Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Borókabogyós hajápolás

0 Komment

A borókabogyó pozitív hatásait kevesen ismerik, pedig rengeteg kozmetikum és hajápoló szer tartalmazza ezt összetevőként. Nem véletlen, hiszen serkentő hatásának köszönhetően igencsak jó befolyással lehet hajhagymáinkra, ezzel együtt pedig az egészséges hajnövekedésre is. Most megismerhetünk egy egyszerű receptet, melyet mindenki el tud készíteni saját otthonában is, és nem csak nőknek ajánljuk!

A borókabogyó az egyik legősibb növény, melyet valaha az emberiség használt, gyógyító céllal. Az egész szervezetünkre nézve rendelkezik pozitívumokkal. Például a prosztata vagy a hólyaggyulladás problémáit képes megoldani, és erősíti a májat is vízhajtó hatásának köszönhetően, de távol tartja az atkákat és a bolhákat is, ha a bőr szempontjából vizsgáljuk hatásait.

Hozzájuthatunk illóolajként, lehet használni inhalálásra is, készíthetünk teát is belőle, most viszont egy egyszerű hajpakolás lesz segítségünkre abban, hogy erősebb, élettel telibb és egészségesebb hajzatot kaphassunk. Nem kell mást tennünk hozzá, mint összetörni egy teáskanálnyi borókabogyót, és ezt hozzákeverni egy egész tojáshoz. Pár perc után vigyük fel hajzatunkra a kapott elegyet, és masszírozzuk bele jól fejbőrünkbe. Maximum tíz percig hagyjuk hatni kencénket, majd alaposan öblítsük ki langyos vízzel, és ezután mossunk hajat a szokásos módon. Mivel a borókabogyó serkenti a hajhagymák működését, kiküszöbölhetünk ezzel a módszerrel nagyon sok olyan problémát, melyek hajhulláshoz vezetnének.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden hajzatunkkal előforduló bajunkra gyógyírt jelenthet a fent leírt hajápolás bevezetése mindennapjainkba, csak egyszerűen sok gondot meg tud előzni. Sajnos léteznek azonban olyan problémák, melyre az ilyen, otthon elkészíthető pakolások már kevésnek bizonyulnak, sőt, még a gyógyszertárban kapható orvoslási készítmények sem elegendők.

A genetika ellen ugyanis nem tudjuk felvenni a harcot, és ha a kopaszodás öröklött jellegű, akkor sajnos ezek nem lehetnek segítségünkre. Egyetlen megoldás tudja visszavarázsolni ilyen esetekben a frizuránkat, mégpedig a hajátültetés, melynek segítségével nem csak biztos, hanem végleges eredményt is kaphatunk.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Túróval az egészséges hajért

0 Komment

A túró az egyik legkedveltebb tejtermék, mely igencsak finom ízével sok ételben helyt áll. Fogyasztása pedig rendkívül egészséges, ezért ajánlott akár heti szinten valamilyen túrós étellel tarkítani étrendünket. Persze ilyenkor csakis a sovány, alacsony zsírtartalmú túróról beszélünk.

Mivel nem csak könnyen emészthető ez a tejtermék, hanem emellett nagyon magas a kalciumtartalma is, és végül, de nem utolsó sorban tökéletes fehérjeforrás, így rendszeres fogyasztása bizony csodákat tehet hajzatunkkal és körmeinkkel egyaránt. Aki sok túrót eszik, frizurája gyönyörű, egészségesen csillogó lesz.

De nem csak elfogyasztásával, hanem bizony külső alkalmazásával is csodákat művelhetünk hajunkkal. Keverjünk össze két tojást két evőkanál túróval, adjunk hozzá egy kis mézet és csepegtessük bele egy fél citrom levét. A kapott masszát vigyük fel hajzatunkra, majd egy jó óra elteltével mossuk le langyos vízzel. Az eredmény könnyen fésülhető, selymes haj lesz.

Ha nagyon száraz a frizuránk, akkor pedig egy kis csomag túrót keverjünk össze 2 evőkanál olívaolajjal, majd ehhez adjunk még egy tojássárgáját is. A kapott keveréket nedves hajra vigyük fel, és hagyjuk hatni legalább 20 percig, majd szintén langyos vízzel öblítsük ki.

A fent leírt praktikák újabb segítséget nyújthatnak a hajápolás terén. Minél több kényeztetést kap frizuránk, annál kisebb az esélye annak, hogy állapota miatt kellemetlen gondok lépjenek fel. A fejbőr és a hajszálak egészségessége sokszor rajtunk múlik, így nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy tegyünk is meg mindent azért, hogy elkerülhessük a nagyobb problémákat. Természetesen akadnak olyan gondok is a hajzattal, melyekre sajnos nem elegendő a haj ápolása.

Hajhullás nagyon sok okból kifolyólag indulhat meg, és igen sokszor mi ezt nem tudjuk befolyásolni. Ilyen például az, amikor valaminek a mellékhatásaként kezd gyérülni a hajzat, vagy az, amikor öröklött jellegű kopaszodással kell szembenéznünk. Ezekre a problémákra csak szakemberektől kérhetünk segítséget. Az átmeneti hajhullásra, illetve a maradandó kopaszságra is más-más megoldások léteznek, előbbire például a mezoterápia, utóbbira pedig a hajátültetés alkalmazható.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A fehérjehiány problémája

0 Komment

A megfelelő táplálkozás fontosságára nem véletlenül hívjuk fel a figyelmet gyakran, és nem véletlenül halljuk ezt az orvosoktól, dietetikusoktól sem. Aki nem megfelelő étrendet állít be magának, annak sajnos súlyos következményekkel is szembe kell néznie egy idő után.

Ha szervezetünk szükségletei nincsenek kielégítve, akkor nagyobb károk is keletkezhetnek, melyeket aztán nem lesz egyszerű orvosolni. Ilyen problémával találkozhatunk akkor is, amikor nem viszünk be elegendő fehérjét a táplálkozásunkkal.

Mivel a hajszálak igen magas százalékban épülnek fel fehérjékből, így ha túl kevés a fehérjebevitel, szervezetünk erre úgy reagál, mintha spórolnia kellene. Emiatt leáll a haj természetes növekedési ciklusa, ami azt eredményezi, hogy 2-3 hónap elteltével komoly hajhullás indulhat be.

hajhullás kopaszodás kopaszság hajátültetés mezoterápia hairhungary fehérje fehérjehiány hal tojás magvak étrend táplálkozás

Természetesen, mint általában az ilyen, visszafordítható okoknál, ebben az esetben is helyreállítható a kialakult helyzet. Ha tudatos étkezésünkkel megfelelő mennyiségű fehérjét kap a szervezetünk, akkor idővel megszűnik a haj hullása is, és minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Ilyen étrendet nem is olyan nehéz összeállítani, hiszen magas fehérjetartalma van például a halnak, a tojásnak, a tofunak, különböző húsoknak is, valamint rengeteg zöldségnek, mint például a zöldborsónak, babnak, leveles zöldségeknek, a kendernek, illetve különböző magvaknak, és a diónak is.

Amennyiben az okozott kár akkora, hogy csak nagyon nehezen kezd rendbe jönni, segíthetjük hajzatunkat olyan kezelésekkel, melyek az átmeneti hajhullás okozta kopaszságot orvosolják. Ilyen például a mezoterápiás kezelés, melynek során olyan vitaminokat és ásványi anyagokat juttatnak közvetlenül a fejbőrbe, melyek segítségével gyorsabb lesz a hajzat helyreállása.

Sajnos meg kell említenünk azt is, hogy nem minden hajhullás mögött áll olyan ok, melyeket mi magunk meg tudunk szüntetni, vagy egyáltalán a jó irányba befolyásolni. Ilyen például az öröklött kopaszodás, mely esetben nem rajtunk múlik, hogy mikor és milyen mértékben kezd hullani a hajunk. A hajátültetés azonban erre a problémára is megoldást jelenthet, hiszen a kopaszságot ezzel a végleges módszerrel tudjuk csak eltűntetni.  

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu   

Éjszakai hajpakolások

0 Komment

Mint tudjuk, éjszakánként, míg mi az igazak álmát alusszuk, szervezetünk nem minden része pihen velünk. Ilyenkor indulnak be ugyanis a legjobban a regenerációs folyamatok. Teljesen tökéletes időpont ez tehát ahhoz, hogy segítsünk egy kicsit ebben.

Rengeteg hajpakolást ismerhettünk már meg, de a legtöbbjük olyan, amit napközben tudunk használni, hiszen a többnyire félórás hatóidőt nem mindig ajánlatos túllépni. Most olyan otthoni csodaszereket ismerhetünk meg, melyeket lefekvés előtt érdemes alkalmazni, ugyanis minél tovább hagyjuk frizuránkon őket, annál inkább segíteni fognak.

Az egyik pakolás elkészítéséhez keverjünk egy tojássárgájához két evőkanál mézet. A másik pakolást már ismerhetjük egy korábbi cikkünkből, méghozzá a kikevert majonézes kencét. Mindkettő esetében mossuk meg a hajunkat, majd a kapott keverékeket vigyük fel frizuránkra. Finoman masszírozzuk bele, majd tegyünk fejünkre egy úszósapkát úgy, hogy biztosak legyünk benne, sehol nem lóg ki egy rakoncátlan tincs sem. Majd bújjunk be az ágyba, és aludjunk egy jót! Természetesen a reggeli ébredést kövesse hajmosás, tehát szánjunk erre elegendő időt.

A fent leírt pakolásokat csak nagyon száraz hajzatra használjuk! Alkalmazásuk után hajunk csillogó, fényes és puha lesz. Viszont ha könnyen zsírosodó frizurára tesszük ezeket, sajnos még jobban zsírosodni fog hajunk. Nagyon fontos tehát odafigyelnünk arra, hogy mindig a számunkra megfelelő pakolásokat alkalmazzuk. Persze az ilyen, otthon elkészíthető kencék nem tudnak ártani, maximum nem azt az eredményt érjük el, amelyet szerettünk volna. Legyünk körültekintőek, ha el akarjuk kerülni a bosszúságot.

Nagyon száraz hajzat esetén tehát jó segítségek lehetnek az említett pakolások. Mindenképpen próbáljuk ki őket, hiszen ha nem teszünk semmit, akkor bizony a száraz hajzat idővel töredezni kezd, és nagyon hamar elindulhat hajhullás is. Persze a kopaszodásnak rengeteg más oka lehet, de ha törődünk frizuránk egészségi állapotával, akkor sok esetben meg tudjuk előzni a komolyabb problémákat. Amennyiben nem megelőzhető a baj, forduljunk szakemberhez, hiszen lehetséges, hogy olyan hajhullásban szenvedünk, melyen csak a mezoterápiás kezelés, vagy éppen a hajátültetés tud segíteni.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Uborkaszezon

0 Komment

Nyáron mi is lehetne finomabb savanyúságként, mint az uborka bármilyen fajtája, bármilyen módon elkészítve. Csemege, kovászos vagy éppen kígyóuborkából készült saláták, mint a fincsi ubisali, vagy az egyre közkedveltebb tzatziki mártás. Nem is gondolnánk, de bizony üdítő hatását másra is használhatjuk.

Nyáron hajzatunk, mint már nagyon sokszor említettük, rengeteg káros hatásnak van kitéve. A nap erős sugarai, az uszoda vize, vagy csak a sok hajgumi használat mind tönkreteheti hajszálainkat, ezért kifejezetten fontos, hogy ápoljuk, és törődjünk sokat frizuránkkal. Most egy uborkás hajpakolást fogunk megismerni, amely puha és fényes hajzatot eredményez, sőt, a fejbőrünknek is nagyon jó.

A pakolásunk alapja a frissen facsart uborkalé – 3-4 evőkanálnyi -, melyhez tegyünk hozzá 2 tojássárgáját, valamint egy kiskanál mézet. Még intenzívebb hatást érhetünk el, ha ehhez hozzákeverünk egy evőkanálnyi olívaolajat is. Mossuk meg a hajunkat a megszokott módon, majd nedves állapotában kenjük fel a kapott pakolást. Tekerjünk frizuránkra egy törölközőt, és hagyjuk hatni a csodaszert legalább fél órán keresztül. Ezután öblítsük ki alaposan hajzatunkat, majd járjunk el a korábbi cikkekben említett, helyes hajszárítás szerint.

Hajunk hálás lesz az ápolásért, és sokkal jobban fogja tűrni a káros hatások kegyetlenségét. Persze vannak olyan problémák, melyeket sajnos nem tudunk megoldani ilyen egyszerűen. A hajhullás egy olyan gond, melyet nem mindig tudunk saját magunk orvosolni, hiszen nem mindegy, hogy mi okozza a kopaszodást.

Amennyiben kórós hajveszteséget veszünk észre magunkon, minél előbb szakértő segítséghez kell fordulni, hiszen sokkal nehezebb felvenni a harcot a hajhullással, ha már nagy károk maradtak utána. De ne keseredjünk el, hiszen már azok számára is létezik egy tökéletes megoldás, akiknek maradandó kopasz foltok keserítik meg életüket, illetve akik olyan kopaszodásban szenvednek, amelyet nem lehet megállítani – ilyen az öröklött, androgén hajhullás. A hajátültetés ugyanis olyankor is visszavarázsolja hajzatunkat eredeti formájába, amikor más megoldás már nem jöhet szóba.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed