Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A mai hajbeültetés küszöbén

0 Komment

Cikksorozatunkban – mely a hajátültetés történelmét veszi át lépésről lépésre – előző héten arra derítettünk fényt, hogyan fejlődött a nyolcvanas évek alatt az egész technológia olyanná, mely lehetővé tette a kezdeteknél sokkal szebb eredményeket. Most arról olvashatnak, mi nem hagyta nyugodni a fejlesztőket, és tulajdonképpen milyen is volt egy hajbeültetés a mostani technológia küszöbén.

Ugyan már nagyon szép és főként egyre természetesebb lett a páciensek hajzata a hajbeültetést követően, még mindig nem volt tökéletes az eredmény. Ráadásul az akkor igencsak fejlettnek mondható eljárással már akár 1000 graft is átültetésre kerülhetett. A technológia azonban még mindig elviselt további fejlesztéseket annak érdekében, hogy még inkább tökéletes legyen a beavatkozás kimenetele.

A kilencvenes évek közepén léptek ismét egy nagy lépcsőfokot előre a fejlődésben, amikor a graftokat preparálni kezdték mikroszkóp segítségével, emellett pedig a hajas fejbőrből is külön, úgynevezett follikuláris egységekben történt meg a kimetszés. Ez már ténylegesen a mai technika küszöbét jelentette, hiszen ezzel az eljárással már nem csak a fejtetőn, hanem az elülső, homlokvonalon is természetes hatást értek el, illetve sokkal több, akár 2-3000 graft is átültetésre kerülhetett már.

Nem csak a beültetett részeken lett természetes az eredmény, hanem emellett a donorterületen is egyre kisebb hegeket hagyott maga után a módszer, szinte észrevehetetlenné vált a gyógyulást követően, hogy beavatkozás történt. Ez a korszak egészen a kétezres évek elejéig tartott, amikor a ma is használatos, teljesen fejlett és kiforrott technológiát kezdték alkalmazni.

A hajátültetés tehát már a kilencvenes években is olyan eredményeket volt képes felmutatni, melyek rengeteg ember életét változtatták meg. Mindazok számára, akik addig úgy küzdöttek a kopaszodás kellemetlen velejáróival, hogy igazi megoldást sosem kaptak, végre elérhetővé vált egy igazán jó módszer, hogy visszanyerhessék régihez hasonló frizurájukat.

Következő, sorozatunkat záró cikkünkben arról olvashatnak majd, hogy a mai hajátültetési módszer miért és főleg hogyan nyújt teljesen természetes, tökéletes eredményt, illetve hogyan változtatta ezzel meg az öröklött hajhullás elleni, eddig vég nélküli küzdelmeket.

 

Addig is tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a HairHungary Klinika által kínált, lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Torma és citrom

0 Komment

Talán senki nem gondolná, hogy a tormát másra használja, mint a finom virslik mellé való falatozásra. Pedig nagyon jó hatással van hajzatunkra, és most meg is fogunk ismerkedni egy olyan házi pakolással, melyben övé a főszerep.

Hámozzunk meg egy szál tormát, és reszeljük le. (A boltban kapható reszelt tormát inkább ne használjuk, hiszen mindegyikben van olyan adalékanyag, melyre ebben a helyzetben nem lesz szükségünk). Facsarjunk ki egy nagyobb méretű citromot, és a levét adjuk hozzá a lereszelt tormánkhoz. Ezt keverjük jól össze, majd vigyük fel a hajzatunkra úgy, hogy jól bele tudjuk dörzsölni fejbőrünkbe. 20 perc után öblítsük le frizuránkról a csodaszert, majd a szokásos módon mossuk meg a hajunkat. Ez a kence segíti a hajhagymák működését, serkenti a vérellátásukat és ezáltal erősíti a hajszálakat. Érdemes tehát kipróbálni!

Sajnos sokaknál annak ellenére, hogy odafigyelnek hajzatuk ápolására, mégis előjön a hajhullás problémája. Ennek ilyenkor tehát nem a hanyagság az oka, hanem vagy valami belső gond eredményezi, esetleg valamilyen gyógyszer mellékhatásaként jön elő, de az is lehet, hogy öröklődési folyamat indítja el. Ezeken túl még számos más ok állhat a háttérben, ezért ha valaki kopaszodást észlel magán, az a legjobb, ha egyből szakértő segítséget kér.

Amennyiben a hajhullásnak olyan előidézője van, melyet ki lehet küszöbölni, vagy meg lehet gyógyítani, akkor idővel a haj gyérülése is megáll. Azonban ha olyan problémával állunk szemben, mint például a genetikai eredetű, öröklött kopaszodás, akkor bizony azt nem lehet megállítani. Ebben az esetben sem szabad elkeserednünk, hiszen létezik megoldás!

A hajátültetés segítségével azok is visszanyerhetik régi frizurájukat, akiknél az öröklődés a hibás. Így újra lesz mit fésülni és ápolni. A HairHungary Klinika már számos olyan páciensnek adta vissza régi kinézetét, akik nem törődtek bele a kopaszságba, és most újra dús hajzattal élhetnek.

 

> További információk a SafeSystem (FUE2) hajbeültetésről

Időpontfoglalás ingyenes konzultációra: 06 (70) 512-2296
HairHungary Klinika

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed