésekkel helyrehozni. Ilyen esetekben, valamint a férfias típusú kopaszodás, azaz adrogén alopécia esetén végleges megoldásként a hajátültetés segíthet kizárólag.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed